FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Koliko imamo jos mjeseci isplate ?
Razumijem ja godine, nedostatak zivotnog iskustva, ali kako nemaju bar malo obzira prema privatnom novcu, Sloboda sve sto zaradi ode na dugove i nesto na plate jer nismo duzni samo drzavi, Sloboda jednostavno nema ni za plakat, nego to neko mora iz svog dzepa da plati. Darezljivi su kada je u pitanju tudji novac..Samo da razmisljaju od svog novcanika i da li bi oni dali za plakat ne bi sigurno pisali da smo zadruga. Za sve treba vrijeme.solinas je napisao/la:Daj ba ljudi sta im pokusavate objasniti pojedinima.Konstruktivna rasprava (na nasem podforumu)davno je izumrla.
Koga boli briga od njih sto potrebe mjesecne nase ekipe kostaju 75-100 hiljada.i sto nam treba 196 000 mjesecno za reprogram.
Mi za mjesec potrosimo neciji godisnji budzet.
Ali nema veze.
Ljudi ne zele da svate i hajde.
Kao da mi ne zelimo i bolju zvanicnu i marketing i fan shop,tako ispada.
A to dobijes kada ljudi ni jedan posto nisu upuceni u desavanja u i oko kluba.
I laici vide da jedva disemo i pored toga smo najbolja ekipa u BiH garantujem ali ljudi zapeli za trivijalne i glupe stvari barem iz trenutne perspektive.
Neka pisu sta hoce.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
nasa nezahvalost moze stat u jednu kratku pricu ...
za 100-ti rodzendan recimo Owen koji je u UO i koji voli Slobodu iako je totalni stranac a ima nek veze u Engleskoj pokusa dovesti Totenhem na Tusanj...sta mislite koliko bi komentara bilo u fazonu...."cu,Totenhem"....cccccc...."pa jel to nisu mogli nekog boljeg dovesti"
imate pravo jednom da pogadzate

za 100-ti rodzendan recimo Owen koji je u UO i koji voli Slobodu iako je totalni stranac a ima nek veze u Engleskoj pokusa dovesti Totenhem na Tusanj...sta mislite koliko bi komentara bilo u fazonu...."cu,Totenhem"....cccccc...."pa jel to nisu mogli nekog boljeg dovesti"
imate pravo jednom da pogadzate

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Nemoj chifute Boga ti 

When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
i toga bi bilowobly92 je napisao/la:Nemoj chifute Boga ti

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Hajmoo sada jakoo bolan Palesstinaaastaragarda je napisao/la:i toga bi bilowobly92 je napisao/la:Nemoj chifute Boga ti![]()
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Ste ste nervozni 

Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
tačno ga mogu čuti u glavi kako ovo govorisolinas je napisao/la:Hajmoo sada jakoo bolan Palesstinaaastaragarda je napisao/la:i toga bi bilowobly92 je napisao/la:Nemoj chifute Boga ti![]()

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Bratt the oplakahstaragarda je napisao/la:nasa nezahvalost moze stat u jednu kratku pricu ...
imate pravo jednom da pogadzate![]()
![]()

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Tuzlanska Sloboda ima dug od 3.573.385 KM. Tuzlaci su potpisali reprogram duga, a prvu tranšu prema Poreskoj upravi uplatili su 14. aprila ove godine i ona je iznosila 190.114 KM. Tuzlaci zasad redovno izmiruju sve obaveze i uredno otplaćuju svoj dug, tako da im je ostalo još 2.777.327 KM duga koji moraju otplatiti, a kamata od 796.058 bit će oproštena. Ono što predstavlja veliki problem Upravi Tuzlaka na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem jeste činenica da ljudi koji su ranije bili u klubu, prethodnih 18 godina nisu uplatili nijednu marku državi.
Evo posto se neko zanimao kako ide nas reprogram, clanak objavljen prije pola sata...
Evo posto se neko zanimao kako ide nas reprogram, clanak objavljen prije pola sata...

valjal ovo sta

Obicna kopija koja se moze naci na pijaci, nije ni blizu one sto se prodaju u Bingu, eto tolikosolinas je napisao/la:
valjal ovo sta
Aha ok hvala.SARS je napisao/la:Obicna kopija koja se moze naci na pijaci, nije ni blizu one sto se prodaju u Bingu, eto tolikosolinas je napisao/la:
valjal ovo sta
Ako se ima za plate Hauricima, Lakicevicima, Faticima i slicnim igracima koje evidentno niko nije skautirao, nego su samo onako na ime dovedeni (samim time su i bacene pare za njih), moze se vala izdvojit barem 1000KM mjesecno za marketink sluzbu. Samo totalni laik moze pomislit da je marketing nesto sto ne treba jednom ozbiljnom sportskom klubu.FrantoBauzek je napisao/la:Slazem se druze u potpunosti sa tobom. Samo ja se uvijek tu pitam, koliko mi stvarni budzet imamo. Bojim se da se stedi na personalu, a moguce da i ovi, kojima je to posao, nisu advekvatni i nisu strucnoscu potkovani. Mozda su i prezaposleni. Sve to steti imidzu kluba, ali s obzirom gdje smo bili, mislim da krivulja ide prema gore. Stvari koji si spomenuo, na njima itekako treba raditiNjonjoVam je napisao/la: uskoro ćes shvatiti kako to izgleda kad nešto ne funkcioniše.Zvanična stranica ne radi,pogresne reklame postavljaju na stadion npr voda krista uopće nije uplatila reklamu a oni je postavili,prodaju više karti nego što ima mjesta na stadionu(pa ljudi koji su kupili kartu protiv Zelje ne mogu ući na stadion),igraju dnevne tekme a imaju reflektore,Odstampaju plakate za Vitez(3 kolo) na kojim pise da je tekma 2 kola,sitnih promjera je bezbroj zbog tvrdoglavosti i inata odgovornih.
Elem kako god sve je dobro dok smo prvi,ako tako ostane sve će biti krasno.
Zadnja izmjena: Pozitiva, dana/u 07 avg 2016, 20:57, ukupno mijenjano 2 puta.
A sad adio...
Znači ostane duga nešto manje od 2 miliona kad se odbije kamata?SARS je napisao/la:Tuzlanska Sloboda ima dug od 3.573.385 KM. Tuzlaci su potpisali reprogram duga, a prvu tranšu prema Poreskoj upravi uplatili su 14. aprila ove godine i ona je iznosila 190.114 KM. Tuzlaci zasad redovno izmiruju sve obaveze i uredno otplaćuju svoj dug, tako da im je ostalo još 2.777.327 KM duga koji moraju otplatiti, a kamata od 796.058 bit će oproštena. Ono što predstavlja veliki problem Upravi Tuzlaka na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem jeste činenica da ljudi koji su ranije bili u klubu, prethodnih 18 godina nisu uplatili nijednu marku državi.
Ako jeste, to znači dalje da se ovim tempom reprogram rješava za 11 mjeseci, i da bi sljedećeg jula trebali bit' bez duga.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Nije,fino pise da moramo otplatiti jos 2.777.327, a da kamata od 796.058 ce biti oprostena...
Cijelo vrijeme pojedini pisu da je dug Slobode oko 4 mil (ukupan)i da je za tri godine prepolovljen.(bio 8,2 mil)
Nemoze preko noci nema para za svaku sitnicu mi nismo mogli nigdje rucat kao klub od duga a kamoli sta drugo.Postoji mogucnost da dug bude nuliran i sledece ljeto.Vidjecemo.
Hocemo evropu,hocemo trofej,hocemo fan shop daj sve pa nemoze.
Super je ovo strasno godisnje se skine vise od milion duga,a gdje su redovni troskovi....
Zlatna karika ne posustaje i svi ciljevi ce biti ostvareni do stote godisnjice.
Nemoze preko noci nema para za svaku sitnicu mi nismo mogli nigdje rucat kao klub od duga a kamoli sta drugo.Postoji mogucnost da dug bude nuliran i sledece ljeto.Vidjecemo.
Hocemo evropu,hocemo trofej,hocemo fan shop daj sve pa nemoze.
Super je ovo strasno godisnje se skine vise od milion duga,a gdje su redovni troskovi....
Zlatna karika ne posustaje i svi ciljevi ce biti ostvareni do stote godisnjice.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ne treba ici ni u drugu krajnost.
imali smo isti dug i prosle godine pa su stvari sto se tice promocije sezonskih, najava utakmica funkcionisale reklo bi se super kad pogledas ovo sad. Imali smo auto po gradu , onaj veliki display, plakate, pa cak i neko vrijeme i emisije neke na youtube, stranica je redovno radila. svasta nesto se radilo sad kad covjek malo bolje razmisli
to je ono sto najvise brine, nazadujemo, da smo mi ostali na istom kao i tad pa covjek bi i rekao da ne moze bolje dok se ne rijese neke stvari. medjutim, ocigledno je da je moglo puno bolje. usput budi receno, nama ni tad nije bilo dovoljno jbg nalazili smo 1001 manu, ali eto sad vidimo kako moze
eh sad sta je problem pa vise ne ide, to ne bih znao. dal je to od pocetka postavljeno volonterski, sto je odmah osudjeno na propast, jer ne moze niko volontirati vjecito... taj entuzijazam svakog drzi neko vrijeme, neko moze volontirati duze, neko krace, ali svakom prije ili kasnije dodje posao, obaveze, problemi i ne mozes ti vise volontirati za Slobodu..volonterizam moze biti samo dopuna da se olaksa nekom ko radi za pare
a najprije ce biti da je to, ljudi volontirali dok su mogli, a klub nije u poziciji da placa i stalo sve
onda mozda ima i situacija da se ne cijeni i ne uvazava tvoj rad, jbg ima ovdje ljudi koji pomagali klubu i radili nesto, oni sigurno znaju bolje nego mi svi da li ih se uvazava i koliko i sta imaju kao zahvalu za svoj rad
ja samo kazem brine me sto padamo, nikad nisam imao neka nerealna ocekivnaje jer iole znam u kakvoj smo situaciji, ali me brine sto nismo ni blizu nivoa na kojem smo bili prije godinu dana recimo, a i tad smo bili u jos vecem dugu i belajima
imali smo isti dug i prosle godine pa su stvari sto se tice promocije sezonskih, najava utakmica funkcionisale reklo bi se super kad pogledas ovo sad. Imali smo auto po gradu , onaj veliki display, plakate, pa cak i neko vrijeme i emisije neke na youtube, stranica je redovno radila. svasta nesto se radilo sad kad covjek malo bolje razmisli
to je ono sto najvise brine, nazadujemo, da smo mi ostali na istom kao i tad pa covjek bi i rekao da ne moze bolje dok se ne rijese neke stvari. medjutim, ocigledno je da je moglo puno bolje. usput budi receno, nama ni tad nije bilo dovoljno jbg nalazili smo 1001 manu, ali eto sad vidimo kako moze
eh sad sta je problem pa vise ne ide, to ne bih znao. dal je to od pocetka postavljeno volonterski, sto je odmah osudjeno na propast, jer ne moze niko volontirati vjecito... taj entuzijazam svakog drzi neko vrijeme, neko moze volontirati duze, neko krace, ali svakom prije ili kasnije dodje posao, obaveze, problemi i ne mozes ti vise volontirati za Slobodu..volonterizam moze biti samo dopuna da se olaksa nekom ko radi za pare
a najprije ce biti da je to, ljudi volontirali dok su mogli, a klub nije u poziciji da placa i stalo sve
onda mozda ima i situacija da se ne cijeni i ne uvazava tvoj rad, jbg ima ovdje ljudi koji pomagali klubu i radili nesto, oni sigurno znaju bolje nego mi svi da li ih se uvazava i koliko i sta imaju kao zahvalu za svoj rad
ja samo kazem brine me sto padamo, nikad nisam imao neka nerealna ocekivnaje jer iole znam u kakvoj smo situaciji, ali me brine sto nismo ni blizu nivoa na kojem smo bili prije godinu dana recimo, a i tad smo bili u jos vecem dugu i belajima
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ovaj mali Ibrahimovic iz Sloge reseta mreze zanimljiv momak koliko mu je godina uopste mozda na polusezoni neka se okusa u Slobodi.
Nisu isti ovi po pijacama i sl,meni je rodjak.kupio negdje i nije mi se svidio,kupim i Bingu ,vec lici na nestoSARS je napisao/la:Obicna kopija koja se moze naci na pijaci, nije ni blizu one sto se prodaju u Bingu, eto tolikosolinas je napisao/la:
valjal ovo sta