RIO 2016 - Košarka

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 avg 2016, 21:10

Zna Kidd koga ce platiti 10 miliona :D i onda kažu Lebron 2015 nije imao saigraće u finalu ;) Delly boy :o

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 08 avg 2016, 21:11

Auuu stvarno me ova Australija iznenadjuje, prvo Francuze pa sad i Srbe prepisase... Delavedova strasno igra svaka cast, zanimljiva su ekipa...

P.S. ovaj debil sto prenosi na PTPC je nevjerovatan, igrace Australije naziva drvosjecama, Boze me sacuvaj
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

miki_92
Kontakt:

Re: RE: Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la miki_92 » 08 avg 2016, 21:14

BeSha1992 je napisao/la:Auuu stvarno me ova Australija iznenadjuje, prvo Francuze pa sad i Srbe prepisase... Delavedova strasno igra svaka cast, zanimljiva su ekipa...

P.S. ovaj debil sto prenosi na PTPC je nevjerovatan, igrace Australije naziva drvosjecama, Boze me sacuvaj
Zasto uopste gledati kosarku na RTRS kad je BHT u HDu + Vlado Majer
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 avg 2016, 21:16

Ovaj australski trener skolovao Saleta. Nevjerovatna pogubljenost srpskih igraca na rotacijama nakon blokova od lopte. Najbolji primjer trica iz kornera Inglesa kad je postavio Raduljici blok i "odmotao" se u korner, a srpski igraci ga totalno zaboravili. Definitivno sam podcijenio sanse Australije.

Ova utakmica je jos jedan pokazatelj kolika je ustvari razlika izmedju NBA i Eurolige. Jedan Dellavedova, koji je u NBA okvirima fakticki smijesan igrac je izgledao kao Chris Paul licno i personalno u odnosu na Teodosica koji je Bog u Europi.

Srbiji bi se vrlo lako mogla obiti o glavu tvrdoglavost Djordjevica pri nepozivanju Bobana. Jokic jednostavno jos nije fizicki dorastao ovim najboljim mrcinama pod kosevima, a Radulja je na picku samo takva masina ali je defanzivno dosta tanak.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 08 avg 2016, 21:17

Izurinirase ih kenguri. :zviz:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 avg 2016, 21:18

Kakvo pišanje Dellya po Teochokiću.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 avg 2016, 21:18

Jest da sam gledao samo pola 3. i 4. cetvrtinu, ali tako je to kad su sa druge strane i vise nego solidni NBA igraci. Skroz zanimljiva reprezentacija na celu s, meni jednim od najdrazih igraca, Davidom Andersenom. Morao je neko od srpskih kosarkasa preuzeti na sebe da sutira, previse su isli na centre i neke ulaze pod kos. Na centru su Australci strasni u svakom pogledu. Moze Srbija daleko pobijediti svakoga, ali moraju tu vanjski igraci vise proigrati, Bogda, Teo ili neko drugi. Ovako, vrlo tesko protiv ovakvih reprezentacija kod kojih okosnicu cine igraci tipa Boguta, Delavedove, Bejnsa... Zato su mi oni komentari srpskih navijaca pred OI bili isuvise smijesni.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 08 avg 2016, 21:20

Bolje sad nego kad ne bude trebalo.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 avg 2016, 21:21

Bas, bode u oci ova razlika Dellavedove u odnosu na Tea, prije svega odlucnost i samouvjerenost.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2016, 21:26

Srbi imaju taj luksuz da mogu i par kikseva napraviti jer su u cetvrtfinalu vec u startu izbjegli Amere.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 avg 2016, 21:28

Al kako kosarkasice prosuse +15 u zadnjoj cetvrtini :roll:
nema potpisa

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 avg 2016, 21:29

ASD je napisao/la:Srbi imaju taj luksuz da mogu i par kikseva napraviti jer su u cetvrtfinalu vec u startu izbjegli Amere.
Luksuz ili ne, valja im sa Francuzima za trece, bit ce zanimljivo
Nad tobom sunce najljepše sja

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 08 avg 2016, 21:29

A jos jednom smo pokazali da ne umemo da se "bijemo" i da ne trpimo tucu.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 08 avg 2016, 21:33

Bolja Australija u odlučujućim momentima.Bilo je i čudnih sudijskih odluka na štetu Srbije ali to nije i ne smije biti alibi za katasrofalnu igru u odbrani i neodlučnost u napadu u odlučujućim momentima.
Može se reći da je utakmicu za Srbiju izgubio Đorđević jer je loše selektirao igrače tokom meča.Neigranje Simonovića mi upada u oči,ubjeđen sam da bi bolje odigrao od Birčevića,Mačvana,raspalog Kalinića koji ne liči na igrača od prije 2-3 sezone...Delavedova izdominirao,strašan je igrač.
Australci igraju pravu NBA košarku u oba pravca i zasluženo će biti vjerovatno 2. u grupi,iza Amera.E sad,ja i pored svih njihovih kvaliteta i lepršave igre smijem da potpišem da će ih svaka ekipa iz grupe B,sem Argentine po mom mišljenju,glat izbaciti u 1/4f...vidjećemo ubrzo da li sam bio u pravu.

Što se Srbije tiče,sa Francuzima za 3.mjesto...ako bi kalkulisali a vjerujem da neće,onda bi 4.mjestom izbjegli SAD ako bi eventualno došli do 1/2f,ali bi zato išli na 1. iz B grupe,što će vjerovatno biti Litvanija ili Španija..Nije tragedija,ali stručni štab treba da dobro izanalizira ovu utakmicu i izvuče pouke.
Mens sana in corpore sano.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2016, 21:33

pinoglavi je napisao/la:
ASD je napisao/la:Srbi imaju taj luksuz da mogu i par kikseva napraviti jer su u cetvrtfinalu vec u startu izbjegli Amere.
Bolje i to nego u svaki mec ulaziti kao da ti je zadnji kako bi izbjegao Amere,

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 avg 2016, 21:39

Paradajz je napisao/la:A jos jednom smo pokazali da ne umemo da se "bijemo" i da ne trpimo tucu.
Još vas pravila štite. Delly i Bogut dobiše 4 lične jer nisu navikli na FIBA kriterije, plus je bila i ona jedna nesportska za sasvim normalan faul u NBA.

Bogdan mora u NBA. On je igrač s najviše poena u obje ekipe ove, a zbog nedostatka mišića ga nije nigdje bilo. Yebo ga Fener i Željko.
pinoglavi je napisao/la:
Ona grupa je yebena. Ne vidim neku razliku u 2. ili 4. mjestu u ovoj.
djoleprijedor je napisao/la:Australci igraju pravu NBA košarku u oba pravca i zasluženo će biti vjerovatno 2. u grupi,iza Amera.E sad,ja i pored svih njihovih kvaliteta i lepršave igre smijem da potpišem da će ih svaka ekipa iz grupe B,sem Argentine po mom mišljenju,glat izbaciti u 1/4f...vidjećemo ubrzo da li sam bio u pravu.
Ma Hrvatska nema mišića za njih baš kao ni Srbija. Doduše Bojan neće podbaciti poput Bogdana pa tu vidim šansu za Hrvate. Australci lako mogu parirati španskom najjačem oružju, a to je Pau, sa Bogutom i Baynesom koji će se mijenjati na njemu. Rudy na 3 protiv Inglesa predstavlja veliki problem, a i Llull bi morao dosta povući jer jedini može izaći na kraj sa bekovima Australije. Litvanci su mi bolji od njih, a za Gaučose još ne znam šta misliti.

Najveći problem Australiji je što nemaju neke velike rezultate i tradiciju iza sebe, a to na ovim turnirima dosta znači. Da li će Simmons biti taj koji će probiti led za buduće generacije ili će Bogut, Delly i Mills to za njega uraditi vidjećemo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 avg 2016, 21:45

Kawhi je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: Luksuz ili ne, valja im sa Francuzima za trece, bit ce zanimljivo
Ona grupa je yebena. Ne vidim neku razliku u 2. ili 4. mjestu u ovoj.
Stoji i to, mogu sa svakim igrati mada opet se vodim logikom da ako si 4. igrati ces ipak protiv najbolje ekipe iz grupe od 6 jbg
Nad tobom sunce najljepše sja

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 08 avg 2016, 21:46

@Kawhi,smijem se kladiti da će ih Litvanija i Španija razbiti ko beba zvečku,ukoliko se sastanu :kafa:
Hrvatima,prije svega zbog "velikog motiva za medaljom" dajem prednost u tom eventualnom susretu,a Brazilcima zbog toga što su domaćini te će ih i sudije dobro pogurati.Sa sva ta 4 protivnika su meni autsajderi,ali ne bez šansi-daleko od toga.Jedino sam siguran da definitivno mogu dobiti Gaučose i da su sa njima favoriti poe meni.

Generalno,ako već mora da bude neko "iznenađenje" na ovom turniru,neka to bude Australija na kraju krajeva,ali mislim da neće dalje od 1/4f ;)
Mens sana in corpore sano.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 avg 2016, 21:54

Kobe Bryant je napisao/la:Zna Kidd koga ce platiti 10 miliona :D i onda kažu Lebron 2015 nije imao saigraće u finalu ;) Delly boy :o
da bas :facepalm: mozes li ti i jedan post napisati koji sadrzi ime "LeBron" a da nije debilan?

btw.Delly majstor,igra za sve one koji su ga protekle dvije godine osporavali :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 08 avg 2016, 21:54

Tristan je napisao/la:Australija bolja, nema price.
Ali ovi pacovi sto pisu ''uriniranje'' itd. a predstavnici zemlje za koju oni navijaju pobjedjuju samo u Zvezdama granda. :lol:
Hoce neko banovat ovog brdjana koji naziva neistomisljenike "pacovima"?

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.