Dobio dodatnu snagu i motiv kod Osima
Proteklih dana na pripremama u Fojnici sa prvotimcima Željezničara pripremalo se dvadesetak novajlija, najtalentovanijih juniora i nekoliko igrača iz drugih klubova. Među njima je bio i Faruk Hodžić (17), za kojeg stručnjaci kažu da je najtalentovaniji golmanu BiH. Kako je Osim želio koncentraciju uoči nastupa sa Hapoelom, odvojio je prvotimce, a neke novajlije su vraćene, dok će neki biti pod budnim okom Osimovih saradnika.
Golman Hodžić o impresijama sa Grbavice kaže:
- Zahvalan sam menadžeru Osimu, te njegovim saradnicima što sam dobio priliku da treniram sa Željom. Željo ima dva vrsna golmana, Šehića i Karića, ali moja je želja da se odbranama u juniorskom timu nametnem i u skorije vrijeme dobijem poziv za prvi tim. Nakon sugestija i savjeta od Amara Osima, Adnana Guše i Rusmira Cvike, dobio sam dodatnu snagu za dokazivanjem - kaže Hodžić, i nastavlja:
- Iako sam mlad, nisam od jučer na golu. Već dvije sezone sam u prvom timu Krajišnika. U Prvoj federalnoj ligi jako je teško braniti. Moja je sreća što sam imao prave trenere, kakvi su Kemal Hafizović i Fahrudin Šehić. Posebno mi je pomoglo treniranje sa Šehićem. On me najviše naučio golmanskim tajnama - priznaje za San Sport juniorski reprezentativac BiH, Faruk Hodžić, koji je upisao i fakultet u Sarajevu.
M.S.
Šmigalović zadovoljio, ali...
Almir Šmigalović je nakon nekoliko trening utakmica sa ekipom Željezničara pokazao da je izuzetno nadaren napadač, jak na lopti, brz i sjajan tehničar. Nakon fojničkih priprema otišao je kući. - Zahvalio sam se trenerima Želje i otišao nazad u Budućnost. Nisam ljut ni na koga, svi su bili korektni, posebno Osimovi saradnici, Đurbuzović, Memić, Cviko... Oni su korektno objasnili da je klub koncentrisan na evropske nastupe, a ja sam nestrpljiv. Shvatio sam da mogu igrati sa najboljima - kaže Šmigalović te dodaje: - Želim Želji da ode što dalje u Evropi i da odbrani titulu, ali ću u susretu protiv njih dati sve od sebe da Budućnost pobijedi mojim golom - kazao je Šmigalović, koji je prošao Slobodinu školu, a igrao je još u Slozi, Bosni...
AMAR OSIM!