FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 avg 2016, 13:49

zeljoooooooooo je napisao/la:@Hrasno

Te cifre znam, što znači da su za 60.000 dobili prava za sve naše utakmice.

Podijeli 60 sa brojem utakmica pa ćeš vidjeti da nema šanse da je 8 000 do 9 500 po utakmici kako si rekao, već mnogo manje.

Upravo zbog toga smo i oštećeni..
Eto onda upoznat si i sa ciframa sto daje do znanja da su otprilike tacne, ali opet imas Arenu Sport koja bi takodjer morala nesto kesirati, jer ne mozes im dzaba davati prenos, ta cifra od 60.000 KM vrijedi za prenose domacih utakmica na BHT-u koliko sam upoznat, jer Moju TV ne racunas jer prenose 99% gostujuce utakmice a na TV. prava normalno polaze domacin, i onda skontaj koliko BHT prenosi utakmica Zelje? bez naravno Arene, jeli to to? :D
Sam Aco koji je mnogo vise upoznat sa svim, kaze da je cifra za prenos mnogo mnogo veca, i da nije tacan podatak da se dobiva dvije milje po prenosu, meni iskreno dovoljno.

Realno ovo je sfera koji kriju i jedni i drugi, niko ti nece 100% reci jeste toliko i toliko, ovdje pod hitno treba udruzenje premijerligasa, svi klubovi zajedno da se bore za sto vise para, a zatim trebaju ljudi u NFSBIH koji ce stititi i braniti interese kluba, a ni jednog ni drugog trenutno nema, zato i jeste ovakva situacija a to svjesno interesne grupe koriste.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 avg 2016, 13:51

valjda je svima jasno da pozder mora igrati.nije tesko skontati.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 avg 2016, 13:56

jasan je napisao/la:Po imenima ovo bi trebalo znacit da ce Blagojevic igrati svoju poziciju a mozda Pozder lijevo??
Lijevo se pokazao kao najveca prijetnja, ali cini mi se da imaju puno vise slobode u kretnji. Tako da ce se mozda vise mijenjati mijesta medjusobno na ofenzivnim pozicijama.

Izvinjavam se na pogresnom prezimenu. Naravno Radinovic. Nisam znao da FK Sarajevo ima igraca koji se zove Radulovic. Sad svi znamo. Omark tebi na dusu. :D

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 06 avg 2016, 14:09

Kad on igra na tom mjestu cak i da mu nije najjaca strana imamo onda samo jednu "osakacenu" poziciju a kad tu igra Blagojevic imamo dvije jer onda pored te lijeve strane ostane i ona njegova prirodna pozicija u sredini. Radinovic jeste odlican al ce bit bolje da su zajedno tu. Bolje zrtvovat samo lijevu stranu nego i lijevo i u sredini.
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 14:20

Hrasno1921 je napisao/la:
zeljoooooooooo je napisao/la:@Hrasno

Te cifre znam, što znači da su za 60.000 dobili prava za sve naše utakmice.

Podijeli 60 sa brojem utakmica pa ćeš vidjeti da nema šanse da je 8 000 do 9 500 po utakmici kako si rekao, već mnogo manje.

Upravo zbog toga smo i oštećeni..
Eto onda upoznat si i sa ciframa sto daje do znanja da su otprilike tacne, ali opet imas Arenu Sport koja bi takodjer morala nesto kesirati, jer ne mozes im dzaba davati prenos, ta cifra od 60.000 KM vrijedi za prenose domacih utakmica na BHT-u koliko sam upoznat, jer Moju TV ne racunas jer prenose 99% gostujuce utakmice a na TV. prava normalno polaze domacin, i onda skontaj koliko BHT prenosi utakmica Zelje? bez naravno Arene, jeli to to? :D
Sam Aco koji je mnogo vise upoznat sa svim, kaze da je cifra za prenos mnogo mnogo veca, i da nije tacan podatak da se dobiva dvije milje po prenosu, meni iskreno dovoljno.

Realno ovo je sfera koji kriju i jedni i drugi, niko ti nece 100% reci jeste toliko i toliko, ovdje pod hitno treba udruzenje premijerligasa, svi klubovi zajedno da se bore za sto vise para, a zatim trebaju ljudi u NFSBIH koji ce stititi i braniti interese kluba, a ni jednog ni drugog trenutno nema, zato i jeste ovakva situacija a to svjesno interesne grupe koriste.
Ne računaj samo BHT jer oni ne prenose ništa naše od ovih jačih, već fakinski prebace na MojaTV da radi još dodatno uzmi keš.

16 domaćih u ligi + recimo 4 kup = 20 tekmi naših domaćih.

A dobijemo 60 hiljada od njih, pa ti vidi koliko nam vrijedi tekma ovako sada, a koliko bismo je mogli sami prodati.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 avg 2016, 14:23

Mislio sam na Pozdera I mijenjanje mjesta krila i napada Pozder i Lendric.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 06 avg 2016, 14:59

aleksandar_veliki je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ma bice prenos, ne vjerujem ni sekunde da nece.
Da se citiram :). Zeljo malo misice pokazuje i iz Saveza bildaju i na kraju se dogovore. Vec vidjeno na nasim prostorima. Mislim da ovu problematiku analizirati, vidjeti dobre i lose strane ugovora i zadovoljiti sve strane. Oni koji misle da mogu prodati utakmicu sa slabijim klubovima za 15 ili 20.000 KM su u zabludi.
ukoliko se za derbije na Grbavici ne moze dobiti iznos za TV parava koji je ekvivalentan najmanje 800 pojedinacnih karata za sjevernu tribinu onda ne trebamo ni prodavati.

nazovi neku od agencija pa zatrazi ponudu za reklamiranje po 15 sekundi unutar svakog prenosa koji bude pokrivao Zelju pa vidi sta ce ti reci......
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Ubleha1895
Kontakt:

Post Postao/la Ubleha1895 » 06 avg 2016, 15:00

pa koliko je face para uzeo za prenos kupa, one reklame svake sekunde iskaču, i onda on kaže ne može se uzet para

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 06 avg 2016, 15:09

Ubleha1895 je napisao/la:pa koliko je face para uzeo za prenos kupa, one reklame svake sekunde iskaču, i onda on kaže ne može se uzet para
Ne znam koliko je face uzeo. U diskusiji koju vodimo bitno je koliko je Zeljo uzeo od facea? Zna li neko taj iznos ili su svee lazni insajderi?
ja nemam pojma koliko su dobili od FACE TV, ali bi u svakom slucaju pravio bitnu razliku izmedju domace FACE TV i Arene ;)

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 06 avg 2016, 15:12

i jos vaznije, BH Telekom je toj istoj Areni, ako se ne varam, prosle godine istovario bruku para na Francusku ligu, a danas zajebaje domace klubove i domacu ligu za neke SMIJESNE pare!

uz sve to, rijec o drzavnoj kompaniji koju finansiramo svi mi!!!!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 06 avg 2016, 15:33

Slozio bih se, s tim da nema tu toliko velike razlike. Ja sam koliko-toliko upoznat sa tim stvarima, ne mnogo pa da mogu nesto odgovorno tvrrditi, ali po informacijama koje imam ne daju se veliki novci za utakmice nasih klubova koliko misle navijaci. Ako je neko upoznat, recimo ako prodas X televiziji utakmicu, da li si prodao i minute za reklame tokom trajanja iste ili tebi to ostaje? Logicno mi je da si sa utakmicom prodao i taj prostor?
sve je stvar dogovora... postoje razliciti modaliteti. uglavnom prodajes pravo prenosa za novac. nerijetko moze biti dio novac dio sekunde, ili samo sekunde.
jasno je da je nase trziste slabo i da tu ne mozemo govoriti o nekim strasnim ciframa za prava. ali cifre koje se ovih dana spominju su ponizavajuce.

za 2 sata koliko ukupno traje prenos neke utakmice TV kuca ima 12 minuta reklamnog prostora, bez insertera u toku same utakmice. to je 720 sekundi. ukoliko govorimo o utakamicama koje se emitiraju u prime time, i ukoliko je rijec o derbi utakmici npr. Slobode i Zelje, ili Sarajeva i Celika, dakle klubova koji dolaze iz velikih gradova iz razlicitih kantona onda govorimo o pristojom reklamnom dosegu/reach-u.
u konacnici za TV kuce to znaci, malo prodanih sekundi za puno para. a sekundi je ukupno 720 + inserteri.

GANI60
Kontakt:

Post Postao/la GANI60 » 06 avg 2016, 16:17

Pozzu ljudi danss sam doveo svu mušku familiju na tekmu ranije smo došli da se produži članska pokoji rekvizit uzme sveo ok .Samo moram da kažem da sam jako jako razočaran dresovima tj njihovom kvalitetom fušeraj živi za 69KM kvaliteta nula bodova.Danas ako Bog da do pobjede.
AMAR AMAR OSIM OSIM

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 06 avg 2016, 17:20

GANI60 je napisao/la:Pozzu ljudi danss sam doveo svu mušku familiju na tekmu ranije smo došli da se produži članska pokoji rekvizit uzme sveo ok .Samo moram da kažem da sam jako jako razočaran dresovima tj njihovom kvalitetom fušeraj živi za 69KM kvaliteta nula bodova.Danas ako Bog da do pobjede.
Hvala za info u vezi dresova. Trebala mi je cijene, posto sam cesto na putu proteklih dana.

Oprosti, nemam namjeru da pametujem, ali iskreno gledajuci tesko uopste treba ocekivati neki kvalitet za "nisku" cijenu! Tko je ja proizvodac tko to sebi moze danas da priustiti, pa cak za jedan odredeni period koji bi iskoristio kao marketing, osim ovih brendiranih kojima mi nismo interesantni?

Nemoj pogresno da protumacis, jer recimo jedan original "NIKE dres Engleske reprezentacije iznosi 90 GBP = 207 BAM (1 GBP = 2,3071 BAM) i sada se postavlja pitanje, ako nasi ljudi zaista zele kvalitet, da li oni zapravo imaju finansijsku moc to sebi mogu priustiti? Zato je ovdje vrlo tesko pronaci/dobiti kvalitet, jer cijena diktira apsolutno sve.

Bas me zanima kako od ovih svih "insajdera" po forumu, nitko da pohvali marketing kampanju!

slika

POTREBAN INFO: Da li ce opet MUP KS praviti problem oko unosa kisobrana na stadion? Hvala

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 avg 2016, 17:46

kakvi kisobrani nije kap kise palo, osim malo jutros.

GANI60
Kontakt:

Post Postao/la GANI60 » 06 avg 2016, 18:49

Ma sve ok i da su 100KM ja bi uzeo pravim samo poređenje u odnosu na prošli jomin diadora je sa ovim novim nula bodova
AMAR AMAR OSIM OSIM

sena195
Kontakt:

Post Postao/la sena195 » 06 avg 2016, 19:05

hoce li biti link za nas koji nismo u mogucnosti prisustovati na tekmi?

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 06 avg 2016, 19:10

sena195 je napisao/la:hoce li biti link za nas koji nismo u mogucnosti prisustovati na tekmi?
http://www.batmanstream.com/football-li ... 16-17.html

sena195
Kontakt:

Post Postao/la sena195 » 06 avg 2016, 19:14

jasan je napisao/la:
sena195 je napisao/la:hoce li biti link za nas koji nismo u mogucnosti prisustovati na tekmi?
http://www.batmanstream.com/football-li ... 16-17.html
hvala, i nadam se da cemo veceras rasturiti mali široki, ocekujem gol od pozdera ili nikolica, a obavezno lendricaaa :D

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 06 avg 2016, 19:23

abd jos evo celik izjednaci

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 06 avg 2016, 21:48

Pobjeda kakvih je malo bilo u utakmicama sa Širokim. Kontrola cijele utakmice, osim jednog pada igre od nekih 10-ak minuta početkom drugog poluvremena. Vidi se da je ekipa spremna i nakon drugog gola smo ih lomili snagom i mogli dati još neki gol.
Fejzić - odličan, osim jednog nepotrebnog istrčavanja
Bekovi: S. Stevanović - solidan, Bevab - loš
Štoperi: Obojica odlični, bez greške
Vezni red: Blagojević - solidan, može i bolje, Bekrić - odličan prvo poluvrijeme, kasnije se izgubio, Šećerović - dosta trči, nema ga u igri s loptom, Beganović - trudi se, trči, ali vidi se da ne igra na prirodnoj poziciji, M. Stevanović - odličan kao i uvijek, spreman k'o mina
Napadači: Lendrić - šte reći za njega, čovjek je kao zmija, sve šanse koristi, Nikolić - dobar večeras, dobio dosta udaraca, dosta trči, drago mi je da je otčepio, Pozder - solidan

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Redfire16 i 19 gostiju.