Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

samoposmatram
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la samoposmatram » 05 avg 2016, 21:12

Trenira li iko alternativni fitness. Mislim da nije u pitanju teretana?

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 07 avg 2016, 22:41

Zanima me kako izabrati najbolji whey protein, ima li neko prijedlog? Nisam nikad nijedan uzimao, a ne znam kako najbolje izabrati.
Zelim ojacati i uobliciti figuru, bez nabijanja neke velike mase i bez dobijanja masnih naslaga.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 avg 2016, 20:38

uvijekuztebe1921 je napisao/la:Zanima me kako izabrati najbolji whey protein, ima li neko prijedlog? Nisam nikad nijedan uzimao, a ne znam kako najbolje izabrati.
Zelim ojacati i uobliciti figuru, bez nabijanja neke velike mase i bez dobijanja masnih naslaga.
Neko hvali ovaj, neko onaj.
U Nitro Techu imas oko 3g creatina i oko 6gr bcaa, ako se dobro sjecam.

Ja preferiram Whey Gold Standard, imas oko 4gr Glutamina i nekih 6gr bcaa. A i mnogi u teretani ce ti pohvaliti upravo ovaj Whey. Cijena mu je slicna kao i Nitro Tech.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 avg 2016, 20:58

uvijekuztebe1921 je napisao/la:Zanima me kako izabrati najbolji whey protein, ima li neko prijedlog? Nisam nikad nijedan uzimao, a ne znam kako najbolje izabrati.
Druze ne zamaraj se glupostima.Tebi kao rekreativcu,2g manje ili vise po dozi nece donijet neku prevagu.Fokusiraj se na pravilniju ishranu,to ti je najbolji moguci,i jedini ispravan,savjet.Myprotein whey ti je povoljan,a isto tako nije smece koje ce ti donijet probleme sa stomakom ;)

Escobar
Kontakt:

Post Postao/la Escobar » 28 avg 2016, 02:12

Koliku dnevnu dozu proteina (Whey Gold Standard) da uzmem na 80kg tjelesne težine i na koliko litara tekućine (mlijeko,voda?) ??? Pozdrav
5 times champions of Europe. #YNWA

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 07 sep 2016, 07:30

Zanimljivo kako mi tijelo reaguje cim pocinjem trenirati, ne mogu spavati vise od 6h nema sanse...uvijek probleme sa spavanjem :oops:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 sep 2016, 09:06

Da li je neko koristio brutaline ? Izbaci mi reklamu na instagramu, neki nerealno visoki rezultati tog preparata.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 sep 2016, 16:24

Sta mislite koliko se zaista moze napredovati (mislim na biceps, triceps, prsa) vjezbanjem u kucnim uslovima?
Znam da ne moze bas puno al eto kontam pocet vjezbati a nemam vremena za teretane :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 sep 2016, 02:33

Ima li neko savjet kako da pojacam misicnu masu sa treninzima koji se baziraju na vratilu, razboju i sklekovima :think:

Na vratilu radim 25 komada (wide pull up) po seriji. Poslije toga radim V-pull up, nazad pull up, jedino izbjegavam chin up, jer su mi ruke prevelike i ostali dio tijela mi ne prati recimo prsa :problem: A imam problema i sa "dubinom" ledja :roll: Latissimus dorsi su tu, ruke tu, ramena nisu losa i zgibovi su mi pomogli i na trbusnom zidu :thumbup:

Na razboju radim 35-40 ponavljanja po seriji :think:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 sep 2016, 12:47

FoSte95 je napisao/la:Sta mislite koliko se zaista moze napredovati (mislim na biceps, triceps, prsa) vjezbanjem u kucnim uslovima?
Znam da ne moze bas puno al eto kontam pocet vjezbati a nemam vremena za teretane :D
Moze se dosta napravit u tim uslovima,pogotovo ako si totalni pocetnik.Medjutim,najveci problem takve vrste treninga jeste motivacija i zelja da kuci treniras.Barem meni se nikad nije dalo duzi vremenski period trenirat kuci,kad sam se nafuravao na kucni trening prije par godina.Npr meni uvijek treba neko da me gura do max,jedino onda sam i u glavi zadovoljan.

@bosniacum.lillium

Nema drugog savjeta osim ishrane.Dzaba ti svaka vrsta treninga i napora,ako to ne ispratis tanjirom.Isto iz iskustva,radio sam daleko brutalnije treninge prije,ali sam jeo max 3 obroka dnevno.Sad je to minimalno 4 tvrda uz 2shakea i napredak vidis skoro svaki dan...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 sep 2016, 13:53

AshburtonG je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:Sta mislite koliko se zaista moze napredovati (mislim na biceps, triceps, prsa) vjezbanjem u kucnim uslovima?
Moze se dosta napravit u tim uslovima,pogotovo ako si totalni pocetnik.Medjutim,najveci problem takve vrste treninga jeste motivacija i zelja da kuci treniras.Barem meni se nikad nije dalo duzi vremenski period trenirat kuci,kad sam se nafuravao na kucni trening prije par godina.Npr meni uvijek treba neko da me gura do max,jedino onda sam i u glavi zadovoljan.

@bosniacum.lillium

Nema drugog savjeta osim ishrane.Dzaba ti svaka vrsta treninga i napora,ako to ne ispratis tanjirom.Isto iz iskustva,radio sam daleko brutalnije treninge prije,ali sam jeo max 3 obroka dnevno.Sad je to minimalno 4 tvrda uz 2shakea i napredak vidis skoro svaki dan...
Ma ne isplati mi se za ovakvu vrstu treninga kupovati neki whey. Ja kad sam isao u teretanu, imao sam 80 kg sa vrlo malo bodyfat-a i to je za mene bila savrsena forma. Uzimao sam amino hydro whey (the nutrition), sve preporuke za njega.

Ma naravno, ishranu pratim koliko mogu, skoro svaki dan mi je pun proteina, jedem brzo poslije treninga (da ne trosim ovo malo zaliha sto imam), krenuo sam ko i napredovati sa kilazom, ali mi treba neki jaci kuci trening :hmmmmm:

Sad ce poceti fax, ne mogu ici u teretan, raspored mi je haos, nema sanse da to uskladim. A ja ako krenem u teretanu opet, mogu ostalo sve precrtati...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 29 sep 2016, 13:59

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 14 mar 2020, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 27 okt 2016, 16:32

Decki kad uzimate vise suplemenata kojim redoslijedom i kad uzimate ih ? U mom slucaju su to gejner i kreatin
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 okt 2016, 19:59

Kupio sam protein, kreatin i BCAA. Želim da nabacim mase, ali i da skinem ovaj ružni stomak. Koje vježbe da kombinujem i kada da ubacim kardio ?

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 27 okt 2016, 20:07

jasmin10 je napisao/la:Kupio sam protein, kreatin i BCAA. Želim da nabacim mase, ali i da skinem ovaj ružni stomak. Koje vježbe da kombinujem i kada da ubacim kardio ?
Ako zelis masu onda kardio najbolje posle utega.
Vjezbe imas na yubi tubi nadji ima svasta, suplemente si dobro izabrao ne treba ti nista vise, regulisi ishranu i treniraj jako, nema tu puno mudrovanja. :thumbup:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 27 okt 2016, 20:18

jasmin10 je napisao/la:Kupio sam protein, kreatin i BCAA. Želim da nabacim mase, ali i da skinem ovaj ružni stomak. Koje vježbe da kombinujem i kada da ubacim kardio ?
Udri po mrtvom,cucnju,militari pres,bendz.Drugim rijecima samo osnovne vjezbe koje aktiviraju velik broj misicnih skupina.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 27 okt 2016, 21:49

Zavisi koliko dugo trenira?Nije tako lahko nabaciti masu gdje treba da bude,isto kad čovjek hoće da smrša.
Napravi sebi program koji tebi odgovara i tijelu i duhu,i osjetit ćeš razliku.Ako nisi dugu u teretni moj ti je savjet radi prvo na Smith mašini i na sajlama ili mašinama za vježbe,razlog je bilje ćeš izolovati mišiće koje želiš da treniraš.Kad vidim kako pojedini rade Bedž ili militeri press,pa kontam koji on mišićni dio trenira.Ja lično imam dobro iskustvo sa tim načinom treniranje naravno kasnije ćeš raditi sa slobodnim tegovima.I dobro razmisli kako ćeš uzimati whey kreatin i BCAA nemoj ga samo ubacivati u sebe nema koristi.
Pozdrav druže
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 okt 2016, 23:04

SiggiSmallz je napisao/la:
Zavisi koliko dugo trenira?Nije tako lahko nabaciti masu gdje treba da bude,isto kad čovjek hoće da smrša.
Napravi sebi program koji tebi odgovara i tijelu i duhu,i osjetit ćeš razliku.Ako nisi dugu u teretni moj ti je savjet radi prvo na Smith mašini i na sajlama ili mašinama za vježbe,razlog je bilje ćeš izolovati mišiće koje želiš da treniraš.Kad vidim kako pojedini rade Bedž ili militeri press,pa kontam koji on mišićni dio trenira.Ja lično imam dobro iskustvo sa tim načinom treniranje naravno kasnije ćeš raditi sa slobodnim tegovima.I dobro razmisli kako ćeš uzimati whey kreatin i BCAA nemoj ga samo ubacivati u sebe nema koristi.
Pozdrav druže
Hvala svima na odgovorima.
Kako mi ti preporučujes da uzimam suplemente ?

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 27 okt 2016, 23:50

Ovo je moje iskustvo i mišljenje kako se uzima,neko kaže da je ispravno nekom nije,zato kažem svako sebe planira i pravi kako njemu odgovara.
Whey uzimam sad vremena prije treninga i poslje treninga odmah što znači 2 puta dnevno(whey je dobar je sadrži sve aminokiseline koje će pomoći rastu našeg mišića al ne zaboravi,bez treninga redovnog i intenzivnog neće ti pomoći.Tvoj rad če se oslikati u suplementaciji.
Kada počnem koristiti kreatin uzimam tako zvano punjenje 7 dana 5 puta dnevno po 5 grama,kasnije uzimam 3 grama prije i poslje treninga(sat vremena prije i odmah nakon treninga).Uvijek uzimam na prazan stomak,zbog mogući bolova i tako slično.(Da ne prdiš po teretani :D) Kreatin možeš uzimati sa whey naravno nakon punjenja,why uzimam sa bananom ili dekstroza.Ja lično više koristim dekstrozu.BCAA uzimam kad ustanem,prije treninga,poslje treninga i poslje zadnjeg obroka.To znači 15 do 19 grama.Samo da ti kažem ja sam već u aktivnom treningu 6 godina može se sve isplanirati ako hoćeš i ako imaš volju.Bez izgovora sam sebi rekao i uspio sam da održim taj ritam.
Sve zavisi od tebe i hoće li tebi bas tako odgovarati.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 28 okt 2016, 05:28

Ima vise od godinu dana kanim se da se upisem u teretanu, malo da ispravim ledja, da smrsam, da dodjem u kondiciju, medjutim sve to se zavrsi na rijecima sad zasad. Teretana mi padne na pamet, kad prodjem pored fitnesa u mom naselju i vidim kako trebe vjezbaju na biciklu ili uopste s onom loptom velikom, kontam odoh po stvari odma da se uclanim hehe, medjutim, stid me priznat, sve su prilike da postajem sve lijeniji i lijeniji. Koliko sam samo puta pomislio kako bi bilo lijepo otic poslije rucka opustiti se, u teretani, ispuhat se, za veceru nesto covjek malo da calabrcne, medjutim sve je to jos uvjek u planu hehe. Ne sjecam se kad sam sklek uradio...

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.