FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljoooooooooo

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljoooooooooo » 04 avg 2016, 23:01

Mi trebamo samo nekad na trenutak zastati i staviti se u poziciju igrača, trenera, uprave, kluba, navijača...

Nije sve crno-bijelo, i o mnogim stvarima diskutujemo, hvalimo, kritikujemo, a da zapravo znamo samo površinu i par detalja vezano za ono o čemu pričamo. Neke stvari nije jednostavno izbalansirati, pogotovo ukoliko nakon određenog vremena "mutnih radnji" pokušavaš neke stvari ispraviti i izvesti na čistac. Tu je sasvim normalno da stekneš i neprijatelje, ali i da pogriješiš.

Slažem se da Bogičević nije trebao biti "oštećen", na bilo koji način, SAMO zbog onog vremena slave i radosti koju nam je donio.
Slažem se da je situacija sa špancem bila cirkus, ali da li zaista klub ima išta sa tim? Da li može isto tako Lendrić sutra otići? Izgleda nevjerovatno, ali naravno da može?
Slažem se sa procjenama trenera, i ako je rekao da ne računa na braću Sadiković, zašto odmah dizati halabuku? Sređena mu je posudba, što znači da je za njega klub izvukao maksumum iz trenutne situacije.

I svaki od ovih primjera može se višestruko tumačiti. Neko će reći da je klub uradio najbolju moguću stvar, neko da nije. Tako je u svemu.

Najbitnije od svega je ljubav prema Želji i najbolja namjera, što sve opet ne garantuje rezultat. A pokušava se, vidimo svi da se pokušava. I doći će, sigurno će doći...

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 04 avg 2016, 23:01

starigrad je napisao/la: ne gledam na ovo na nacin, na koji to ti cinis. citavo vrijeme se poteze prica o lancu uprava - kostic - cuk, a menadzer ovog slovenca, koji se najozbiljnije povezuje sa nama, je denis sadikovic, tako da taj famozni lanac puca. ali, ne sumnjam da ce se, od strane pojedinaca, samo prosiriti lanac sa sadikovicem i nastaviti prica o uzimanju love na transferima, raskidima ugovora (slucaj hervas), talu kroz plate, itd.

ja ne podrzavam takve stavove i sve gledam samo kao nesnalazenje u kvalitetnom odradjivanju posla po pitanju sportskog segmenta.
Kad se nesto desi jednom, ok je. Kad se isto ponovi, mozda i to ok, ali kad se pocne ponavljati stalno onda je to jako sumnjivo. Hajmo malo biti realni, pa mi nemoj reci da su oni u Zelji zbog ljubavi, jesu ali u limburgu mjesecu. Pare i samo pare. Kad ne bude love, kad je profuckaju kroz losu transfer politiku lahko ce oni svi otici,a mi navijaci ostati.
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 04 avg 2016, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 04 avg 2016, 23:04

plavousrcu je napisao/la:
zeljoooooooooo je napisao/la:AKO je Šiljak rekao da će klub pomoći, a nije, onda nije korektno. Slažem se sa tobom.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/siljak-b ... nje/197605

Nije bilo tesko prronaci. Mi se gubimo i neko bi morao zaustaviti ovo sranje koje se desava. Dogan, Mulalic i Serbo, tri trenera sa profi licencom izgubimo u godinu dana. Bruka sa Jervasom, sad Bogicevic. Ima li kraja i moze li neko objasniti sta i zbog cijih interesa se ovo desava?
Pa je li moguće da je našao angažman, a da je to što je do sada bio u klubu, ta pomoć koju mu je klub pružio?

Ne kažem da ne može biti i nešto drugo, ali treba malo šire posmatrati prije nego se donese konačan sud i optuži neko.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 avg 2016, 23:05

starigrad je napisao/la:
amazon je napisao/la:
starigrad je napisao/la:opet kazem, niti branim bekrica, niti napadam upravu, ali ovo, po meni, nije trebalo ovako zavrsiti. bogicevic je zimus dosao na poziv ljudi iz uprave FKZ i sa njima dogovorio uslove o plati i duzini ugovora, sve u njegovoj 33. godini zivota. nakon pola godine, nasi skontaju da su se zajebali i dodje do ovakvog raspleta. stana je na pragu istog raspleta, a isto je doveden kao i bogi. dadu, nekako, na kraju, uspjesmo udomiti na posudbu. ko je slijedeci? bekric? halvadzic?... imamo ovog crnogorca na probi, a pise se i prica da se ozbiljno pregovara sa jos par igraca sredine terena. imamo li potrebe za toliko igraca sredine terena? nemamo i,ako neki novi potpisu, rjesavat cemo se nekih postojecih. i onda pljuvati po njima, govoriti kako nisu za Zelje, da su djubrad, jer su se usudili reci i uciniti nesto u zastitu svojih interesa i licnosti, itd. i tako u krug.

sve je ovo, samo, nastavak lose transfer politike i sportskog segmenta kluba. iskreno se nadam da ce i taj segment profukcionisati kako treba i izdici se na priblizan nivo administrativnom.
Samo ti je pitanje dana kad ce Bekric biti otjeran. U prevodu ako ne dovode svoju igrace koje planiraju ako im odu negdje drugo, Bekric ce ostati. Sve su prilike da ce scenariji biti slican.
ne gledam na ovo na nacin, na koji to ti cinis. citavo vrijeme se poteze prica o lancu uprava - kostic - cuk, a menadzer ovog slovenca, koji se najozbiljnije povezuje sa nama, je denis sadikovic, tako da taj famozni lanac puca. ali, ne sumnjam da ce se, od strane pojedinaca, samo prosiriti lanac sa sadikovicem i nastaviti prica o uzimanju love na transferima, raskidima ugovora (slucaj hervas), talu kroz plate, itd.

ja ne podrzavam takve stavove i sve gledam samo kao nesnalazenje u kvalitetnom odradjivanju posla po pitanju sportskog segmenta.
Danasnja situacija s Bogicevicem nije nesnalazenje u sportskom segmentu. Mi se igramo sa sudbinom covjeka koji je na nekoliko pehara stavio svoj potpis. Ovo se izmice kontroli, a vi pricajte bajke koliko hocete. Ne mislim na tebe nego na ove druge, prepoznat ce se. U proslom postu sam rekao, nisam htio nakon sto je video izbacen, ali ne mogu da izdrzim. Druzenje legendi sa Tarikom Hodzicem i Dinom Djurbuzovicem. Gdje su tu Guso, Buki, Dzelo, gdje je Kozaric. To su legende, a ne ovi pusikurci.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 04 avg 2016, 23:07

Kozaric je za sve njih gospodin ipo.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 04 avg 2016, 23:27

@plavousrcu i ja sam, samo na drugi nacin, napisao da se igramo sa karijerama i sudbinama ljudi i stojim iza toga. samo se ne slazem sa tim da se peru i uzimaju pare preko plata, ugovora i raskida. ako je tako, zasto se ne postupi isto sa dadom, stanom, bogijem? idealne situacije i prilike za tako nesto.

@amazon, imam, i vise nego, dovoljno godina da ne dajem mnogo znacaja na te price o bezgranicnoj ljubavi prema FKZ, stavljanjem prosperiteta Zelje ispred vlastite egzistencije, porodice i sl. ne dam nikome za pravo da kaze kako voli FKZ vise od mene, da se moze vise radovati i tugovati zbog istog, da je spreman pomoci u skladu sa svojim mogucnostima... ali, ne mogu sebi dozvoliti luksuz gubljenja posla, jer cu otici na tekmu Zelje, ne mogu dati 1.000 KM za stolicu na istoku (iako bih to, itekako, volio i to mi je zelja), jer imam neophodnijih stvari na koje cu dati tu lovu, ne mogu reci da ovoj upravi treba dati dozivotni mandat, jer su i oni ljudi od krvi i mesa i, kao takvi, podlozni greskama.

vjerovatno cu zbog ove izjave biti pogresno protumacen i biti okarakterisan Boga pitaj kako, ali cu reci: roditelji mi nisu zivi, a volio sam ih bezgranicno, sto je valjda normalno. sad bih potpisao da Zeljo provede jednu godinu u 1. ligi federacije, a da mi se omoguci sat vremena sa roditeljima, da popijem kafu i popricam sa njima, kao nekad. ako sam zbog ovakvog stava i razmisljanja sebican, bezobrazan, lud... neka sam. Zelju bih i dalje volio, kako ga volim i sada i bodrio, kao sto sam ga bodrio i u 2. ligi bivse juge.

tako da, na slican nacin, posmatram i ljude u trenutnoj upravi. daju koliko mogu i u skladu sa mogucnostima, cine najbolje sto mogu i znaju. za price o izvlacenju novca mi trebaju dokazi, da bih povjerovao u iste. za sada nema nikavih dokaza i sve je samo mahalanje i suplja prica. ako se te price pokazu istinite i argumentuju, normalno da cu ih osuditi i pljuvati. ali, korektno je pricati i pisati ono sto znamo sigurno, jer od neprovjerenih prica, nagadjanja, mahalanja, pisanja samo da se nesto napise, nema nista.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 04 avg 2016, 23:32

@starigrad, svaka cast na postu. Medjutim ja cu i dalje ostati pri stavu da se u Zelji radi nesto sto nije dobro. A kako ce na to gledati drugi bas me ne zanima. Evo ja imam stav kakav imam, pa sam im opet dao ove sezone dobre pare.Sto fan shop, sto ostalo. Tako da ne moze meni to niko zabraniti, halal im bilo. Ja to dajem za Zelju, a Bog vidi sta oni rade. Ja vidim da smo na terenu jedna obicna nula i da sam u odnosu na prosle sezone isti, cak mozda losiji. O igri bez igre necu da pisem.To je ono sto zanima navijace, a kod toga nema naravno da se pise o lovi, tjeranju igraca i odlazku igraca iz Zelje kako god ko hoce.Tiago, Hervas, i ostali otjerani.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 avg 2016, 23:45

Dakle ono sto sam pisao i tvrdio za Stanica, Bogija i Sadikovica se na kraju i obestinilo.
Prvo su se veoma uspjesno preko Sase Cuka rijesili malog Sadikovica a danas su se na krajnije brutalan nacin obracunali i sa Bogijem.

Covjek ne moze da vjeruje sta su mu pojedinci iz kluba uradili, na zimskom prelaznom roku Siljak ga je mazio, pazio i ko dijete ga vukao za rukav samo da ga privoli da potpise ugovor, obecao i dodatne premije i bonuse a samo par mjeseci nakon isti taj ga otjera iz kluba ko zadnjeg dzukca.
I Stanic i Bogi i mali Sadikovic su bili pod velikim pritiskom da ne kazem mobingom, sve u cilju da sami odu na svoju stetu.

Kada je sve pocelo Bogiju su prvo prestali placati stanarinu, nakon toga su mu saopstili da vise ne racunaju na njega da bi mu nakon toga smanjili platu za 40% sa izgovorom da vise nije prvotimac i da moze ici na posudbu ako nadje klub koji ce ga prihvatiti, i pored svega toga morao je sam kao igrac traziti klub da bi isao na posudbu a ja koliko znam to nema nigdje na planeti da igrac sam sebi trazi klub.
I pored svega toga trpio je i sutio da bi se desilo ovo sto se desilo danas, a za malog Sadikovica stari mu kaze da je maltene placuci otisao u Sloveniju, igrao je kod nas zadnjih osam mjeseci za platu od 600 KM i nekih 300 KM bonusa

Kako god bilo Bogi je otjeran, ima validan ugovor na jos godinu ipo, angazovao je advokata i ukljucio u sve sindikat profesionalnih fudbalera koji ce mu pripomoc, jer sve je na njegovoj strani, klub ce na kraju morati mu sve isplatiti do zadnje marke a ja mu u svemu tome zelim puno srece, jer Bogi je pokazao kako se igra za Zelju i kao bivsi kapiten ali i kao osvajac jedne od sampionske titule

Ova uprava u zadnje vrijeme ubrzano skuplja minuse, kao sto rekoh u svojim funkcijama nece docekati prvi snijeg u Sarajevu
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2016, 23:50

Naravno, nećemo ih plaćati kao rekreativce, klub je odlično postupio i smanjio troškove. Morali su otići, trener ne računa na njih, a Željo nije merhamet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

starina
Kontakt:

Post Postao/la starina » 04 avg 2016, 23:52

Virtu4l je napisao/la:Naravno, nećemo ih plaćati kao rekreativce, klub je odlično postupio i smanjio troškove. Morali su otići, trener ne računa na njih.
Mislis da su smanjili troskove?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2016, 23:54

starina je napisao/la:Mislis da su smanjili troskove?
Naravno, tri plate manje, plus Hervasova. Sasvim dovoljno da se dovede bar jedno pravo pojačajnje.
Voli te tvoje Sarajevo.

starina
Kontakt:

Post Postao/la starina » 04 avg 2016, 23:55

Ne bih se slozio sa tobom,al sa srecom ako tako mislis! :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2016, 23:58

starina je napisao/la:Ne bih se slozio sa tobom,al sa srecom ako tako mislis! :D
Možda se ja složim sa tobom ako mi objasniš ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 05 avg 2016, 00:10

Samo bih se nadovezao na pricu od Ace od prije sedam dana, sa tvrdnjama kako je od ovog portala neko nesto trazio tipa IP. adrese, postove, dokaze i sl. samo cu reci da to nije istina, najednostavnije receno i iskreno ne znam sto ce ti takva prica.

Sa druge strane kada te napadaju i pljuju, pa te optuzuju da si placenik, portal nazivaju ****.ba i bacaju i drvlje i kamenje na tebe, kolege ti i sam portal ukratko ih isamaras da se zapitaju neke stvari :

Kako to da jedan novinar i portal godinama prati Zelju, bez ikakve mrlje u tom radu?
Novinar koji je Zelju non stop pratio od priprema u Medjugorju, Sloveniji, utakmica u Evropi do utakmica u domacoj ligi, a sada isti taj novinar ne ode cak ni na zvanicni press pred utakmicu?

I kada se na to jos doda da niste vise medijski partner najveceg kluba u drzavi sve je jasnije, a da sve bude jos malo jasnije sve to traje od kada je ova garnitura ljudi u klubu, pametnom dosta, a ti Acika na ovo ne trebas nista ni dodati ni oduzeti, da ne bude da si bio Amarov "omiljeni" novinar ;)
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 05 avg 2016, 00:13

Virtu4l je napisao/la:
starina je napisao/la:Ne bih se slozio sa tobom,al sa srecom ako tako mislis! :D
Možda se ja složim sa tobom ako mi objasniš ;)
Hervasa smo pola placali a ostatak je placala njegova menadzerska agencija tu sva prica zavrsava, a slag na tortu je kvazi izmisljeno obestecenje koje je navodni morao uplatiti da bi otisao
1921'

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 05 avg 2016, 00:18

Obestecenje za Hervasa je najveca provala u istoriji bh. fuddbala :). Bogi izdrzi, nicija nije do zore.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 05 avg 2016, 00:33

samoplavi je napisao/la:Obestecenje za Hervasa je najveca provala u istoriji bh. fuddbala :). Bogi izdrzi, nicija nije do zore.
Raja to ne zna, evo danas cist primjer kako strucno usutkaju navijace, ss.ba izbaci danas clanak o Bogicevicu, i raja odmah na fb. stranici poce prozivati upravu, nije proslo par minuta obrisase sve komentare i izbacise clanak o rekonstrukciji stadiona, cisto onako strucno i psiholoski

Hervas kako je dosao tako je mogao i otici kada je god to pozelio, bas kao i Zahirovic, samo ubleha i onaj koji veze nema sa nekim stvarima moze povjerovati da je Hervas za 25.dana koliko je bio pod ugovorom na kraju i platio neko obestecenje samo da bi mogao otici i napustiti klub
1921'

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 05 avg 2016, 00:41

Hrasno1921 je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:Obestecenje za Hervasa je najveca provala u istoriji bh. fuddbala :). Bogi izdrzi, nicija nije do zore.
Raja to ne zna, evo danas cist primjer kako strucno usutkaju navijace, ss.ba izbaci danas clanak o Bogicevicu, i raja odmah na fb. stranici poce prozivati upravu, nije proslo par minuta obrisase sve komentare i izbacise clanak o rekonstrukciji stadiona, cisto onako strucno i psiholoski

Hervas kako je dosao tako je mogao i otici kada je god to pozelio, bas kao i Zahirovic, samo ubleha i onaj koji veze nema sa nekim stvarima moze povjerovati da je Hervas za 25.dana koliko je bio pod ugovorom na kraju i platio neko obestecenje samo da bi mogao otici i napustiti klub
Dobro si primjetio. Nije im prvi put. Stadion im je jedini adut s kojim raju mogu jos ovcama praviti. Imaju problem sto sve vise ljudi uvidja sta se zapravo desava i da klub vode u pogresnom smjeru. Cuj Tica :rol: :rol: :rol:

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 05 avg 2016, 01:20

Yebo majku ratno stanje nam u klubu, kada ovo ovdje čitam pitam se kako je tako lose, a raja ce sutra na tekmu doći i to ne mala brojka, ocigledno puno budala malo pametnih ;)

Ali nema veze biti cu ja "budala" pa obavezno na Grbavicu ;)

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 05 avg 2016, 01:31

Cuj ovog. Sta nam zelis reci da na utakmice idemo radi Uprave. Pravi navijac.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.