FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
@Hrasno1921 sa tobom se druze rijetko kad slazem, no ovaj put moram. Sve si u pravu. Jos nesto, nije nas strah i da njih dodje 2000 hiljade, ali kazem, nece on stati na crtu takvim i otici kuci sa razbijenom glavom. Ocigledno nije bio u Banja Luci kad su nas gadjali, u Tuzli kolika represija se vrsila nad nama, u Zenici sacekuse itd itd. I da zatreba, opet bismo stali, ali nije u tome stvar. Bolje sprijeciti nego lijeciti kazu, a mi stvarno nismo zreli za tu regionalnu ligu. Ne bi sigurno na Grbavicu dosao neki normalan covjek iz Beograda sa djetetom nego bi dosla njihova prva ekipa i ljudi iz RSa puni mrznje prema Bosnji, Bosnjacima i Zeljeznicaru. Borili smo se za ovo sto danas imamo, i zasto to rusiti ???? Mi ne trebamo gledati protiv koga igramo, hvala Bogu klub ide uzlaznom putanjom, i vrlo brzo cemo biti finansijski stabilan klub. NE REGIONALNOJ LIGI! SVI U TUZLU!
Jovane jesi to tiSvetlanaHo je napisao/la:To nisu tacne informacije. Blagojevicev maticni kub gde je prosao sve selekcije do prvog tima je bio FK Železnicar iz beograda,koji od kad su počeli da grade Beograd na vodi ne postoji.Sledeci klub je Sindjelic pa Čukaricki pa Srem iz S.Mitrovice. U letnjim pauzama je igrao turnire u malom fudbalu i ima gomilu priznanja za najboljeg igraca i za najboljeg strelca na tim turnirima. Igrao je i za mladu reprezentaciju par meceva i za reprezentaciju Beograda na turniru u Portugalu gde se istakao kao jedan od najboljih igraca. S obzirom kakva je situacija u fudbalu u Srbiju gde vlada korupcija i menadjerski lobi,nije dobio priliku da svoj talenat izrazi na reprezentativnom nivou A reprezentacije Srbije.Merhaba je napisao/la:A jeste li vi znali da je Blagojevic igrao 6god mali fudbal u Srbiji i da je prije 4,5 godina tek poceo igrati za CukarickiJa sam ostao zatecen pa zamisli da je citav trenirao i igrao ovu cmf/dmf poziciju
![]()

IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
Regionalna liga JEDINO AKO ce se igrati bez gostujucih navijaca i kao kup sistem na proljece, nikako drukcije
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ma brate sto bih mi to igrali kad smo u ovoj ligi favoriti za titulu i uvijek nam je sigurna Europa osim prosle god kuknjava kuknjava Tu bih kuburili na sredini , iznenadili bi koji put kao Radnik ili Sloboda u BiH ligiirfo je napisao/la:Regionalna liga JEDINO AKO ce se igrati bez gostujucih navijaca i kao kup sistem na proljece, nikako drukcije
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
Pa ko kup takmicnje na proljece, o tome govorim, ne bi to bila "liga", fino dodjemo odigramo koju utakmicu i uzmemo pare(sto je najvaznije), zato se i planira liga iskljucivo zbog para, tu bi kolektivni tv ugovor bio u milionima, ne bi to takmicenje samo u bivsoj jugi bilo gledano, vjerujem da bi bila 7-8 liga po zanimljivosti po tv pravima a onda uz to idu sponzori i sve, i uefa je rekla ulozit 3 miliona eura cini mi se, mi bi za nekoliko utakmica tu mogli napuniti godisnji budzet bukvalno, zato to trebamo gledat iskljucivo sa ekonomske straneMerhaba je napisao/la:Ma brate sto bih mi to igrali kad smo u ovoj ligi favoriti za titulu i uvijek nam je sigurna Europa osim prosle god kuknjava kuknjava Tu bih kuburili na sredini , iznenadili bi koji put kao Radnik ili Sloboda u BiH ligiirfo je napisao/la:Regionalna liga JEDINO AKO ce se igrati bez gostujucih navijaca i kao kup sistem na proljece, nikako drukcije
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- Hrasno1921
- Kontakt:
To je toStraus1921 je napisao/la:@Hrasno1921 sa tobom se druze rijetko kad slazem, no ovaj put moram. Sve si u pravu. Jos nesto, nije nas strah i da njih dodje 2000 hiljade, ali kazem, nece on stati na crtu takvim i otici kuci sa razbijenom glavom. Ocigledno nije bio u Banja Luci kad su nas gadjali, u Tuzli kolika represija se vrsila nad nama, u Zenici sacekuse itd itd. I da zatreba, opet bismo stali, ali nije u tome stvar. Bolje sprijeciti nego lijeciti kazu, a mi stvarno nismo zreli za tu regionalnu ligu. Ne bi sigurno na Grbavicu dosao neki normalan covjek iz Beograda sa djetetom nego bi dosla njihova prva ekipa i ljudi iz RSa puni mrznje prema Bosnji, Bosnjacima i Zeljeznicaru. Borili smo se za ovo sto danas imamo, i zasto to rusiti ???? Mi ne trebamo gledati protiv koga igramo, hvala Bogu klub ide uzlaznom putanjom, i vrlo brzo cemo biti finansijski stabilan klub. NE REGIONALNOJ LIGI! SVI U TUZLU!

Sa druge strane meni nisu jasni nasi domaci mediji, recimo sportski portali, da se nadje neki strucan sportski novinar sa iskustvom koji bi detaljno analizirao sve, fino objasnio sta bi to donijelo za nase klubove, prednosti i mane takvog takmicenja, onako narodski receno sve analizirao od A do Z, a do tada dok se ne nadje takav jedan kod nas, prenijet cu odlicnu analizu Tomislava Zidaka novinara Sportskih Novosti koji je sve to fino objasnio iz perspektive Hrvatskih klubova i tamosnje lige ...
REGIONALNA LIGA BIO BI SKUP SPORT Huligani bi došli na svoje, a za red bi se brinula vojska
Ako Hrvatska želi opet u kolonijalni nogometni odnos, izvolite u maglu. Ali ta liga će imati refleks i odluku ne može donijeti HNS, nego Ministarstvo
Duh regionalne lige opet kruži našim meridijanima. Ovaj put je inicijativa potekla od predsjednika NS Srbije Slaviše Kokeze, koji bi trebao biti lice koje će osvježiti nogometni Balkan. Nova lica, izlizane, stare, kompromitirane ideje, ali ideja nogometne obnove Jugoslavije nikada nije umrla. Beograd se teško miri da više nije balkanska nogometna metropola. Nema više “Madere”, danas su Madera - Zdravko Mamić i Zlatko Zahovič. Ostali kaskaju, slabo stoje na bankomatu.
Srpski klubovi, u odnosu na Dinamo, Hajduk i Rijeku, danas su u europskom smislu beznačajni, makar Partizan povremeno, poput komete, projuri Ligom prvaka i ugasi se. Neće biti bolja situacija ni sa Zvezdom, koja se u pretkolu “patila” s Maltežanima, patuljkom iz trećeg svijeta. Balkan, osim Dinama i Maribora, danas spada u treću ligu i Zvezdin predsjednik smatra da bi regionalna liga podigla rejting i donijela profit.
Koji je smisao Regionalna liga bez hrvatskih klubova nema smisla jer u Hrvatskoj se, ipak, igra najbolji nogomet na Balkanu. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek najpoželjnije su mete ideologa regionalnog združivanja, no mislim da liga “od Vardara pa do Triglava” nema perspektive. Ta liga ne bi izazvala samo revolt u Hrvatskoj, negativnih reakcija bilo bi i u Srbiji, a elementarni cilj takve lige je ujedinjenje “velike četvorke”, koja bi afirmirala Zvezdu i Partizan, vratila u život dva sarajevska kluba (Željezničar i Sarajevo) i donijela zaradu slovenskim klubovima, Mariboru i Olimpiji.
Bugarski i rumunjski klubovi nezainteresirani su za takvu alijansu, a mađarskim velikanima diže se kosa na glavi od pomisli da bi igrali u “jugoslavenskoj ligi”. Ta liga, osim nekih povijesnih konotacija, bila bi vrlo skupa jer frustracije koje bi je pratile, eventualni neredi i rastući huliganizam u regiji ne bi bili bezazlena pratnja, za red bi se morala brinuti - vojska. Osim toga, zar nacionalnim ligama, koje imaju status u Uefi, odgovara paralel-slalom između veljače i svibnja. Regionalna liga se bazira na pretpostavci da balkanskih klubova u tom razdoblju više neće biti u euro kupovima. Hrvatski klubovi se s tim ne slažu, tom prokletstvu mora već jednom doći kraj...
Siguran sam da se o regionalnoj ligi razgovaralo na summitima u Budvi i Moskvi, ali sam bio uvjeren da će sve ostati na - čašici razgovora. Znam da ideju ne bi podržao ni Hajduk, ni Rijeka, a Dinamo je orijentiran prema europskim kupovima.
Znam da bi takvu ligu podržao Aleksandar Čeferin, budući vjerojatni predsjednik Uefe jer sve su to njegovi glasači. Možda je to čak bila i njegova ideja, možda je Kokeza samo - glasnogovornik. Htio sam to pitati Čeferina još u Parizu, ali već dugo zaobilazi taj intervju. Slovenija bi u takvoj ligi najviše profitirala i najmanje potrošila, ali njezini klubovi ne bi igrali glavnu ulogu. Liga je zamišljena samo kao sudar velike četvorke i za novu inauguraciju Beograda u nogometnu metropolu. Ako Hrvatska želi opet u kolonijalni nogometni odnos, izvolite u maglu. Ali ta liga će imati i refleks i takvu odluku ne može donijeti Nogometni savez, već samo - Ministarstvo sporta. Koje je, nota bene, u ostavci! I ne tražite da o tome odlučuje Janica Kostelić!
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
- zeljoooooooooo
Regionalnoj ligi DA, ali pod određenim uslovima.
1. bez navijača (ne privremeno već NIKAD)
2. masne zarade za sve klubove učesnike, bez obzira na plasman (minimalno naš godišnji budžet da možemo zaraditi sve da budemo posljednji)
3. da UEFA dodatno stimuliše klubove vezano za razvoj infrastrukture, kupovine luksuznih autobusa, itd.
Možda nekome izgleda nerealno, ali zašto bismo pristali na bilo šta drugo, ukoliko nećemo MASNO zaraditi od toga?
2. masne zarade za sve klubove učesnike, bez obzira na plasman (minimalno naš godišnji budžet da možemo zaraditi sve da budemo posljednji)
3. da UEFA dodatno stimuliše klubove vezano za razvoj infrastrukture, kupovine luksuznih autobusa, itd.
Možda nekome izgleda nerealno, ali zašto bismo pristali na bilo šta drugo, ukoliko nećemo MASNO zaraditi od toga?
- amazon
- Kontakt:
Bas smo mi u stanju postavljati uvjete.Liga koja ne moze prodati igraca vise od milion, tereni katastrofa, nemamo stadion da valja, drzava skoro propala i da mi nekome postavljamo uslove. Kao da smo mi bitni reginoalnoj ligi, jesmo ko bajro materi.
Ako hoce da je naprave, samo kazu ko hoce moze, ko nece ne mora. Umjesto Zelje pristane Celik, pa ti uslove postavljaj materi. Valjaju se gluposti 

Zadnja izmjena: amazon, dana/u 07 avg 2016, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
- zeljoooooooooo
To misli neko ko pojma nema koje se pare tu vrte. Malo se raspitaj pa onda lupetaj.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Onda jos i boljealeksandar_veliki je napisao/la:Prica o regionalnoj ligi je samo prica i na tome ce ostati. Ljudi su na sastanku u Moskvi progovorili tri recenice o tome na kafi i od toga se napravio spektakl. Nema nista od tog, a slozio bih se s Amazonom mi jos dugo godina necemo biti u situaciji da nekom postavljamo bilo kakve uslove. Ne samo u sportu nego u svim sferama. Mi smo ljudi banana, sou, cirkus, kako god hocete. Pogledajte samo Olimpijadu, pa vise ima onih izbjeglica sportista nego nasih. Prvi dan cetiri takmicara sva cetiri kuci idu.

1921'
- amazon
- Kontakt:
Pa da je smijesno nije, ali mi smo cirkus drzava. Ljudi po klubovima skoro pa rade sta hoce, infrastruktura je ocajna, drzava ulaze opcenito u sport dvije ipo marke. I onda da ti takav nekome postavljas uvjete. Lahko je hrasnom platu prima u Njemackoj 

Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Treba samo procitati komentare po medijima u Hrvatskoj i Srbiji. I jedni i drugi se protive regionalnoj ligi iz razloga sto se ne podnose medjusobno, a nase klubove ismijavaju i pitaju se koji k* ce igrati ligu s Zeljeznicarom, Zrinjskim i slicno. Ako te lige i bude, BH klubovi sigurno nece postavljati uslove. Bit ce onakvi kakvi budu i kao sto netko rece, kome se ne bude svidjalo lako ce biti zamijenjen.
- zeljoooooooooo
Poštujem to što si napisao, ali nije tačno da bh klubovi neće postavljati uslove.
Nije UEFI isto hoće li u toj ligi biti Željo i sarajevo, ili mozda Čelik i Sloboda, zato (ako do toga dođe), defintiivno ćemo se nešto pitati.
Sa druge strane, mi nismo levati pa da po svaku cijenu pristanemo na nešto od čega nemamo koristi, već trošak.
Tako da bismo se u svakom slučaju mnogo toga pitali, defitnivno.
Nije UEFI isto hoće li u toj ligi biti Željo i sarajevo, ili mozda Čelik i Sloboda, zato (ako do toga dođe), defintiivno ćemo se nešto pitati.
Sa druge strane, mi nismo levati pa da po svaku cijenu pristanemo na nešto od čega nemamo koristi, već trošak.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Nakon "opstine" "koldze", "protesta" to da sam babuka sad i zivim u Deutschland i imam platu u eurimaamazon je napisao/la:Pa da je smijesno nije, ali mi smo cirkus drzava. Ljudi po klubovima skoro pa rade sta hoce, infrastruktura je ocajna, drzava ulaze opcenito u sport dvije ipo marke. I onda da ti takav nekome postavljas uvjete. Lahko je hrasnom platu prima u Njemackoj

1921'
UEFA suspendira cijeli Premiership na pet godina, izbaci iz Europe Galatasaray, izbraci Dnipro, finalistu Europske lige i u Europu posalje tamo neku Oleksandriyu kojoj Hajduk bez po' muke utrpa sest komada. Boli njih k* tko ce to igrati. Igra onaj tko igra po njihovim pravilima, a ako te lige ikad i bude UEFA svakako nece imati puno veze nego ce se oformiti neki regionalni savez.zeljoooooooooo je napisao/la:Poštujem to što si napisao, ali nije tačno da bh klubovi neće postavljati uslove.
- amazon
- Kontakt:
Nisam ja ba insajderHrasno1921 je napisao/la:Nakon "opstine" "koldze", "protesta" to da sam babuka sad i zivim u Deutschland i imam platu u eurimaamazon je napisao/la:Pa da je smijesno nije, ali mi smo cirkus drzava. Ljudi po klubovima skoro pa rade sta hoce, infrastruktura je ocajna, drzava ulaze opcenito u sport dvije ipo marke. I onda da ti takav nekome postavljas uvjete. Lahko je hrasnom platu prima u Njemackoj![]()

- zeljoooooooooo
Ne sporim ni to što si napisao.Signore je napisao/la:UEFA suspendira cijeli Premiership na pet godina, izbaci iz Europe Galatasaray, izbraci Dnipro, finalistu Europske lige i u Europu posalje tamo neku Oleksandriyu kojoj Hajduk bez po' muke utrpa sest komada. Boli njih k* tko ce to igrati. Igra onaj tko igra po njihovim pravilima, a ako te lige ikad i bude UEFA svakako nece imati puno veze nego ce se oformiti neki regionalni savez.zeljoooooooooo je napisao/la:Poštujem to što si napisao, ali nije tačno da bh klubovi neće postavljati uslove.
Ali i dalje ne znači da nećemo (ako dođe do toga) imati priliku sjesti za stol i isposlovati sebi neke uslove koji će nam odgovarati.
- Hrasno1921
- Kontakt:
amazon je napisao/la:Nisam ja ba insajderHrasno1921 je napisao/la:Nakon "opstine" "koldze", "protesta" to da sam babuka sad i zivim u Deutschland i imam platu u eurimaamazon je napisao/la:Pa da je smijesno nije, ali mi smo cirkus drzava. Ljudi po klubovima skoro pa rade sta hoce, infrastruktura je ocajna, drzava ulaze opcenito u sport dvije ipo marke. I onda da ti takav nekome postavljas uvjete. Lahko je hrasnom platu prima u Njemackoj![]()
To sam zakljucio kad si zalijepo komentare s oficijelne na Njemackom
![]()
Virtuel, sad se prebaci na onoj acc da izgleda ubjedljivije

Ja zapazanja u pm.

1921'
--[/quote]
Ti ocito ne shvatas neke elementarne i osnovne stvari
Sve si to lijepo analizirao i trenutno stanje i buduce sa eventualnim igranjem u regionalnoj ligi, koristi od iste i sl., medjutim podcjenjujes prvo sebe, zatim klub a zatim i nas Manijake, i kada kazem nas Manijake mislim i na onog sa kospama na sjeveru, hipstera na zapadu i onog sa bakljom na jugu, tako da ja licno Manijake nikada nisam dijelio niti mi to pada na pamet, a tek da nas nazovem klosarima i sl., i to vise govori o tebi i shvatanju nekih stvari, a samim tim i sve druge stvari postavljas na slican nacin.
Slozio bih se da jezgro kopa cini ne vise od 500.navijaca pretezno tinejdzera i malo starijih, ali kada su u pitanju derbiji i Evropske utakmice tu vidis svu snagu i velicinu Juga.
O kakvim "strahovima" pricamo?
Manijaci su se pokazali na prijateljskoj utakmici sa Hajdukom na Grbavici, prvo naum da sve prodje u fer i prijateljskom raspolozenju, takav je bio i docek i raspolozenje na tribini, medjutim druga strana vodjena drugim idejama to je usrala i prije utakmice i dobili su sto su trazili, belaj o kojem je brujio cijeli region danima, ista stvar i sa navijacima Maribora, najsmjesnije od svega i rekao bih - neznanje jeste tvoja recenica "strah vas je da ne dodje vise navijaca"
prvo koga nas? ako si ti Manijak a ja takodjer, onda valjda to glasi nas?
I kada bi se igrala regionalna liga suludo je ocekivati da primjerice na Grbavicu dodje 4.-5.000 Delija, Grobara, Boysa, Torcidasa i sl, toliko ih ne ide ni na gostujuce utakmice, izuzmemo li jedino Beogradski derbi.
Sve mogucnosti koje donosi liga su prvo pretpostavke, jer ne racunas moguci bojkot te lige od svih navijaca, ne racunas odbojnost iste. Jer evo skoro pa sve vece navijacke skupine timova koji bi ucestvovali u toj ligi su upravo protiv te lige i tog takmicenja, skoro svi su se oglasili a evo jucer i mi, jednostavno ta liga bi bila totalna fula, pokusaj nekog ujedinjena, vracanja starih vremena i sl. smeca kojeg danas niko vise ne zeli.
Ja licno sam protiv te lige vodjen nacionalno i patriotskim idejama, ne zelim ligu sa cetnicima, ustasama i ostalim sljamom, sav rat sam proveo u Sarajevu, nagledao se svega i svacega, borili smo se za svoje, sve svoje pa samim tim i nasu ligu, kakva god da je nasa je, treba u nju ulagati i vjerovati da ce sa ovom ligom 12. neke stvari iz godine u godinu biti sve bolje i bolje.
Ne zelim na svojoj Grbavici cetnicko orijentisane navijace poput Grobara i Delija njih prvo a zatim i ustasa iz Dalmacije u vidu Torcide, ne zelim ni njihove klubove niti sve sto ima veze sa njima, kazes kako nece biti gostujucih navijaca prve sezone a zaboravljas na folklor koji bi naprimjer docekao Zelju u Beogradu, Splitu pa i Zagrebu !?
PS. Skoro svi regionalni mediji su objavili clanak o tome da su Manijaci protiv regionalne lige
IZ STOTINU RAZLOGA NE REGIONALNOJ LIGI !
[/quote]
Nisi upravu jednu stvar, a to je sljedeca. Razmisljaj o tuci i stajanju na crtu, a ja o bolje fudbalu i o punom stadionu. Sada mi je tv-u derbi kola mladost i metalege, **** te ta liga. kvaliteta nam je nula, ne mozemo pretkola proci u evropi. Mene regionalna liga zanima samo jer bi imali kvalitetniji fudbal i vise navijaca, vise sponzora, vise para, bolju ekipu, bolje transfere. **** mi se za navijace i njihove tinejdzerske ultra scene. ne zanima me to. Pa Bayern, Juve i ostali velikani ne jebu nista od toga, zato i jesu toliko jaki. Gledaju novac i kvalitet. to i ja hocu, necu da gledam tekme gdje nema vise od 5 povezanih pasova, i gdje mi je travnik dolazio 10 godina i valjao je 80 minuta.
Ti razmisljas o tuci i navijacima, ja o drugoj stvari. Ja se sjecam tih klubova kada su na Grbavici bili i to je bio vjeruj mi dogadjaj. Uzivanje. Na kraju krajeva, neka ukinu gostujuce navijace i opet smo svi na dobitku.
Mislim da mene vise pogadjaju svi ti cetnici i ustase, jer sam nazalost to gledao svojim ocima i ratovao protiv takvih. Vise me boli sto je Siroki postao klub i nekim segmentima organizovaniji od nas, nego da igram sa Partizanom. primjer navodim. ne bukvalno ta dva kluba
Ti ocito ne shvatas neke elementarne i osnovne stvari

Sve si to lijepo analizirao i trenutno stanje i buduce sa eventualnim igranjem u regionalnoj ligi, koristi od iste i sl., medjutim podcjenjujes prvo sebe, zatim klub a zatim i nas Manijake, i kada kazem nas Manijake mislim i na onog sa kospama na sjeveru, hipstera na zapadu i onog sa bakljom na jugu, tako da ja licno Manijake nikada nisam dijelio niti mi to pada na pamet, a tek da nas nazovem klosarima i sl., i to vise govori o tebi i shvatanju nekih stvari, a samim tim i sve druge stvari postavljas na slican nacin.
Slozio bih se da jezgro kopa cini ne vise od 500.navijaca pretezno tinejdzera i malo starijih, ali kada su u pitanju derbiji i Evropske utakmice tu vidis svu snagu i velicinu Juga.
O kakvim "strahovima" pricamo?
Manijaci su se pokazali na prijateljskoj utakmici sa Hajdukom na Grbavici, prvo naum da sve prodje u fer i prijateljskom raspolozenju, takav je bio i docek i raspolozenje na tribini, medjutim druga strana vodjena drugim idejama to je usrala i prije utakmice i dobili su sto su trazili, belaj o kojem je brujio cijeli region danima, ista stvar i sa navijacima Maribora, najsmjesnije od svega i rekao bih - neznanje jeste tvoja recenica "strah vas je da ne dodje vise navijaca"

I kada bi se igrala regionalna liga suludo je ocekivati da primjerice na Grbavicu dodje 4.-5.000 Delija, Grobara, Boysa, Torcidasa i sl, toliko ih ne ide ni na gostujuce utakmice, izuzmemo li jedino Beogradski derbi.
Sve mogucnosti koje donosi liga su prvo pretpostavke, jer ne racunas moguci bojkot te lige od svih navijaca, ne racunas odbojnost iste. Jer evo skoro pa sve vece navijacke skupine timova koji bi ucestvovali u toj ligi su upravo protiv te lige i tog takmicenja, skoro svi su se oglasili a evo jucer i mi, jednostavno ta liga bi bila totalna fula, pokusaj nekog ujedinjena, vracanja starih vremena i sl. smeca kojeg danas niko vise ne zeli.
Ja licno sam protiv te lige vodjen nacionalno i patriotskim idejama, ne zelim ligu sa cetnicima, ustasama i ostalim sljamom, sav rat sam proveo u Sarajevu, nagledao se svega i svacega, borili smo se za svoje, sve svoje pa samim tim i nasu ligu, kakva god da je nasa je, treba u nju ulagati i vjerovati da ce sa ovom ligom 12. neke stvari iz godine u godinu biti sve bolje i bolje.
Ne zelim na svojoj Grbavici cetnicko orijentisane navijace poput Grobara i Delija njih prvo a zatim i ustasa iz Dalmacije u vidu Torcide, ne zelim ni njihove klubove niti sve sto ima veze sa njima, kazes kako nece biti gostujucih navijaca prve sezone a zaboravljas na folklor koji bi naprimjer docekao Zelju u Beogradu, Splitu pa i Zagrebu !?
PS. Skoro svi regionalni mediji su objavili clanak o tome da su Manijaci protiv regionalne lige

IZ STOTINU RAZLOGA NE REGIONALNOJ LIGI !

Nisi upravu jednu stvar, a to je sljedeca. Razmisljaj o tuci i stajanju na crtu, a ja o bolje fudbalu i o punom stadionu. Sada mi je tv-u derbi kola mladost i metalege, **** te ta liga. kvaliteta nam je nula, ne mozemo pretkola proci u evropi. Mene regionalna liga zanima samo jer bi imali kvalitetniji fudbal i vise navijaca, vise sponzora, vise para, bolju ekipu, bolje transfere. **** mi se za navijace i njihove tinejdzerske ultra scene. ne zanima me to. Pa Bayern, Juve i ostali velikani ne jebu nista od toga, zato i jesu toliko jaki. Gledaju novac i kvalitet. to i ja hocu, necu da gledam tekme gdje nema vise od 5 povezanih pasova, i gdje mi je travnik dolazio 10 godina i valjao je 80 minuta.
Ti razmisljas o tuci i navijacima, ja o drugoj stvari. Ja se sjecam tih klubova kada su na Grbavici bili i to je bio vjeruj mi dogadjaj. Uzivanje. Na kraju krajeva, neka ukinu gostujuce navijace i opet smo svi na dobitku.
Mislim da mene vise pogadjaju svi ti cetnici i ustase, jer sam nazalost to gledao svojim ocima i ratovao protiv takvih. Vise me boli sto je Siroki postao klub i nekim segmentima organizovaniji od nas, nego da igram sa Partizanom. primjer navodim. ne bukvalno ta dva kluba
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
zeljoooooooooo je napisao/la:Regionalnoj ligi DA, ali pod određenim uslovima.
To je cilj. Bez navijaca prve tri godine, pomoc za infrastrukturu i dobre nagrade. Pa 7. mjesto dobija 700 000 eura, mi nikad toliko nismo u evropi do sada zaradili. Zamisli koja je to finansijska injekcija. Plus sponziri i karte i sve ostalo
Prvak NR BiH: 1946
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 18 gostiju.