Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pohvale I ovdje za ove statisticke podatke, aplauz!
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Što se žalite, nećete vi platiti, platiti će klubovi za koje navijate 

Ja mislim da je i kod Svaba zabranjen tociti alkohol na stadionu, samo je razlika sto je kod nas pivo alkohol a kod njih prehrambeni proizvodSignore je napisao/la:Kakav debilizam. Ljudi zarade para i para na prodaji pica i hrane, a najvise alkoholnog pica. Na stadionu Schalkea projektom predvidjen pivovod i instalirano 200km cijevi. Svabe glupe, mi pametni, sta ce nama to.

Pivo je i kod nas prehrambeni proizvod. Zakonom je zabranjeno reklamiranje alkohola, nikad na TV-u nece vidjeti reklamu za neki viski, konjak, rakiju i slicno dok ces za pivo vidjeti.sodaacm je napisao/la:Ja mislim da je i kod Svaba zabranjen tociti alkohol na stadionu, samo je razlika sto je kod nas pivo alkohol a kod njih prehrambeni proizvodSignore je napisao/la:Kakav debilizam. Ljudi zarade para i para na prodaji pica i hrane, a najvise alkoholnog pica. Na stadionu Schalkea projektom predvidjen pivovod i instalirano 200km cijevi. Svabe glupe, mi pametni, sta ce nama to.
Mada ne razumijem to za rakiju koja je lijek za dusu, a ne alkohol kako bi neki da prikazu

Da ali u NSBH se smatra kao alkohol dok Bundesligi se smatra kao recimo kobajaSignore je napisao/la:Pivo je i kod nas prehrambeni proizvod. Zakonom je zabranjeno reklamiranje alkohola, nikad na TV-u nece vidjeti reklamu za neki viski, konjak, rakiju i slicno dok ces za pivo vidjeti.sodaacm je napisao/la:Ja mislim da je i kod Svaba zabranjen tociti alkohol na stadionu, samo je razlika sto je kod nas pivo alkohol a kod njih prehrambeni proizvodSignore je napisao/la:Kakav debilizam. Ljudi zarade para i para na prodaji pica i hrane, a najvise alkoholnog pica. Na stadionu Schalkea projektom predvidjen pivovod i instalirano 200km cijevi. Svabe glupe, mi pametni, sta ce nama to.
Mada ne razumijem to za rakiju koja je lijek za dusu, a ne alkohol kako bi neki da prikazu

Švabe nisu glupe, ali nismo ni mi. Ako sam dobro shvatio, ti bi da se dozvoli prodaja alkohola/piva na našim stadionima? Mislim da svi znamo gdje bi nas to dovelo, ovoj rulji samo nedostaje jedan takav boost pa da neko pogine na stadionu.Signore je napisao/la:Kakav debilizam. Ljudi zarade para i para na prodaji pica i hrane, a najvise alkoholnog pica. Na stadionu Schalkea projektom predvidjen pivovod i instalirano 200km cijevi. Svabe glupe, mi pametni, sta ce nama to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Eto ovako dolaze samo trijezni navijači...Virtu4l je napisao/la:Švabe nisu glupe, ali nismo ni mi. Ako sam dobro shvatio, ti bi da se dozvoli prodaja alkohola/piva na našim stadionima? Mislim da svi znamo gdje bi nas to dovelo, ovoj rulji samo nedostaje jedan takav boost pa da neko pogine na stadionu.Signore je napisao/la:Kakav debilizam. Ljudi zarade para i para na prodaji pica i hrane, a najvise alkoholnog pica. Na stadionu Schalkea projektom predvidjen pivovod i instalirano 200km cijevi. Svabe glupe, mi pametni, sta ce nama to.

Fino bi bilo kada bi i kod nas uveli točenje alkohola na stadionima kao neku praksu samo opet mislim da naši ljudi jednostavno nemaju kulture za to, ko garantuje da neće kakva budala napraviti incident kada popije koju čašu čak je to vrlo realna opcija.
U Njemačkoj isto može napraviti incident al' može ga napraviti jednom i nikada više jer mu ide fina kaznica plus dobije zabranu dolaska na stadion u zavisnosti od težine incidenta, jednom kad takvi zakoni budu vladali kod nas onda možemo očekivati i točenje piva na stadionu i dolazak porodice na stadion i smanjenje huliganizma na našim stadionima.
U Njemačkoj isto može napraviti incident al' može ga napraviti jednom i nikada više jer mu ide fina kaznica plus dobije zabranu dolaska na stadion u zavisnosti od težine incidenta, jednom kad takvi zakoni budu vladali kod nas onda možemo očekivati i točenje piva na stadionu i dolazak porodice na stadion i smanjenje huliganizma na našim stadionima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Naravno, prvo zakon, pa onda sve ostalo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Savez pravi kardinalnu gresku sa kaznjavanjem za alkohol i klubovi trebaju da odbiju placanje tih kazni jer nisu predvidjene niti jednim pravilnikom saveza te samim time nemaju osnovu za to. No zakonima drzave jeste zabranjeno prodavanje alkohola na sportskim manifestacijama i shodno tome lokalne vlasti imaju pravo kaznjavati klub preko MUP-a. No, pivo i vino imaju posebnu kategorizaciju i nisu uvrsteni sa ostalim alkoholnim proizvodima. I ja se zalazem za prodaju piva na stadionima i u dvoranama ali ne i na navijackim tribanama. Tipa nema prodaje alkohola u gostujucim sektorima i navijackoj tribini domacina (npr. Grbavica - jug nema prodaje alkohola, sjeveroistok nema prodaje alkohola; Tušanj - nema prodaje alkohola na sjeveru i dijelu gdje su gostujuci navijaci; Kosevo - nema prodaje alkohola na sjeveru i jugu; itd.). Naravno, osiguranje i policija moraju bolje raditi svoj posao i preventivno djelovati ako je potrebno.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 03 avg 2016, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Da, trebalo bi im dati još jedan teret više, a ni ovo trenutno nisu u stanju obaviti kako treba.AnelZ je napisao/la:Naravno, osiguranje i policija moraju bolje raditi svoj posao i preventivno djelovati ako je potrebno.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Odvrci pipu da se ponistim. Zamisljam kako bi bilo popiti dvije toce na Kosevu pri 25C mmmm
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Pa ja sam vise misljenja da bi nakon jednog ili dva eksces shvatili da moraju se bolje organizovatiVirtu4l je napisao/la:Da, trebalo bi im dati još jedan teret više, a ni ovo trenutno nisu u stanju obaviti kako treba.AnelZ je napisao/la:Naravno, osiguranje i policija moraju bolje raditi svoj posao i preventivno djelovati ako je potrebno.

Ako cemo zbog nekog straha i dalje samo stagnirati, furati zakone samo kako bi policija imala laksi posao (odnosno kapitulirati ispred grupa), a ne boriti se protiv losih stvari mozemo se kolektivno svi ugasiti. Savez je zabranom gostovanja nekoliko puta kapitulirao umjesto da se poceo odlucno boriti za izmjenu zakona o sportu i vezanih zakona. Drzava ako se ne bi zeljela dodatno sramotiti morala bi pokazati da zna kako na ispravan i human nacin kontrolisati ljude, a kada se pogleda broj osoba na sportskim manifestacijama sramota je da MUP nije u stanju kontrolisati rulju koja izaziva nerede. Sta onda ocekivati na vecim manifestacijama kojih ce u buducnosti sigurno biti sve vise i vise? Da smo tako razmisljali i bjezali da se suocima sa problemima koji mogu nastati mjenjanjem pravila, zakona, tradicija ili uvodjenje novih stvari danas bi jos uvijek zivjeli u pecinama.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 04 avg 2016, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.
Ma bravo Anele! Svaka na mjestu, kao i uvijek.AnelZ je napisao/la:Pa ja sam vise misljenja da bi nakon jednog ili dva eksces shvatili da moraju se bolje organizovatiVirtu4l je napisao/la:Da, trebalo bi im dati još jedan teret više, a ni ovo trenutno nisu u stanju obaviti kako treba.AnelZ je napisao/la:Naravno, osiguranje i policija moraju bolje raditi svoj posao i preventivno djelovati ako je potrebno.
Ako cemo zbog nekog straha i dalje samo stagnirati, furati zakone samo kako bi policija imala laksi posao (odnosno kapitulirati ispred grupa), a ne boriti se protiv losih stvari mozemo se kolektivno svi ugasiti. Savez je zabranom gostovanja nekoliko puta kapitulirao umjesto da se poceo odlucno boriti za izmjenu zakona o sportu i vezanih zakona. Drzava ako se ne bi zeljela dodatno sramotiti morala bi pokazati da zna kako na ispravan i ljudski nacin kontrolisati ljude, a kada se pogleda broj ljudi na sportskim manifestacijama sramota je da MUP nije u stanju kontrolisati rulju koja izaziva nerede. Sta onda ocekivati na vecim manifestacijama kojih ce u buducnosti sigurno biti sve vise i vise? Da smo tako razmisljali i bjezali da se suocima sa problemima koji mogu nastati mjenjanjem pravila, zakona, tradicija ili uvodjenje novih stvari danas bi jos uvijek zivjeli u pecinama.
Nije naš narod navikao na zakon. Kako narod tako i zakonodavci... Nisu bas ni oni navikli da se pridržavaju zakona, a tu i jeste problem. Tipa "parkiraću ovdje i staviti šapku na tablu, neće me niko...".
Zato ja uzivam dok mi tovarimo u kukuruz ligi. Onaj tko po onoj vrucini ne donese pive na pocetku ode si na poluvremenu kupit, a ima i onih sto donesu gajbu pa podijeleSabinho je napisao/la:Odvrci pipu da se ponistim. Zamisljam kako bi bilo popiti dvije toce na Kosevu pri 25C mmmm

serijat liga bih
samo kod nas se alkohol smatra izrazito losom stvari... a svugdje u evropi to je uzitak, opustencija, odmor (naravno engleze i ruse ne racunam tu svakako), ali dobro, mozda je i dobro ovako... zamisli huligani se jos napiju na utakmici...

-
- Kontakt:
Umjesto politickih i drugih parola na stadionima, treba dati parolu podrske pivu.
-
- Kontakt:
napiju se svakako prije utakmice.dobrinja1 je napisao/la:serijat liga bihsamo kod nas se alkohol smatra izrazito losom stvari... a svugdje u evropi to je uzitak, opustencija, odmor (naravno engleze i ruse ne racunam tu svakako), ali dobro, mozda je i dobro ovako... zamisli huligani se jos napiju na utakmici...
Obzirom da je u Tuzlanskom kantonu donesen zakon kojim se zabranjuje tocenje alkoholnih pica 3 sata prije, tokom i 3 sata poslije utakmica na stadionima i u blizini stadiona, ove kazne saveza cemo sa sjetom spominjati.
Niko, niko, samo Sloboda
Niko, niko, samo Sloboda
Rođen da budem Tuzlak, rođen da budem prvak. #InatTuzlanski i grobar Slobode po Solinasu aka Krlezi
Izmjene zakona o sportu su poprilično zanimljiva tema. Na linku ispod imaš jednu od novih epizoda insajdera gdje se Brankica dotiče upravo te teme. Ako si gledao onda znaš o čemu se radi.AnelZ je napisao/la:Ako cemo zbog nekog straha i dalje samo stagnirati, furati zakone samo kako bi policija imala laksi posao (odnosno kapitulirati ispred grupa), a ne boriti se protiv losih stvari mozemo se kolektivno svi ugasiti. Savez je zabranom gostovanja nekoliko puta kapitulirao umjesto da se poceo odlucno boriti za izmjenu zakona o sportu i vezanih zakona. Drzava ako se ne bi zeljela dodatno sramotiti morala bi pokazati da zna kako na ispravan i ljudski nacin kontrolisati ljude, a kada se pogleda broj ljudi na sportskim manifestacijama sramota je da MUP nije u stanju kontrolisati rulju koja izaziva nerede. Sta onda ocekivati na vecim manifestacijama kojih ce u buducnosti sigurno biti sve vise i vise? Da smo tako razmisljali i bjezali da se suocima sa problemima koji mogu nastati mjenjanjem pravila, zakona, tradicija ili uvodjenje novih stvari danas bi jos uvijek zivjeli u pecinama.
Srbija je već odavno ispunila sve preduslove da se obračuna sa njima, prije svega tu mislim na infrastrukturu i nove tehnologije koje olakšavaju identifikaciju nepoželjnih, plus što su isti dužni da se jave u policijsku stanicu za vrijeme utakmice, kao u Engleskoj. Naši huligani su smiješni naspram njihovih i sigurno bi ih bilo mnogo lakše dovesti u red, tamo je navijačka scena paravan za razne kriminalne aktivnosti, a kod nas je to ipak na amaterskom nivou.
To je problem prije svega države, pa tek onda klubova. Klubovi nisu u stanju da se izbore sa ovim problemom, a država izgleda da nema interesa, tako da već 20 godina tapkamo u mjestu, a posjete na stadionima su sve lošije.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.