Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Beduin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Beduin » 04 avg 2016, 00:41

Eto navodno i u TK (ili samo u Tuzli?) cemo uskoro imati tu praksu prijave osoba u PS prije i po zavrsetku neke sportske manifestacije, ukoliko iste budu napravile belaj na sportskim igralistima te se krivicno budu gonile. Zakon je, valjda, usvojen, ili se treba usvojiti uskoro, samo je pitanje koliko ce se to praktikovati i prvenstveno doticne osobe osuditi na taj cin. A svi znamo koliko je nasa policija azurna po tom pitanju.
Na kraju ce biti - mrtvo slovo na papiru.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 04 avg 2016, 00:46

Beduin je napisao/la:Eto navodno i u TK (ili samo u Tuzli?) cemo uskoro imati tu praksu prijave osoba u PS prije i po zavrsetku neke sportske manifestacije, ukoliko iste budu napravile belaj na sportskim igralistima te se krivicno budu gonile. Zakon je, valjda, usvojen, ili se treba usvojiti uskoro, samo je pitanje koliko ce se to praktikovati i prvenstveno doticne osobe osuditi na taj cin. A svi znamo koliko je nasa policija azurna po tom pitanju.
Usvojen je. Ali, STO PIVO ZABRANITI !?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2016, 01:17

Beduin je napisao/la:Eto navodno i u TK (ili samo u Tuzli?) cemo uskoro imati tu praksu prijave osoba u PS prije i po zavrsetku neke sportske manifestacije, ukoliko iste budu napravile belaj na sportskim igralistima te se krivicno budu gonile. Zakon je, valjda, usvojen, ili se treba usvojiti uskoro, samo je pitanje koliko ce se to praktikovati i prvenstveno doticne osobe osuditi na taj cin. A svi znamo koliko je nasa policija azurna po tom pitanju.
To mi nije jasno, zar ti zakoni ne idu na državnom ili bar federalnom nivou? Nisam znao da mogu ići zasebno na kantonalni ili opštinski nivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 avg 2016, 01:24

Sabinho je napisao/la:Odvrci pipu da se ponistim. Zamisljam kako bi bilo popiti dvije toce na Kosevu pri 25C mmmm
Bilo bi vrh. Da se odma' razumijemo. Mmmm. :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 avg 2016, 01:28

Virtu4l je napisao/la:
To mi nije jasno, zar ti zakoni ne idu na državnom ili bar federalnom nivou? Nisam znao da mogu ići zasebno na kantonalni ili opštinski nivo.
Vjeruj da ne znam ni ja kako finkcionisu ti zakoni, ali ocito da se mogu donositi zakoni i na nivou kantona, po pitanju sigurnosti.
Mada, ta ista osoba onda moze ici na gostovanja i praviti iste ispade/probleme, jer ocito da ce se ovaj zakon primjenjivati na sportske manifestacije u Tuzli/TK. Ali sta onda sa gostujucim navijacima koji naprave problem i naknadno se ustanovi za to? Sumnjam da ce pomenuti biti procesuirani, ako taj zakon nije na nivou drzave ili Federacije.

Mnogo pitanja, a Bog zna koji su odgovori.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 04 avg 2016, 01:28

Sreca pa je pivo zabranjeno. Ko bi stao na 2 tocene, pa samo sa 2-3 udjem na stadion

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 avg 2016, 03:15

Ovi zive u Iranu, a hoce pive na stadionima :clap:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Rimes87 » 04 avg 2016, 10:38

Beduin je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Vjeruj da ne znam ni ja kako finkcionisu ti zakoni, ali ocito da se mogu donositi zakoni i na nivou kantona, po pitanju sigurnosti.
Mada, ta ista osoba onda moze ici na gostovanja i praviti iste ispade/probleme, jer ocito da ce se ovaj zakon primjenjivati na sportske manifestacije u Tuzli/TK. Ali sta onda sa gostujucim navijacima koji naprave problem i naknadno se ustanovi za to? Sumnjam da ce pomenuti biti procesuirani, ako taj zakon nije na nivou drzave ili Federacije.

Mnogo pitanja, a Bog zna koji su odgovori.
Druze, ako tebi zdravstveno osiguranje jedan kanton od drugog ne moze naplatiti, pa ako se ti iz Tuzle slomis u Sarajevu moras platiti hitnu da te vuce na Gradinu da ne bi placao doktorski tretman, iako si ko fola zdravstveno osiguran, onda se nee treba ocekivati ni monitoring drugih kantona nad osobama koje prave ispade, cak i da usvoje zakone. Kantoni su kod nas, za razliku od Svicarske po cijem su uzoru pravljeni, mrtva tijela koja vuku drzavu prema dole i bespotrebno komplikuju stvari.

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 avg 2016, 11:47

U svakoj drzavi prvak od saveza dobije velika finansijska sretstva,pisali smo za kup,dobije li nas prvak od saveza ciji je sampion,bilo koliki iznos
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 avg 2016, 11:52

solinas je napisao/la:U svakoj drzavi prvak od saveza dobije velika finansijska sretstva,pisali smo za kup,dobije li nas prvak od saveza ciji je sampion,bilo koliki iznos
Dobije od Uefe kao prvak drzave, mi smo pretprosle godine dobili 1.1M KM radi toga sto smo bili prvaci i onog pretkola sa Lechom.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 avg 2016, 11:57

MortemHz je napisao/la:
solinas je napisao/la:U svakoj drzavi prvak od saveza dobije velika finansijska sretstva,pisali smo za kup,dobije li nas prvak od saveza ciji je sampion,bilo koliki iznos
Dobije od Uefe kao prvak drzave, mi smo pretprosle godine dobili 1.1M KM radi toga sto smo bili prvaci i onog pretkola sa Lechom.
Znam to,mislio sam na nas savez....
Primjerice u Engleskoj dobiju od FA nagradu
evo sada bas pratio ovaj play-of kada se Hull plasirao u PL dobili su milione kao nagradu...
Od naseg saveza dobije li prvak ista,yebes UEFA.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2016, 11:57

MortemHz je napisao/la:
To dobiju svi prvaci. Pitanje je koliko N/FSBiH daje prvaku Bosne i Hercegovine? Lako za UEFA-ine nagrade.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 04 avg 2016, 12:02

NAGRADE
Ĉlan 52.
Nogometni/Fudbalski savez BiH prvoplasiranoj ekipi BH Telecom Premijer lige BiH dodjeljuje
prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.
Igračima, tehničkom i stručnom rukovodstvu prvoplasiranog kluba dodjeljuje se 45 zlatnih
medalja.
Ĉlan 53.
Za osvojeno prvo mjesto u Fair-Play-u klubu pripada pehar koji dodjeljuje Nogometni/Fudbalski
savez BiH.

Ili jednostavnije, PARA NEEEEMA! :)
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 avg 2016, 12:02

wobly92 je napisao/la:
NAGRADE
Ĉlan 52.
Nogometni/Fudbalski savez BiH prvoplasiranoj ekipi BH Telecom Premijer lige BiH dodjeljuje
prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.
Igračima, tehničkom i stručnom rukovodstvu prvoplasiranog kluba dodjeljuje se 45 zlatnih
medalja.
Ĉlan 53.
Za osvojeno prvo mjesto u Fair-Play-u klubu pripada pehar koji dodjeljuje Nogometni/Fudbalski
savez BiH.

Ili jednostavnije, PARA NEEEEMA! :)
Pa zato sam ja i rekao da se samo od Uefe dobija :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 avg 2016, 12:09

Postavlja se pitanje gdje su pare.I ima li ijedan medij (pocevsi od ovog portala)da ih prozove za to.
Zar nisu mogli barem novac od kazni dati prvaku,ili da taj novac podjele dva kluba koja se plasiraju u PL.
Nas nezanima novac od EUFE to dobije svaki klub,gdje oni trose pare to je pitanje.
Bugarska,Grcka,Madjarska,Austrija da ne nabrajamo i ove vece dobijaju nagrade ne samo prvaci u nekima i svi koji se plasiraju u evropu.
A sta radi nas savez,gdje je novac,za koga i za sta se igra ova liga.
Hoce li iko imati hrabrosti sastaviti tekst na tu temu i tu se osvrnuti na sve nelogicnosti i lopovluk u ovom savezu....Aco tebe pitam.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 04 avg 2016, 12:19

MortemHz je napisao/la: Pa zato sam ja i rekao da se samo od Uefe dobija :rol:
A znači na taj način ćemo dobit milion, od UEFA-e. Ipak je istina ono "dajte Slobodi milion" :lol:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 avg 2016, 12:26

Za dobrobiti uopste sporta u BiH potrebno je tako malo.
Prvak BiH-300 000
Osvajac kupa-150 000
Klubovi koji se plasiraju u evropu-po 100 000
Klubovi koji izbore PL iz drugih liga-po 50 000.
Fond za pomoc klubovima PL i drugih liga (RS I Federalna ) u infrastrukturalnom poboljsanju uslova,1 000 000 km.
Naravno govorim samo o nogometu,dobijemo cifru od 1 850 000 km za potrebe nogometa. ...
I kada bi mislim na drzavu naravno u saradnji sa savezima,obrzbijedili 200 000 za kosarku,100 000 za rukometnog prvaka,
znaci tri najpopolarnija sporta u drzavi ne dobijes ni tri milke grob te yebo i drzava pa sa ovim sretstvima za infrastrukturu ako nista za 10 godina bi imali barem pristojne travnjake. Od neceg moras poceti.
Ne daju ni taj novac,ni zakon o sportu i privatizaciji nedaju nista guse nas ubijaju a mi spavamo.
Ali zato se taj novac uredno na godisnjem nivou spicka za racune telefonske na svim nivoima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2016, 13:06

solinas je napisao/la:Postavlja se pitanje gdje su pare.I ima li ijedan medij (pocevsi od ovog portala)da ih prozove za to.
Gdje su koje pare? Zarada fudbalskog saveza od Premijer lige je mizerna, zbog toga je sav fokus na reprezentaciji koja je siguran izvor prihoda.

Prije dvije godine su premijerligaši dobili novac za poboljšanje uslova na stadionima, savez se izborio za taj novac kod UEFA-e i onda smo vidjeli kako je uložen taj novac, odnosno nismo vidjeli, Slavija je bila najbolji primjer.

Klubovi moraju pokrenuti promjene, ne savez. Kada osnuju to famozno udruženje premijerligaša, tek onda će moći da pokrenu stvari sa mrtve tačke i onda će imati osnovu za nešto više. Klub, lokalna zajednica, pa tek onda savez, to je ta hijerarhija koja se ne može preskakati.

Željezničar se sam pokrenuo i opštinsko vijeće je donijelo odluku da će podržati projekat sa 100.000 KM, uključile su se i druge opštine, i to pokreće lavinu. Poenta je da se Željezničar sam pokrenuo i doveo ih pred svršen čin, na stranu sve trzavice koje su bile, one su već sad prošlost. Ovo ne pišem kao navijač Željezničara. Snovi o nekim Mercedes arenama i slično su samo ublehe, to je nešto nedostižno i ovo je jedini put.
Voli te tvoje Sarajevo.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 04 avg 2016, 13:09

link
Zadnja izmjena: sarajevo46, dana/u 03 dec 2017, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2016, 13:15

Dobro izgleda. Fali ti jedno s u prvoj koloni (possession).
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.