Jamont Gordon-covjek kojeg sam gledao na turniru Mirza Delibasic prije ove sezone i tada sam se pitao odakle on u ciboni,jer tad je bilo smjesno kako je igrao...nakon utakmice s fenerom,u povratku kuci mi nije izlazilo iz glave kako on moze u ciboni igrati,jer njegova igra je bila smjesna na pocetku...tokom sezone sve se vise i vise dizao da bi ubrzo postao glavni igrac cibone pored Tomasa...njemu su samo 22 godine,tako da ne sumnjam da ce napraviti jako dobru karijeru..u ciboni se vidjelo koliko on postuje perasa..kad je tek doveden niko od njega nije ocekivao ovakvu sezonu,zasluzio je jako dobar transfer kojeg ce i ostvariti...
Marko Tomas-kao sto neno voli da naglasi covjek koji je ovu sezonu citavu odigrao i to bez priprema na jednom vrhunskom nivou...pored svega je vukao jednu nezgodnu ozljedu...covjek koji bas nema srece u karijeru sto se tice tih nekih velikih utakmica jer dva puta je gubio ono sto je naizgled bilo nemoguce izgubit..
prica se da ga spahija vodi u fener sa sobom,tako i treba,da bar tamo uzme neke pare,a uzet ce ih...ako ode tamo fener ce biti pravi balkanski klub,pored tomasa tamo su vec ukic i preldzic te spahija

Bojan Bogdanovic-kao mlad igrac otisao u Spanjolsku gdje se i nije bas uspio nametnuti...takodjer prije sezone sam uzivajuci gledao dvoboje izmedju njega i preldzica,svasta je tu bilo...decko kojeg je peras preporodio i kojem je realno najvise pomogla roziceva ozljeda,jer nikad ne bi dobio tu minutazu da je roza bio zdrav,ja cu reci srecom pa ju je dobio jer ne samo da je on poceo da izrasta u igraca,nego je i reprezentacija hrvatske dobila nakon dugo vremena igraca pored tomasa,koji nije limitiran samo na napad ili samo na odbranu...onakva mirnoca u zavrsnici se rijetko vidja..nema ga citavu utakmica i onda kad najvise treba pred sami kraj stavi ladno par trica..da ona protiv partizana nije bila samo puka slucajnost,pokazao je u ovoj finalnoj seriji protiv zadra...jedan od najmladjih igraca koji su bili mvp-ovi eurolige..ima fine ponude,ali sve su prilike da ostaje u ciboni,tj ako bude imao gdje ostati

Vedran Vukusic-covjek koji se i ne vidi na utakmici a vrlo je koristan jer je tehnicki jako potkovan te za svoju poziciju koju igra ima jako,jako dobar sut za tri poena..u finalnoj seriji sutao trice 10/11,a u trecoj utakmici ja mislim 5/5...takodjer je rekao da ne bi imao nista protiv toga da ostane,pored bb-a njega treba pokusati zadrzati ako je ikako moguce a vjerovatno jeste
Luksa Andric-kapetan,dugo godina u ciboni,dugo godina su trpili njegove ispade i gluposti,da bi ove sezone to sve vratio im sa par jako finih partija...ove sezone cak i nije pravio one njegove glupe faulove,opametio se jer je shvatio da nema ko da ga zamjeni na adekvatan nacin i to se vidilo na njegovoj igri...potencijal za nesto vise naravno da ima,samo pitanje je hoce li sve ostati samo na potencijalu,takodjer za svoju visinu jako fin sut ima za tri poena..
Leon Radosevic-decko s takvim fizickim predispozicijama da je to za ne povjerovati,ali isto tako los u tehnicko-taktickom dijelu...najveci krivac za to predpostavlja se je nekvalitetan rad u mladjim uzrastima premda je peras i njega ove sezone gurnuo u vatru u euroligi gdje nije lose odigrao...imao je promasenih kljucnih bacanja,zatim zicer ali sve se to moze pripisati mladosti i neiskustvu...ako ostane pod perasom mogao da se razvije u finog igraca,ne onog koji ce mamiti uzdahe svojom tehnikom,vec svojim zalganjem na terenu..
Samo Udrih-dosao tu da popuni broj igraca u rotaciji,dosao je dzabe i znao je da nece dobiti nista para ali je dosao da igra koliko toliko jer zna da je euroliga najbolji nacin da se dogodine proda negdje u klub u kojem ce dobivati platu redovno...s obzirom na to da je dosao besplatno ,ono sto je odigrao odigrao je i vise nego solidno,jest da je bio rupa u odbrani ali imao je par bitnih pogodjenih suteva
Robert Troha-jedan od boljih sutera u Hrvatskoj,ali samo onda kad mu neko drugo izradi poziciju za sut...mislim da je on onaj pravi suter,nazalost bas i nema nekih drugih kvaliteta da se nesto vise moglo ocekivati od njega...svoju rolu je odradjivao solidno i mislim da njega treba i dogodine zadrzati jer vjerovatno nece trazit nesto puno para,neka ga tu nek bude back up nekom boljem igracu
Dalibor Bagaric-panj koji igra za jako velike pare,ne moze se reci ni da igra,panj koji sjedi za jako jako velike pare...jos jedan bivsi nba-ovac koji je dosao u cibonu,samo zato sto su im propale druge dvije opcije dovodjenja centara...imao je jednu jako solidnu utakmicu kad je za 13 minuta ubacio oko 12-ak poena ima pokoju blokadu i skok...premalo za ono za sto je placen...
Marin Rozic-kad se ozljedio,mislim da je bilo protiv partizana peras je rekao da bi vise volio da je izgubio utakmicu nego rozu-virozu...u napadu manje vise odigra nesto,zato odbranu grize i jako je bio bitan na pocetku ali eto njegovom ozljedom otvorilo se Bojanu...ko ce kome nego Mostarac Mostarcu...

Ivana Tomasa,Gorana Vrbanca,Tomislava Zubcica i Antonia Gravesa nema ni smisla spominjati...
I na kraju valja nesto i napisati o Velimiru Perasovicu...kad je bio igrac nije nikakve naznake davao da bi jednog dana mogao postati vrhunski trener sto zasigurno jeste i sto mu nitko,ali bas nitko ne moze osporiti...takodjer samo je njegova zasluga sto se cibona nije raspala jos ove sezone,jer on ima toliki autoritet medju igracima da to nisu istine

eto toliko,kome je dugo nek ne cita