FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SvetlanaHo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SvetlanaHo » 06 avg 2016, 11:58

Meni se pak svidjelo kako je Blagojevic odigrao levu polutku. Ulazio je u sanse i davao lopte iako nije navikao da igra na tom mestu,pokazao je klasu. Prodorniji je na tom mestu i uz sut koji poseduje uvek je u stanju da zapreti. Veci je problem ko ce biti mozak ekipe i ko ce deliti lopte ako on igra na tom mestu,nego da li ce se on snaci. Ne zaboravite da mu je to prva utakmica u novom prvenstvu. Na njega se nije racunalo protiv Sarajeva, pa je tako i u pripremnim utakmicama sedeo na klupi. Videcemo sta ce Kostic odluciti. Napred Željo.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 06 avg 2016, 12:12

SvetlanaHo je napisao/la:Meni se pak svidjelo kako je Blagojevic odigrao levu polutku. Ulazio je u sanse i davao lopte iako nije navikao da igra na tom mestu,pokazao je klasu. Prodorniji je na tom mestu i uz sut koji poseduje uvek je u stanju da zapreti. Veci je problem ko ce biti mozak ekipe i ko ce deliti lopte ako on igra na tom mestu,nego da li ce se on snaci. Ne zaboravite da mu je to prva utakmica u novom prvenstvu. Na njega se nije racunalo protiv Sarajeva, pa je tako i u pripremnim utakmicama sedeo na klupi. Videcemo sta ce Kostic odluciti. Napred Željo.
Meni se nije svidjelo kako je odigrao protiv loseg Olimpica. Njemu treba lopta u nogama, on treba biti igrac koji ce se pitati za ritam nase igre, koji ce ga usporiti i ubrzati kad treba. Nas ponajbolji ako ne i najbolji igrac u zadnjih godinu dana. Njega nikad ne bih zrtvovao radi taktike, cak bi taktiku zrtvovao radi njega.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 avg 2016, 12:19

Blagojević očajno odigrao na lijevoj polutki. Daj Bože da vise nikad ne odigra na toj poziciji.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 12:31

aleksandar_veliki je napisao/la:Bunili se svi i na kraju svi pristali. Ne vjerujem da ce biti nesto drugacije i ovaj put. Zeljo ima jedan veliki problem, ne shvataju ljudi kako se brane interesi kluba. Imaju institucije, fudbalske naravno, tu moras imati uticaj kojeg dobijas tako sto u sve te institucije legalnim putem ubacis svoje ljude. Prije par godina je to bilo drugacije. Bili su kantonalni izbori? Mislim da iz Zelje niko nije prosao u kantonalni savez, da ne pricam o ovim visim institucijama. Nisam primjetio da je neko diskutovao na tu temu?
Zamisli kada su se svi bunili kao što kažeš i svi su imali primjedbi, čak i "mali" klubovi.

Lako je bilo izvršiti pritisak na njih, ali to isto je morao potpisati Željo, koji se ni po čemu ne može porediti sa ostalih 15 klubova u ligi (govorim za prosle sezone), i lako je izračunati koliki finansijski gubitak trpimo zbog toga.

Slažem se da je u globalu Telecom pogurao ligu, ali defintivno ne ne zaslugama, već najnepoštenije, najjednostavnije i naravno najprofitabilnije samo za sebe.

I treba tu gurati maksimalno, pokušati izvršiti pritisak koliko god se može kako bismo stekli bolje uslove ili u ovom ili u budućim ugovorima sa njima.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 12:36

AntoniooConte je napisao/la:zanimljivo do jučer je grk bio prevara danas ga priželjkuju umjesto kosorica :rol:

Ma isti tim ko protiv olimpica stavit, nista ne mjenjat ;)
Ma smijurija, odjednom valja. Mada navikli smo više na besmislene postove ovdje.

Slažem se, ne bih mijenjao ništa u odnosu na Olimpic, krenuti možda još agresivnije na početku,
vrijeme idealno za igru, samo da ne padne kiša i da ih natrpamo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 avg 2016, 12:38

aleksandar_veliki je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ma bice prenos, ne vjerujem ni sekunde da nece.
Da se citiram :). Zeljo malo misice pokazuje i iz Saveza bildaju i na kraju se dogovore. Vec vidjeno na nasim prostorima. Mislim da ovu problematiku analizirati, vidjeti dobre i lose strane ugovora i zadovoljiti sve strane. Oni koji misle da mogu prodati utakmicu sa slabijim klubovima za 15 ili 20.000 KM su u zabludi.
Isto sam rekao i sinoc odmah poslije sastanka, jer je klub krsio sve moguce pravilnike NFSBIH i na kraju su morali popustiti, a prica da se za prenos dobiva 1.800 - 2.000 KM je izmisljotina i prica za malu djecu, ta cifra je izmedju 8.000 KM - 9.500 KM u zavisnosti od utakmice - protivnika
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 06 avg 2016, 12:41

Pa hocel bit sad ta utakmica na jedinici il samo na onoj petici za srbiju i hrvatsku :?:
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 12:42

Hrasno1921 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ma bice prenos, ne vjerujem ni sekunde da nece.
Da se citiram :). Zeljo malo misice pokazuje i iz Saveza bildaju i na kraju se dogovore. Vec vidjeno na nasim prostorima. Mislim da ovu problematiku analizirati, vidjeti dobre i lose strane ugovora i zadovoljiti sve strane. Oni koji misle da mogu prodati utakmicu sa slabijim klubovima za 15 ili 20.000 KM su u zabludi.
Isto sam rekao i sinoc odmah poslije sastanka, jer je klub krsio sve moguce pravilnike NFSBIH i na kraju su morali popustiti, a prica da se za prenos dobiva 1.800 - 2.000 KM je izmisljotina i prica za malu djecu, ta cifra je izmedju 8.000 KM - 9.500 KM u zavisnosti od utakmice - protivnika
Nema šanse da je između 8.000 i 9.500 KM, lako je izračunati broj utakmica koje prenose i ukupnu cifru koju nam daju na ime ugovora. Mnogo manje je to...

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 12:50

zeljoooooooooo je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Bunili se svi i na kraju svi pristali. Ne vjerujem da ce biti nesto drugacije i ovaj put. Zeljo ima jedan veliki problem, ne shvataju ljudi kako se brane interesi kluba. Imaju institucije, fudbalske naravno, tu moras imati uticaj kojeg dobijas tako sto u sve te institucije legalnim putem ubacis svoje ljude. Prije par godina je to bilo drugacije. Bili su kantonalni izbori? Mislim da iz Zelje niko nije prosao u kantonalni savez, da ne pricam o ovim visim institucijama. Nisam primjetio da je neko diskutovao na tu temu?
Zamisli kada su se svi bunili kao što kažeš i svi su imali primjedbi, čak i "mali" klubovi.

Lako je bilo izvršiti pritisak na njih, ali to isto je morao potpisati Željo, koji se ni po čemu ne može porediti sa ostalih 15 klubova u ligi (govorim za prosle sezone), i lako je izračunati koliki finansijski gubitak trpimo zbog toga.

Slažem se da je u globalu Telecom pogurao ligu, ali defintivno ne ne zaslugama, već najnepoštenije, najjednostavnije i naravno najprofitabilnije samo za sebe.

I treba tu gurati maksimalno, pokušati izvršiti pritisak koliko god se može kako bismo stekli bolje uslove ili u ovom ili u budućim ugovorima sa njima.
Najmanje tri kluba ce reci isto sto i ti, da se niko ne moze porediti s njima. Legitimno pravo Zeljeznicara i ostalih klubova je da pokusavaju za sebe izvuci sto bolju poziciju. Samo sam rekao da se interesi mnogo bolje stite u institiucijama, a Zeljo tu na vasu zalost nema nikog. Nije to do mene, ni do tebe, a ni do Saveza. Fudbal je danas svugdje na svijetu mnogo vise od terena, od "moje ili necije druge avlije".
Naravno, ne mislim samo na Želju kada kažem da su neki klubovi oštećeni.

Sarajevo sigurno ima tu slične argumente kao mi, dobrim dijelom i Zrinjski i Sloboda.

Postoji mehanizam zvani "ponderiranje" gdje bi se recimo prema broju gledalaca ili atraktivnosti utakmice (prema pozicijama na tabeli) računao i konačni skor preko kojeg bi se došlo do cifre koju će klub inkasirati za prijenos.

Recimo utakmica Željo - Sloboda, prosjek navijača 10.000, mjesto na tabeli Željo(1), Sloboda(3), ne može biti jednako plaćena kao utakmica Olimpic - Vitez, prosjek navijača 350, mjesto na tabeli Olimpic(12), Vitez(9).

Samim time bi se dizao postepeno i kvalitet lige gdje bi Upravama klubova bilo u cilju vratiti navijače na stadione,
gdje bi se borilo za bod više zbog tabele i dodatnog prihoda, gdje bi sve dobilo dodatni smisao i svrhu, gdje ne bi bilo
oštećenih ili uvrijeđenih.

Po meni je ovo veoma jednostavan model koji se primijenjuje u sijaset bitnijih stvari u svijetu nego što je naša liga,
i definitivno veoma pravedan kada su u pitanju mnoge stvari a ne samo sport i prijenosi utakmica.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 avg 2016, 12:52

Fejzic, Kosoric, Boccaccini, Bevab, Stevanovic, Stevanovic, Blagojevic, Radulovic, Lendric, Pozder i Nikolic.

Nadam se Memiji i Beganovicu u drugom.

Ubleha1895
Kontakt:

Post Postao/la Ubleha1895 » 06 avg 2016, 12:53

Kad to radulović dođe

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 06 avg 2016, 13:01

Da li su naši popustili ili ne vidjet ćemo u narwdnim danima, ali ako nakon ove situacije ne budu isposlovali bolje uslove od TV prava, od mene im je to jedna od najvećih zamjerki u toku njihovog mandata, naravno osim podbačaja prošle sezone u sportskom dijelu, ali to je podbačaj svih, od igrača i trenera, pa do uprave.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 avg 2016, 13:06

@zeljoooooooooo

Sponzorski ugovor za ovu godinu izmedju BH telecoma i NFSBIH je oko 1.200.000 KM (ugrubo cifra), 40% ide klubovima a 60% savezu. Tih 40% klubovima se pokrivaju troskovi takmicenja a na kraju dobivaju i za TV. prenos.
40% od tog iznosa je 480.000 KM koje 12.klubova dijeli sto je tacno 40.000 KM po klubu, tu naravno ne racunas jos jednog partnera Bet&Win koji isto kesira iznos (20.000 KM po klubu je bilo prosle sezone kada je bilo 16.klubova), i kada sve to podijelis sa brojem utakmica koje prenose konrektno Zelju otprilike dobijes taj iznos koji sam napisao, sto je ukupno oko 60.000 KM po klubu za troskove takmicenja i same TV. prenose.

Naravno cifre ne mogu biti 100% tacne, ali otprilike to je taj iznos koji se vrti par hiljada gore par hiljada dole
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 06 avg 2016, 13:21

Znaci njemu matematika nije jaca strana nikako bgm :rol:

Ispade Željo ima 7-8 prenosa u 32 kola :rol: :rol:
Opet se zapetljo u lažima :rol:

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 13:22

@Hrasno

Te cifre znam, što znači da su za 60.000 dobili prava za sve naše utakmice.

Podijeli 60 sa brojem utakmica pa ćeš vidjeti da nema šanse da je 8 000 do 9 500 po utakmici kako si rekao, već mnogo manje.

Upravo zbog toga smo i oštećeni..

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 13:24

AntoniooConte je napisao/la:Znaci njemu matematika nije jaca strana nikako bgm :rol:

Ispade Željo ima 7-8 prenosa u 32 kola :rol: :rol:
Opet se zapetljo u lažima :rol:
Pa neka prenose 3 derbija sa Grbavice, 2xŠiroki, 2xZrinjski, 2xSloboda, to je sigurno cifra oko 100.000 KM koju bi nam Arena ponudila za usluge prenosa. Znači pod pretpostavkom da ostale utakmice i ne prodamo....

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 avg 2016, 13:27

Blueboy1 je napisao/la:Da li su naši popustili ili ne vidjet ćemo u narwdnim danima, ali ako nakon ove situacije ne budu isposlovali bolje uslove od TV prava, od mene im je to jedna od najvećih zamjerki u toku njihovog mandata, naravno osim podbačaja prošle sezone u sportskom dijelu, ali to je podbačaj svih, od igrača i trenera, pa do uprave.
Evo zakazan je sasatanak za ponedeljak, i definitvno je veoma važno da za sebe podebljamo korist od TV prava.
I ja bih neuspjeh na tom polju smatrao podbačajem. Prije bih pristao neka se Željo isključi iz ugovora sa Telecomom i vozdra,
sami ćemo naći kupce za utakmice i sami ih unovčiti.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 avg 2016, 13:30

samoposmatram je napisao/la:Fejzic, Kosoric, Boccaccini, Bevab, Stevanovic, Stevanovic, Blagojevic, Radulovic, Lendric, Pozder i Nikolic.

Nadam se Memiji i Beganovicu u drugom.
Koji Radulović? Ima ih više.
Ako misliš na onog što je igrao kod kona, onda nam fakat ne želiš dobro. :thumbdown:

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 06 avg 2016, 13:31

Na radinovica misli skobtali smo svi ;)

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 06 avg 2016, 13:47

Po imenima ovo bi trebalo znacit da ce Blagojevic igrati svoju poziciju a mozda Pozder lijevo??
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pact1921 i 35 gostiju.