FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Majkl
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 29 jul 2016, 08:06

jurisicduska je napisao/la:A kakvih ti imaš argumenata osim te konstrukcije (klimava pravo, ko u diznilendu pare lete) ? Čisto me zanima, ne zauzimam stranu ali eto koji su argumenti za tu tvoju priču?

Mislim ovaj Majkl nije dobar sekunde. Nećemo to dovoditi u pitanje, ali kakvi su argumenti za taljenje to u tom obimu u ovom slučaju?

Ovo za plate i kamp, to je već smislene priča. Al ovo za stolice niđe veze.

Hvala brate na kompilmentu,
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

admirr
Kontakt:

Post Postao/la admirr » 29 jul 2016, 08:21

2 dana do utakmice sa jednom od najboljih ekipa u nasoj ligi, a mi se glodjemo :( hajmo ih rasturiti ba!!!! imamo kvalitetne igrace, koji trebaju nasu podrsku. oni to zasluzuju, a uzvratice nam sa pobjedom i sa jednim sjajnim nizom dobrih rezultata i prvim mjestom na kraju sezone!
PODRSKA NASIM IGRACIMA!!
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 jul 2016, 09:13

Majkl je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:A kakvih ti imaš argumenata osim te konstrukcije (klimava pravo, ko u diznilendu pare lete) ? Čisto me zanima, ne zauzimam stranu ali eto koji su argumenti za tu tvoju priču?

Mislim ovaj Majkl nije dobar sekunde. Nećemo to dovoditi u pitanje, ali kakvi su argumenti za taljenje to u tom obimu u ovom slučaju?

Ovo za plate i kamp, to je već smislene priča. Al ovo za stolice niđe veze.

Hvala brate na kompilmentu,
Nisi realno, ignorišeš sve što ti se kaže, to je osnovni problem, moraš početi voditi diskusije, ne možeš samo udarati po svom, djeluje ko da namjerno nešto radiš, i onda dođeš napišeš jednom pravo fino sve, kad si se naljutio pa prešao na **, i vidi se da si i pametan i pismen i da možeš, potom opet nastaviš po starom. Ne znam što to tako. Razumijem da neki ljudi nisu vrijedni odgovora, ali probaj malo vidjeti šta se piše a ne samo svoj fazon furati, iritantno je. Već sam rekao meni ne smeta ali nije uredu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Waldorf
Kontakt:

Post Postao/la Waldorf » 29 jul 2016, 10:05

U nedjelju bismo trebali dati punu podršku igračima. Očekujem da će oni svi dti svoj maksimum i da će se boriti do zadnje kapi znoja.
Ono šte mene brine je stručni štab. Almir Hurtić nikada nije vodio niti jednu takmičaesku kategoriju (omladinsku ili seniorsku), osim u poznatim slučajevima "uskakanja" na mjesto otpuštenih trenera. Bio je koordinator omladinskog pogona, šef akademije ali nije bio trener. Ima već 44 godine, a nema licencu, što znači da nije ni imao ozbiljne namjere da se bavi trenerskim poslom. Pomoćni treneri Samer Naser i Admir Hasančić takođe nemaju nekog velikog iskustva u vođenju seniorskog tima.
U svakom slučaju, dajmo im svima podršku u nedjelju. Možda nas iznenade i dokažu da su s pravom tu gdje jesu.
Sigurno imamo igrače koji uz pomoć publike mogu pobijediti svaku ekipu na Koševu i očekujem pobjedu.
U slučaju (ne daj bože) negativnog rezultata bit će jasno da nam je problem u stručnom štabu.

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 29 jul 2016, 10:18

Zna li neko koliko je tan do sad ulozio para u Sarajevo ?
Koliko je kostao kamp, koliki je dug ukupno vracen sto prema drzavi sto prema svima ostalim firmama, bivsim igracima, trenerima...
Koliko kosta funkcionisanje FK SARAJEVA godisnje: plate igraca i ostalih, pripreme, igranje lige, placanje kazni itd ?
Zna li neko koliko provjereno sta o ovom, mozda duska ili neko od novinara ko je istrazivao?
Nesto je i klub zaradio od transfera i nesto od turkisha a nesto i od navijaca...
Toliko se krade u klubu(kako neki to hoce da predstave) da je pravo cudo da smo napravili kamp da igraci uopste imaju plate, da smo vratili dugove ili je tan mozda do sad ulozio preko 50 mil.
"Mene treba dobrinja, trebaju me djeca..."

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 jul 2016, 10:44

To je jednostavno, za ukupno poslovanje u 2015. godini bilo je potrebno oko 7 miliona KM. Kada tu odbiješ blizu milion koliko je plaćen dug poreznoj, oko milion za prvu fazu kampa dobijež da su plate, kazne, akademija i ostale stvari koštale oko 5 miliona. Gruba neka podjela jer niko nema tačne podatke.
Ne kažem da nema ugrađivanja u neke račune ali brate pokušava se predstaviti da je Dino i Co uzeli bar pola budžeta za prošlu godinu.
Zahvaljujući dobrim sponzorskim ugovorima i finim transferima poslovali smo u plusu oko 300 hiljada.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 jul 2016, 11:19

Tan je otplatio dug, finansirao izgradnju kampa (ove prve faze) , finansirat će i druge dvije faze, on neće davati pare za pojačanja i tako dalje, to će se morati namaći prodajom, dobrim poslovanjem, sponzorima koje itekako imamo (najbolje u državi, najviše prihoda) , upumpati će sa vremena na vrijeme par miliona u cilju rasta kluba i to je to. Klub je prošle godine bio samoodrživ. Ukoliko klub upadne u finansijske probleme on će ih pokriti. To je otprilike njegova funkcija.

Budžetski je sve uredu ali niko ne garantuje da igrač ne dobije manje nego prijavljeno i tako dalje, da građevinski radovi koštaju manje nego prijavljeno i tako dalje. Postoje jasne indicije da su dvije stvari u pitanju ili se tale i peru pare na taj način ili su haos nesposobni. Sve u svemu nije im mjesto u fk Sarajevo.

Posljednji transferi:

Tomislav Barbarić 350.000 eura
Gojko Cimirot 1.300.000 eura
Miloš Stojčev 200.000 eura
Krste Velkoski 175.000 eura
Amer Dupovac 200.000 eura
Asmir Suljić 120.00 eura

Transferi: cca 2.795.000 otprilike 5,5 miliona km

Ušli smo u neki trend prodaje igrača, za razliku od klubova drugih iz bh imamo i sad igrače u izlogu, sigurno u trenutnih prvih 11 ima preko 2 miliona eura potencijalnih
Transfera ove godine (sezone ne kalendarske) a slijedeće ko zna.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 29 jul 2016, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 29 jul 2016, 11:57

aleksandar_veliki je napisao/la:Momci zamolio bih vas da se vratimo temi. Nekako mi se cini da imam dva lika koja konstatno od teme po meni bez zle namjere prave cirkus. Jedan je "pozitivac", drugi "negativac" i konstantno se ponavljaju. Meni je najlakse banovati ih i mirna Bosna ali sam uvjeren da to ne rade iz zle namjere i ne zelim to uraditi. Zamolio bih vas još jednom da zajednickim snagama napravimo temu na kojoj ce svako imati sta procitati, svako moci iznijeti svoje misljenje, a da ga drugi ne podnistava. Normalno je da u ovakvoj situaciji imamo dva suprostavljena tabora ali nije u redu da svaki dan pojedinci s preslikanim postovima prave cirkus. Opet kazem, mislim da im to nije namjera ali uspijevaju u tome. Hvala.
Davno sam ja reko da su njih dvojica jedan te isti lik, podvojena ličnost.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 29 jul 2016, 12:00

Zna li neko satnicu tekme sa Zrinjskim?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jul 2016, 12:01

pasica je napisao/la:Zna li neko satnicu tekme sa Zrinjskim?
19:45 brate
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 29 jul 2016, 12:01

19.45 Nedjelja.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 29 jul 2016, 12:10

Hvala braco, najvaljuju lijepo vrijeme. Taman malo zahladi, Kosevo, moglo bi nas i biti bez obzira na situaciju, pozelila se raja tekmi i zezancije.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 jul 2016, 12:12

Samo da ne bude ovih pljuskova kao zadnjih par dana.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jul 2016, 12:24

Postavio je neko vremensku prognozu sinoc meni se cini, rekli da ce biti suncano i fino pa eto..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 jul 2016, 12:30

Ma ćuskije nek padaju...

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 jul 2016, 12:39

Ponesite neku duksericu za svaki slucaj. Na istoku zna biti hladno i u sred ljeta. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 jul 2016, 13:08

Prisjetimo se šta im je Said tad radio :zviz:
[youtube][/youtube]

High

Post Postao/la High » 29 jul 2016, 13:09

Ponesite i sabur. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 jul 2016, 13:25

SiouxLukavac je napisao/la:Prisjetimo se šta im je Said tad radio :zviz:
[youtube][/youtube]
Pa ovakvo što godinama nismo vidjeli na Kosevo.
Je li ovo bila zadnja izradjena akcija koju su nasi fudbaleri uradili? :D

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 jul 2016, 13:27

Mene samo strah odbrane..

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.