Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Mokes
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Mokes » 28 jul 2016, 21:33

Opet pocinje prica kako je liga sve jaca, sve dok ne dode Europa, pa onda kuknjava kako nikog ne mozemo izbaciti. :lol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 28 jul 2016, 21:47

Bila bi zanimljiva ta liga, ali ne vidim kako bi ona podigla kvalitet nase lige ? 2 kluba kao nijedan. Cilj je podici kvalitet domaceg prvenstva. Nece reprezentaciju ciniti igraci iz 2 kluba.
Nasi umjesto sto se zamaraju sa balkanskom ligom bolje bi bilo da se malo pozabave sa domacom. Smanjiti na 10 klubova, pa pozabaviti se sa nizim rangom i pomoci oko infrastrukture.
Kvalitet lige je u padu vec duzi period.
Zadnja izmjena: Muerte, dana/u 28 jul 2016, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 jul 2016, 21:47

Mokes je napisao/la:Opet pocinje prica kako je liga sve jaca, sve dok ne dode Europa, pa onda kuknjava kako nikog ne mozemo izbaciti. :lol:
Ko je rekao da nam je liga sve jača :?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 jul 2016, 21:51

Muerte je napisao/la:Bila bi zanimljiva ta liga, ali ne vidim kako bi ona podigla kvalitet nase lige ? 2 kluba kao nijedan. Cilj je podici kvalitet domaceg prvenstva. Nece reprezentaciju ciniti igraci iz 2 kluba.
Nasi umjesto sto se zamaraju sa balkanskom ligom bolje bi bilo da se malo pozabave sa domacom. Smanjiti na 10 klubova, pa pozabaviti se sa nizim rangom i pomoci oko infrastrukture.
Pa to je to....pozabaviti se našom ligom prvo... Liga 10 bi bila pun pogodak i imala bi tu draž neizvjesnosti koju nemaju druge lige
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 28 jul 2016, 21:54

pinoglavi je napisao/la:Nije nam liga kriva sto ne mozemo napraviti nista u Europi nego uprave. Vi ste se sa Borusijom na Kosevu nadigravali bez te regionalne lige. Ako hoces uspjeti, uspjeti ce bez obzira na ligu. A to "treba jakih tekmi" moze proci samo Dinamu i Zvezdi. Ostali nek se potrude ne gubiti od ekipa iz sredine i dna tabele pa nek prosipaju pricu da treba jakih tekmi. U sustini ti mislis da bi liga povukla Sarajevo ka boljem a to ti niko ne garantuje i mogla bi vas jos vise uhakati.
mi smo jedini tim iz ove lige koji se "loži" na jake tekme,i jedini sa najrecentnijim nizom u evropi, slažem se da je do uprava ali jbg kod nas to može prevagnuti u smjeru da dobijemo finansijsku injekciju od vlasnika za to takmičenje, ne znam kako misliš da igrači napreduju , posebno mladi??? ne igrajući evropu? na posudbi u metalegheu? nema te kako sjebati, to je prestižno takmičenje sa stimulativnom nagradom na kraju...samo možeš biti jači...drugačije bi bilo da nemamo mogućnosti za to....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 28 jul 2016, 22:00

staragarda je napisao/la:
Muerte je napisao/la:Bila bi zanimljiva ta liga, ali ne vidim kako bi ona podigla kvalitet nase lige ? 2 kluba kao nijedan. Cilj je podici kvalitet domaceg prvenstva. Nece reprezentaciju ciniti igraci iz 2 kluba.
Pa to je to....pozabaviti se našom ligom prvo... Liga 10 bi bila pun pogodak i imala bi tu draž neizvjesnosti koju nemaju druge lige
ako nas ostave da se mi sami sređujemo nikad se ništa neće promijeniti, jer nema potrebe...misliš da su se stvari promjenile u želji i slobodi onako???
ili iz straha da Sarajevo ne ostavi sviju kilometrima iza sebe....??? opet će ista motivacija biti...novca u našoj ligi nema, zakona o sportu nema, infrastruktura se neće popraviti osjetno bar za 5 godina, dakle fudbal u ovoj ligi igraju svega par ekipa...ostalo udri ga i nabij!...kupi sudiju...itd.
to ljudi neće da gledaju, velika masa samo dođe kad je spektakl...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 jul 2016, 22:08

DenchiNL je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Nije nam liga kriva sto ne mozemo napraviti nista u Europi nego uprave. Vi ste se sa Borusijom na Kosevu nadigravali bez te regionalne lige. Ako hoces uspjeti, uspjeti ce bez obzira na ligu. A to "treba jakih tekmi" moze proci samo Dinamu i Zvezdi. Ostali nek se potrude ne gubiti od ekipa iz sredine i dna tabele pa nek prosipaju pricu da treba jakih tekmi. U sustini ti mislis da bi liga povukla Sarajevo ka boljem a to ti niko ne garantuje i mogla bi vas jos vise uhakati.
mi smo jedini tim iz ove lige koji se "loži" na jake tekme,i jedini sa najrecentnijim nizom u evropi, slažem se da je do uprava ali jbg kod nas to može prevagnuti u smjeru da dobijemo finansijsku injekciju od vlasnika za to takmičenje, ne znam kako misliš da igrači napreduju , posebno mladi??? ne igrajući evropu? na posudbi u metalegheu? nema te kako sjebati, to je prestižno takmičenje sa stimulativnom nagradom na kraju...samo možeš biti jači...drugačije bi bilo da nemamo mogućnosti za to....
Odvadi malo jarane, ložite se na jake tekme jašta, od Travnika izgubite a da je kojim slučajem to bio Maribor uzeli bi u hendikepu. Nije ti to do ložione nego to tima, imali ste tim za playoff EL, prošle godine niste imali ni za Europu i gotovo. Ne znam u kakvom svijetu živite. A za igrače, prvo ih trebaš pravilno školovati da bi mogli pričati o njihom napredovanju. Ako neko hoće napredovati ima transfer, zadvoljni i klub i igrač.
Nad tobom sunce najljepše sja

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 28 jul 2016, 22:20

Ja i dalje ne vidim sta ce dobrog donijeti ta liga nasoj ligi ?
Onaj ko ucestvuje u nju ce prvo biti kanta za nabijanje.
Nas rang je CG i Makedonija. Treba realno sagledati situaciju. Mi nemamo snage da se borimo za titulu i kup, a kako da na jos jedan front ? Jedno kolo vise u Evropi i vec nas to sljedece godine kosta Evrope. Mi se moramo pozabaviti sa svojom ligom druge nema.
Samo nasi predstavnici su ispali iz Evrope u 1. kolu valjda to dovoljno govori o nama.

Dinamo, Hajduk, Rijeka, Partizan, CZ, Cukaricki, Maribor i Olimpija ti klubovi su svjetlosnih godina ispred nas u svim segmentima.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 28 jul 2016, 22:42

pinoglavi je napisao/la: Odvadi malo jarane, ložite se na jake tekme jašta, od Travnika izgubite a da je kojim slučajem to bio Maribor uzeli bi u hendikepu. Nije ti to do ložione nego to tima, imali ste tim za playoff EL, prošle godine niste imali ni za Europu i gotovo. Ne znam u kakvom svijetu živite. A za igrače, prvo ih trebaš pravilno školovati da bi mogli pričati o njihom napredovanju. Ako neko hoće napredovati ima transfer, zadvoljni i klub i igrač.
pa jbg ako je samo do tima onda bi valjda naš aktuelni šampion, ovi s lentom "plemići" tkzv. missice HNK prošli neko kolo da ne spominjem play off, ili bilo koji drugi šampion bi valjda napravio nešto u toj evropi bar uporedivo sa Sarajevom??? ili bar Europa ligi??? živimo u svijetu gdje ne može ostatak lige parirati Sarajevu po rezultatima u Evropi a puno vole da sole pamet....i da pričaju šta bi bilo najpametnije...neće nijedan klub napredovati igrajući protiv Olimpica niti će to punit kasu niti će to vidjet fudbala....

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 28 jul 2016, 22:44

Muerte je napisao/la:Ja i dalje ne vidim sta ce dobrog donijeti ta liga nasoj ligi ?
Nas rang je CG i Makedonija. Treba realno sagledati situaciju. Mi nemamo snage da se borimo za titulu i kup, a kako da na jos jedan front ? Jedno kolo vise u Evropi i vec nas to sljedece godine kosta Evrope. Mi se moramo pozabaviti sa svojom ligom druge nema.
Samo nasi predstavnici su ispali iz Evrope u 1. kolu valjda to dovoljno govori o nama.

Dinamo, Hajduk, Rijeka, Partizan, CZ, Cukaricki, Maribor i Olimpija ti klubovi su svjetlosnih godina ispred nas u svim segmentima.
Koliko bi ljudi doslo na Grbavicu, da Zeljo igra protiv Partizana, uz cijenu od 10 KM ? Realno, popunjen stadion.
Evo jos jedan primjer. Zeljo bi radio na tome da dovede jos jace igrace, gradio bi jos brze Grbavicu.

Ja ne znam jel vi od mrznje ili od toga da samo svoje gurate, protivite se ovome. Iz fonda takmicenja, svaki klub sigurno ima minimalno 600.000 eura zagarantovano, jos na to dodati ostale zarade, pa tu je 1.000.000 eura. Ta cifra je astronomska za nasu ligu.Plasiranje svojih talentovanih igraca, jer taj kup ( ovo je kup, a ne liga ) bi pratili veliki klubovi.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 28 jul 2016, 22:45

Muerte je napisao/la:Ja i dalje ne vidim sta ce dobrog donijeti ta liga nasoj ligi ?

znači da ugasimo klubove i odustanemo odmah je li? :thumbup: čestitam imenovan si za predsjednika optimista :kralj:

da su tako u Dinamu razmišljali dok je Vaha karao onaj Villareal koji vrijedi ne znam ti koliko puta više od njih...gdje bi bili... :wave: :thumbdown:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 jul 2016, 22:47

DenchiNL je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: Odvadi malo jarane, ložite se na jake tekme jašta, od Travnika izgubite a da je kojim slučajem to bio Maribor uzeli bi u hendikepu. Nije ti to do ložione nego to tima, imali ste tim za playoff EL, prošle godine niste imali ni za Europu i gotovo. Ne znam u kakvom svijetu živite. A za igrače, prvo ih trebaš pravilno školovati da bi mogli pričati o njihom napredovanju. Ako neko hoće napredovati ima transfer, zadvoljni i klub i igrač.
pa jbg ako je samo do tima onda bi valjda naš aktuelni šampion, ovi s lentom "plemići" tkzv. missice HNK prošli neko kolo da ne spominjem play off, ili bilo koji drugi šampion bi valjda napravio nešto u toj evropi bar uporedivo sa Sarajevom??? ili bar Europa ligi??? živimo u svijetu gdje ne može ostatak lige parirati Sarajevu po rezultatima u Evropi a puno vole da sole pamet....i da pričaju šta bi bilo najpametnije...neće nijedan klub napredovati igrajući protiv Olimpica niti će to punit kasu niti će to vidjet fudbala....
Ne možeš porediti Legiju i ekipe koje ste vi prošli do playoffa. Ti stvarno živiš u tom svijetu gdje ste vi divovi, gdje će ko s vama. A nećeš igrati sa Olimpicom nego sa Slobodom, Željezničarom, Zrinjskim, Širokim. Uz Sarajevo to je 5 ekipa, dodaj, uskoro nadamo se, zdrav Velež, Čelik i Borac, skratimo ligu na 10 i eto ti najzanimljivije lige u regiji. Ne namjeravam više replicirati, jbg imaš neke stavove koji su mi totalno nejasni :thumbup:
Nad tobom sunce najljepše sja

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 28 jul 2016, 22:57

pinoglavi je napisao/la: Ne možeš porediti Legiju i ekipe koje ste vi prošli do playoffa. Ti stvarno živiš u tom svijetu gdje ste vi divovi, gdje će ko s vama. A nećeš igrati sa Olimpicom nego sa Slobodom, Željezničarom, Zrinjskim, Širokim. Uz Sarajevo to je 5 ekipa, dodaj, uskoro nadamo se, zdrav Velež, Čelik i Borac, skratimo ligu na 10 i eto ti najzanimljivije lige u regiji. Ne namjeravam više replicirati, jbg imaš neke stavove koji su mi totalno nejasni :thumbup:
ako mi nismo Divovi , onda će to neko uraditi već sljedeće sezone kad nisu dosad jel tako? ;) no problem :thumbup:
mi smo već igrali i s tim timovima u ligi i + još i ovih ostalih 4 pa smo napravili što smo napravili :salut:
možda interesantna u BiH regiji van toga teško , kao što rekoh para nema, fudbal bez zakona koji ga štiti ne postoji, igra se "udri onog što nije naš"...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jul 2016, 23:00

pasica je napisao/la:Zvezda i Partizan mogu dobiti nesto tom ligom, Dinamo ana bas nista. Pustite se ex yu i kako je nekad bilo, Dinamo je danas daleko ispred ovih iz Beograda i nema nikakve logike da igra tu ligu.
Sta treba da igra Hnl, Kup, El ili Cl i jos nekakvu Balkansku ligu? Pa treba 50 igraca u rosteru. Nije niko lud.
Nije Pjaca ni prvi ni zadnji veliki transfer Dinama, pa ljudi hladno odbili ponudu od 15mil, a ovi ce ih namamiti sa milion eura, nema racunice al nikako.
Slazem se sve, dodao bih i da navijaci Hrvatskih ekipa nisu nikako za ovakav oblik ...

A i nas slabo cijene u regionu. Mozda bi se desio slucaj Igokee. Gdje bi jedna ekipa iz BiH dosta napredovala, a druge bi bile u drugom planu.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 28 jul 2016, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 28 jul 2016, 23:02

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:

Koliko bi ljudi doslo na Grbavicu, da Zeljo igra protiv Partizana, uz cijenu od 10 KM ? Realno, popunjen stadion.
Evo jos jedan primjer. Zeljo bi radio na tome da dovede jos jace igrace, gradio bi jos brze Grbavicu.

Ja ne znam jel vi od mrznje ili od toga da samo svoje gurate, protivite se ovome. Iz fonda takmicenja, svaki klub sigurno ima minimalno 600.000 eura zagarantovano, jos na to dodati ostale zarade, pa tu je 1.000.000 eura. Ta cifra je astronomska za nasu ligu.Plasiranje svojih talentovanih igraca, jer taj kup ( ovo je kup, a ne liga ) bi pratili veliki klubovi.
Dali ti razumijes da su to samo 2 kluba iz nase lige. 2 nista ne znaci. A ne zasluzujemo ni 2 mjesta. Eto i ta finansijska pomoc. Onda dobijes u domacem prvenstvu 2 jaka kluba i ostali su tu za prodaju utakmica. Kako da oni prate taj tempo? Ne mogu jer nemaju mogucnosti. Moras prvo riješiti stvari u domacem prvenstvu.

@DenchiNL ne kontas

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 28 jul 2016, 23:04

Zaboravi si jarane Domzale :mrgreen:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 28 jul 2016, 23:04

Problem je sto ce se ovdje stvari rijesiti tek za jedno 10 godina. Ma ni tad.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 28 jul 2016, 23:07

znas da ce se rijesit dok je ovih uhljebjenih krimosa raznih uprava bosnjackog mentaliteta daj meni jwebe mi se za klub i ligu i takve mi u klubu tjeramo al dzaba kad nam je savez takav dan te **** 20 godna proslo od rata oni samo bilino uradili i nidje veze
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jul 2016, 23:16

Liga ce biti jaka kada dosta sredina napravi uslove za stancanje igraca. Evo bas me zanima npr Sarajevo i akademija. Da vidimo jel ta zamisao funkcionise i hocel poceti davati igrace za reprezentaciju.

I tako ako svaka regija u buducnosti uradi dobiti cd sansu da u akademije u ranom uzrastu dovodi djecu koja imaju talenta.

To nam treba, ne regionalna liga. Da se buducim generacijama pruze vrhunski uslovi, a ne da idu vani ili propadaju.

Hrvatska ima odlicnih managera, a kod nas mozes misliti dosta ovih boljih drzi Husaric koji ih pretvara u vjecite PL igrace. Kod nas taj covjek vodi kolo, on je u regionalnim igricama cak patuljak, za Evropu i prodaju je nesposoban.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 28 jul 2016, 23:29

Nasi klubovi bi u toj ligi bili "kanta za nabijanje ".
Ne znaci to da bi bili najgori u ligi ali sredina tabele bi bila ravna tituli.
Tu uzmi i taj nas pogani mentalitet,otisla bi Liga nam u k..rac.
A da bude taj kup,nepostoji klub da smo favorit ispadali bi odma .
Kazete pojacali bi se,pa u drugi bi bolan,ljudi su sada svjetlosnim godinama ispred nas,a mozes misliti kako bi se pojacali za tu ligu.
Dinamo nema nikakvu zelju da igra tu ligu,i to je njihov stav i navijaca novinara komplet lige.
Eto Hajduk je vec zaradio taj zagarantovani novac 600 000 veceras.Demolirase ukrajince.
Dinamo je do sada samo na transferima inkasirao skoro 100 miliona eura koji ce im djavo ta Liga .
Ta Liga je jedino nama prava utopija za kakav takav spas klupskog fudbala.
Ni srbi nisu jednoglasni bolan.
Trebamo se posvetiti nasoj ligi i klubovima,imamo 4 kluba u evropi,izvrsiti pritisak na savez da radi svoj posao i jacati domace Infrastrukturom i finansijski.
Yebemu mater i sponzora lige nisu sposobni naci.
Manite snova o toj ligi svaki klub iz vrha od Sarajeva i Zelje do Zrinjskog,ili sada Slobode,pati se sa Rudarom,Mladosti,Drinom a da mastamo da bi bili neki faktor u toj ligi.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.