Federer i Nadal preko istih ili slicnih igraca dolazili do titula i nikom nije smetalo?
Pa ovdje svakih 15-20 stranica imas ljude koji se javljaju i govore da je Federerova konkurencija slaba

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Teško je odlučiti koji period tenisa je najbolji ali o navedenim bi se definitivno moglo raspravljati.darker10 je napisao/la:
O najjacoj eri tenisa bi se moglo pricati da su ova cetvorica isto godiste i da su relativno isto vrijeme dostigli svoj vrhunac.Ovako je period od zadnjih deset godina nekako podijeljen na okrsaje Federera i Nadala tamo od 2005. do 2009. i Djokovica i Nadala od 2011. do 2013.U oba ta perioda rijetko ko je ugrozavao primat dvojice tenisera koja su ucestvovala u tim epskim okrsajima,pa se nijedan od ova 2 perioda ne moze smatrati najjacom erom tenisa.Od 2013. i Nadalove povrede je to sve jos vise otislo u helac,obzirom da je Djokovic ostao sam pa jos manje mozemo pricati o najjacoj eri tenisa.I opet u ovakvoj eri,Djokovic dopusti da mu Cilic uzme US Open,da mu Wawrinka uzme French,pa cak je uspio izgubiti i GS finale od Murraya
Cista glupost !darker10 je napisao/la:Vala Djokovic je 2008. pogotovo na AO udarao lopticu dosta jace i igrao je dosta brze nego sto to radi danas.Danas i u nekoliko prethodnih godina mu se igra uglavnom svodi na to da saceka gresku protivnika i to je to.
Federer i Nadal preko istih ili slicnih igraca dolazili do titula i nikom nije smetalo?
Pa ovdje svakih 15-20 stranica imas ljude koji se javljaju i govore da je Federerova konkurencija slaba
Meni je lično Đoković - Wawrinka AO 2013 bolji od Nadal - Verdasco duela.bodi123 je napisao/la:1. Nadal - Federer Wimbledon 2008
2. Djokovic - Nadal AO 2012
3. Nadal - Verdasco AO 2009
Moze i on kako kome godi, meni je drazi ovaj sa Verdascom jer je Nando taj mec igrao kao na drogama kakvim. Lupao je servise po 215 km/h u 5. setu a o FH projektilima da ne pricam.Sebby je napisao/la:Meni je lično Đoković - Wawrinka AO 2013 bolji od Nadal - Verdasco duela.bodi123 je napisao/la:1. Nadal - Federer Wimbledon 2008
2. Djokovic - Nadal AO 2012
3. Nadal - Verdasco AO 2009
Dobro pricali smo o ovim iz novije historije, od starijih treba izdvojiti svakako i Ivanisevic - Rafter u Londonu i Sampras - Agassi tamo 2001 na USO, a ima i taj sto si naveo Borg - McEnroe iz 80 koji je jedno od najboljih finala ikada, pa i onaj Federer-Rodick klasik je odlican bio.jestamaji je napisao/la:teško je reći koji je od mečeva najbolji, ali ako se ograničimo na finala ja bi rekao rafa-roger u wimbledonu 2008 jeste najveće finale svih vremena, ali i borg-mcnroe 1980 ne zaostaje puno, posebno zadnja dva seta![]()
od "ne finala" je tu bilo maestralnih mečeva, moglo bi se tu u svakoj generaciji naći nekoliko nezaboravnih, možda i boljih od finalnih, a o davis cupu da ne pričamo, tu je bilo svega, mcnroe-becker u hartfordu 1987 bi mogao svaki dan gledati![]()
što se olimpijada tiče tu nema dvojbe, del potro-federer u londonu je broj.1
o tome i govorim...Medjutim Novak evo vec godinu i po nema nikoga da ga "ujebe", pa makar malo, i vrlo vjerovatno ce ostati tako...darker10 je napisao/la:Najvise su tu oni jedni druge ujebali na krajuSvaki od njih bi imao po minimalno 30GS da nije bilo one druge dvojice
Roger je u periodu 2003-2008 izdominirao AO i UO, na ta dva turnira je u tom periodu uzeo skoro 50% svojih slemova. U istom tom periodu Rafa nije dosao niti jednom u finale jednog od ta dva slema, a prvi put se plasirao u polufinale 2008.samosarajvo je napisao/la:Nitijedan od njih vala nije imao konkurenciju u vidu jakog cijelog tura, ali obicno je svaki od njih imao jednog jakog rivala, ATG igraca, u svakom trenutku.
Rafa je od pocetka imao top Rogera, taman mislio da se njega riješio kad se pojavio Novak.
Roger je ispratio Agasio i Samprasa i mozda jednu godinu se prošetao, poslje mu se pojavio Nadal.
Novaku svaka cast za 2011. godinu ali ipak naredne 3 sezone poslje toga su cinjenica da Novak nije nepobjedivi bauk.Nadal mu je sasvim dobro parirao te tri godine, izmjenio dosta segmenata svoje igre i napredovao.Da je imao snage i srece mislim da bi i 2015 bila slicna, ako nista za jedan slem manja kod Novaka, pa zasto ne reci i ovogodisnji RG sudeci po RG-ovima 12,13 i 14 godine...
To je to otprilike
I da će osvojit 18 Grand Slamova do kraja karijere.jestamaji je napisao/la:ja imam neku šuhu da će novak sad pobjesniti i da neće do kraja godine izgubiti nijedan meč
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.