RIO 2016 - Košarka

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Paradajz
Kontakt:

Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la Paradajz » 08 avg 2016, 21:55

Kawhi je napisao/la: Još vas pravila štite. Delly i Bogut dobiše 4 lične jer nisu navikli na FIBA kriterije, plus je bila i ona jedna nesportska za sasvim normalan faul u NBA.
Pa rekoh to jos na pocetku da sudije sviraju smesne faulove, a neke stvari su prevideli kao ono povlacenje za dres i sl.
Onaj floop Raduleta je epic zaista. Bez obzira na sve, Saletov poraz, covek se pogubio sa rotacijom, pravio kasne izmene, Delly nas je napunio u onim momentima kada su Teo i Nedovic bili zaduzeni za njega i Millsa, sto dosta govori. Ovaj na kraju raspad ne treba ni komentarisati.

Cestitati Kengurima, jer su bili bolji, borbeniji i iskoristili sve sanse.

Ja sam rekao jos pre pocetka OI, da bez Bjelice, sanse za medalju su izuzetno minimalne, iako nisam ocekivao ovako lose Francuze, takodje nisam ocekivao ovako jaku reprezentaciju Australije, koja zaista igra lepu i brzu kosarku, stavise, ogroman potencijal lezi kada pomenemo igrace koji su sad bili na draftu + Exum.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 avg 2016, 22:01

djoleprijedor je napisao/la:@Kawhi,smijem se kladiti da će ih Litvanija i Španija razbiti ko beba zvečku,ukoliko se sastanu :kafa:
Hrvatima,prije svega zbog "velikog motiva za medaljom" dajem prednost u tom eventualnom susretu,a Brazilcima zbog toga što su domaćini te će ih i sudije dobro pogurati.Sa sva ta 4 protivnika su meni autsajderi,ali ne bez šansi-daleko od toga.Jedino sam siguran da definitivno mogu dobiti Gaučose i da su sa njima favoriti poe meni.

Generalno,ako već mora da bude neko "iznenađenje" na ovom turniru,neka to bude Australija na kraju krajeva,ali mislim da neće dalje od 1/4f ;)
Pa moguće ja da ih razbiju ko beba zvečku jer Kenguri još nisu u tom fazonu da uzimaju medalje na svakom takmičenju dok Litvanija i Španija jesu. Uglavnom takvim izleti nešto poput Simmonsa sad Australiji i oni postanu košarkaška sila. Ili zauvijek budu ekipa koja može dobiti svakog, a nikad ne ode dalje od 1/4 finala. Nešto što ide u plus Australcima je to što su Patty, Bogut i Delly navikli na teške tekme. 3 prvaka NBA u 3 godine sa jako važnim ulogama. Dolaze im sad i sve jače generacije mladih pa tako da moraju negdje pročepiti.

S druge strane, činjenica je da jedino Ameri mogu reći da su sigurno doveli kvalitetniju ekipu ovdje od Kengura. Španija, Litvanija i Francuska su tu negdje sa Kengurima, ali po meni Španci i Francuzi imaju previše rupa.No, oni su navikli biti uvijek u završnicama i ne treba ih nikad otpisati. Srbija mi bez Bjelice nije u tom užem krugu favorita, ali i oni imaju košarku u genu i ne bi bilo iznenađenje da doguraju daleko.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2016, 22:03

Polako kosarka ide van Evrope, jos sad dolaze mladi Kanadjani, mogli bi gledati za 2 olimpijade i Kanadu ovdje i to kao ozbiljnu ekipu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 avg 2016, 22:16

Kako me nervira kada utakmica SAD dodje na raspored, daj im odmah zlato i nek se drugi kolju za druge medalje, nema smisla igrati ove utakmice gdje se izivljavaju nad protivnicima
Nad tobom sunce najljepše sja

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 avg 2016, 22:17

ASD je napisao/la:Polako kosarka ide van Evrope, jos sad dolaze mladi Kanadjani, mogli bi gledati za 2 olimpijade i Kanadu ovdje i to kao ozbiljnu ekipu.
Ma Kanada je i sad trebala biti ovdje, al vjerovatno kad su vidjeli da moraju preko Francuza do OI nisu najjaču ekipu poslali. Šteta za bruku na prvenstvu Amerike kad ih je Venecuela dobila.

Napreduje i u Evropi košarka. Latvija i Finska koje nisu neka imena uopšte nisu naivne ekipe. Teško će Španci i Francuzi nakon ove generacije odmah imati isto jako, ali će iskočiti neko drugi. Hrvatska s Benderom, Žižićem... bi mogla biti zayebana.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 avg 2016, 22:18

L-Train je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Zna Kidd koga ce platiti 10 miliona :D i onda kažu Lebron 2015 nije imao saigraće u finalu ;) Delly boy :o
da bas :facepalm: mozes li ti i jedan post napisati koji sadrzi ime "LeBron" a da nije debilan?

btw.Delly majstor,igra za sve one koji su ga protekle dvije godine osporavali :salut:
Prvo ne rise, nisam spomenuo Lebrona negativno od Miamija, a drugo ovo je bio sarkazam, ako ne kontaš, **** mali, Delly koji je za moj pojam igrač za garbage time u NBA ovdje rastavio Teodošića lafo najboljeg play- a Europe :wtf:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 avg 2016, 22:19

Znalo se da će faliti Bjelica, ali da će ovoliko, baš nisam mogao da pretpostavim. Učinak Mačvana i Birčevića jezivo loš, zapeo mi je za oko i Kalina koji je bio izgubljen u vremenu i prostoru. Nedović me je prijatno iznenadio.
Australija zadnjih petnaestak minuta izgledala baš moćno. Zasluženo su pobijedili nema šta.
Našamarali su Francusku i Srbiju, ali ja ih ipak ne vidim na postolju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 avg 2016, 22:19

Vi mozete pricati sta hocete, ali ova Australija je sve osim neke naivne ekipe koja ce dati da je neko razbije. Nije nemoguce, ali tek tako, vrlo tesko. A da mogu dobiti sve osim Amerike, to je valjda svima jasno. Ima kvalitetnih reprezentacija itekako, jedan dobar dan nekih od zvijezda moze presuditi i okrenuti stvari na stranu naizgled losije reprezentacije.

Ja ne mogu prezaliti samo sto za Nigeriju ne igraju Ezeli, Aminu, Oladipo i Udoh. Ne mogu se sjetiti ima li jos neko.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 08 avg 2016, 22:22, ukupno mijenjano 2 puta.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2016, 22:20

Kawhi je napisao/la:
ASD je napisao/la:Polako kosarka ide van Evrope, jos sad dolaze mladi Kanadjani, mogli bi gledati za 2 olimpijade i Kanadu ovdje i to kao ozbiljnu ekipu.
Ma Kanada je i sad trebala biti ovdje, al vjerovatno kad su vidjeli da moraju preko Francuza do OI nisu najjaču ekipu poslali. Šteta za bruku na prvenstvu Amerike kad ih je Venecuela dobila.

Napreduje i u Evropi košarka. Latvija i Finska koje nisu neka imena uopšte nisu naivne ekipe. Teško će Španci i Francuzi nakon ove generacije odmah imati isto jako, ali će iskočiti neko drugi. Hrvatska s Benderom, Žižićem... bi mogla biti zayebana.
Moze se mozda i nas tu navesti, imamo par finih igraca u omladinskim kategorijama, ako se fino razviju bice to ok.

Ali Kanada kakve igrace ima u omladinskim kategorijama, pogotovo sad na ovom svjetskom gdje smo i mi bili, perverzija, onaj jedan bio i bolji od Amera zaboravih mu ime.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 avg 2016, 22:22

Hrvati bi mogli biti dobri, ali nemaju oni vanjskih igraca nikakvih u najavi, da su neki talenti koji obecavaju. Kada Bojan ode, ne znam ko bi mogao biti dobar tu osim Marija. Nema dobre ekipe bez kvalitetne vanjske linije. Opet ko zna, mozda se pojavi neko.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 avg 2016, 22:22

Kawhi je napisao/la:

Francuska ima dosta zanimljiv potencijal u buducnosti. Imaju nekoliko zaista mocnih fizickih prospekata koji znaju i igrat kosarku (Hoard, Pons prije svih, mozda i onaj play sa N nesto kojeg se gura na NBA draft) i mozda bi mogli koliko toliko Amerima parirat atletski uskoro.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 avg 2016, 22:30

Kobe Bryant je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Zna Kidd koga ce platiti 10 miliona :D i onda kažu Lebron 2015 nije imao saigraće u finalu ;) Delly boy :o
da bas :facepalm: mozes li ti i jedan post napisati koji sadrzi ime "LeBron" a da nije debilan?

btw.Delly majstor,igra za sve one koji su ga protekle dvije godine osporavali :salut:
Prvo ne rise, nisam spomenuo Lebrona negativno od Miamija, a drugo ovo je bio sarkazam, ako ne kontaš, **** mali, Delly koji je za moj pojam igrač za garbage time u NBA ovdje rastavio Teodošića lafo najboljeg play- a Europe :wtf:

auuuu ko bi rekao :crazy: izvini majstore sarkazma stvarno mi se cinio kao tvoj "najnormalnij" post,mislim u tvom je stilu jbga.

Delly je pojam za garbage time u NBA jedino kada u ligi ne bi bilo vise od 15 ekipa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2016, 22:34

Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Francuska ima dosta zanimljiv potencijal u buducnosti. Imaju nekoliko zaista mocnih fizickih prospekata koji znaju i igrat kosarku (Hoard, Pons prije svih, mozda i onaj play sa N nesto kojeg se gura na NBA draft) i mozda bi mogli koliko toliko Amerima parirat atletski uskoro.
Ima, Pons zakucava kao da je vec sad NBA igrac, ali generalno im fali nekog kosarkaskog umijeca, da smo imali Sikirasa pod kosem dobili bi ih garantujem i njih i Australiju.
Mi smo pod kosem generalno bili losi pa su ta čuda prirode dolazila do izrazaja, ne kazem, momci ce sigurno napraviti dobru karijeru, ali onaj Kanadjanin, mislim da se zove Barrett me odusevio na ono tekmi sto sam gledao, mislim da je i prije tog turnira bio rangiran kao najveci talenat na turniru, cak i veci nego i jedan Amer, imali su jos jednog bas velikog talenta koliko se sjecam, skoro bio turnir pa se pozaboravljo. :D

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 avg 2016, 22:36

Zar je kosarka ikad bila u Evropi? :think: :think:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 avg 2016, 22:43

Srbija sa ovakvom odbranom ce tesko do nekog dobrog rezultata.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 08 avg 2016, 22:45

BIće ovo jako neizvjestan turnir.Tek je 2 kolo i ništa se još ne zna(sem da su Ameri u finalu :mrgreen: )...Sem Venecuele,Kine i Nigerije-koja je nekompletna svi imaju šansu za medalju i zaista je jaka konkurencija.8 ekipa će se pobiti za srebro i bronzu...Ima da pršti u četrvtfinalima.
Mens sana in corpore sano.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 avg 2016, 00:09

Ovaj na rts2 na terenu vidi Kris paula :roll:
nema potpisa

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 avg 2016, 00:13

Admir_Sa je napisao/la:Ovaj na rts2 na terenu vidi Kris paula :roll:

3,4 puta ponovi :clap: :clap:

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 09 avg 2016, 00:19

lumani je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Ovaj na rts2 na terenu vidi Kris paula :roll:

3,4 puta ponovi :clap: :clap:
Pa ja svo vrijeme gledam jesam li toliko puko pa da ne vidim CP-a na terenu :lol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 avg 2016, 00:20

Nivo qurcobolje kod Amera u ovon tekmi nije vidjen jos na nekom takmicenju.

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.