FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnički Lukavac
Ako je to istina, ludost bi bilo ne prihvatiti ponudu. Samo onaj ko ne voli klub ne bi prihvatio ovakvu ponudu. Mnogi u BiH, pa cak i na podrucju nase opcine klub i danas dan zovu "Lukavac". Oni ce klub tako zvati dok su zivi, bez obzira zvao se on Solvay, Kemicar ili Radnicki. Navijaci ce uvijek pjevati svoje pjesme i uvijek ce se znati koga bodre.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Ako je predizborna i suplja
bice zanimljivo pratit nastavak price

Hajde saznajte oni blize znanim i neznanim koliko ima istine o ovim pricama,da ce Bog,da se stane na zdrave noge,pa kad bi se zvao klub i Biber,ja cu ga jednako voljeti kao klub iz Lukavca...
Hronologija promjene imena kluba:
1921-1941 FK Solvay
1941-1943 Svačić (1943. godine klub zbog rata prestaje s radom)
1945-1962 Radnički
1962-1963 Lukavac (spaja se s Rudarom iz Turskog Lukavca)
1963-1993 Radnički
1993-2000 Lukavac
2000-.... Radnički
*Napomena: Fudbalski klub Radnički iz Lukavca je osnovan 18. maja 1921. godine kao FK SOLVAY i pod tim imenom je nastupao sve do 1941. godine. U to vrijeme Solvay je spadao među kvalitetnije ekipe sa prostora BiH.
1921-1941 FK Solvay
1941-1943 Svačić (1943. godine klub zbog rata prestaje s radom)
1945-1962 Radnički
1962-1963 Lukavac (spaja se s Rudarom iz Turskog Lukavca)
1963-1993 Radnički
1993-2000 Lukavac
2000-.... Radnički
*Napomena: Fudbalski klub Radnički iz Lukavca je osnovan 18. maja 1921. godine kao FK SOLVAY i pod tim imenom je nastupao sve do 1941. godine. U to vrijeme Solvay je spadao među kvalitetnije ekipe sa prostora BiH.
Zoom,jesi li ti sta nacuo o ovome...ima li nade,ili cemo kantu mlijeka nogom prosuti...
Vjeruj buraz da sam ovo procitao samo na forumu. Moje interesovanje za Radnicki se svelo na forumanje i mozda poneki kontakt s fudbalerima (bivsim i sadasnjim). Nece drugacije biti ni ako nekad opet dodjem u Lukavac. Postoje sredine koje znaju cijeniti rad i trud, a ne nekim spletkama i dezinformacijama pokusavati da diskredituju sve ono sto si uradio u proslosti.
A niko sretniji od mene ne bi bio da se ovo realizuje. Volim taj klub, ali s aktivnim ucescem u radu istog je zavrseno s moje strane za sva vremena. Na radost mnogih
A niko sretniji od mene ne bi bio da se ovo realizuje. Volim taj klub, ali s aktivnim ucescem u radu istog je zavrseno s moje strane za sva vremena. Na radost mnogih

-
- Kontakt:
Druze umro ti portal izgledaZoom088 je napisao/la:Vjeruj buraz da sam ovo procitao samo na forumu. Moje interesovanje za Radnicki se svelo na forumanje i mozda poneki kontakt s fudbalerima (bivsim i sadasnjim). Nece drugacije biti ni ako nekad opet dodjem u Lukavac. Postoje sredine koje znaju cijeniti rad i trud, a ne nekim spletkama i dezinformacijama pokusavati da diskredituju sve ono sto si uradio u proslosti.
gledao sam utakmicu sa poljičanima i opšte mišljenje je ovakvo kako si napisao,,heraklo25,,heraklo25 je napisao/la:Gledo sam utakmicu u poljicu. od pocjacanja iz slobode jedini igrac koji vrijedi je adnan saletovic. mali jede loptu, isto dzeno gine za njmo nema kompromisa onakvi nam trebaju. sam stranu lijevu drzi ko navijen ide jos asistencija za go za 2 1. kuduz odlican, pravo poajacnanje. mislim da dzindo treba ovo dobro posloziti..
ako je saletović lijevi bek sa brojem 2 na ledjima ,odigrao je super
kuduz odličan kako si i rekao , pojačanje pravo
u mom prvom pisanju poslije utakmice sa banovićima,rekao sam treba momke podržati ,ali ima ih koji ne zaslužuju da nose ovaj nas ,,sveti,, dres ali valjda će se popraviti
poljice je jako ko zemlja, i trebali bi se prošetati kroz ligu koju igraju
Zadnja izmjena: SPASIOC, dana/u 28 jul 2016, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
evo niko ne spomenu da su golove dali tinjić i kuduzović
sto se tice poljica jesu jaki nema ni govora.tesko bi mi njih dobili gore i sa boljim igracima,vjerujte.mi ispadamo neka je svima jasno.sa ovom ekipom nizi rang ne zato sto cemo mi nesto lose igrati,odnosno da ce nas neko nadigrati ovo ono.na galamu ce nas ljudi uzimati i na misice.ova liga nije za dokazivanja,ovo je cisto da se drzi kakva takva reputacija premier lige da ne bi kojim slucajem premier ligu igrao neko ko nema fizioterapeuta ili svlacionice ili natkriveno desetak kvadrata tribine ili cak zeljezni golovi da su,a ima i takvih ekipa.stoperi su ibro i kasum(rezerva daut) bokovi mahovkic i sale,zadnji vezni hasko i meho prednji vezni faruk lijevo krilo almis i desno derdemez cini mi se nisam siguran u napadu mirnes.stanje na josiku sablasno,teren osam maraka,zapusteno onako sve djeluje.ovako je izgledalo isto kada smo ispali tosk,mramor,krajina,stanic kresevo.volio bih da sam sve promasio sto sam napisao,ali obdareni smo razumom vecina nas,shodno tome da se zakljuciti da nas ceka druga liga sjever.
-
- Kontakt:
Imajući u vidu da je momcima potrebna velika podrška i s obzirom da je posjeta katastrofalna i samim tim je mizerna zarada od prodaje ulaznica najbolje bi bilo da ove sezone bude besplatan ulaz za domaće utakmice, ambicije i igrački kadar su takvi da bi taj potez sigurno bio pogodak.
S obzirom da su se već napravile sezonske ulaznice, napravio bi da ti koji uzmu iste, uvijek imaju "rezervisano" mjesto koje je najbolje za posmatranje utakmice, a to je gornji dio zapadne tribine. Ne gubi se puno novca a dobijaš bar za nijansu veći broj gledalaca i samim tim imaš veću podršku koja bi sigurno dosta značila ovim mladim momcima.
S obzirom da su se već napravile sezonske ulaznice, napravio bi da ti koji uzmu iste, uvijek imaju "rezervisano" mjesto koje je najbolje za posmatranje utakmice, a to je gornji dio zapadne tribine. Ne gubi se puno novca a dobijaš bar za nijansu veći broj gledalaca i samim tim imaš veću podršku koja bi sigurno dosta značila ovim mladim momcima.
uzimajuci u obzir da mi ne mozemo prodati vise od 150 sezonskih,a i 70 je upitno dolazimo do cifre od cirka nepunog soma evra(delije 1000 eura).vjerujte mi da randnickom ne znaci nista 2000 km ni 4000.mi smo u najgoroj situaciji poslije rata
Je li se uspjelo prodati koliko sezonskih danas,ima li jos kakvih novosti...
Jel mi opet subotom igramo svoje domaće utakmice ?
Niko kao Radnički Soda!!!!!!
danas u pola 6 u prokosovicima pa eto bujrum ko moze
- LukavacLive
- Kontakt:
Poslednja utakmica u PL protiv FK Sloboda.
Radnički i Sloboda posljednju zvaničnu utakmicu odigrali su 22.04.2000. godine u Lukavcu, u okviru 27. kola tadašnje Premijer lige BiH. Tuzlaci su u ovoj utakmici slavili pobjedu od 1-0, a FK Radnički je u sezoni 1999/2000, kao četrnaestoplasirana ekipa, ispao iz Premijer lige BiH.
Kako zavrsi? Ima li sta od ovih omladinaca!?agalo je napisao/la:danas u pola 6 u prokosovicima pa eto bujrum ko moze
Pobjeda protiv prokosovica 4-0. dobra igra momaka ponovo odlicna igra fenomenalnih saletovica i kuduzovica, oba salihovica odlicna i almisa i malog mehmeda kad je uso malo skripi nazad al treba ustrojit momke dobro vidi se da sau borci treba momke podrzati
Mogu li ovi golobradi moci pruziti jak otpor ostalim ekipama..ko suu strijelci jucer bili...kako bi trebala prva postava izgledati...
Realno,momci jesu mladi,i mnogima od njih treba i visine i mase,ali ko je bio jucer na utakmici mogao je vidjeti borbu za loptu iako je prijateljska/pripremna utakmica,zeljni su dokazivanja sto je odlicno,a onaj ko govori da nije bitno dokazivanje u ovoj ligi nego igra na misice nek se sam posere na svoju pricu,bilo je ekipa slicnih nasoj trenutnoj pa opet na zavidnom nivou igrali i zavrsavali na pozicijama dobrim,tako da moje misljenje je da ce ovo biti super ekipica mlada,i vjerujem u opstanak,a kako god da sezona prodje,bilo da ostanemo ili ispadnemo a ovi momci ostanu i ocelice se sa ovom ligom vjerujte da nece biti boljih igraca za sezonu pooslije ove..bilo kako bilo draze mi je da se placaju momci koji ce ici zubima na loptu ako treba nego djedovi koji ni skocit nece..malo nam zasad kroz odbranu puse,al ako sir Dzindo poslaze kockice mozda se i to rijesi..bice ovo veoma zanimljiva sezonaa za nas u svakom smislu 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.