Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

PiazzaGrande

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la PiazzaGrande » 26 jul 2016, 18:03

tuzlak1987 je napisao/la:
mario11111 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Cijela drzava je vidjela kako se Sloboda sprda sa tim Zrinjskim na Tusnju.

A u konacnici Begic urucuje Covicu medalju prvaka BiH. Da nije politike Sloboda bi osvojila.

Da je nema nadam se da ne bi ni Slobode bilo :salut:
Bas me zanima u kojoj su to stranci clanovi Husic i Vugdalic koji su uradili 90% posla?
Danko Šulenta je alfa i omega ovog Zrinjskog a on nije ni u kakvoj stranci,čovjek je money maker, Dragan je počasni član Zrinjskog...
Zrinjski je bio i u sezoni 2013/2014 godine prvak kada su u BiH vedrili i oblačili Nermin Nikšić, Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić sve odreda stari Ultrasi, koji su također pogurali te godine Zrinjskog do titule...Šta ćeš, vole nas političari, i njima je drago kad su uz nekog uspješnog...

U kojoj je Faraon stranci ili ne pika ako je neko u SDP-u?

Priča je pravo bezzz i svako malo se ponavlja...boooring...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 jul 2016, 18:12

Faraon nas vise prca nego sto pomogne, a i u biti kakav je on uopste politicki igrac? Limitiran politicar koji nema nikakvog uticaja van opcinskih struktura.

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 26 jul 2016, 18:13

Ko o čemu, k*rva o poštenju, još se našli pitari i Tuzlaci... :rol:

Šta bi sa onih 20.000 KM, ili je to zaboravljena priča.Ovo je se odigrali pred očima cijele javnosti, a vi o nekim kupovinama i zavjerama možete samo nagađati.Nevjerojatno kako ovi Tuzlaci vazda glume žrtve, mislim da i sami ne bi htjeli ništa osvojiti, ne znaju o čemu bi pričali...A ovaj high samo jedno te isto sere ima pola godine, idi zg*zi nešto, pojedi sladoled... :wave:

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 26 jul 2016, 18:13

johnnyyK je napisao/la:Ko o čemu, k*rva o poštenju, još se našli pitari i Tuzlaci... :rol:

Šta bi sa onih 20.000 KM, ili je to zaboravljena priča.Ovo je se odigrali pred očima cijele javnosti, a vi o nekim kupovinama i zavjerama možete samo nagađati.Nevjerojatno kako ovi Tuzlaci vazda glume žrtve, mislim da i sami ne bi htjeli ništa osvojiti, ne znaju o čemu bi pričali...A ovaj high samo jedno te isto sere ima pola godine, idi zg*zi nešto, pojedi sladoled... :wave:
Iskompleksiran forum koji zatamnjuje sebi pred očima što se događa
1905

High

Post Postao/la High » 26 jul 2016, 18:16

Nakon Drugog svjetskog rata, u kojem se natjecao u Prvoj nogometnoj ligi NDH, rad Zrinjskom je zabranjen od strane tadašnjih komunističkih vlasti. Klub je obnovljen i počeo je sa radom 1992. godine. Igrao je nogometnoj ligi Hrvatske Republike Herceg-Bosne do 2000. godine kada je pristupio Premijer ligi BiH.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 26 jul 2016, 18:17

High je napisao/la:Vidim da se šamaraju Mađari, pa rekoh da se i ja upišem. :bih:
Kad se budeš raznosio negdje po Evropi predlažem ti sporogoreći jer el. paljenje zna zakazati.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 26 jul 2016, 18:18

johnnyyK je napisao/la:Ko o čemu, k*rva o poštenju, još se našli pitari i Tuzlaci... :rol:

Nema se na Podveležju ( vidio sam par fotografija sa podveleškog platoa koje je dotični postavio na forumu ) gdje kupiti sladoled, jedino ako im šta daju u pauzi premještanja onih kamenica na Fortici...
Zadnja izmjena: PiazzaGrande, dana/u 26 jul 2016, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

High

Post Postao/la High » 26 jul 2016, 18:19

MMM je napisao/la:
High je napisao/la:Vidim da se šamaraju Mađari, pa rekoh da se i ja upišem. :bih:
Kad se budeš raznosio negdje po Evropi predlažem ti sporogoreći jer el. paljenje zna zakazati.
Ovdje smo da govorimo o nogometu (ponekad i NDH, ako je riječ o vama, jer ste pod kišobranom totalitarizma), ne o raznošenju. Molim te da odstupiš.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 jul 2016, 18:19

Kad vidim i cujem HŠK dobijem napad smijanja pomiješan sa gnušanjem.
Čovjek da ne zna o čemu je riječ, pomislio bi da se radi o nekakvim igračima kola i čuvarima običaja, tipa kojekakvih KUD-ova ciji clanovi mogu biti samo žitelji određenog podneblja koji ce kao takvi putovati i predstavljati svoju ponosnu tradiciju drugima. Mostarski dečki ovo se kosi sa zdravom logikom i ova igra koju igrate na terenu, a nije kolo, fakat nema potrebu za takvim obilježjima#samokazem

U konačnici svejedno mi, za njih ću navijatikada predstavljaju našu zemlju u Evropi i možda u nekim drugim rijetkim prilikama, ali kad god uđemo u priču o HŠK Zrinjskom (proklamovanom ustaškom klubu a tu sektu je cijeli svijet osudio kao fašističku) ja cu imati potrebu da napišem svoj stav o njima koji ce uvijek biti ovakav ili slican.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 26 jul 2016, 18:22

MMM je napisao/la:
Jel ti treba to druze :?:
Evo recimo ukoliko treba (ili ce)neko da se raznosi u ime bilo cega,ja predlazem da to bude gdje bude tvoja citava famelija od najmladjeg do najstarijeg.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Zed98
Kontakt:

Post Postao/la Zed98 » 26 jul 2016, 18:25

Neki su sudjelovali u NDH ligi, a neki tad nisu ni postojali :tralala:

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 26 jul 2016, 18:26

Nije mi samo jasno što nekakvi likovi troše svoje vrijeme da pišu o prvaku svoje jedne i jedine kad 99% navijača tog kluba zanima ama baš ništa ni iz tuzle ni iz mordora..da ste pričali i s jednom osobom iz Mostara vidjeli bi da je ne zanima ništa sjeverno od ivana tako bi vam pametnije bilo da se sebi posvetite :angel:

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 26 jul 2016, 18:26

High je napisao/la:
Nakon Drugog svjetskog rata, u kojem se natjecao u Prvoj nogometnoj ligi NDH, rad Zrinjskom je zabranjen od strane tadašnjih komunističkih vlasti. Klub je obnovljen i počeo je sa radom 1992. godine. Igrao je nogometnoj ligi Hrvatske Republike Herceg-Bosne do 2000. godine kada je pristupio Premijer ligi BiH.

Gdje bi to trebao igrati poslije rata? Dajte ostavite se gluposti i prepucavanja, nema nam napretka očigledno.
1905

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 jul 2016, 18:26

Ajde sta ste se natovarili... prosle godine Zrinjski imao ubjedljivo najbolju ekipu, imali su malo srece, malo sudijskog poguranca i eto titule, nije nezasluzeno sigurno. Sto se politike tice svi bi voljeli da nas politika gura ;)
Nad tobom sunce najljepše sja

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 26 jul 2016, 18:31

Evo recimo ukoliko treba (ili ce)neko da se raznosi u ime bilo cega,ja predlazem da to bude gdje bude tvoja citava famelija od najmladjeg do najstarijeg.[/quote]
:nene: Moja FAMELIJA nije nikad na istom mjestu iz tog razloga da uvijek neko ostane za osvete.Slađe je se osvetit nego posvetit.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 26 jul 2016, 18:32

tuzlak1987 je napisao/la:Zdrava atmosfera? Zdrav kolektiv? :lol:
Mislio sam na organizacijski dio.
ZZ

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jul 2016, 18:34

espresso je napisao/la:Nije mi samo jasno što nekakvi likovi troše svoje vrijeme da pišu o prvaku svoje jedne i jedine kad 99% navijača tog kluba zanima ama baš ništa ni iz tuzle ni iz mordora..da ste pričali i s jednom osobom iz Mostara vidjeli bi da je ne zanima ništa sjeverno od ivana tako bi vam pametnije bilo da se sebi posvetite :angel:
Sta ti napisa ono o hordama neki dan, nicim izazvan?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 26 jul 2016, 18:36

Evo nešto potpuno drugačije, što nema veze sa HDZ-om, Čovićem, Ustašama, Partizanima, qrcima-palcima...
Ne znam gdje da postavim osim ovdje...

Huligani bi došli na svoje, a za red bi se brinula vojska

Piše Tomislav Židak/sn

Duh regionalne lige opet kruži našim meridijanima. Ovaj put je inicijativa potekla od predsjednika NS Srbije Slaviše Kokeze, koji bi trebao biti lice koje će osvježiti nogometni Balkan.
Nova lica, izlizane, stare, kompromitirane ideje, ali ideja nogometne obnove Jugoslavije nikada nije umrla. Beograd se teško miri da više nije balkanska nogometna metropola. Nema više "Madere", danas su Madera - Zdravko Mamić i Zlatko Zahovič. Ostali kaskaju, slabo stoje na bankomatu...
Srpski klubovi, u odnosu na Dinamo, Hajduk i Rijeku, danas su u europskom smislu beznačajni, makar Partizan povremeno, poput komete, projuri Ligom prvaka i ugasi se. Neće biti bolja situacija ni sa Zvezdom, koja se u pretkolu "patila" s Maltežanima, patuljkom iz trećeg svijeta. Balkan, osim Dinama i Maribora, danas spada u treću ligu i Zvezdin predsjednik smatra da bi regionalna liga podigla rejting i donijela profit.

Koji je smisao Regionalna liga bez hrvatskih klubova nema smisla jer u Hrvatskoj se, ipak, igra najbolji nogomet na Balkanu. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek najpoželjnije su mete ideologa regionalnog združivanja, no mislim da liga "od Vardara pa do Triglava" nema perspektive. Ta liga ne bi izazvala samo revolt u Hrvatskoj, negativnih reakcija bilo bi i u Srbiji, a elementarni cilj takve lige je ujedinjenje "velike četvorke", koja bi afirmirala Zvezdu i Partizan, vratila u život dva sarajevska kluba (Željezničar i Sarajevo) i donijela zaradu slovenskim klubovima, Mariboru i Olimpiji.

Bugarski i rumunjski klubovi nezainteresirani su za takvu alijansu, a mađarskim velikanima diže se kosa na glavi od pomisli da bi igrali u "jugoslavenskoj ligi". Ta liga, osim nekih povijesnih konotacija, bila bi vrlo skupa jer frustracije koje bi je pratile, eventualni neredi i rastući huliganizam u regiji ne bi bili bezazlena pratnja, za red bi se morala brinuti - vojska. Osim toga, zar nacionalnim ligama, koje imaju status u Uefi, odgovara paralel-slalom između veljače i svibnja. Regionalna liga se bazira na pretpostavci da balkanskih klubova u tom razdoblju više neće biti u euro kupovima. Hrvatski klubovi se s tim ne slažu, tom prokletstvu mora već jednom doći kraj...

Siguran sam da se o regionalnoj ligi razgovaralo na summitima u Budvi i Moskvi, ali sam bio uvjeren da će sve ostati na - čašici razgovora. Znam da ideju ne bi podržao ni Hajduk, ni Rijeka, a Dinamo je orijentiran prema europskim kupovima.

Znam da bi takvu ligu podržao Aleksandar Čeferin, budući vjerojatni predsjednik Uefe jer sve su to njegovi glasači. Možda je to čak bila i njegova ideja, možda je Kokeza samo - glasnogovornik. Htio sam to pitati Čeferina još u Parizu, ali već dugo zaobilazi taj intervju. Slovenija bi u takvoj ligi najviše profitirala i najmanje potrošila, ali njezini klubovi ne bi igrali glavnu ulogu.

Liga je zamišljena samo kao sudar velike četvorke i za novu inauguraciju Beograda u nogometnu metropolu. Ako Hrvatska želi opet u kolonijalni nogometni odnos, izvolite u maglu. Ali ta liga će imati i refleks i takvu odluku ne može donijeti Nogometni savez, već samo - Ministarstvo sporta. Koje je, nota bene, u ostavci! I ne tražite da o tome odlučuje Janica Kostelić!
Volim te bola'!

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 26 jul 2016, 18:40

MortemHz je napisao/la:
espresso je napisao/la:Nije mi samo jasno što nekakvi likovi troše svoje vrijeme da pišu o prvaku svoje jedne i jedine kad 99% navijača tog kluba zanima ama baš ništa ni iz tuzle ni iz mordora..da ste pričali i s jednom osobom iz Mostara vidjeli bi da je ne zanima ništa sjeverno od ivana tako bi vam pametnije bilo da se sebi posvetite :angel:
Sta ti napisa ono o hordama neki dan, nicim izazvan?
:lol: zezanacija bolan

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 26 jul 2016, 18:52

PiazzaGrande je napisao/la:Evo nešto potpuno drugačije, što nema veze sa HDZ-om, Čovićem, Ustašama, Partizanima, qrcima-palcima...
Ne znam gdje da postavim osim ovdje...

Huligani bi došli na svoje, a za red bi se brinula vojska

Piše Tomislav Židak/sn

Duh regionalne lige opet kruži našim meridijanima. Ovaj put je inicijativa potekla od predsjednika NS Srbije Slaviše Kokeze, koji bi trebao biti lice koje će osvježiti nogometni Balkan.
Nova lica, izlizane, stare, kompromitirane ideje, ali ideja nogometne obnove Jugoslavije nikada nije umrla. Beograd se teško miri da više nije balkanska nogometna metropola. Nema više "Madere", danas su Madera - Zdravko Mamić i Zlatko Zahovič. Ostali kaskaju, slabo stoje na bankomatu...
Srpski klubovi, u odnosu na Dinamo, Hajduk i Rijeku, danas su u europskom smislu beznačajni, makar Partizan povremeno, poput komete, projuri Ligom prvaka i ugasi se. Neće biti bolja situacija ni sa Zvezdom, koja se u pretkolu "patila" s Maltežanima, patuljkom iz trećeg svijeta. Balkan, osim Dinama i Maribora, danas spada u treću ligu i Zvezdin predsjednik smatra da bi regionalna liga podigla rejting i donijela profit.

Koji je smisao Regionalna liga bez hrvatskih klubova nema smisla jer u Hrvatskoj se, ipak, igra najbolji nogomet na Balkanu. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek najpoželjnije su mete ideologa regionalnog združivanja, no mislim da liga "od Vardara pa do Triglava" nema perspektive. Ta liga ne bi izazvala samo revolt u Hrvatskoj, negativnih reakcija bilo bi i u Srbiji, a elementarni cilj takve lige je ujedinjenje "velike četvorke", koja bi afirmirala Zvezdu i Partizan, vratila u život dva sarajevska kluba (Željezničar i Sarajevo) i donijela zaradu slovenskim klubovima, Mariboru i Olimpiji.

Bugarski i rumunjski klubovi nezainteresirani su za takvu alijansu, a mađarskim velikanima diže se kosa na glavi od pomisli da bi igrali u "jugoslavenskoj ligi". Ta liga, osim nekih povijesnih konotacija, bila bi vrlo skupa jer frustracije koje bi je pratile, eventualni neredi i rastući huliganizam u regiji ne bi bili bezazlena pratnja, za red bi se morala brinuti - vojska. Osim toga, zar nacionalnim ligama, koje imaju status u Uefi, odgovara paralel-slalom između veljače i svibnja. Regionalna liga se bazira na pretpostavci da balkanskih klubova u tom razdoblju više neće biti u euro kupovima. Hrvatski klubovi se s tim ne slažu, tom prokletstvu mora već jednom doći kraj...

Siguran sam da se o regionalnoj ligi razgovaralo na summitima u Budvi i Moskvi, ali sam bio uvjeren da će sve ostati na - čašici razgovora. Znam da ideju ne bi podržao ni Hajduk, ni Rijeka, a Dinamo je orijentiran prema europskim kupovima.

Znam da bi takvu ligu podržao Aleksandar Čeferin, budući vjerojatni predsjednik Uefe jer sve su to njegovi glasači. Možda je to čak bila i njegova ideja, možda je Kokeza samo - glasnogovornik. Htio sam to pitati Čeferina još u Parizu, ali već dugo zaobilazi taj intervju. Slovenija bi u takvoj ligi najviše profitirala i najmanje potrošila, ali njezini klubovi ne bi igrali glavnu ulogu.

Liga je zamišljena samo kao sudar velike četvorke i za novu inauguraciju Beograda u nogometnu metropolu. Ako Hrvatska želi opet u kolonijalni nogometni odnos, izvolite u maglu. Ali ta liga će imati i refleks i takvu odluku ne može donijeti Nogometni savez, već samo - Ministarstvo sporta. Koje je, nota bene, u ostavci! I ne tražite da o tome odlučuje Janica Kostelić!
Samim tim kako izbacit Zrinjski koji je najtrofejniji klub naše lige uz Želju? Teško će ova ideja proći i u Hrvatskoj koja uskoro dobiva vjerojatno 2. mjesto u LP, a u toj regionalnoj bi sam Dinamo strepio za LP..
1905

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.