Ili ja nisam upratio ovih godina ili zaista se niti jedan novinar/portal/medij nije u potpunosti pozabavio zakonom o sportu i zastiti klubova od strane mesetara i potencijalno novih Zahirovica, Sabovica i slicnih grobara koji ce dolaziti u klubove, nabiti dug i otici bez ikakve mogucnosti da se isti krivicno gone!?
Ne znam je li to toliko tesko (a znam da nije) ili novinari dosta gube(na ugledu, materijalnoj i drugoj pomoci nekih ljudi iz Saveza i politike) pokretanjem tih pitanja i dubljim istrazivanjem te trazenjem odgovora i pomoci, zajedno sa Upravama klubova.
- dobro iscitati i shvatiti zakon o sportu
- cuti sve strane, Savez, politika, Uprave klubova, pojedinci koji su mnogo zaduzili klubove i sad traze svoje neke pare
- malo istraziti zakone drugih zemalja i kako to funkcionise kod njih, u slucaju nasih primjera
- konsultovati se sa relevantnim ljudima i traziti savjet, ideju prevazilazenja ovih problema i kako da se zastite klubovi, moze li se i pod kojim okolnostima mijenjati zakon...
Jos masa je tu pitanja i mogucnosti za istrazivanje, a ujedno ce se imati i uvid kome je stalo do sporta i njegove zastite, ko opstruira zakone i zasto se ne mogu krivicno goniti ljudi koji ocigledno pokradu klub, zaduze ga i kasnije traze neke svoje pare.
Mozda izgleda kao da nije to obaveza nekog medija, ali u pitanju je sport, a cilj medija nije samo da objavi rezultat utakmice, valjda. Ovakvom analizom i istrazivackim radom bi isgurno stekli jos vece simpatije svojih citaoca/gledaoca, simpatije klubskih Uprava i prednost u odnosu na ostale medije po pitanju izvjestavanja, dobijanja informacija iz prve ruke, i vjerovatno jos dosta olaksica u daljem radu, a svakako i na publicitetu samog medija te povjerenju.
U startu se moze pitati Jasmin Imamovic, gradonacelnik Tuzle, zasto se krivicno ne vodi Zahirovic i jos njih nekolicina grobara Slobode, jer je doticni javno obecao slobodasima da ce na raspolaganje Slobodi staviti svoj pravni tim kako bi se sva dokumentacija provjerila te krivicno gonili oni koji su zaduzili Slobodu te sad imaju svoja neka potrazivanja.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤