Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

theboss_RD07
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la theboss_RD07 » 31 jul 2016, 12:54

Rooney88 je napisao/la:Pa na zadnju sam I mislio kada sam rekao da pokazuje ogromnu zelju a znanje he uvijek I imao, to nije nista novo. Samo da ga povrede zaobidju I sigurno izrasta u jednog od najboljih svjetskih bekova, ako ne I najboljeg.
:thumbup:
Pratio sam ga cijelo vrijeme nakon povrede. Nisam mogao vjerovati da covjek moze biti tako pozitivan, psihicki jak, da ima takvu snagu i volju, tako brzo da se oporavi nakon onako strasnog loma. Vjerujem da je sto se tice psihe na istom nivou kao i prije loma noge.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 31 jul 2016, 16:33

Da i ja napišem neka opažanja za meč od sinoć, nakon pogledanog snimka. Ono što mi se odmah svidjelo je postava, dobro je što je odmah dao šansu ovima koji su se naknadno priključili, iako je jasno da nisu još najbolje spremni. Mislim da onakvu postavu otprilike i možemo očekivati na početku sezone, uz jednu ili dvije korekcije (Smalling prvenstveno).

Ibri samo četiri minute trebale za jedan njegov trademark gol. :cool: Što se tiče prvog poluvremena, meni je bilo sasvim okay, na stranu rezultat, dosta pozitivnih stvari se moglo vidjet, a najbitnije da je prošlo bez povreda. Drugo se nema šta komentarisati, odlično, to je to. Odlične akcije kod svih golova. :thumbup:

Što se pojedinaca tiče, ono što me nekako najsretnijim čini je to da Shaw izgleda jako dobro i da se uveliko vraća, odigrao dosta minuta u ovim pripremnim mečevima i nadam se da je ovo sezona u kojoj će dokazati da je jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu. U to ne sumnjam ni sekunde, samo da ga zaobiđu povrede, pa da to i dokaže svima. Dalje, koliko god ga neko gotivio ili ne, Valencia itekako pokazuje da će se na njega računat i prilično sam uvjeren da će biti prvi pik na početku sezone. Činjenica je da ofanzivno nudi više od Darmiana, a pokazuje da može korektno i defanzivu odigrat, dovoljno je da ne iskače i ne pravi gluposti i biće koristan. Naprijed sad ima i Ibru koji itekako može iskoristit te centaršuteve sa boka, na ovaj ili onaj način, što se vidjelo i sinoć.

Još jedan koji igra dobro u predsezoni je Mata. Ponovo dobar sinoć i dobro ga imati u ekipi. Neće biti prvi izbor, to je jasno, ali uvijek može uskočiti i uradit dobar pos'o. Bailly zasad izgleda dobro, vidjećemo kako će on i Smalling u paru izgledat. A, Rashford: :clap: :tokralju: .
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 jul 2016, 16:53

Valencia je solidan kada igramo protiv prosjecnih ekipa gdje se dosta vremena provede na polovini protivnika.

Dobar prenos lopte u odredjenim situacijama iako pod pritiskom il u brzim prodorima cesto zna poslati cudan pas il jos cudnije centrirati.

Takodjer do izrazaja dolazi duel igra kada je ekipa odlicno postavljena prije svih na polovini pa tu cesto presjece loptu il uzme na kvalitetnu duel igru jer je fizicki superiorniji od nekih igraca.

Problem nastaje kada se treba kvalitetno pozicionirati, citati namjere, ici na ofasajd zamke il cuvati kvalitetno krilo. Mnogo je aktivan, pa mu se nekad oprastaju te greske ali to je ustvari prioritet jednog beka.

Cesto se zanese u tim izletima pa blizem stoperu pravi dupli pos'o, razvlaceci odbranu i dovodeci istu u veliku opasnost.

Nema on taj defanzivni dar te prije svega smirenost i kvalitetnu procjenu situacije, jer cuvajuci poziciju cesto gubi koncentraciju, sto nije ni cudno jer se radi o krilnom igracu.

Takav neko da cuva Edena, Alexisa il koga vec :?
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 jul 2016, 17:02

imam neki, stari, crni dres MU, proizvodjac umbro, iz vremena dok je sponzor bio sharp. vrijedi li to sta?
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 31 jul 2016, 17:03

starigrad je napisao/la:imam neki, stari, crni dres MU, proizvodjac umbro, iz vremena dok je sponzor bio sharp. vrijedi li to sta?
Doniraj to u humanitarne svrhe. :mrgreen:

http://www.klix.ba/lifestyle/novozeland ... /160730013
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 jul 2016, 17:07

Gefufna je napisao/la:
starigrad je napisao/la:imam neki, stari, crni dres MU, proizvodjac umbro, iz vremena dok je sponzor bio sharp. vrijedi li to sta?
Doniraj to u humanitarne svrhe. :mrgreen:

http://www.klix.ba/lifestyle/novozeland ... /160730013
cuj to? :mrgreen: sta znam, trebao bi imati neku vrijednost, jer su uvijek bile privlacne i zanimljive stvari koje su tesko ili nikako dostupne. taj dres sam dobio odmah nakon rata i kupljen je u fan shopu MU. cijene novog se stvarno ne sjecam, ali se sjecam da je bilo papreno skupo za nase uslove.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 31 jul 2016, 17:38

Gledam ovog vaseg Rasu kakav ce to napadac biti,samo da ga povrede zaobidju veliki potencijal definitivno,samo kao sto neko vec prije rece treba mu dozirati minutazu da nebih izgorio,stvarno je dobar,mi smo topnici to najbolje osjetili na svojoj kozi prosle sezone kad nas je isprskao mali

Nego jedna stvar mi je zapala za oko kod onog prodora kada je izborio penal,igram fudbal i igram poziciju krila trcim isto skoro kao i Rashword,sada mi je jasno sto se ljudi smiju mom sprintu,ja kada sam vidio kako momak trci bas kao da gledam sebe ,odmah sam se nasmijao,momak je masina i sada ima zlatana pored sebe nemoze bolji mentor nema dalje.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 31 jul 2016, 17:52

Asteriks je napisao/la:Valencia je solidan kada igramo protiv prosjecnih ekipa gdje se dosta vremena provede na polovini protivnika.
Očekuje te hejbet takvih utakmica u sezoni i zbog toga i hoće biti koristan. Za ostalo nemam komentar, jer nigdje nisam ni napis'o te stvari na koje ti odgovaraš ( :? ) ili ih konstatuješ, šta već.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 jul 2016, 17:53

Valencia itekako pokazuje da će se na njega računat i prilično sam uvjeren da će biti prvi pik na početku sezone
A ovo...

Imas tekme protiv Arsenala, Spursa, Poola, Chelsea, Citya, Cekicara, pa onda jednog CP koji pucaju odlicne kontre itd.

Ne moze i ne smije biti prvi pik, jedino mozda protiv neka tri - cetiri tima.

Jozo ce traziti da u nekim situacijama sacekamo protivnike a upravo tu defanzivci trebaju odlicno pozicioniranje.

Ne znam kako vam neke utakmice tako lako zamazu oci.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 31 jul 2016, 18:34

Asteriks je napisao/la:
Valencia itekako pokazuje da će se na njega računat i prilično sam uvjeren da će biti prvi pik na početku sezone
A ovo...

Imas tekme protiv Arsenala, Spursa, Poola, Chelsea, Citya, Cekicara, pa onda jednog CP koji pucaju odlicne kontre itd.

Ne moze i ne smije biti prvi pik, jedino mozda protiv neka tri - cetiri tima.

Jozo ce traziti da u nekim situacijama sacekamo protivnike a upravo tu defanzivci trebaju odlicno pozicioniranje.

Ne znam kako vam neke utakmice tako lako zamazu oci.
Šta ti nije jasno? On vrlo vjerovatno hoće biti prvi pik za početak sezone, to se tebi ili meni može sviđati ili ne. Darmian se skoro pridružio ekipi i čisto sumnjam da će ga tek tako izbacit iz ekipe. Nije da je baš pretplaćen za prvih 11 kao npr. De Gea, Rooney ili Martial.

I, o kojim to utakmicama pričaš? Pod 'početak sezone' podrazumijevam ovih nekoliko mečeva do reprezentativne pauze, ili preciznije: Leicester, Bournemouth, Southampton, Hull. Kako će se stvari dalje odvijat, to se ne zna. Na ovo mazanje očiju neću ni pokušat da odgovaram.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 jul 2016, 18:38

Npr. jednog Evru prodali zbog defanzivnih propusta iako je Patrice bio space shuttle i u poznim godinama za ovog Valenciju i to u oba pravca.

Ev striktno tekma protiv Sotona (pocetak sezone, a moguce da Tadic ide po toj str). Onda, ne mozes tek tako mijenjati bekove, par meceva na pocetku sezonu Valencija pa cemo dalje viditi.

Fosu je vec sada bolji defanzivno a prema naprijed moze samo napredovati.

Nema to zelje il nesto drugo, jednostavno limitiran igrac.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 31 jul 2016, 18:45

Hahah, al' čovjek svoje teše samo. Je l' trebam crteže prilagat uz svoje postove da bi bili razumljivi ili šta? :? Odustajem od daljnje diskusije, uzalud je. :)

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 jul 2016, 18:48

Valencia itekako pokazuje da će se na njega računat
a pokazuje da može korektno i defanzivu odigrat, dovoljno je da ne iskače i ne pravi gluposti i biće koristan
Dovoljno si nacrt'o.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 31 jul 2016, 18:53

Ja samo cekam kad ce Nanija spomenuti :lol:

How may I assist you?
slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 31 jul 2016, 18:59

Ne vidim ništa čudno u ovome što Patrice piše, potpuno sam siguran da će Valencia biti prvi izbor, posebno u prvih par utakmica, osim ako nekim čudom ne dođe taj bek iz Monaka.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 jul 2016, 19:07

To bi znacilo da cemo imati deficit na desnoj strani.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 31 jul 2016, 19:49

Desni bek je najslabija karika ekipe i Mourinho će se vrlo brzo dići da to riješi. Da li ovo ili naredno ljeto zavisi od opcija na tržištu, ali i sposobnosti uprave da se riješe viška igrača. Valencia, Darmian ili neko treći može biti koristan u određenom kontekstu, ali traži prilagodbu ekipe. Vjerujem da će se rješenje iskristalisati na osnovu forme.

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 31 jul 2016, 21:35

Godinama je desni bek jedna od naslabijih pozicija u ekipi,pa od Nevilla jos nismo imali dobrog desnog beka..

20le
Kontakt:

Post Postao/la 20le » 31 jul 2016, 21:53

ElTigre9 je napisao/la:Godinama je desni bek jedna od naslabijih pozicija u ekipi,pa od Nevilla jos nismo imali dobrog desnog beka..
Ovaj decko se ne slaze sa tobom

slika
https://www.youtube.com/watch?v=Jllklavpk6A - The Baby-faced Assassin

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 31 jul 2016, 23:45

topnik1 je napisao/la:Gledam ovog vaseg Rasu kakav ce to napadac biti,samo da ga povrede zaobidju veliki potencijal definitivno,samo kao sto neko vec prije rece treba mu dozirati minutazu da nebih izgorio,stvarno je dobar,mi smo topnici to najbolje osjetili na svojoj kozi prosle sezone kad nas je isprskao mali

Nego jedna stvar mi je zapala za oko kod onog prodora kada je izborio penal,igram fudbal i igram poziciju krila trcim isto skoro kao i Rashword,sada mi je jasno sto se ljudi smiju mom sprintu,ja kada sam vidio kako momak trci bas kao da gledam sebe ,odmah sam se nasmijao,momak je masina i sada ima zlatana pored sebe nemoze bolji mentor nema dalje.
:thumbup: Hvala sto si to podijelio s nama. Mene Rashford uvijek iznenadi. Neuobicajen igrac zaista. Sam je danas izjavio da zeli uciti od Zlatana a ima sta i nauciti te ce to biti jedna od tih dugorocnih koristi koje od Ibrakadabre i ocekujem. On i Martial bi trebali biti nas ubojiti tandem u buducnosti i to blizoj.

Apropos rasprave o Valenciji slazem se sa Asteriksom. Vidjeli smo kako je to s njim izgleda u kad igramo protiv ozbiljnije ekipe. Jednostavno ne ulijeva povjerenje jer mu je pozicija neprirodna. Zbog dobrog work rate-a ocekujem da ce se popraviti. Fabinho ce nam dobro doci. Mensahu je buducnost u veznom redu, kao i Blindu.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.