Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Rooney88
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Rooney88 » 03 avg 2016, 16:07

Pohvale I ovdje za ove statisticke podatke, aplauz!
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 avg 2016, 16:10

Što se žalite, nećete vi platiti, platiti će klubovi za koje navijate :kafa:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 03 avg 2016, 16:26

Signore je napisao/la:Kakav debilizam. Ljudi zarade para i para na prodaji pica i hrane, a najvise alkoholnog pica. Na stadionu Schalkea projektom predvidjen pivovod i instalirano 200km cijevi. Svabe glupe, mi pametni, sta ce nama to.
Ja mislim da je i kod Svaba zabranjen tociti alkohol na stadionu, samo je razlika sto je kod nas pivo alkohol a kod njih prehrambeni proizvod :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 avg 2016, 16:28

sodaacm je napisao/la:
Signore je napisao/la:Kakav debilizam. Ljudi zarade para i para na prodaji pica i hrane, a najvise alkoholnog pica. Na stadionu Schalkea projektom predvidjen pivovod i instalirano 200km cijevi. Svabe glupe, mi pametni, sta ce nama to.
Ja mislim da je i kod Svaba zabranjen tociti alkohol na stadionu, samo je razlika sto je kod nas pivo alkohol a kod njih prehrambeni proizvod :)
Pivo je i kod nas prehrambeni proizvod. Zakonom je zabranjeno reklamiranje alkohola, nikad na TV-u nece vidjeti reklamu za neki viski, konjak, rakiju i slicno dok ces za pivo vidjeti.

Mada ne razumijem to za rakiju koja je lijek za dusu, a ne alkohol kako bi neki da prikazu :mrgreen:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 03 avg 2016, 16:33

Signore je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:
Pivo je i kod nas prehrambeni proizvod. Zakonom je zabranjeno reklamiranje alkohola, nikad na TV-u nece vidjeti reklamu za neki viski, konjak, rakiju i slicno dok ces za pivo vidjeti.

Mada ne razumijem to za rakiju koja je lijek za dusu, a ne alkohol kako bi neki da prikazu :mrgreen:
Da ali u NSBH se smatra kao alkohol dok Bundesligi se smatra kao recimo kobaja :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2016, 17:28

Švabe nisu glupe, ali nismo ni mi. Ako sam dobro shvatio, ti bi da se dozvoli prodaja alkohola/piva na našim stadionima? Mislim da svi znamo gdje bi nas to dovelo, ovoj rulji samo nedostaje jedan takav boost pa da neko pogine na stadionu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 03 avg 2016, 17:35

Virtu4l je napisao/la:
Švabe nisu glupe, ali nismo ni mi. Ako sam dobro shvatio, ti bi da se dozvoli prodaja alkohola/piva na našim stadionima? Mislim da svi znamo gdje bi nas to dovelo, ovoj rulji samo nedostaje jedan takav boost pa da neko pogine na stadionu.
Eto ovako dolaze samo trijezni navijači... :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 avg 2016, 17:40

Fino bi bilo kada bi i kod nas uveli točenje alkohola na stadionima kao neku praksu samo opet mislim da naši ljudi jednostavno nemaju kulture za to, ko garantuje da neće kakva budala napraviti incident kada popije koju čašu čak je to vrlo realna opcija.

U Njemačkoj isto može napraviti incident al' može ga napraviti jednom i nikada više jer mu ide fina kaznica plus dobije zabranu dolaska na stadion u zavisnosti od težine incidenta, jednom kad takvi zakoni budu vladali kod nas onda možemo očekivati i točenje piva na stadionu i dolazak porodice na stadion i smanjenje huliganizma na našim stadionima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2016, 17:42

Naravno, prvo zakon, pa onda sve ostalo.
Voli te tvoje Sarajevo.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 avg 2016, 18:18

Savez pravi kardinalnu gresku sa kaznjavanjem za alkohol i klubovi trebaju da odbiju placanje tih kazni jer nisu predvidjene niti jednim pravilnikom saveza te samim time nemaju osnovu za to. No zakonima drzave jeste zabranjeno prodavanje alkohola na sportskim manifestacijama i shodno tome lokalne vlasti imaju pravo kaznjavati klub preko MUP-a. No, pivo i vino imaju posebnu kategorizaciju i nisu uvrsteni sa ostalim alkoholnim proizvodima. I ja se zalazem za prodaju piva na stadionima i u dvoranama ali ne i na navijackim tribanama. Tipa nema prodaje alkohola u gostujucim sektorima i navijackoj tribini domacina (npr. Grbavica - jug nema prodaje alkohola, sjeveroistok nema prodaje alkohola; Tušanj - nema prodaje alkohola na sjeveru i dijelu gdje su gostujuci navijaci; Kosevo - nema prodaje alkohola na sjeveru i jugu; itd.). Naravno, osiguranje i policija moraju bolje raditi svoj posao i preventivno djelovati ako je potrebno.
Zakon o akcizama je napisao/la:Član 8. (Alkohol, alkoholna pića i voćna prirodna rakija)

(1)Alkoholom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se sve vrste alkohola, nezavisno od sirovine iz koje se dobija i postupka dobijanja.
(2)Alkoholnim pićima u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se pića koja sadrže više od 2% alkohola.
(3)Voćnom prirodnom rakijom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatra se proizvod dobijen destilacijom prevrelog soka, masulja ili komine grožđa ili drugog voća na manje od 86 % vol. alkohola, u kojem se ne smije osjetiti miris i ukus drugačiji od onoga koji proističe iz upotrijebljenih sirovina, kojem se ne smiju dodavati arome niti etilni alkohol poljoprivrednog porijekla, šečer i drugi ugljeni hidrati.

Član 9. (Pivo i vino)

(1)Pivom u smislu člana 4. stav (2) tačka e) ovog zakona smatra se osvježavajuće pjenušavo piće dobijeno od vode, ječmenog slada, kvasca, nezaslađenih žitarica i hmelja, bez obzira na koncentraciju ekstrakta u sladu ili koncentraciju alkohola u pivu.
(2)Vinom u smislu člana 4. stav (2) tačke e) ovog zakona smatra se vino od grožđa (uključujući pojačana vina), vermut i ostala vina grožđa aromatizovana biljem ili aromatskim tvarima.

Član 25.(Akcizne markice)

(1)Duvanske prerađevine, alkoholna pića, voćna prirodna rakija, kafa i vina koja se stavljaju u promet u pakovanjima predviđenim za prodaju na malo u BiH moraju biti obilježeni akciznim markicama.
(2)Izuzetno od odredaba stava (1) ovog člana, alkoholna pića, voćna prirodna rakija i vina koja sadrže manje od 5% alkohola ne moraju biti obilježene akciznim markicama.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 03 avg 2016, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2016, 18:21

AnelZ je napisao/la:Naravno, osiguranje i policija moraju bolje raditi svoj posao i preventivno djelovati ako je potrebno.
Da, trebalo bi im dati još jedan teret više, a ni ovo trenutno nisu u stanju obaviti kako treba.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 avg 2016, 18:38

Odvrci pipu da se ponistim. Zamisljam kako bi bilo popiti dvije toce na Kosevu pri 25C mmmm
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 avg 2016, 18:59

Virtu4l je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Naravno, osiguranje i policija moraju bolje raditi svoj posao i preventivno djelovati ako je potrebno.
Da, trebalo bi im dati još jedan teret više, a ni ovo trenutno nisu u stanju obaviti kako treba.
Pa ja sam vise misljenja da bi nakon jednog ili dva eksces shvatili da moraju se bolje organizovati :)

Ako cemo zbog nekog straha i dalje samo stagnirati, furati zakone samo kako bi policija imala laksi posao (odnosno kapitulirati ispred grupa), a ne boriti se protiv losih stvari mozemo se kolektivno svi ugasiti. Savez je zabranom gostovanja nekoliko puta kapitulirao umjesto da se poceo odlucno boriti za izmjenu zakona o sportu i vezanih zakona. Drzava ako se ne bi zeljela dodatno sramotiti morala bi pokazati da zna kako na ispravan i human nacin kontrolisati ljude, a kada se pogleda broj osoba na sportskim manifestacijama sramota je da MUP nije u stanju kontrolisati rulju koja izaziva nerede. Sta onda ocekivati na vecim manifestacijama kojih ce u buducnosti sigurno biti sve vise i vise? Da smo tako razmisljali i bjezali da se suocima sa problemima koji mogu nastati mjenjanjem pravila, zakona, tradicija ili uvodjenje novih stvari danas bi jos uvijek zivjeli u pecinama.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 04 avg 2016, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 03 avg 2016, 20:15

AnelZ je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Pa ja sam vise misljenja da bi nakon jednog ili dva eksces shvatili da moraju se bolje organizovati :)

Ako cemo zbog nekog straha i dalje samo stagnirati, furati zakone samo kako bi policija imala laksi posao (odnosno kapitulirati ispred grupa), a ne boriti se protiv losih stvari mozemo se kolektivno svi ugasiti. Savez je zabranom gostovanja nekoliko puta kapitulirao umjesto da se poceo odlucno boriti za izmjenu zakona o sportu i vezanih zakona. Drzava ako se ne bi zeljela dodatno sramotiti morala bi pokazati da zna kako na ispravan i ljudski nacin kontrolisati ljude, a kada se pogleda broj ljudi na sportskim manifestacijama sramota je da MUP nije u stanju kontrolisati rulju koja izaziva nerede. Sta onda ocekivati na vecim manifestacijama kojih ce u buducnosti sigurno biti sve vise i vise? Da smo tako razmisljali i bjezali da se suocima sa problemima koji mogu nastati mjenjanjem pravila, zakona, tradicija ili uvodjenje novih stvari danas bi jos uvijek zivjeli u pecinama.
Ma bravo Anele! Svaka na mjestu, kao i uvijek.

Nije naš narod navikao na zakon. Kako narod tako i zakonodavci... Nisu bas ni oni navikli da se pridržavaju zakona, a tu i jeste problem. Tipa "parkiraću ovdje i staviti šapku na tablu, neće me niko...".

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 avg 2016, 20:36

Sabinho je napisao/la:Odvrci pipu da se ponistim. Zamisljam kako bi bilo popiti dvije toce na Kosevu pri 25C mmmm
Zato ja uzivam dok mi tovarimo u kukuruz ligi. Onaj tko po onoj vrucini ne donese pive na pocetku ode si na poluvremenu kupit, a ima i onih sto donesu gajbu pa podijele :lol: :lol:

dobrinja1
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja1 » 03 avg 2016, 20:40

serijat liga bih :D samo kod nas se alkohol smatra izrazito losom stvari... a svugdje u evropi to je uzitak, opustencija, odmor (naravno engleze i ruse ne racunam tu svakako), ali dobro, mozda je i dobro ovako... zamisli huligani se jos napiju na utakmici...

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 03 avg 2016, 20:44

Umjesto politickih i drugih parola na stadionima, treba dati parolu podrske pivu.

Straus1921
Kontakt:

Post Postao/la Straus1921 » 03 avg 2016, 20:50

dobrinja1 je napisao/la:serijat liga bih :D samo kod nas se alkohol smatra izrazito losom stvari... a svugdje u evropi to je uzitak, opustencija, odmor (naravno engleze i ruse ne racunam tu svakako), ali dobro, mozda je i dobro ovako... zamisli huligani se jos napiju na utakmici...
napiju se svakako prije utakmice.

Komunista
Kontakt:

Post Postao/la Komunista » 03 avg 2016, 20:55

Obzirom da je u Tuzlanskom kantonu donesen zakon kojim se zabranjuje tocenje alkoholnih pica 3 sata prije, tokom i 3 sata poslije utakmica na stadionima i u blizini stadiona, ove kazne saveza cemo sa sjetom spominjati.

Niko, niko, samo Sloboda
Rođen da budem Tuzlak, rođen da budem prvak. #InatTuzlanski i grobar Slobode po Solinasu aka Krlezi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2016, 00:25

AnelZ je napisao/la:Ako cemo zbog nekog straha i dalje samo stagnirati, furati zakone samo kako bi policija imala laksi posao (odnosno kapitulirati ispred grupa), a ne boriti se protiv losih stvari mozemo se kolektivno svi ugasiti. Savez je zabranom gostovanja nekoliko puta kapitulirao umjesto da se poceo odlucno boriti za izmjenu zakona o sportu i vezanih zakona. Drzava ako se ne bi zeljela dodatno sramotiti morala bi pokazati da zna kako na ispravan i ljudski nacin kontrolisati ljude, a kada se pogleda broj ljudi na sportskim manifestacijama sramota je da MUP nije u stanju kontrolisati rulju koja izaziva nerede. Sta onda ocekivati na vecim manifestacijama kojih ce u buducnosti sigurno biti sve vise i vise? Da smo tako razmisljali i bjezali da se suocima sa problemima koji mogu nastati mjenjanjem pravila, zakona, tradicija ili uvodjenje novih stvari danas bi jos uvijek zivjeli u pecinama.
Izmjene zakona o sportu su poprilično zanimljiva tema. Na linku ispod imaš jednu od novih epizoda insajdera gdje se Brankica dotiče upravo te teme. Ako si gledao onda znaš o čemu se radi.
U Srbiji su ti zakoni već odavno doneseni, ali pitanje je zašto se ne primjenjuju. Dakle, novi, moderni zakoni koji policiji i nadležnim organima daju sve ovlasti da stanu u kraj huliganima, ali kao što rekoh, ne primjenjuju se.

Srbija je već odavno ispunila sve preduslove da se obračuna sa njima, prije svega tu mislim na infrastrukturu i nove tehnologije koje olakšavaju identifikaciju nepoželjnih, plus što su isti dužni da se jave u policijsku stanicu za vrijeme utakmice, kao u Engleskoj. Naši huligani su smiješni naspram njihovih i sigurno bi ih bilo mnogo lakše dovesti u red, tamo je navijačka scena paravan za razne kriminalne aktivnosti, a kod nas je to ipak na amaterskom nivou.

To je problem prije svega države, pa tek onda klubova. Klubovi nisu u stanju da se izbore sa ovim problemom, a država izgleda da nema interesa, tako da već 20 godina tapkamo u mjestu, a posjete na stadionima su sve lošije.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.