ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

darker10
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la darker10 » 04 avg 2016, 10:17

Vala Djokovic je 2008. pogotovo na AO udarao lopticu dosta jace i igrao je dosta brze nego sto to radi danas.Danas i u nekoliko prethodnih godina mu se igra uglavnom svodi na to da saceka gresku protivnika i to je to.
Federer i Nadal preko istih ili slicnih igraca dolazili do titula i nikom nije smetalo?
Pa ovdje svakih 15-20 stranica imas ljude koji se javljaju i govore da je Federerova konkurencija slaba :D

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 avg 2016, 13:00

Njima bi Sampras i Agassi bili slaba konkurencija, kamo li Safin, Hewitt, Murray, Wawrinka ili Berdych. Prestanite više srat o toj **** konkurenciji jer je stvar jednostavna, nijedan obični smrtnik ne može bit konkurencija božanskom trojstvu Rogeru, Rafi i Noletu!

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 04 avg 2016, 17:19

Djokovic u martu 2011:"Napredovao sam u svim elementima igre i dobio na iskustvu. Kada uporedim svoje igračke kvalitete od pre tri godine i danas, vidim veliku razliku." Ima i ova izjava koju sam gore spominjao, gdje su mu organizatori AO dali podatke o brzini njegovih udaraca i da se i tu vidjelo koliko je napredovao u odnosu na 2008. Ne pricam moj utisak, vec ono sto je on sam izjavio, a valjda on zna bolje i od mene i od tebe koliko je kad bio dobar.

Nisam ja nigdje napisao ni da je Novakova konkurencija trenutno jaka, a ima pored sebe Murraya, koji je sigurno kvalitetniji od svakog igraca iz Federerove konkurencije. Opet moguce da grijesim, kad pogledas druge sportove vidis da je bas bas rijetka situacija da bilo gdje imas 2 a da ne pricam o 3 igraca koji su top 10 u historiji tog sporta, tako da ovo sto se desilo u tenisu vjerovatno je nesto rijetko zapamceno u svijetu sporta, te sve prije i poslije tog nama se cini ko dosta tanko.

Vec sam pisao sta meni konkrentno smeta, dvostruki arsini, Murray od clana velike cetvorke do luzera, ili kad se od Berdycha i slicnih pokusava napraviti los Novakov konkurent, a takav i igraci slicnog kvaliteta vec toliko godina unazad vrte se oko slicnih pozicija.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 04 avg 2016, 21:24

darker10 je napisao/la:
O najjacoj eri tenisa bi se moglo pricati da su ova cetvorica isto godiste i da su relativno isto vrijeme dostigli svoj vrhunac.Ovako je period od zadnjih deset godina nekako podijeljen na okrsaje Federera i Nadala tamo od 2005. do 2009. i Djokovica i Nadala od 2011. do 2013.U oba ta perioda rijetko ko je ugrozavao primat dvojice tenisera koja su ucestvovala u tim epskim okrsajima,pa se nijedan od ova 2 perioda ne moze smatrati najjacom erom tenisa.Od 2013. i Nadalove povrede je to sve jos vise otislo u helac,obzirom da je Djokovic ostao sam pa jos manje mozemo pricati o najjacoj eri tenisa.I opet u ovakvoj eri,Djokovic dopusti da mu Cilic uzme US Open,da mu Wawrinka uzme French,pa cak je uspio izgubiti i GS finale od Murraya :D
Teško je odlučiti koji period tenisa je najbolji ali o navedenim bi se definitivno moglo raspravljati.

Ako ništa, većina bi se složila da je najbolji meč ikada finale Wimbledona 2008. Federer - Nadal. Na drugom mjestu bi moglo bit finale AO 2012 iako je za mene Đoković - Nadal na US Openu 2011. bolje finale od toga..

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 avg 2016, 22:44

1. Nadal - Federer Wimbledon 2008

2. Djokovic - Nadal AO 2012

3. Nadal - Verdasco AO 2009

:kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 04 avg 2016, 22:46

darker10 je napisao/la:Vala Djokovic je 2008. pogotovo na AO udarao lopticu dosta jace i igrao je dosta brze nego sto to radi danas.Danas i u nekoliko prethodnih godina mu se igra uglavnom svodi na to da saceka gresku protivnika i to je to.
Federer i Nadal preko istih ili slicnih igraca dolazili do titula i nikom nije smetalo?
Pa ovdje svakih 15-20 stranica imas ljude koji se javljaju i govore da je Federerova konkurencija slaba :D
Cista glupost !
Max Allegri

Sebby
Kontakt:

Post Postao/la Sebby » 05 avg 2016, 01:35

bodi123 je napisao/la:1. Nadal - Federer Wimbledon 2008

Meni je lično Đoković - Wawrinka AO 2013 bolji od Nadal - Verdasco duela.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 avg 2016, 10:55

teško je reći koji je od mečeva najbolji, ali ako se ograničimo na finala ja bi rekao rafa-roger u wimbledonu 2008 jeste najveće finale svih vremena, ali i borg-mcnroe 1980 ne zaostaje puno, posebno zadnja dva seta :mrgreen:

od "ne finala" je tu bilo maestralnih mečeva, moglo bi se tu u svakoj generaciji naći nekoliko nezaboravnih, možda i boljih od finalnih, a o davis cupu da ne pričamo, tu je bilo svega, mcnroe-becker u hartfordu 1987 bi mogao svaki dan gledati :mrgreen:

što se olimpijada tiče tu nema dvojbe, del potro-federer u londonu je broj.1

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 avg 2016, 14:56

Sebby je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:1. Nadal - Federer Wimbledon 2008

Meni je lično Đoković - Wawrinka AO 2013 bolji od Nadal - Verdasco duela.
Moze i on kako kome godi, meni je drazi ovaj sa Verdascom jer je Nando taj mec igrao kao na drogama kakvim. Lupao je servise po 215 km/h u 5. setu a o FH projektilima da ne pricam. :)
jestamaji je napisao/la:teško je reći koji je od mečeva najbolji, ali ako se ograničimo na finala ja bi rekao rafa-roger u wimbledonu 2008 jeste najveće finale svih vremena, ali i borg-mcnroe 1980 ne zaostaje puno, posebno zadnja dva seta :mrgreen:

od "ne finala" je tu bilo maestralnih mečeva, moglo bi se tu u svakoj generaciji naći nekoliko nezaboravnih, možda i boljih od finalnih, a o davis cupu da ne pričamo, tu je bilo svega, mcnroe-becker u hartfordu 1987 bi mogao svaki dan gledati :mrgreen:

što se olimpijada tiče tu nema dvojbe, del potro-federer u londonu je broj.1
Dobro pricali smo o ovim iz novije historije, od starijih treba izdvojiti svakako i Ivanisevic - Rafter u Londonu i Sampras - Agassi tamo 2001 na USO, a ima i taj sto si naveo Borg - McEnroe iz 80 koji je jedno od najboljih finala ikada, pa i onaj Federer-Rodick klasik je odlican bio.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 avg 2016, 16:54

Nitijedan od njih vala nije imao konkurenciju u vidu jakog cijelog tura, ali obicno je svaki od njih imao jednog jakog rivala, ATG igraca, u svakom trenutku.
Rafa je od pocetka imao top Rogera, taman mislio da se njega riješio kad se pojavio Novak.
Roger je ispratio Agasio i Samprasa i mozda jednu godinu se prošetao, poslje mu se pojavio Nadal.

Novaku svaka cast za 2011. godinu ali ipak naredne 3 sezone poslje toga su cinjenica da Novak nije nepobjedivi bauk.Nadal mu je sasvim dobro parirao te tri godine, izmjenio dosta segmenata svoje igre i napredovao.Da je imao snage i srece mislim da bi i 2015 bila slicna, ako nista za jedan slem manja kod Novaka, pa zasto ne reci i ovogodisnji RG sudeci po RG-ovima 12,13 i 14 godine...
To je to otprilike

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 avg 2016, 16:57

Najvise su tu oni jedni druge ujebali na kraju :D Svaki od njih bi imao po minimalno 30GS da nije bilo one druge dvojice :mrgreen:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 avg 2016, 23:17

darker10 je napisao/la:Najvise su tu oni jedni druge ujebali na kraju :D Svaki od njih bi imao po minimalno 30GS da nije bilo one druge dvojice :mrgreen:
o tome i govorim...Medjutim Novak evo vec godinu i po nema nikoga da ga "ujebe", pa makar malo, i vrlo vjerovatno ce ostati tako...

A moras priznati da je za gore boldiranu stvar najzasluzniji pad Rafe, pa i Mareja poslje one operacije.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 08 avg 2016, 18:15

samosarajvo je napisao/la:Nitijedan od njih vala nije imao konkurenciju u vidu jakog cijelog tura, ali obicno je svaki od njih imao jednog jakog rivala, ATG igraca, u svakom trenutku.
Rafa je od pocetka imao top Rogera, taman mislio da se njega riješio kad se pojavio Novak.
Roger je ispratio Agasio i Samprasa i mozda jednu godinu se prošetao, poslje mu se pojavio Nadal.

Novaku svaka cast za 2011. godinu ali ipak naredne 3 sezone poslje toga su cinjenica da Novak nije nepobjedivi bauk.Nadal mu je sasvim dobro parirao te tri godine, izmjenio dosta segmenata svoje igre i napredovao.Da je imao snage i srece mislim da bi i 2015 bila slicna, ako nista za jedan slem manja kod Novaka, pa zasto ne reci i ovogodisnji RG sudeci po RG-ovima 12,13 i 14 godine...
To je to otprilike
Roger je u periodu 2003-2008 izdominirao AO i UO, na ta dva turnira je u tom periodu uzeo skoro 50% svojih slemova. U istom tom periodu Rafa nije dosao niti jednom u finale jednog od ta dva slema, a prvi put se plasirao u polufinale 2008. :lolno:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 avg 2016, 08:35

nole otkazao cinci

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 avg 2016, 12:39

Skupo je platio osvajanje Roland Garrosa, trenutno je nokautiran i trebat će mu neko vrijeme da se oporavi u svakom smislu. Očigledno je da od sezone šljake vuče neku povredu za koju se mislilo da je bezazlena, ali očigledno da nije. Čak bih dao ruku u vatru da je načet na više mjesta (leđa, ručni zglob), jer ne bi bez razloga odustao od jedinog Mastersa koji mu nedostaje u njegovoj bogatoj kolekciji. Čak i da povrede nisu toliko ozbiljne, a vjerovatno nisu dok je u stanju igrati turnire, dovoljne su da ga muče i izjedaju malo po malo. Igranje Toronta je bila ogromna pogreška; nije ni Wimbledon bio najsretnija opcija, ali tamo se jednostavno morao pojaviti, kao i na OI za koje evidentno nije bio spreman ni fizički, ali ni psihički. Vidjelo se koliko je mu je porozna igra kada tijelo ne može pratiti ritam, slična situacija kao kod Nadala. Oni kretanje i fizičku spremu jednostavno ne mogu nadomjestiti jačim udaranjem loptice i varijacijama u igri kao Federer, nije bez razloga Rafa doživio heavy decline. Takvu mogućnost ne treba isključiti ni kod Đokovića.

Rogere, Rogere... Loše si vrijeme izabrao za pauziranje. :oops: Jadan je tour na kojem će u predstojećem periodu kolo voditi Andy Murray. Sve mu se otvara i k'o da gledam opet neće znati iskoristiti ponuđeno, osim ako Lendl ovog puta stvarno nije pronašao čarobni štapić. :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 avg 2016, 12:46

Potpuno očekivano ovo od strane Novaka, odmah sam nakon RGa rekao slijedi pad u igri, psihološko pražnjenje. Pitanje je hoće li više ikad moći doći do one forme i onog levela tenisa. Plus ni fizički nije na svom nivou, malo lošije se kreće. On to puno više osjeti nego Roger. Mislim da više nije u stanju uzeti 3/4 GSa, ali vidjećemo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 09 avg 2016, 12:51

Polako ljudi.Prebrzo dolazite do tog zakljucka da je Novak u nekom declineu.Mene uopste ne bi iznenadilo da uzme ovaj US Open.Ali ako ne uzme USO i to se isto ponovi u Australiji onda mozemo pricati o nekom padu.Jbg covjek ovdje nije izgubio od nekog anonimusa nego od Del Potra,a znamo za sta je ovaj sposoban.U dublu je izgubio jer nikad nije bio neki dubl igrac,voleji su mu tanki i jos igra sa starim Nenadom.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 avg 2016, 14:09

ja imam neku šuhu da će novak sad pobjesniti i da neće do kraja godine izgubiti nijedan meč

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 avg 2016, 14:13

jestamaji je napisao/la:ja imam neku šuhu da će novak sad pobjesniti i da neće do kraja godine izgubiti nijedan meč
I da će osvojit 18 Grand Slamova do kraja karijere. :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 avg 2016, 15:13

to ne, to nije nimalo lako, mada nije nemoguće

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.