Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Jedino što bi moglo biti zanimljivo jeste neka regionalna omladinska liga, kadeti, juniori. To bi moglo funkcionisati a sigurno da bi se sav talenat našao na jednom mjestu. Od toga bi svi imali koristi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Okrenimo se našoj ligi malo, najava utakmica Sarajevo - Zrinjski i Široki Brijeg - Sloboda
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Al' muzika!wobly92 je napisao/la:Okrenimo se našoj ligi malo, najava utakmica Sarajevo - Zrinjski i Široki Brijeg - Sloboda
[youtube][/youtube]

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
Papac Papac,
- ElCartel11
- Kontakt:
Ko uopste zeli tu ligu ili ti ga kup? Taman, da su svi oko nas za tu ligu, mi trebamo imati svoj stav i reci NE, te teziti jacoj BHTPL i vjerovatno jos jedno skracivanje lige na 10 klubova. Imamo stabilne klubove Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Zrinjski, Široki, tu su onda ljepe price i za sad stabilni klubovi kao sto su Radnik, Mladost, Krupa i Metalleghe. Nadam se povratku Veleža u ligu (dobili su ekstra upravu) i Borca (i ako su jim navijaci gamad ipak je to veliki klub sa tradicijom), onda se nadam takodje ozdravljenju Čelika i da se Robijasi vrate na tribine. Ima tu dosta ovih manjih klubova po federalnoj i rs ligi, koji rade dobro i mislim da bi jos vise napredovali kad bi bila i 2 liga zajednicka.
Najveci problem nam predstavlja infrastruktura i bilo bi dobro da se krene jacim tempom u sredjivanju iste. Skracivanjem lige na 10 klubova i da bi u njoj igrali recimo: Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Čelik, Zrinjski, Široki, Velež, Borac, + Radnik i recimo Mladost.
Onda zajednicka 2 liga: Zvijezda Gradačac, Jedinstvo Bihać, Radnički Lukavac, Olimpic, Travnik, Krupa, Metalleghe, Leotar, Sloga Doboj,...
To bi nam trebao biti prioritet, a ne ulizivanje u guzicu UEFI te regionalnim marionetama. Vec na startu nas odmah zakidaju za predstavnike, Srbija i Hrvatska po 3,4, a mi najvise 2 i to nam super? Zar mislite, da nebi bilo nastimaljki, da ekipe iz te 2 zemlje osvajaju vecinoma to kao sto je bilo u yugi? Ja razumijem, da nam je klupski fudbal slabiji od Hrvatske, Srbije, Slovenije, sa Makedoncima smo tu negdje, mozda smo jedino jaci od CG, ali daj na pocetku podjednako sve predstavnike iz tih zemalja, a ne zakidanje na osnovu ne znaju ni oni cega.
Najveci problem nam predstavlja infrastruktura i bilo bi dobro da se krene jacim tempom u sredjivanju iste. Skracivanjem lige na 10 klubova i da bi u njoj igrali recimo: Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Čelik, Zrinjski, Široki, Velež, Borac, + Radnik i recimo Mladost.
Onda zajednicka 2 liga: Zvijezda Gradačac, Jedinstvo Bihać, Radnički Lukavac, Olimpic, Travnik, Krupa, Metalleghe, Leotar, Sloga Doboj,...
To bi nam trebao biti prioritet, a ne ulizivanje u guzicu UEFI te regionalnim marionetama. Vec na startu nas odmah zakidaju za predstavnike, Srbija i Hrvatska po 3,4, a mi najvise 2 i to nam super? Zar mislite, da nebi bilo nastimaljki, da ekipe iz te 2 zemlje osvajaju vecinoma to kao sto je bilo u yugi? Ja razumijem, da nam je klupski fudbal slabiji od Hrvatske, Srbije, Slovenije, sa Makedoncima smo tu negdje, mozda smo jedino jaci od CG, ali daj na pocetku podjednako sve predstavnike iz tih zemalja, a ne zakidanje na osnovu ne znaju ni oni cega.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- Beduin
- Kontakt:
De vi momce prvo se izborite u PLBiH pa onda divani o Regionalnoj ligi i "velikima".Rule_hz je napisao/la:sta je smijesno decko??? gdje okrecu masne pare?? mislis da ce opet mamic nekog prodat za 20 miliona?? koga su to zvezda partizan olimpija maribor prodali?? nije intres uci direktno u ligu prvaka i uzet 15 mil eur ili koliko je nagradni fond nisam siguran to nisu masne pare za sve navedene klubove?? mimo dinama a i nece biti jos zadugo marka pjace pa da ode za 20 mil? koje velike pare obrcu?? interes napunit stadion biti prvak uzet 2,5 miliona eur od uefe + 10 -15 mil ulaskom u grupe lige prvaka + tv parava+ clanske ulaznice+ promocija talentovanih igraca. nije vama sta vas boli **** za to ionako vas i ne treba zanimat jer niste dorasli VELIKIM. tako da razumijem ovaj tvoj smijeh 'GREHOTOM SE SMIJEM' i regionalna liga nije u vasem domenu a i znam da znas da ce se sve oko FKS I NKZ vrtiti tako i na balkanu tako i ovdje u prvenstvu.
A za razliku od tvog kluba, ti bi mogao ponovo u Osnovnu skolu se vratiti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Regionalni kup za naše klubove bi jedino bio dobar sa financijske strane, u ostalom bi bili zadnji.
-
- Kontakt:
Podrska, valjda ce svima biti cilj da se domognu ove lige? Bas ce biti zanimljivo.
UPRAVA NAPOLJE!
Nema od toga nista, ovako kako je prezentovano, tako da je svaka priča bespotrebna. Osim ako se neko iz BiH ne polakomi i udruzi sa CG, SRB i MKD, ali to je glupost takodjer.
Niko, niko, samo Sloboda
Niko, niko, samo Sloboda
Rođen da budem Tuzlak, rođen da budem prvak. #InatTuzlanski i grobar Slobode po Solinasu aka Krlezi
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nek ovi iz Hrvatske i Srbije odustanu i onda cemo imati neke sanse za polufinale

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bravo, samo jacanje PLBIH, taman da nam daju 4 mjesta u toj ligi treba je odbiti. Koji ce nam, izlazimo u evropu preko domaceg prvenstva, i sto slabili prvenstvo zbog te lige.ElCartel11 je napisao/la:Ko uopste zeli tu ligu ili ti ga kup? Taman, da su svi oko nas za tu ligu, mi trebamo imati svoj stav i reci NE, te teziti jacoj BHTPL i vjerovatno jos jedno skracivanje lige na 10 klubova. Imamo stabilne klubove Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Zrinjski, Široki, tu su onda ljepe price i za sad stabilni klubovi kao sto su Radnik, Mladost, Krupa i Metalleghe. Nadam se povratku Veleža u ligu (dobili su ekstra upravu) i Borca (i ako su jim navijaci gamad ipak je to veliki klub sa tradicijom), onda se nadam takodje ozdravljenju Čelika i da se Robijasi vrate na tribine. Ima tu dosta ovih manjih klubova po federalnoj i rs ligi, koji rade dobro i mislim da bi jos vise napredovali kad bi bila i 2 liga zajednicka.
Raditi na infrastrukturu i jacanju lige, skratiti jos na 10, i evo u startu imas 10 ekipa koje imaju kakve takve terene i stadione da liga lici na nesto. Pa od te tacke krenuti dalje s napredovanjem. Sta mi treba da ne mogu otici gledati svoje Sarajevo na gostovanje, ili da gledam nacionalisticka orgijanja na tv kad mi klub gostuje preko drine. Neka hvala, nije se ta drzava bezveze raspala, nek traze nekog drugog da se "ujedinjuju".
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Gledajmo ljudi sebe....
Zar se treba ta Liga igrati da se napuni stadion ili pomogne klubu.
Imamo strasno negativan mentalitet,ali nebi duljio o tome,pisalo se mnogo.
Zasto nebi doslo 20 000 ljudi i bodrilo Sarajevo protiv Zrinjskog,zar nam treba Partizan da dodjemo gledati voljeni klub.(kako Sarajlije tako i svi)
Zenica,Sarajevo,Tuzla,pa i Mostar,pokazali su da imaju kapacitet,zar treba cekati finale kupa da dodje 10 000 ljudi na Tusanj, ili Zelju,Sarajevo...
Zasto ne i protiv Olimpica,ili Metalleghea .
Nasa Liga moze imati 7,8 000 prosjek ima taj kapacitet ali moramo raditi na tome,reklamirati je,sniziti cijene ulaznica,traziti jake sponzore koji ce uloziti u klub ili infrastrukturu a ne tjerati i ovo malo naroda....
Jos nam treba ta liga i domace mozemo ugasiti sigurno....
Kosarka je primjer,Bosna i Sloboda bili su medju osnivacima te lige,a gdje su sada.
Novac,eto Hajduk je uzeo taj novac vec koji ta liga garantuje i jos vise od ulaznica tv prava i td.
Moramo uloziti i probati se probiti u evropi druge nema.
Zar se treba ta Liga igrati da se napuni stadion ili pomogne klubu.
Imamo strasno negativan mentalitet,ali nebi duljio o tome,pisalo se mnogo.
Zasto nebi doslo 20 000 ljudi i bodrilo Sarajevo protiv Zrinjskog,zar nam treba Partizan da dodjemo gledati voljeni klub.(kako Sarajlije tako i svi)
Zenica,Sarajevo,Tuzla,pa i Mostar,pokazali su da imaju kapacitet,zar treba cekati finale kupa da dodje 10 000 ljudi na Tusanj, ili Zelju,Sarajevo...
Zasto ne i protiv Olimpica,ili Metalleghea .
Nasa Liga moze imati 7,8 000 prosjek ima taj kapacitet ali moramo raditi na tome,reklamirati je,sniziti cijene ulaznica,traziti jake sponzore koji ce uloziti u klub ili infrastrukturu a ne tjerati i ovo malo naroda....
Jos nam treba ta liga i domace mozemo ugasiti sigurno....
Kosarka je primjer,Bosna i Sloboda bili su medju osnivacima te lige,a gdje su sada.
Novac,eto Hajduk je uzeo taj novac vec koji ta liga garantuje i jos vise od ulaznica tv prava i td.
Moramo uloziti i probati se probiti u evropi druge nema.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA
Pa na boldirane takodjer mislimo kad kazemo da ne mozemo napredovati igrajuci sa bijedom.pinoglavi je napisao/la:Ne možeš porediti Legiju i ekipe koje ste vi prošli do playoffa. Ti stvarno živiš u tom svijetu gdje ste vi divovi, gdje će ko s vama. A nećeš igrati sa Olimpicom nego sa Slobodom, Željezničarom, Zrinjskim, Širokim. Uz Sarajevo to je 5 ekipa, dodaj, uskoro nadamo se, zdrav Velež, Čelik i Borac, skratimo ligu na 10 i eto ti najzanimljivije lige u regiji. Ne namjeravam više replicirati, jbg imaš neke stavove koji su mi totalno nejasniDenchiNL je napisao/la:pa jbg ako je samo do tima onda bi valjda naš aktuelni šampion, ovi s lentom "plemići" tkzv. missice HNK prošli neko kolo da ne spominjem play off, ili bilo koji drugi šampion bi valjda napravio nešto u toj evropi bar uporedivo sa Sarajevom??? ili bar Europa ligi??? živimo u svijetu gdje ne može ostatak lige parirati Sarajevu po rezultatima u Evropi a puno vole da sole pamet....i da pričaju šta bi bilo najpametnije...neće nijedan klub napredovati igrajući protiv Olimpica niti će to punit kasu niti će to vidjet fudbala....pinoglavi je napisao/la: Odvadi malo jarane, ložite se na jake tekme jašta, od Travnika izgubite a da je kojim slučajem to bio Maribor uzeli bi u hendikepu. Nije ti to do ložione nego to tima, imali ste tim za playoff EL, prošle godine niste imali ni za Europu i gotovo. Ne znam u kakvom svijetu živite. A za igrače, prvo ih trebaš pravilno školovati da bi mogli pričati o njihom napredovanju. Ako neko hoće napredovati ima transfer, zadvoljni i klub i igrač.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
Samo vi nama ostanite u ligi divovi da imamo na kome nabijati gol razlikuRN87 je napisao/la: Pa na boldirane takodjer mislimo kad kazemo da ne mozemo napredovati igrajuci sa bijedom.

Nad tobom sunce najljepše sja
- tuzlak1987
- Kontakt:
Vidis ti price, a kao jucer se sjecam kako Jahovic nije imao struje, vode i za kiriju 

- tuzlak1987
- Kontakt:
Hocetel biti tako veseli kada budete imali 2 boda nakon tri kola? 

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
5 bodovatuzlak1987 je napisao/la:Hocetel biti tako veseli kada budete imali 2 boda nakon tri kola?

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- Beduin
- Kontakt:
Ako odigrate X, castim te picem kad sletim u SA za mjesec dana.MortemHz je napisao/la:5 bodovatuzlak1987 je napisao/la:Hocetel biti tako veseli kada budete imali 2 boda nakon tri kola?

075 ❤
075 ❤
Gledaj ovo, maksuz novi account napravi i prvi post o Slobodi.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Tema za prepucavanja postoji i mislim da bilo ko ko želi da vodi sličnu raspravu treba se preseliti tamo. Ne treba meni ili nekim drugim ljudima da ulazimo na svaku drugu temu na ovom podforumu i vidimo prepucavanja tipa Sloboda je mala mi smo divovi i tako bliže i tako dalje. Nažalost, svjestan sam da administratori i moderatori ne mogu sve pohvatati, ali dajte malo opšte kulture hebem mu!
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
- Beduin
- Kontakt:
Tim znalcima ni ne odgovaram, sami su sebi kazna.wobly92 je napisao/la:Gledaj ovo, maksuz novi account napravi i prvi post o Slobodi.
Nazalost, administracija tolerise mnoge gluposti na ovom forumu zarad sto vise korisnika i posjete forumu, dok u 2. plan stavlja sam kvalitet tema i postova. Nuzno je postaviti neka ogranicenja "novim forumasima" na pojedinim temama i/ili pdf. Ovako debili dolazi i zadadjuju sve i jednu temu prepucavanjima i politikom.
A puca mi kita jel nekom retardiranom pajseru Sloboda mal klub, meni je velik, ne samo sto je moj voljeni klub, nego zato jer ima dugu historiju, konstantu kako u ex yu tako i u PLBiH, ipak igrala u Evropi, znala se ravnopravno boriti i za titulu, igrala 8 finala kupa i iz svoje skole fudbala izbacila mnogo kvalitetnih igraca i bivsih reprezentativaca, a iste te kvalitetne igrace forsiraju i velicaju i navijaci koji pokusavaju ismijavati Slobodu.
Sama cinjenica da sve cesce spominju Slobodu i strahuju za sami vrh zbog te iste Slobode, nama hrane dusu i daju satisfakciju da jos vise volimo svoj klub i uzivamo u daljem razvoju i napretku.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.