Da i ja napišem neka opažanja za meč od sinoć, nakon pogledanog snimka. Ono što mi se odmah svidjelo je postava, dobro je što je odmah dao šansu ovima koji su se naknadno priključili, iako je jasno da nisu još najbolje spremni. Mislim da onakvu postavu otprilike i možemo očekivati na početku sezone, uz jednu ili dvije korekcije (Smalling prvenstveno).
Ibri samo četiri minute trebale za jedan njegov trademark gol.

Što se tiče prvog poluvremena, meni je bilo sasvim okay, na stranu rezultat, dosta pozitivnih stvari se moglo vidjet, a najbitnije da je prošlo bez povreda. Drugo se nema šta komentarisati, odlično, to je to. Odlične akcije kod svih golova.
Što se pojedinaca tiče, ono što me nekako najsretnijim čini je to da Shaw izgleda jako dobro i da se uveliko vraća, odigrao dosta minuta u ovim pripremnim mečevima i nadam se da je ovo sezona u kojoj će dokazati da je jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu. U to ne sumnjam ni sekunde, samo da ga zaobiđu povrede, pa da to i dokaže svima. Dalje, koliko god ga neko gotivio ili ne, Valencia itekako pokazuje da će se na njega računat i prilično sam uvjeren da će biti prvi pik na početku sezone. Činjenica je da ofanzivno nudi više od Darmiana, a pokazuje da može korektno i defanzivu odigrat, dovoljno je da ne
iskače i ne pravi gluposti i biće koristan. Naprijed sad ima i Ibru koji itekako može iskoristit te centaršuteve sa boka, na ovaj ili onaj način, što se vidjelo i sinoć.
Još jedan koji igra dobro u predsezoni je Mata. Ponovo dobar sinoć i dobro ga imati u ekipi. Neće biti prvi izbor, to je jasno, ali uvijek može uskočiti i uradit dobar pos'o. Bailly zasad izgleda dobro, vidjećemo kako će on i Smalling u paru izgledat. A, Rashford:

.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester