Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Asteriks » 09 avg 2016, 11:45

Ne sjecam se da je cak i LvG probao Andera kao dm-a, jer msm da je uvijek pored sebe imao defanzivniju varijantu.

A protiv Lestera, kada je usao umjesto Carricka, Fella je preuzeo tu defanz ulogu.

Dobar igrac, ali je po prirodi cm (te mozda amf u nekim kombinacijama).
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 09 avg 2016, 11:47

RichmanBiH je napisao/la:slika

Pare su cudo.
Kakav dripac xD

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 09 avg 2016, 12:00

Jozo nikad u karijeri nije imao losiji vezni red od ovog u unitedu ,bez uvrede , i bice zanimljivo vidjeti kako ce to ukomponovati.
Niko ni s kim tu nije "kvalitetan" par. Kerika ne racunam u ozbiljnog startera , pogba,fella i morgan su b2b vise manje sva trojica.
Nema pravog zadnjeg veznog (xabi,matic) ,nema klasicnog destruktivca ,nema centralnog playmakera na nivou (herera je wnbe),
a nema ni ofanzivnog playmakera koji ce praviti neku razliku prema napred ( ozil, eden ,snajder ) .

Trojka koja je kljucna za njegov sistem ,uvijek je do sad u karijeri tu imao balans izmedju kreacije/kontrole/destruktivnosti.
U unitedu je to sve pod upitnikom. Pogba ce tu upasti ko neki mix svega navedenog ,po meni ce morati biti nesto sto je bio
yaya u cityu dok je bio u prajmu ,koji je pravio razliku u sredini i prema napred i prema nazad. I tek sad ce se vidjeti koliko
stvarno Pogba moze. A ostale dvije role kako ce popuniti je pod upitnikom,jedino ako nekog ne vrati iz mrtvih na top nivo.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 avg 2016, 12:07

pogba,fella i morgan su b2b
Morgan je zadnju sezonu u Sotonu odigrao kao dm i upravo ta sezona je bila okidac po pitanju preporuke za United.

Igrao je cm-a, '12/13. i dobrim dijelom '13/14., iako se i tu koristio defanzivnije. Specijalnost - oduzete lopte, citanje igre, ali igrac zavidne tehnike, koji sigurno moze ispuniti ulogu zadnjeg veznog.

Carrick je jos uvijek dobar za velike meceve.

Na toj poziciji imamo i Blinda (igrac sezone jos u ajaxu kao 6-ica) te malog Mensaha, koji pored toga moze i kao db.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 09 avg 2016, 12:13

Carrick, Morgan i Blind mogu odraditi ulogu zadnjeg veznog. Mislim da će ih tim redoslijedom Mou i koristiti. Morgan će ili povratiti nivo igre iz 2014. ili leti sljedeće ljeto. Druga pozicija ako gledamo 4-2-3-1 kao primarni sistem pripada Pogbi, Herreri i Fellainiju. To je tzv. osmica, centralni vezni ili box to box. Na ofanzivnog veznog je doveden Miki sa brutalnim statistikama i to je profil igrača koji odgovara stilu igre koji se očekuje. Jedini problem je već mnogo puta opjevani - Rooney.
Ima tu mnoštvo upitnika, ali makar na papiru i ne izgleda toliko loše.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 09 avg 2016, 12:26

Da, na papiru to sad zaista izgleda dosta moćno. Valjda se što prije uspije i posložit na terenu.

Mislim da bi se moglo probat i sa kombinacijom Herrera - Pogba. Obojica mogu igrati u oba pravca, ne vidim zašto bi mor'o igrati striktno neki DM, pogotovo protiv slabijih protivnika, protiv jačih bi se svakako išlo na oprezniju varijantu.

Ako baš mora biti jedan defanzivniji uvijek tu, onda će to biti između Schneiderlina i Carricka. Nekako se nadam da možda Schneiderlin može uzeti tu ulogu kakvu je Matić recimo u Chelseau odigr'o u onoj njihovoj šampionskoj sezoni. Carrick je tu svakako, ali ne vjerujem da će on čitavu sezonu biti konstantan, njegova minutaža će vjerovatno biti dozirana.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 09 avg 2016, 12:47

Ja zaista ne vidim Fellu ni u jednoj kombinaciji...lik je suvišan i neupotrebljiv u paru s bilo kim..
Ja bih njega na stopera stavio..visok, jak, pa nek se hrve nazad..ako ga već neće niko..al je njegovo primarno mjesto kraj Eda gore na tribinama

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 09 avg 2016, 12:56

I na kraju United ne plati Minin procenat. :mrgreen:

Izlazilo je na 150 miliona. Meni nije toliko bitno koliko klub placa, ali mi je jako zabavno sto suprotne strane uvijek to podizu koliko god mogu samo da bi im sve to prsnulo u lice kasnije. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 09 avg 2016, 12:57

Feldmarschall je napisao/la:Carrick, Morgan i Blind mogu odraditi ulogu zadnjeg veznog. Mislim da će ih tim redoslijedom Mou i koristiti. Morgan će ili povratiti nivo igre iz 2014. ili leti sljedeće ljeto. Druga pozicija ako gledamo 4-2-3-1 kao primarni sistem pripada Pogbi, Herreri i Fellainiju. To je tzv. osmica, centralni vezni ili box to box. Na ofanzivnog veznog je doveden Miki sa brutalnim statistikama i to je profil igrača koji odgovara stilu igre koji se očekuje. Jedini problem je već mnogo puta opjevani - Rooney.
Ima tu mnoštvo upitnika, ali makar na papiru i ne izgleda toliko loše.
Tu možda leži zec... Blind je pametan igrac, dobro kontroliše loptu, solidan destruktivac, nekad je panicar, i može u svakom trenunutku iz dma na beka ili stopera.
Nece nazad imati mjesta pored Smalinga , Bailya , Shawa u prvih 11 al zato može biti DM.
Trenutno ima na Swajnstajger otpisani, Fella, Snaiderlin, Blind, Carrick... + Pogba, Herrara

Ukoliko Lingard bude dobar na krilu postoji mogucnost da Miki ode u sredu, gdje ispada Rooney višak, pogotovo Mata (Mou) ....

Nekako je opet Pogba došao na tajming, bolje nego 31.8. nakon 3 odigrana kola... + još koje kolo...
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 09 avg 2016, 13:25

Valencia je napisao/la:Odbrane Junajtedovih protivnika ce moci uzivati u ovoj sezoni. Od presinga sa Ibrom i Runjom nema nista. To je problem. Dakle, MU mora napadati, mora imati vezni red koji ce protivnika satjerati u sesnaesterac. To Pogba sam nece moci. Mora mu se jos neko pridruziti.

I brine me Marsial. Decko ima potencijal da u narednoj deceniji bude medju pet najboljih igraca svijeta. Samo da psihicki ne propadne. Protiv Lestera je bio u kanalu. Ni pozicija koju je igrao nije za njega. Njemu ipak odgovara da je blize golu, da nakon jednog driblinga ulazi u sesnaesterac, a ne da dribla i probija uz aut liniju. Bice katastrofa ako radi Ibre propadne Marsial.
U svim kombinacijama s Rooneyem meni se briga stvara. Ne ulijeva mi povjerenje jednostavno i bila bi ludost ne klupirati ga ako nastavi s ispodprosječnim partijama. Ibrin posao će i biti da se hrva s protivničkom odbranom u smislu otvaranja sebi pozicije za gol šansu, tako da ovo za nedostatak visinskog pressinga što ti veliš potpisujem. Pressing po sredini i bo bokovima, to već ima smisla. Kao i brza i energična igra po tim linijama. I Mou je to rekao poslije meča da mu je plan: da se Ibri iskreiraju prilike do 20 ili u 16 metara a ne da se ovaj troši kao sidraš u napadu.

Martial ne može biti zadovoljan ni minutažom niti svojim nastupima na Euru. I privatni problemi ga ometaju da se 100% posveti terenu kako je to radio kad je prešao kod nas. Njega će Mou morati vratiti na pravi kolosjek i zaprijetiti mu s Memphisom i Youngom (pa i Rashom) kao konkurencijom. On je svakako možda i jedini imao slobodu u ofanzivi tako da je već uhodan. Dakle, njemu su problemi na mentalnom planu.

Vjerujem da će kod Mourinha Morgan i Ander težiti da dostignu svoj igrački prajm, odnosno da će biti u grupi onih koji će davati 100% od sebe za njega. Čini mi se da je i Fella na istom putu ali su mi njegove kvalitete isuviše upitne.
Zadnja izmjena: Septerra, dana/u 09 avg 2016, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 avg 2016, 13:25

Ponavljam, tesko da ce Jozo poceti bez dm-a. Herrera to nije, a Pogbu je grijeh koristiti na pomenutoj poziciji.

Momak je doveden da vuce lopte iz dubine, uspostavlja kontrolu i ritam na sredini te po potrebi asistira eventualno zabija svojim topovskim udarcima.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 09 avg 2016, 14:05

Patrice_Evra_3 je napisao/la: Mislim da bi se moglo probat i sa kombinacijom Herrera - Pogba.
Toj kombinaciji fali balansa i nijedan trener se neće odlučiti na to, pogotovo ne defanzivni perfekcionista kakav je Mourinho. Tandem veznjaka obično se sastoji od ''sittera'' i ''runnera'' - igrača koji drži tempo i kontroliše prostor ispred odbrane i igrača koji probija linije i priključuje se napadu iz drugog plana. Jasno je da su i Herrera i Pogba ovaj drugi profil. Druga, možda i važnija stvar jeste da ni Herrera ni Pogba nisu vični pozicionoj odbrani, a od Uniteda se očekuje da će duge intervale provoditi u njoj.
Kombinacija njih dvojice je moguća ako će imati jednog osigurača iza leđa u 4-3-3.

Poligon10
Kontakt:

Re: RE: Re: Manchester United FC

Post Postao/la Poligon10 » 09 avg 2016, 14:17

Feldmarschall je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la: Mislim da bi se moglo probat i sa kombinacijom Herrera - Pogba.
Toj kombinaciji fali balansa i nijedan trener se neće odlučiti na to, pogotovo ne defanzivni perfekcionista kakav je Mourinho. Tandem veznjaka obično se sastoji od ''sittera'' i ''runnera'' - igrača koji drži tempo i kontroliše prostor ispred odbrane i igrača koji probija linije i priključuje se napadu iz drugog plana. Jasno je da su i Herrera i Pogba ovaj drugi profil. Druga, možda i važnija stvar jeste da ni Herrera ni Pogba nisu vični pozicionoj odbrani, a od Uniteda se očekuje da će duge intervale provoditi u njoj.
Kombinacija njih dvojice je moguća ako će imati jednog osigurača iza leđa u 4-3-3.
Baš tako, mislim da bi taj tandem bio najbolji za Utd sa Morganom/Carrickom kao osiguračem iza. Za Rooneya smo svi jednoglasni i ostaje nam se samo nadati da će ga Mou 'klupirati' ukoliko nastavi sa očajnim partijama, a ako to uradi pomenuta kombinacija je, po meni, najjače što imamo.

vidic
Kontakt:

Post Postao/la vidic » 09 avg 2016, 14:21

srasna ekipa...ne znam vise koga bi stavio da igra.konacno jedan prelaszni uzbudljiv za nas sa zvucnim imenima.imamo najboljeg igraca Francuske lige,Njemacke lige,Italijanske lige.sta reci osi svaka cast upravi kluba i Joseu Mourinhu zbog kojeg su vjerovatno ovi igraci i dosli...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 avg 2016, 14:22

Kakva mašinerija :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

vidic
Kontakt:

Post Postao/la vidic » 09 avg 2016, 14:23

JEDVA CEKAM NOVI PES DA I MI POCNEMO UBIJAT SA OVAKVOM EKIPOM.HAHAH

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 09 avg 2016, 14:25

Kad ce pocet trenirat pisel ista?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 09 avg 2016, 14:31

Feldmarschall je napisao/la:
U biti, ja se slažem sa tim, samo hoću da kažem da ne treba ni ovu kombinaciju potpuno isključiti, pogotovo protiv slabijih protivnika na OT-u, recimo. Vidjeli smo i prošle sezone da je Schneiderlin znao biti samo posmatrač u takvim utakmicama, bez neke koristi, jer se te ekipe samo brane. Carrick može donekle pomoći, jer ima kvalitetan pas naprijed.

Za mene bi bilo idealno da se proba nešto ovako, ako će se već držati tih 4-2-3-1:

----Schneiderlin/Carrick----Pogba---------
-----------------------Miki--------------------

Samo što sumnjam da ćemo ovo dočekati ubrzo, osim ako se Rooney ne povrijedi ili nešto tako.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 09 avg 2016, 14:32

slika

Koliko su samo ljepsi ovi AON dresovi,nego oni sa Chevrolet logom... Ali jbg pare su pare.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 avg 2016, 14:37

Morgan-Pogba
Rash-Miki-Martial
Ibra

Rooney je trenutno "rak rana" ove ekioe I ma koliko ta pilula bila gorka mora se progutati. Vidi se iz aviona koliko koci ekipu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.