Super za tebe sto pamtis sigurno si svjestan da je zadnji veliki trofej bio prije vise od 12 godina...chily-rz je napisao/la:Pamtim ja Arsenalove titule,tad je ekipa izrodila velikane i šampione,nije Arsenal ni tad pravio mega transfere,.BigBigBang je napisao/la: Pa posljedica toga sto nisi naviknut na takve transfere je to da nisi naviknut ni na osvjaanje titula. Cifra od 100 miliona ne bi trebala predstavljati problem za klub koji toliko zaradjuje i plus prosli ljetni prelanzi rok je sa dolascima i odlascima bio na nuli, dakle 2 godine si haman na nuli dakle ni 200 miliona ti ne bi trebalo biti puno obzirom da si prethodnu sezonu zaradio vise od svih engleskih ekipa.
Arsenal je doveo Ozila za tri puta manje samo je bitno naci momenat ali dok ti uhvatis taj momenat tri sezone prodju i ne osvojis nista a ti i dalje hvataj momente i volju igraca i drkaj ku?ac dok drugi dovode klase i osvajaju trofeje. Kad iduci put uhvatis momenat da dovedes klasu poput Ozila taj isti Ozil ce ti vec biti igrac drugog kluba pa ces opet biti na istom na nicijoj zemlji.
Ne vrijede ti milioni ako igrac nece,Benzemu bi garant kaparisali samo da je on želio taj transfer,.Davati 60-70 mil za likove koji nisu ni od Girouda dali više golova je ludost,.I meni je taj Lacazete bezveze transfer,prije bi Chicarita kaparisao,.
United je potrošio brdo para pa su završili u Evropa ligi,ne garantuju im trofeje ni Armenac,Pogba i Mourinho,.Skupa ta tranzicija kod njih,.
Ja ne znam da li vi koristite mozak? ne moze se porediti broj golova napadaca Arsenala i Intera. U jednom klubu ti sanse kreira Ozil a u drugom su ti glavni kreativci Kondogbia i Brozovic. Icardi je 5 puta bolji realizator od Girouda, mladji je i moze biti jos bolji za razliku od panjine koja moze biti ista ili losija nego sto je sad, dakle ako neces dati rekordnu cifru za provjerenu klasu Griezmana onda bar probaj uzeti nekoga ko nije ta klasa a moze biti a to je Icardi. Smijesne su ove usporedbe Icardija sa gotovim igracima koji su vec dokazali klasu, Icardi to tek treba da pokaze i prije ce je on pokazati nego sto ce j epokazati Panjoud, Walnut, Lacazete i slicni mentoli.
Posto se sjecas uspjeha Arsenala sjecas se vjerovatno da se bas tada Abramovic pojavio kada ste svi govorili za Chelsea da su plastika da novac ne moze kupiti sve pa je Chelsea narednu deceniju osvojio sve sto se mozeo osvojiti i postao uz United najuspjesniji Engleski klub u tom periodu u potpunosti istisnuvsi Arsenal i Liverpool koji su bili ispred njega a u tih 10 godina osvojili su zajedno jednu ligu sampiona i par kupova. DAkle, DA novac i velika ulaganja ti garantuju trofeje, svi timovi koji su skrsili veliki novac nisu ostali suha ku?ca kao Arsenal, City se pojavaio poslije par godina su osvojili jednu pa onda i drugu titulu, PSG je od prosjecne ekipe francuske postao top5 najjacih ekipa u LP, Real je uzeo 2 Lige Sampiona i jednu ligu u zadnjih 5 godina. Dakle oni su svi istresli lovu i osvojili su nesto, zato ne boj se i United ce osvojiti polako samo gledaj. Dok oni osvajaju ti i dalje se zavaravaj da ce Arsenal kao 2004 dobiti za bagatelu dobru generaciju koja ce mu donijeti titulu,