alan_kardec je napisao/la:Čestitke Hrvatskoj, svaka čast.
Preseravate sa tom pričom o zatucanim Balkancima. Španske košarkaše ne voli niko, gdje god da dođu ispraćeni su uz salve zvižduka, ne samo na Balkanu nego svugdje. U ekipi imaju dežurne evroligaške negativce u vidu Rudyja, Llulla, Navarra plus bijeli medvjed sa glumačkom akademijom Pau, Rubio... Vole provocirati, glumiti, udariti, vole pustiti tekmu i sebi naštimati rivala, sudije ih nerjetko baš ofirno poguraju.
Oni su majstori, kapa dole za sve što su osvojili, ali ko ljudi i sportiste su obične qarine.
Dobro Rudy, Navarro i Reyes, oni jesu fakat odratni glumom pocesto al sto Llull ? Gledam Real dosta cesto i nisam vidio bas nesto njegovih ciganluka.
Pau je meni licno najdrazi Euro kosarkas ikad kojeg sam imao gleadati priliku uzivo (nakon Drazena kojeg sam gledao na snimcima).
Shvatam da neko ne voli Spance al mi je smijesno da Balkanci izvlace njihov mentalitet kao neku izliku. Da neko npr napise da mu je Srbija kosarkaski mrska zbog Krstica aka bacaca stolica, Gurovica aka Draze, Saleta koji skace na svaku sudijsku odluku bio bi momentalno proglasen iskompleksiranim nacionalistom.
Glavni razlog ovolike mrznje prema Spaniji je njihova dominacija. Da nisu ovoliko dobri, ne bi niko od vas vidio to svo ponasanje njihovih igraca.