FK Radnički Lukavac

Zoom088
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la Zoom088 » 25 jul 2016, 19:19

Rezultati dosadasnjih utakmica u pripremama obecavaju. Ova djeca su ocigledno zeljna igre i dokazivanja pa ce tako biti tokom cijelog prvenstva. Njima je potreban jedan dobar motivator i neko ko ce ih podignuti nakon eventualnog kiksa kod kuce, a trenutno ne vidim takvog u klubu. Znaci jos samo to fali da slika bude kompletna. Ovdje navijaci mogu i moraju odigrati ulogu motivatora i bukvalno biti 12. igrac. Faruka Kuduzovica vidim kao predvodnika ove ekipe i stvarno mi je drago da se vratio.

Sto se ispadadanja tice, bice tesko, ali ne i nemoguce opstati u ovoj sezoni. Sve ekipe koje se nece boriti za prvo mjesto (znaci borice se za opstanak) su trenutno tu negdje sto se kvaliteta igrackog kadra tice. Cini mi se da jedino Jedinstvo malo kaska, ali evo nakon ovog preokreta koji je napravila SN moglo bi se i kod njih nesto pokrenuti nabolje. Takodjer u Velezu su se desile promjene i ocekuje se da ce mostarci u ovoj sezoni igrati zapazenu ulogu. Kao favorite za prvo mjesto vidim Zvijezdu, GOSK i Rudar, a po nesreci Radnicki je u prvom kolu domacin upravo Rudaru koji se zaista pojacao i bice veoma teska utakmica na otvaranju sezone.

@sodaacm i @Iraola, propozicije su vracene na staro i u ovu ligu ce uci 4 ekipe iz nizih rangova, ali kao sto je Iraola napisao, ne mora znaciti da ce sve 4 pristati da se takmice. Ne bi bilo prvi put da neko odustane ili da ne ispunjava uslove takmicenja ove "fenomen lige". Ali treba imati na umu da ce i iz Lige 12 ispasti barem jedan klub iz FBiH tako da...
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 25 jul 2016, 23:17

Bice tu puno oscilacija, padova u igri, neocekivanih poraza I pobjeda. Na nama je da ovim momcima damo kakvu-takvu podrsku, da Im se ne psuje s tribina nakon prve greske. Bice ovo teska I turbulentna sezona, nadat se da ce izaci na dobro. Jbg nisu ni ostali nesto previse jaki, malo iskustva I fizike snage nama nedostaje.

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 26 jul 2016, 13:29

Rezultati dosadasnjih utakmica u pripremama obecavaju. Ova djeca su ocigledno zeljna igre i dokazivanja pa ce tako biti tokom cijelog prvenstva. Njima je potreban jedan dobar motivator i neko ko ce ih podignuti nakon eventualnog kiksa kod kuce, a trenutno ne vidim takvog u klubu. Znaci jos samo to fali da slika bude kompletna. Ovdje navijaci mogu i moraju odigrati ulogu motivatora i bukvalno biti 12. igrac. Faruka Kuduzovica vidim kao predvodnika ove ekipe i stvarno mi je drago da se vratio.

slažem se sa ovime što je zoom napisao.

ali se čudim džindi koji toleriše da mu nekoliko zvjezdica iz juniora slobode ,ne dolaze redovno na treninge , a jedan je kako čujem , pred sami početak sezone odlutao i na ljetovanje na moru. profesionalno nema šta.

biće ovo za sve nas sezona gubljenja živaca igra toplo- hladno

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 26 jul 2016, 13:44

SPASIOC je napisao/la:Rezultati dosadasnjih utakmica u pripremama obecavaju. Ova djeca su ocigledno zeljna igre i dokazivanja pa ce tako biti tokom cijelog prvenstva. Njima je potreban jedan dobar motivator i neko ko ce ih podignuti nakon eventualnog kiksa kod kuce, a trenutno ne vidim takvog u klubu. Znaci jos samo to fali da slika bude kompletna. Ovdje navijaci mogu i moraju odigrati ulogu motivatora i bukvalno biti 12. igrac. Faruka Kuduzovica vidim kao predvodnika ove ekipe i stvarno mi je drago da se vratio.

ali se čudim džindi koji toleriše da mu nekoliko zvjezdica iz juniora slobode ,ne dolaze redovno na treninge , a jedan je kako čujem , pred sami početak sezone odlutao i na ljetovanje na moru. profesionalno nema šta.

Istina, Ćurguz je bio najjači po tom pitanju pa je čovjek i otišao jer treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi. To ko dolazi a ko ne treba imati u vidu i kad se treba igrati utakmica i kad se trebaju dobiti plate..Neki su na ljetovanjima a neki hodaju po turnirima, ali ne brine me to jer ti o kojim pričamo nisu materijal za prvi tim, ne znam ni kako su uopšte tu ali eto neko mora i na klupi da sjedi, nadam se da mislimo na iste.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 27 jul 2016, 07:30

evo malo sam gledao transfermarkt .pa mi smo jaki ko zemlja. mirnes omić 50 k dženan alić 50 k almedin mahovkić 50 k (igrao 2 federalnu ) muamer mesić 50 k mehmed ćosić 75 k ( 1 utakmica u slobodi) danijal aljukić 100 k (godinu zadnju nije igrao nigdje) treba ovo rasprodat dok imaju dobru cijenu.hahahaha pa ko ovo piše mene zanima i po kojim kriterijumima ( cifre su u eurima)

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 27 jul 2016, 10:24

SPASIOC je napisao/la:evo malo sam gledao transfermarkt .pa mi smo jaki ko zemlja. mirnes omić 50 k dženan alić 50 k almedin mahovkić 50 k (igrao 2 federalnu ) muamer mesić 50 k mehmed ćosić 75 k ( 1 utakmica u slobodi) danijal aljukić 100 k (godinu zadnju nije igrao nigdje) treba ovo rasprodat dok imaju dobru cijenu.hahahaha pa ko ovo piše mene zanima i po kojim kriterijumima ( cifre su u eurima)
Cijene se stavljaju na osnovu igre, a tačnije mislim na (koliko je vremena proveo na terenu, koliko je puta upisao nastup za tim i naravno golovi i asistencije).
I naravno tu se broje i godine.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jul 2016, 12:33

SPASIOC je napisao/la:Rezultati dosadasnjih utakmica u pripremama obecavaju. Ova djeca su ocigledno zeljna igre i dokazivanja pa ce tako biti tokom cijelog prvenstva. Njima je potreban jedan dobar motivator i neko ko ce ih podignuti nakon eventualnog kiksa kod kuce, a trenutno ne vidim takvog u klubu. Znaci jos samo to fali da slika bude kompletna. Ovdje navijaci mogu i moraju odigrati ulogu motivatora i bukvalno biti 12. igrac. Faruka Kuduzovica vidim kao predvodnika ove ekipe i stvarno mi je drago da se vratio.

Ako je to istina onda samo noga nema se tu sta pricat...pa da je Mirsad Barakovic u pitanju....

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 27 jul 2016, 12:38

Sloga Simin Han ima najjeftiniju ekipu lige, a nakon nje Radnički.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jul 2016, 12:42

Iraola je napisao/la:Sloga Simin Han ima najjeftiniju ekipu lige, a nakon nje Radnički.
Ruku na srce u cijeloj nasoj ligi imas mozda 5 igraca za kojih mozes uzeti kesh ono ostalo je sve dzaba samo ponudi bolju platu i on je tvoj..

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 27 jul 2016, 13:04

Tako je, ni u PL klub od kluba ne kupi igrača, ta njihova cijena samo služi kao pokazatelj njegove igre jer kao što @GracanicAA reče golovima, asistencijama i dobrim igrama njihove cijene rastu.

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 27 jul 2016, 13:08

GracanicaAA je napisao/la:
SPASIOC je napisao/la:evo malo sam gledao transfermarkt .pa mi smo jaki ko zemlja. mirnes omić 50 k dženan alić 50 k almedin mahovkić 50 k (igrao 2 federalnu ) muamer mesić 50 k mehmed ćosić 75 k ( 1 utakmica u slobodi) danijal aljukić 100 k (godinu zadnju nije igrao nigdje) treba ovo rasprodat dok imaju dobru cijenu.hahahaha pa ko ovo piše mene zanima i po kojim kriterijumima ( cifre su u eurima)
Cijene se stavljaju na osnovu igre, a tačnije mislim na (koliko je vremena proveo na terenu, koliko je puta upisao nastup za tim i naravno golovi i asistencije).
I naravno tu se broje i godine.

pa šta se broji ovim imenima, nisu igrali nigdje, a o golovima da ne pričam.minutaže male , učinak nula , a vrijedi 75 k ili 100 k

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 27 jul 2016, 13:16

sodaacm je napisao/la:

Ako je to istina onda samo noga nema se tu sta pricat...pa da je Mirsad Barakovic u pitanju....

istina

možeš provjerit , zna evo i iraola

gledao sam nekoliko treninga , nabrojao sam 14 -15 momaka

gledalo je još raje ali oni možda nisu na forumu

mislim da bi takvo ponasanje trebalo sankcionisat , uprava i trener treba da reaguju

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 27 jul 2016, 19:02

SPASIOC je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:

istina

možeš provjerit , zna evo i iraola

gledao sam nekoliko treninga , nabrojao sam 14 -15 momaka

gledalo je još raje ali oni možda nisu na forumu

mislim da bi takvo ponasanje trebalo sankcionisat , uprava i trener treba da reaguju
Vi ste presmijesni
Pa ko imalo nije slab kod ociju vidit ce da je to okupljeno samo da se odigra sezona i da se ispadne.
Kakve sankcije kad svima odgovara ovako,sto jeftinije prodjes a odigras sezonu zato igraci mogu radit sta hoce.
Da se boris za nesto ozbiljno ili da je Vojvoda tu ne bi mogli,ovako par ljudi sa tribina odlucuje o sastavu.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 27 jul 2016, 21:00

Turski vlasnik Sisecam-a Sode Lukavac želi upravljati lukavačkim federalnim prvoligašem, uslov je da klub vrati staro ime Solvay.

heraklo25
Kontakt:

Post Postao/la heraklo25 » 27 jul 2016, 21:12

Gledo sam utakmicu u poljicu. od pocjacanja iz slobode jedini igrac koji vrijedi je adnan saletovic. mali jede loptu, isto dzeno gine za njmo nema kompromisa onakvi nam trebaju. sam stranu lijevu drzi ko navijen ide jos asistencija za go za 2 1. kuduz odlican, pravo poajacnanje. mislim da dzindo treba ovo dobro posloziti..

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jul 2016, 21:23

Iraola je napisao/la:Turski vlasnik Sisecam-a Sode Lukavac želi upravljati lukavačkim federalnim prvoligašem, uslov je da klub vrati staro ime Solvay.
Solvay je meni extra ime , mnogo bolje od Radnickog i ja bih ga vratio i bez njih....Solvay/Soda

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 27 jul 2016, 21:44

sodaacm je napisao/la:
Iraola je napisao/la:Turski vlasnik Sisecam-a Sode Lukavac želi upravljati lukavačkim federalnim prvoligašem, uslov je da klub vrati staro ime Solvay.
Solvay je meni extra ime , mnogo bolje od Radnickog i ja bih ga vratio i bez njih....Solvay/Soda
Pa eto određeni broj navijača je protiv promjene imena kluba, a pored što je Solvay fino ime, ne bi se narušili ni historija ni tradicija Radničkog jer se klub već tako zvao odnosno osnovan je pod tim imenom kao što svi znamo, ma nek on nas uzme dok se nije predomislio :lol:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jul 2016, 21:57

Iraola je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:
Pa eto određeni broj navijača je protiv promjene imena kluba, a pored što je Solvay fino ime, ne bi se narušili ni historija ni tradicija Radničkog jer se klub već tako zvao odnosno osnovan je pod tim imenom kao što svi znamo, ma nek on nas uzme dok se nije predomislio :lol:
Ako je to istina da bi nas Turci uzeli , firma koja je jedna od jacih , stabilnijih u drzavi(ako izuzmemo sto nas truju :D ) onda po meni ne bi trebalo uopste dovoditi u pitanje oko toga...Koliko je meni poznato Radnicki je osnovan sa tim imenom 1921 godine, znaci kao sto si rekao nista ne bi narusili...Zaboravljamo da smo najbolje godine i najjacu ekipu imali pod imenom Lukavac, zar ne? Solvay je meni deset puta lijepse ime od Radnickog a pogotovo sto bi bili jedinstveni , barem na ovom podrucju(ex yu) jer svi znamo da ima nekolicina ekipa sa imenom Radnicki...S druge strane finansijski bi to bio bum za ekipu i u dvije tri sezone uz prave ljude , sigurno ne uz trenutne, mi bi bili u PL jer je ocito da NS BH voli privatan kesh a ne iz opcinskog budzeta...primjer Slobode, Mladosti DK Meteleghe-a itd....Ako nista iskoristiti ih za infrastrukturu par sezona pa kad bi se zvali ne znam ni ja kako...To je moje misljenje mada vjerujem da ih ima koji se ne slazu ali Boze moj...

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 27 jul 2016, 22:06

Slažem se s tobom, sad je sve na nama navijačima, muslimanima da dove a na katolicima i pravoslavcima da se krste i mole Bogu da to uspije.
A po meni bi tu i navijači trpili jer kako zvuči kad se pjeva "Niko kao Solvay Soda" i sve ostale pjesme :lol:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jul 2016, 22:13

Iraola je napisao/la:Slažem se s tobom, sad je sve na nama navijačima, muslimanima da dove a na katolicima i pravoslavcima da se krste i mole Bogu da to uspije.
Skeptican sam po tom pitanju, jer ako ce dati kesh onda ce i dati svoje ljude tu da sve to nadgledaju a to je vec nesto sto mi ne lici na ljude danas koji su u upravi jer mi oni lice vise na ljude sitnih i licnih interesa ,,,Bog te vidio koju mi industriju imamo i koliko smo jaki po tome , jedni od najjacih industrijskih gradova u drzavi pa i nekada u staroj Yugi a nas deru ekipe koje vode pojedinci sa nekim malim firmicama ....Nama treba sposobnih i postenih ljudi u klub prije svega pa tek onda pare...

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.