FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 28 jul 2016, 04:12

soccerfan je napisao/la:Ode Badstuber. Ni oznojio se nije kako treba. Veli komentator na ESPNu da je mozda povreda neka ili predostroznosti radi. :kafa:
Nije, nije spreman. Tek se vratio poslije povrede... opet, uzasno izgleda na terenu, ne krece se skoro nikako, pasovi loši, kretnje, pozicioniranja, sve loše...Hajd i Robben se vratio nakon povrede od pola godine pa opet pokazuje klasu, ovaj se jedva kreće, ne razumijem...

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 28 jul 2016, 04:17

muamerc je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:Ode Badstuber. Ni oznojio se nije kako treba. Veli komentator na ESPNu da je mozda povreda neka ili predostroznosti radi. :kafa:
Nije, nije spreman. Tek se vratio poslije povrede... opet, uzasno izgleda na terenu, ne krece se skoro nikako, pasovi loši, kretnje, pozicioniranja, sve loše...Hajd i Robben se vratio nakon povrede od pola godine pa opet pokazuje klasu, ovaj se jedva kreće, ne razumijem...
Ma dobro mozda mu treba jos nekoliko treninga i tekmi da se privikne. Ko ce mu ga znati vise. Valjda ce biti bolji. :kafa: Nisam pametan. Evo Alaba pogada za 2-1!! :opaopa:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jul 2016, 04:20

soccerfan je napisao/la: Ma dobro mozda mu treba jos nekoliko treninga i tekmi da se privikne. Ko ce mu ga znati vise. Valjda ce biti bolji. :kafa: Nisam pametan. Evo Alaba pogada za 2-1!! :opaopa:
Mislim da je kod njega je problem u glavi, on ne smije nikakav napor da uradi jer se boji. Kad on prima loptu, meni prodje kroz glavu njegovo trenutno razmisljanje: "Samo da opet ne pokidam ligamente...". I zbog toga dugo traju oporavci, vraćanje u formi i generalno partije su loše.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 28 jul 2016, 04:22

muamerc je napisao/la:
soccerfan je napisao/la: Ma dobro mozda mu treba jos nekoliko treninga i tekmi da se privikne. Ko ce mu ga znati vise. Valjda ce biti bolji. :kafa: Nisam pametan. Evo Alaba pogada za 2-1!! :opaopa:
Mislim da je kod njega je problem u glavi, on ne smije nikakav napor da uradi jer se boji. Kad on prima loptu, meni prodje kroz glavu njegovo trenutno razmisljanje: "Samo da opet ne pokidam ligamente...". I zbog toga dugo traju oporavci, vraćanje u formi i generalno partije su loše.
Da. To je najtezi dio oporavka nakon teske povrede u biti- psihicka barijera koja se mora "preskociti". Kod njega to ocito ide sporije.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jul 2016, 04:29

Ako je to taj bekap napadač u vidu Greena koji pored ovakve sredine terena i kao glavna opcija u napadu nije primila loptu, al bukvalno, onda ne znam šta ovi naši razmišljaju. Recite nedamo pare i to je to, da nas ne zavlače. I kupiti nekog bekap štopera, ovako je prerizično, prerizično je ostati samo na Javiju (i u tom slučaju on može reći doviđenja sredino terena).

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 28 jul 2016, 04:30

Neka klasicna 442, sa Riberyjem i Greenom naprijed, Alabom i Lahmom kao duplim bekovima po strani. Ovo lagano na iskustvo prvo poluvrijeme.
Vidimo da Carlo mijesa karte, a to se i ne primjeti bas na igri, solidno izdanje danas.
Sto se Holgija tice, ovo je po dogovoru bilo 30 min. Ne moze on vise, pola godine nije sutnuo loptu kako treba..samo polako sa njim treba. Bice on dobar kasnije...

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jul 2016, 04:37

luca toni 9 je napisao/la: Sto se Holgija tice, ovo je po dogovoru bilo 30 min. Ne moze on vise, pola godine nije sutnuo loptu kako treba..samo polako sa njim treba. Bice on dobar kasnije...
On treba da ide negdje gdje će igrati, ovako, igrajući 5-10 tekmi u sezoni, se neće nikad vratiti u neku formu, nikad. Posudba u neki slabiji klub ili ligu bi bila idealna. Bayern ga drži jer osjeća odgovornost što je upropašten i što je sve dao za klub, što svakako treba, ali on treba da razmisli o sebi. Ovdje očigledno neće igrati, biće 4 opcija na štoperu. Usput, sad mu ističe ugovor i pitanje je šta i kako.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jul 2016, 04:59

Odbrana pliva li pliva. Sva tri gola greske u odbrani. Bar znamo na cemu treba raditi.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 jul 2016, 07:16

muamerc je napisao/la:
luca toni 9 je napisao/la: Sto se Holgija tice, ovo je po dogovoru bilo 30 min. Ne moze on vise, pola godine nije sutnuo loptu kako treba..samo polako sa njim treba. Bice on dobar kasnije...
On treba da ide negdje gdje će igrati, ovako, igrajući 5-10 tekmi u sezoni, se neće nikad vratiti u neku formu, nikad. Posudba u neki slabiji klub ili ligu bi bila idealna. Bayern ga drži jer osjeća odgovornost što je upropašten i što je sve dao za klub, što svakako treba, ali on treba da razmisli o sebi. Ovdje očigledno neće igrati, biće 4 opcija na štoperu. Usput, sad mu ističe ugovor i pitanje je šta i kako.
Imamo drugu ekipu ,za njega ni igranje 4lige pola sezone ne bi bilo lose
Ja vjerujem u njega,uporan je i cvrstog duha cim se bori da se vrati unatoc tome sto je zaradio za 15zivota
Ako ga zdravlje i sreca posluzi vratit ce se on,iako se slazem da su minute na terenu za njega najvaznije
Na pripreme je trebao ici felix gotze,onje talentirani stoper ,ali ima tek 17 godina pa je vjerovatno procjena da je rano

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jul 2016, 13:19

I ja sam razočaran što ne uzimaju rezervnog napadača i štopera.
Sada se najbolje vidi zašto Green nije niti dobio pravu priliku u Bayi, on nikako nije materijal za Bayern.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jul 2016, 13:38

Bundesliga je napisao/la:I ja sam razočaran što ne uzimaju rezervnog napadača i štopera.
Sada se najbolje vidi zašto Green nije niti dobio pravu priliku u Bayi, on nikako nije materijal za Bayern.
Ama baš nije, pa on nije ni napadač. Ne znam ni šta je, em je slab u duelu em su mu pozicioniranja užasna. On kao napadač ne može da dođe do lopte u "svom" 16-ercu od drugog saigrača (Ribery) koji nije napadač, kakav je to napadač? Kako da se onda, ne daj bože, hrve sa onim šabanima iz Atletika i Juventusa ili bilo s kim ozbiljnijim?

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 28 jul 2016, 13:45

ne znam zaista kako razmisljaju u upravi ali fkt su nam potrebna pojacanja bar jos jedan napadac i odbrambeni igrac, rafinja u svakoj tekmi pokazuje da nema materijala za bayern
joj hamo vidi mu glave

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jul 2016, 14:14

Sinoć u igri Bayerna se još vidio/vidi taj Pepov uticaj i teško će ga se brzo moći riješiti. Najbolje je se vidio kad radimo napad i izgubimo loptu kad onaj prvi presing ne uspije vratiti loptu igrači Milana su pred 16 u par sekundi. Dosta ispadanja i dosta grešaka u zadnjoj liniji iako je u drugom poluvremenu Karlo probao formaciju sa tri nazad (3-5-2) i Javijem malo isturenijim (to je bio razlog poraza).

- Klose neće doći, čini mi se da je negdje izjavio da ide u MLS ili Kinu ili penziju.
- Ribery je morao zavezati siperčić oko vrata koliko je napljuvao Pepa ovih nekoliko dana (malo prevedena izjava): "On je mlad trener koji nema pojma i koji puno sere."

Koliko sad svi igrači hvale Karla može se sigurno reći da slabo ko od igrača vjerovao u Pepa i njegovu filozofiju i uživao dok je on bio trener. Opet, nije fer ni ovako pljuvati bivšeg trenera.

Malo pregleda igrača u ove 4 pripremne utakmice:

Urlich - ovo je prosječan golman za ekipe tipa Koln, Darmstat i slicni. Uvijek su neka bacanja, trka, smusenost i nista covjek ne brani sto je iole ozbiljnije. Samo ono što se može lahko odbraniti to i brani.
Bernat - Alaba je bolji 785 puta od istog. Isto proječan bek ali kao bekap odličan.
Alaba - ne treba ništa posebno reći, klasa.
Javi - može proći kao bekap štoper iako se vidjelo u par navrata da i na DM-u zna odraditi ono svoje. Nadam se da ćemo kupiti štopera a njega poslati u sredinu.
Bastruber - rekli smo sve i sve se vidi.
Onaj starohan iz druge ekipe - krampa neviđenih razmjera.
Lahm - vidi kao Alaba.
Rafinja - cirkusant, može proći kao bekap.
Alonso - klasa ako nađe motiv, ovo igra preko volje.
Thiago - igračina, dosta dobro komanduje igrom u sredini, čini mi se da bi on mogao puno napredovati kod Karla, samo treba da izbaci one cirkuske poteze (jednom je polu kontru napravio Milanu).
Ribery - najbolji igrač priprema. Puno je motivisan i bojim se da ne pregori a ima još mjesec do početka prvenstva.
Green - Pokazao sve što ne krasi napadača, puno fulanih zicera, slaba fizika, kretanja i rad sa ekipom. Nije kvalitet Bayerna pa ni za klupe.
Mlađi Gotze - moglo bi biti od njeg nešto (ili će biti novi Gaudino, Hojbjerg, Green i slični)
Ostala djeca - onako, očekivano prema njihovom kapacitetu.

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 28 jul 2016, 14:25

ImageUploadedByForum SportSport.ba1469708715.153803.jpg

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 28 jul 2016, 14:27

Htio sam sliku ubaciti ali nesto nece.. Spominje se da bi Dzeko mogao doci :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 28 jul 2016, 14:32

Mislim da je Ribery prvi igrač koji je Guardioli prišio etiketu neznalice. Čak ga i Ibrahimović pored svega naziva vrhunskim stručnjakom. Koliko je bilo stalo igračima i Bayernu da ga zadrže dovoljno govore izjave Lahma, Alonsa i na kraju bianco ček uprave za potpisivanje novog ugovora. Frank koliko god bio dobar igrač ne odaje dojam inteligentnog tipa poput gore navedenih. Bavarijom trenutno pušu neki novi vjetrovi, glađenje ega novom treneru nikad nije ispalo loše, pogotovo ne od igrača koji su pali u drugi plan.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 28 jul 2016, 14:34

muamerc je napisao/la:Sinoć u igri Bayerna se još vidio/vidi taj Pepov uticaj i teško će ga se brzo moći riješiti. Najbolje je se vidio kad radimo napad i izgubimo loptu kad onaj prvi presing ne uspije vratiti loptu igrači Milana su pred 16 u par sekundi. Dosta ispadanja i dosta grešaka u zadnjoj liniji iako je u drugom poluvremenu Karlo probao formaciju sa tri nazad (3-5-2) i Javijem malo isturenijim (to je bio razlog poraza).

- Klose neće doći, čini mi se da je negdje izjavio da ide u MLS ili Kinu ili penziju.
- Ribery je morao zavezati siperčić oko vrata koliko je napljuvao Pepa ovih nekoliko dana (malo prevedena izjava): "On je mlad trener koji nema pojma i koji puno sere."

Koliko sad svi igrači hvale Karla može se sigurno reći da slabo ko od igrača vjerovao u Pepa i njegovu filozofiju i uživao dok je on bio trener. Opet, nije fer ni ovako pljuvati bivšeg trenera.

Malo pregleda igrača u ove 4 pripremne utakmice:

Urlich - ovo je prosječan golman za ekipe tipa Koln, Darmstat i slicni. Uvijek su neka bacanja, trka, smusenost i nista covjek ne brani sto je iole ozbiljnije. Samo ono što se može lahko odbraniti to i brani.
Bernat - Alaba je bolji 785 puta od istog. Isto proječan bek ali kao bekap odličan.
Alaba - ne treba ništa posebno reći, klasa.
Javi - može proći kao bekap štoper iako se vidjelo u par navrata da i na DM-u zna odraditi ono svoje. Nadam se da ćemo kupiti štopera a njega poslati u sredinu.
Bastruber - rekli smo sve i sve se vidi.
Onaj starohan iz druge ekipe - krampa neviđenih razmjera.
Lahm - vidi kao Alaba.
Rafinja - cirkusant, može proći kao bekap.
Alonso - klasa ako nađe motiv, ovo igra preko volje.
Thiago - igračina, dosta dobro komanduje igrom u sredini, čini mi se da bi on mogao puno napredovati kod Karla, samo treba da izbaci one cirkuske poteze (jednom je polu kontru napravio Milanu).
Ribery - najbolji igrač priprema. Puno je motivisan i bojim se da ne pregori a ima još mjesec do početka prvenstva.
Green - Pokazao sve što ne krasi napadača, puno fulanih zicera, slaba fizika, kretanja i rad sa ekipom. Nije kvalitet Bayerna pa ni za klupe.
Mlađi Gotze - moglo bi biti od njeg nešto (ili će biti novi Gaudino, Hojbjerg, Green i slični)
Ostala djeca - onako, očekivano prema njihovom kapacitetu.

zasto nije sta je tebi i meni dobro donio osim sto smo zivce debelo gubili u svakoj bitnijoj tekmi ,jeli nas unapredio ne bih reko :eh: ,naprotiv unazadio nas .Igraci su dozivljavali pod njim ono stro nisu hamna ni pod klinsmanom.Jedino sto nam je dobo donio to je finacijska imarketinska strana i to je SVE.Ne ponovilo se vise nikad,da nam bude trener neko kao Guardiola :puke: :sick: :evil:

Reko sam ja da cemo mi plakati za mehom ako ne budemo doveli nekog kvalitetnog stopera ,produzni kabal je otpisan njemu hvala za sve ,ali njemu je iskreno bolje da ode u neki drugi manji klub gdje moze mpokusati ako sev bude u redu da dostigne barem pribliznu igru i formu kao nekad prije one prve velike povrede u mcu sa mrtvim faubeom :mrgreen: :D
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jul 2016, 14:39

U pravu je Ribery, ne znam čemu toliko čuđenje.
Nije uopšte blatio Guardiolu već je rekao da najbolje igra kod trenera koji mu vjeruju i daju slobodu u igri.
Naveo je Heynckesa, Hitzfelda kao primjere trenera.
Eh sada pogledajte kako je igrao kada je imao slobodu kao na primjer kod dvojice navedenih gore, a kako kod Gaala i Guardiole.
Igračima poput Riberya i Robbena treba sloboda u igri, a ne ograničenja i šabloni.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 28 jul 2016, 14:48

Bundesliga je napisao/la:U pravu je Ribery, ne znam čemu toliko čuđenje.
Nije uopšte blatio Guardiolu već je rekao da najbolje igra kod trenera koji mu vjeruju i daju slobodu u igri.
Naveo je Heynckesa, Hitzfelda kao primjere trenera.
Eh sada pogledajte kako je igrao kada je imao slobodu kao na primjer kod dvojice navedenih gore, a kako kod Gaala i Guardiole.
Igračima poput Riberya i Robbena treba sloboda u igri, a ne ograničenja i šabloni.
:thumbup:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 28 jul 2016, 15:24

Treba jedan napadac da se dovede za svaki slucaj e sad koji...

Prema TZ-u ovo su kandidati:

Daniel Sturridge, Franco Di Santo, Salomon Kalou, Kévin Gameiro, Javier "Chicharito" Hernandez, Edin Dzeko, Miroslav Klose, Alexis Sánchez.

Dodajem Berbatova (isto nema klub), Huntelaara i Raffael iz Gladbach

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah i 3 gosta.