RIO 2016 - Tenis
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: RIO 2016 - Tenis
Nikad u životu nisam vidio onakvu dominaciju forhendom. Prosto nevjerovatno! Ali bekend mu je preslab, i kada god bi sebi stvorio neku blagu prednost forhendom, Novak mu vrati na bekend i automatski postavlja njega u defanzivu. Mislim da je to bio razlog zašto to Delpo nije riješio i prije tie-breakova. Ostalo je sve bilo perfektno. Šteta za Noleta, tako velika karijera koja, po svemu sudeći, neće biti bogata i sa zlatom za OI.
naletio sam na yt,intervju sa delpom na spanskomjestamaji je napisao/la:to će za koji dan biti na svim torrent portalima itdMElloo je napisao/la:Imal igdje snimak il da se skine mec
mene bi više interesovalo ima li negdje intervjua sa njima dvojicom poslije meča, ako na olimpijadi uopšte ima intervjua
[youtube][/youtube]
ja bez obzira na se mislim da bi on uvijek prije uzeo RG nego Olimpijadu, kad bi morao izabrati samo jedan turnir od ta dva.
olimpijada definitivno nije njegova stvar, sjetite se samo meč lopte nadala u pekingu kada je zapucao smash koji bi i ja pogodio tri metra u aut.
olimpijada definitivno nije njegova stvar, sjetite se samo meč lopte nadala u pekingu kada je zapucao smash koji bi i ja pogodio tri metra u aut.
svaka čast Delpu ali ovo može izjaviti neko ko tenis pogleda onako tek ponekad..Kawhi je napisao/la:Sve isto. Vjerujem da bi DelPo bio Noletu ono što je Nadal Rođi. Kakvo smo tu rivalstvo izgubili. Andy jednostavno nije taj nivo.Federer17 je napisao/la:Meni je Delpo ubjedljivo najdrazi igrac poslije Rogera. Strasan igrac i strasne predispozicije, ali su povrede ucinile svoje. Gotovo sam siguran da bi imao bar jos jednu GS titulu u svojim rukama.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
novak je odigrao pogrešno meč. krenuo je u sve kao u egzibicioni duel. i to se obilo o glavu. nije dovoljno napadao bh, a i lopte su mu bile dosta plitke. prosto je razigravao delpa. žao mi je ode druga najveća srpska šansa za zlato. lakše bi mi bilo kad bi delpo osvojio, ali ništa od toga. i kada je najbolji bio falilo mu konstantnosti. na W je pojeo vavrinku a onda ga je izdominirao puj, specijalac za šljaku..
šteta zbog povreda, ne ne bi bio kao đoković ali bi bio bolji od mareja i vavrinke..
šteta zbog povreda, ne ne bi bio kao đoković ali bi bio bolji od mareja i vavrinke..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ja bi rekao da je Novak samo na osnovu svoje genijalne sposobnosti da se provlaci i kada protivnik cisti linije izbjegao neki laganiji poraz sa brejkovima.DANTES je napisao/la:novak je odigrao pogrešno meč. krenuo je u sve kao u egzibicioni duel. i to se obilo o glavu. nije dovoljno napadao bh, a i lopte su mu bile dosta plitke. prosto je razigravao delpa. žao mi je ode druga najveća srpska šansa za zlato. lakše bi mi bilo kad bi delpo osvojio, ali ništa od toga. i kada je najbolji bio falilo mu konstantnosti. na W je pojeo vavrinku a onda ga je izdominirao puj, specijalac za šljaku..
Kad si zadnji puta gledo Novakov mec bez i jedne jedine brejk lopte? Ja se ne sjecam.
Protiv onakve Delpove igre tesko da ima lijeka, jednostavno covjek lupa one forehande koji su toliko brzi, niski i klizavi da je to prosto nevjerovatno, nekoliko puta Novaku je loptica bjezala sa reketa od silne brzine tih projektila sto fkt ne pamtim kad sam vidio.
Steta za zlato sa Olimpijade, za 4 godine ce imati vec 33 i stvarno cudo mu treba da podigne zlato u Tokiju.
Posto slabije pratim ove manje sportove, koji je to veci zicer za zlato od Novakovog?
Malo se prerjeruje kada se prica o Delpu bez povreda. Igrao je on tenis do 26. godine bez povreda i uspio je uzeti samo taj USO, tako da i da nije bilo te povrede jasno je da bi imao sada sigurno vise slamova od Stana a mozda i Murraya ali nije to ni blizu velikoj trojci ni tada bilo.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
to sam se i ja pitao. možda misli na vaterpolo.bodi123 je napisao/la:
Posto slabije pratim ove manje sportove, koji je to veci zicer za zlato od Novakovog?
meni je novak bio za srbiju favorit broj jedan, cca ko perkovićka za hrvatsku
Vaterpolo je najveći adut.bodi123 je napisao/la:Ja bi rekao da je Novak samo na osnovu svoje genijalne sposobnosti da se provlaci i kada protivnik cisti linije izbjegao neki laganiji poraz sa brejkovima.DANTES je napisao/la:novak je odigrao pogrešno meč. krenuo je u sve kao u egzibicioni duel. i to se obilo o glavu. nije dovoljno napadao bh, a i lopte su mu bile dosta plitke. prosto je razigravao delpa. žao mi je ode druga najveća srpska šansa za zlato. lakše bi mi bilo kad bi delpo osvojio, ali ništa od toga. i kada je najbolji bio falilo mu konstantnosti. na W je pojeo vavrinku a onda ga je izdominirao puj, specijalac za šljaku..
Kad si zadnji puta gledo Novakov mec bez i jedne jedine brejk lopte? Ja se ne sjecam.
Protiv onakve Delpove igre tesko da ima lijeka, jednostavno covjek lupa one forehande koji su toliko brzi, niski i klizavi da je to prosto nevjerovatno, nekoliko puta Novaku je loptica bjezala sa reketa od silne brzine tih projektila sto fkt ne pamtim kad sam vidio.
Steta za zlato sa Olimpijade, za 4 godine ce imati vec 33 i stvarno cudo mu treba da podigne zlato u Tokiju.
Malo se prerjeruje kada se prica o Delpu bez povreda. Igrao je on tenis do 26. godine bez povreda i uspio je uzeti samo taj USO, tako da i da nije bilo te povrede jasno je da bi imao sada sigurno vise slamova od Stana a mozda i Murraya ali nije to ni blizu velikoj trojci ni tada bilo.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Covjek je 2009. uzeo US Open kada je imao 20 godina,a vec sljedece godine se prvi put povrijedio i to je bilo to.
Kakvih 26, prva povreda poslije osvojenog USOa, 2010. godina, imao 21. godinu i tada je imao prvu operacijubodi123 je napisao/la:Malo se prerjeruje kada se prica o Delpu bez povreda. Igrao je on tenis do 26. godine bez povreda i uspio je uzeti samo taj USO, tako da i da nije bilo te povrede jasno je da bi imao sada sigurno vise slamova od Stana a mozda i Murraya ali nije to ni blizu velikoj trojci ni tada bilo.
Loš Novak sinoć, prenervozan, taktički loše, nema razmišljanja bez bistre glave, a na OIu je očigledno nije ni mogao imati...pogotovo ne uz svu frku koja ga je pratila na uvodu u OI, slikanja i smaranje ostalih sportista
Da je preko puta bio Berdycha, izvukao bi se sigurno, ovako protiv Juanovog šampionskog srca nije mogao
Vodeci se tom logikom onda cu ja napisat da bi Nadal imao sigurno 20+ Slamova da ga koljeno a poslije j zglob nisu hebavali.shminka je napisao/la:Kakvih 26, prva povreda poslije osvojenog USOa, 2010. godina, imao 21. godinu i tada je imao prvu operacijubodi123 je napisao/la:Malo se prerjeruje kada se prica o Delpu bez povreda. Igrao je on tenis do 26. godine bez povreda i uspio je uzeti samo taj USO, tako da i da nije bilo te povrede jasno je da bi imao sada sigurno vise slamova od Stana a mozda i Murraya ali nije to ni blizu velikoj trojci ni tada bilo.
Loš Novak sinoć, prenervozan, taktički loše, nema razmišljanja bez bistre glave, a na OIu je očigledno nije ni mogao imati...pogotovo ne uz svu frku koja ga je pratila na uvodu u OI, slikanja i smaranje ostalih sportista
Da je preko puta bio Berdycha, izvukao bi se sigurno, ovako protiv Juanovog šampionskog srca nije mogao
Prva povreda nije bila ozbiljna, manji zahvat i mala pauza, zar nije Delpo 2011-2013. igrao strasan tenis ako me sjecanje sluzi, tek prava povreda je uslijedila 2014 kada vise nije mogao igrati ni priblizno kao ranije i to je rezultovali visestrukim operacijama gdje je izgubio 2 godine karijere.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Kakvom logikom, šta sam to napisao za Delpove rezultete?bodi123 je napisao/la:Vodeci se tom logikom onda cu ja napisat da bi Nadal imao sigurno 20+ Slamova da ga koljeno a poslije j zglob nisu hebavali.
Prva povreda nije bila ozbiljna, manji zahvat i mala pauza, zar nije Delpo 2011-2013. igrao strasan tenis ako me sjecanje sluzi, tek prava povreda je uslijedila 2014 kada vise nije mogao igrati ni priblizno kao ranije i to je rezultovali visestrukim operacijama gdje je izgubio 2 godine karijere.
Kako može biti neozbiljna povreda koja te od terena odvoji godinu dana? Kakva je onda ozbiljna povreda?
Na prste jedne ruke se mogu prebrojati mečevi u kojima je forhend poslije ove prve pauze udarao dobro kao i u vrijeme 2009. godine. 2008. godina je godina proboja, velike stvari napravio na manjim turnirima, u 2009. je strašno napredovao od Australije gdje je Rogeru uzeo 3 gema, do RGa gdje je imao Rogera, do USOa gdje ga je i uzeo. U svoj toj žestoko uzlaznoj putanji ga je prekinula povreda.
Srećom po Delpa, bila je to jedna mala, neozbiljna povreda

Tenis nije igrao pola 2010, 2014 i 2015.
2011,2012 i 2013 je igrao sasvim dobro, polufinale Wimbledona, medalja u Londonu, top5 igrac bio svojevremeno. Naravno da nije bilo te povrede wrista da bi sada imao koji GS vise, ali pogledaj postove od sinoc, ljudi ga trpaju u kos sa big3, neki su cak pisali i da je on trebao postati GOAT(
), e necemo vala u to povjerovati, ima on dosta svojih mana.
Sada se opet izgleda vratio, a nije vala ni star, ima pred njim jos nekoliko sezona ukoliko ga zaobidje taj zglob, vidjecemo sta ce uraditi pocevsi od US Opena ove godine koji mu daleko najvise lezi od svih GS.
2011,2012 i 2013 je igrao sasvim dobro, polufinale Wimbledona, medalja u Londonu, top5 igrac bio svojevremeno. Naravno da nije bilo te povrede wrista da bi sada imao koji GS vise, ali pogledaj postove od sinoc, ljudi ga trpaju u kos sa big3, neki su cak pisali i da je on trebao postati GOAT(

Sada se opet izgleda vratio, a nije vala ni star, ima pred njim jos nekoliko sezona ukoliko ga zaobidje taj zglob, vidjecemo sta ce uraditi pocevsi od US Opena ove godine koji mu daleko najvise lezi od svih GS.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja se sjecam da je on dobro igrao ali da je znao da pukne u glavi i da pocne fulati u serijama. Sinoc sve kontam kada ce da pukne i da pocne izbacivati lopte van terena, ali je izdrzao. Vidi se da je sada na zavidnom psihickom nivou, ali opet nije iskljuceno da protiv nekog random protivnika odigra horor mecbodi123 je napisao/la:Tenis nije igrao pola 2010, 2014 i 2015.
2011,2012 i 2013 je igrao sasvim dobro, polufinale Wimbledona, medalja u Londonu, top5 igrac bio svojevremeno. Naravno da nije bilo te povrede wrista da bi sada imao koji GS vise, ali pogledaj postove od sinoc, ljudi ga trpaju u kos sa big3, neki su cak pisali i da je on trebao postati GOAT(), e necemo vala u to povjerovati, ima on dosta svojih mana.

Ali je svakako za ove pokemone kao Wawrinka i Bedrych samim svojim fizikalijama igracina kada je zdrav. Oni jednostavno nemaju moc kakvu on ima.
Nije igrao cijelu 2010, barem ne istinski, jer je probleme sa zglobom imao još na kraju 2009. i na AO je došao povrijedjen i takav je i izgubio od Čilićabodi123 je napisao/la:Tenis nije igrao pola 2010, 2014 i 2015.
2011,2012 i 2013 je igrao sasvim dobro, polufinale Wimbledona, medalja u Londonu, top5 igrac bio svojevremeno. Naravno da nije bilo te povrede wrista da bi sada imao koji GS vise, ali pogledaj postove od sinoc, ljudi ga trpaju u kos sa big3, neki su cak pisali i da je on trebao postati GOAT(), e necemo vala u to povjerovati, ima on dosta svojih mana.
Nema tu nikakve nesreće, baš kao što je nema ni u Rafinom slučaju, jednostavno Delpo nema konstituciju za konstantno igranje tenisa kao na USOu 2009. godine. Zglob bi izdao prije ili kasnije, baš kao što i Rafu izdaje njegovo tijelo. Ne možeš se ganjati sa Verdascom 5 sati i za dva dana i sa Rogerom još 5 bez ikakvih posljedica...ili da ne bude da kakim po Rafi, Roger je takodjer platio cijenu sjajne 2015. godine...ne može se onako trčati u 35. godini bez posljedica
SBB KBB priče obično idu u tom smijeru da se moglo napraviti više, ali se definitivno ove pojave mogu posmatrati i u potpunosti obrnutom pogledu. Povrede su se mogle izbjeći uz neki drugi stil igre i u Delpovom i u Rafinom slučaju, ali bi cijena vjerovatno bila manjak titula...
tako mi žao što neću nikad postati najbolji svih vremena što ja 0bjektivno i jesam ali ostaće mi olimpijada nedosaćani san
nikad neću biti veliki ko Rafa, Rodžer, Sampras ili Borg zato moram pustiti koju suzicu pih... kuknjava
nikad neću biti veliki ko Rafa, Rodžer, Sampras ili Borg zato moram pustiti koju suzicu pih... kuknjava
Tek maloprije vidim da je bio odličan meč i žao mi je što sam ga propustio, sinoć nakon košarke sam ipak zaspao
Predpostavljam da je Del Potro odigrao slično kao 2009. protiv Federera na USO a to znači da je lupao forehand kao lud što se i vidi iz komentara. Jednostavno izbacuje protivnika sa terena, poput Wawrinke u nekim slučajevima i to se mora branit prije samog udarca, neko je već napisao, slajs na backhand sve to usporava i Đoković bi imao puno više šansi. Tako je Del Potro iznenadio i Federera u onom finalu, plus tvrda podloga mu najviše odgovara. Šteta što su je ovaj duel bio ovako rano. Ipak, svaka čast za Delpa, ali zanima me je li i Novak bio ispod svog nivoa ili ga je ovaj itekako nadigrao?

Predpostavljam da je Del Potro odigrao slično kao 2009. protiv Federera na USO a to znači da je lupao forehand kao lud što se i vidi iz komentara. Jednostavno izbacuje protivnika sa terena, poput Wawrinke u nekim slučajevima i to se mora branit prije samog udarca, neko je već napisao, slajs na backhand sve to usporava i Đoković bi imao puno više šansi. Tako je Del Potro iznenadio i Federera u onom finalu, plus tvrda podloga mu najviše odgovara. Šteta što su je ovaj duel bio ovako rano. Ipak, svaka čast za Delpa, ali zanima me je li i Novak bio ispod svog nivoa ili ga je ovaj itekako nadigrao?
Delpo sa US Opena 2009. je isprašio Nadala 6/2,6/2,6/2, a zatim uzeo Rogera u pet setova
Momak je mogao ladno biti broj jedan bar na kratko vrijeme jer je nevjerojatan igrač, povrede su uništile da vidimo da se pojavi jos jedan veliki igrač sa posebnim stilom i udaranjem
Delpo je uzeo Novaka i na prošlim Olimpijskim igrama i imao sam osjecaj da to moze biti opet isto
Rogere fališ
Momak je mogao ladno biti broj jedan bar na kratko vrijeme jer je nevjerojatan igrač, povrede su uništile da vidimo da se pojavi jos jedan veliki igrač sa posebnim stilom i udaranjem
Delpo je uzeo Novaka i na prošlim Olimpijskim igrama i imao sam osjecaj da to moze biti opet isto
Rogere fališ

ovaj hm pa ni federer nema OI... samo kažem...bajern100 je napisao/la:tako mi žao što neću nikad postati najbolji svih vremena što ja 0bjektivno i jesam ali ostaće mi olimpijada nedosaćani san
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Samo da priupitam navijače velikog Novaka GOATovića hoće li sada i Noleta nazivati plačkom kao što je bio slučaj s Federerom, ili je od danas u srbijanskoj javnosti i dalje samo neplatiša poreza.
Raznio ga je Del Potro na ovom do zla boga precjenjenom turniru i pobio mit o nevjerovatnoj igri čovjeka kojeg je haman pa nemoguće pobijediti u "zlatnoj eri tenisa". 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.