a rukometaši i rukometašice su posebna priča.djoleprijedor je napisao/la:104 sportista u 14 sportova na OI.Ostaje žal za odbojkašima,ali šta se može
Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ma kakav rukomet, nema tu za čim da se žali. Davno ispričana priča. Rukomet je umro 2001. godine, što se mene tiče.
Niko ozbiljan neće uzeti u obzir prvenstva održana u Srbiji. Sve ostalo su ŠBBKBB priče. Kao otišli bi na OI sa Andreom i ekipom. How yes no.
Nego, ovo je izgleda godina u kojoj skidamo prokletstva. Teo - EL, Novak - RG, odbojkaši - SL, košarkaši idu na OI... Još zlato za vaterpoliste na OI, jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OI, zlato na OI, Sinsinati i 6 GS titula za Novaka u narednim godinama, pa da ukinemo sport u Srbiji.
Ili da ipak sačekamo još koje zlato košarkaša i da se fudbaleri plasiraju bilo gde ?
Niko ozbiljan neće uzeti u obzir prvenstva održana u Srbiji. Sve ostalo su ŠBBKBB priče. Kao otišli bi na OI sa Andreom i ekipom. How yes no.
Nego, ovo je izgleda godina u kojoj skidamo prokletstva. Teo - EL, Novak - RG, odbojkaši - SL, košarkaši idu na OI... Još zlato za vaterpoliste na OI, jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OI, zlato na OI, Sinsinati i 6 GS titula za Novaka u narednim godinama, pa da ukinemo sport u Srbiji.
Ili da ipak sačekamo još koje zlato košarkaša i da se fudbaleri plasiraju bilo gde ?

I think I'm a pussy one.
Juce vidim Brankicu M. (inace smo dobri), kazem: Ajde sa srecom, pa da bude zlatoTexi je napisao/la:jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OI

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
ovo si nam provukao da ti znaš brankicumarconato je napisao/la:Juce vidim Brankicu M. (inace smo dobri), kazem: Ajde sa srecom, pa da bude zlatoTexi je napisao/la:jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OIOna se smjeska i kaze: Ma bilo koja medalja

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Da sam bio pametan, sada bih se brckao na CopacabaniDANTES je napisao/la: ovo si nam provukao da ti znaš brankicu

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Y ... _medalists
---
Olimpijske medalje ex-YUG (1992-2016; 15.8.2016):
Hrvatska - 12 z, 14 s, 11 b -- 37 (14)
Slovenija - 7 z, 11 s, 19 b -- 37 (14)
*Srbija i Crna Gora - 2 z, 4 s, 3 b -- 9 (6)
Srbija - 1 z, 2 s, 4 b -- 7 (6)
Kosovo - 1 z, 0 s, 0 b -- 1 (1)
Crna Gora - 0 z, 1 s, 0 b -- 1 (5)
Makedonija - 0 z, 0 s, 1 b -- 1 (11)
Bosna i Hercegovina - 0 z, 0 s, 0 b -- 0 (13)
---
0123456 je napisao/la:Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
---

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Sto je jos zalosnije ne vidim naznake da ce se to promijeniti u skorijoj buducnosti, sve se bojim da ih necu ni dozivitSabinho je napisao/la:0123456 je napisao/la:Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
---
Bosna i Hercegovina - 0 z, 0 s, 0 b -- 0 (13)![]()

Olimpijske medalje ex-YUG (1992-2016; 16.8.2016):
Hrvatska - 13 z, 15 s, 11 b -- 39 (14)
Slovenija - 7 z, 12 s, 19 b -- 38 (14)
Srbija - 2 z, 2 s, 4 b -- 8 (6)
Hrvatska - 13 z, 15 s, 11 b -- 39 (14)
Slovenija - 7 z, 12 s, 19 b -- 38 (14)
Srbija - 2 z, 2 s, 4 b -- 8 (6)
I to sto kazes druze.mirsad993 je napisao/la:Sto je jos zalosnije ne vidim naznake da ce se to promijeniti u skorijoj buducnosti, sve se bojim da ih necu ni dozivitSabinho je napisao/la:0123456 je napisao/la:Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
---
Bosna i Hercegovina - 0 z, 0 s, 0 b -- 0 (13)![]()
(22mi je sad) ne racunam ono kad predjem 60 tad ce mi sport ionako ohladiti vjerovatno

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Licno sto se mene tice, nije u pitanju medalja toliko, vise bih volio da gledam kosarkase i rukometase na Olimpijadi da igraju da imam sta gledat i radovat se svaki drugi dan makar po tih 5 utakmica minimum, nego da osvojimo neku bronzu u glinenim golubovima ili tak nesh
Uz svo poštovanje hrvatskih uspjeha koji su na ovoj olimpijadi veličanstveni.... sam broj nije ključan.
Jedrenje, kao i konjički sport, brdski biciklizam, softbol.... sve su to sportovi devetog kruga... više hobični, nego profesionalni...
Jedna košarkaška, rukometna ili odbojkaška medalja je vrijednija od svih mogućih zlata u navedenim.
Jedrenje, kao i konjički sport, brdski biciklizam, softbol.... sve su to sportovi devetog kruga... više hobični, nego profesionalni...
Jedna košarkaška, rukometna ili odbojkaška medalja je vrijednija od svih mogućih zlata u navedenim.
Jedrenje hobi? Biciklizam hobi? Svašta čovjek sazna na ovome forumu.NeshaFCB je napisao/la:Uz svo poštovanje hrvatskih uspjeha koji su na ovoj olimpijadi veličanstveni.... sam broj nije ključan.
Svojim postom omalovažavaš uspjehe Hrvatske te uzdižeš sportove u kojima je Srbija dobra, premda još nema medalju. Što nam to govori?

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Prvo, Hrvatima svaka čast na do sada prikazanom. Sve do jednog su dali maksimum i ostvarili sjajan rezultat. Hrvatska je mislim bez premca kad se pravi odnos medalje broj stanovnika. Veliki respekt. A imate još šansi za medalje. I još jednom svaka čast.
Stoga nemam razlog da omalovažavam uspjeh Hrvatske. Jer kao što rekoh divim se Sinkovićima, Perkovićki, Vlašićki.
Ali isto tako, nemojmo sada stavljati u isti koš košarkašku medalju i medalju gađanja glinenih golubova, brdskog biciklizma i jedrenja na primjer. Neuporedive su. Uostalom atletika je sport broj jedan na OI, košarka broj 2. Sve ostalo par stepenica niže. A o "egzotičnim" da ne govorimo.
Tek posle ova navedena dva bi došle odbojka, rukomet, gimnastika, plivanje, rvanje... onda imamo treću grupu, četvrtu.... u poslednoj bi bili dakle navedeni: brdski biciklizam, bmx, jedrenje, konjički sport. Broj ljudi koji se bavi ovim sportom je daleko najmanji u poređenju sa svim ostalim sportovima na OI. Broj ljudi koji poznaje pravila ovih sportova je daleko najmanji. I u konačnom daleko je najmanja konkurencija u istim.
Ni streljaštvo, gdje smo mi godinama uzimali medalje nije u prve tri kategorije sportova. Iako smo ih proslavljali i dizali, jednostavno je tako.
Za nas, generalno za sada veoma neuspješne igre. Zašto je to tako, valjda će pokazati analiza.
Činjenica je da Jelača zbog trudnoće, a kasnije i slabe forme nije ni došla, nema ni Bekrića. Odbojkaša, rukometašica, kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.
Stoga nemam razlog da omalovažavam uspjeh Hrvatske. Jer kao što rekoh divim se Sinkovićima, Perkovićki, Vlašićki.
Ali isto tako, nemojmo sada stavljati u isti koš košarkašku medalju i medalju gađanja glinenih golubova, brdskog biciklizma i jedrenja na primjer. Neuporedive su. Uostalom atletika je sport broj jedan na OI, košarka broj 2. Sve ostalo par stepenica niže. A o "egzotičnim" da ne govorimo.
Tek posle ova navedena dva bi došle odbojka, rukomet, gimnastika, plivanje, rvanje... onda imamo treću grupu, četvrtu.... u poslednoj bi bili dakle navedeni: brdski biciklizam, bmx, jedrenje, konjički sport. Broj ljudi koji se bavi ovim sportom je daleko najmanji u poređenju sa svim ostalim sportovima na OI. Broj ljudi koji poznaje pravila ovih sportova je daleko najmanji. I u konačnom daleko je najmanja konkurencija u istim.
Ni streljaštvo, gdje smo mi godinama uzimali medalje nije u prve tri kategorije sportova. Iako smo ih proslavljali i dizali, jednostavno je tako.
Za nas, generalno za sada veoma neuspješne igre. Zašto je to tako, valjda će pokazati analiza.
Činjenica je da Jelača zbog trudnoće, a kasnije i slabe forme nije ni došla, nema ni Bekrića. Odbojkaša, rukometašica, kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.
- alan_kardec
- Kontakt:
Svaka čast Štefaneku i svim ekipnim sportovima koji redaju uspjehe ovih dana, ali svaka čast i idiotima koji vode kajakaški savez. Čitao sam o tom mijenjanju posada kad je jedna od sestara Moldovan prije par dana davala neku izjavu u medijima.NeshaFCB je napisao/la:kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
to kako mi možemo sami sebe sabotirati to ne može nikoalan_kardec je napisao/la:Svaka čast Štefaneku i svim ekipnim sportovima koji redaju uspjehe ovih dana, ali svaka čast i idiotima koji vode kajakaški savez. Čitao sam o tom mijenjanju posada kad je jedna od sestara Moldovan prije par dana davala neku izjavu u medijima.NeshaFCB je napisao/la:kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
bgm je medalja za BIH na olimpijskim igrama misaona imenica za nas sport, u nas se jos uvijek slavi odlazak na SP u nogometu i rukometu i sa tim cemo se još dugo ponosit, a budućnost i nove izazove i takmičenja ko hebe
joj hamo vidi mu glave
-
- Kontakt:
Najjači su mi ovakvi proseri koji omalovažavaju neki sport i nečiji trud.NeshaFCB je napisao/la:Uz svo poštovanje hrvatskih uspjeha koji su na ovoj olimpijadi veličanstveni.... sam broj nije ključan.

Ako je cilj ovog prosera bio omalovažiti hrvatske medalje, evo liste sportova u kojima Hrvatska ima olimpijsku medalju:
atletika
boks
dizanje utega
gimnastika
jedrenje
košarka
plivanje
rukomet
streljaštvo
taekwondo
tenis
vaterpolo
veslanje
alpsko skijanje
biatlon
Hoćeš na snijegu, hoćeš na vodi, hoćeš na suhom. S loptom, reketom ili puškom.

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Nije cilj omalovažiti hrvatske medalje, cilj je stvari nazvati pravim imenom.
Ta navedena košarkaška, koju ste osvojili je vrijednija od svih medalja na ovim OI, s izuzetkom Perkovićke.
99% ljudi na planeti ne zna pravila jedrenja, softbola, konjičkog sporta...
Ta navedena košarkaška, koju ste osvojili je vrijednija od svih medalja na ovim OI, s izuzetkom Perkovićke.
99% ljudi na planeti ne zna pravila jedrenja, softbola, konjičkog sporta...
-
- Kontakt:
Po tvojoj logici OI bi mogli svesti na 10 sportova. Pošto su naši rukometaši već osvojili 3 olimpijske medalje, ja bih sad radije neku medalju iz npr. mačevanja ili badmintona nego još jednu iz rukometa. 

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.