Javi ce igrati stopera,nedavno je to Carlo potvrdio.muamerc je napisao/la:Pa sto je prodavao stopera ako ce Javi igrati na DM.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- gerdmuller
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
-
- Kontakt:
Veliko olakšanje za upravu i sami klub, sada neka se Dortmund brine o dosta velikim primanjima Gotzea čak i kod njih.
Sada je platna lista dosta rasterećena, volio bih da dođe poneko pojačanje, prioriteti rezervni napadač i štoper mada mislim da neće nikoga dovesti.
Te dvije pozicije škripe, a sezona je duga bit će povreda, svi će imati priliku za igru tako da nezadovoljnih vjerujem neće biti.
Sada je platna lista dosta rasterećena, volio bih da dođe poneko pojačanje, prioriteti rezervni napadač i štoper mada mislim da neće nikoga dovesti.
Te dvije pozicije škripe, a sezona je duga bit će povreda, svi će imati priliku za igru tako da nezadovoljnih vjerujem neće biti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Sad moramo nešto pribaviti za ofanzivu?
Mariju sretno u befaufeu da bude u formi kao što je bio kod nas
Teško da će Lewa i Tomica moći iznjet čitavu sezonu kao napadači
Vratiti Gomeza u ekipu kao zamjenu vidim da bježi iz Turske strah ga Erdogana
ili možda onog Sancheza iz arsenala
Vjerovatno će biti barem još jedan tranfser do kraja prelaznog roka
Mariju sretno u befaufeu da bude u formi kao što je bio kod nas
Teško da će Lewa i Tomica moći iznjet čitavu sezonu kao napadači
Vratiti Gomeza u ekipu kao zamjenu vidim da bježi iz Turske strah ga Erdogana

Vjerovatno će biti barem još jedan tranfser do kraja prelaznog roka
Necemo daleko dogurati sa takvim prustupom. Javi je prespor, svaki brzi da ne kazem tehnicki potkovan napadac ili krilo ce ga preskakati.gerdmuller je napisao/la:Javi ce igrati stopera,nedavno je to Carlo potvrdio.muamerc je napisao/la:Pa sto je prodavao stopera ako ce Javi igrati na DM.
Kod Pepa je bilo nemoguće da Javi igra stopera baš zato jer je prespor, odbrana stoji visoko, radi se presing, kod potencijalnog kiksa odbrana mora da bude približno brza svjetlosti.muamerc je napisao/la:Necemo daleko dogurati sa takvim prustupom. Javi je prespor, svaki brzi da ne kazem tehnicki potkovan napadac ili krilo ce ga preskakati.gerdmuller je napisao/la:Javi ce igrati stopera,nedavno je to Carlo potvrdio.muamerc je napisao/la:Pa sto je prodavao stopera ako ce Javi igrati na DM.
Don Carlo vodi drugu politiku, akobogda uravnotežiće taj napad i odbranu, jer do sad nismo mogli nadavat golova koliko smo zapravo mogli primit. Javi je u Bilbau redovno igrao stopera i ne vidim razloga zašto sa drugačijim pristupom odbrani ne bi mogao biti stoper u odbrani koja se brani pozicioniranjem, ako se uvježba odbrana tako da se postavi dobro dok protivnik ima loptu brzina uopšte nije presudna. Da je brzina na stoperskoj poziciji presudna nikada ne bi gledali veličine poput Mertesakera, Barzaljija, Nalda, Sokratisa, Demikelisa, Van Buytena i ostale veličine u njemačkom klupskom fudbalu.
- Centre forward
- Kontakt:
Ma ne možeš dovest' Alexisa da ti sjedi na klupi, nema šanse. Miler je pregorio i njemu treba ozbiljan odmor da se vrati. A i vidjeli smo kako to izgleda kad igra klasičnog CF sad na Euru. U Bayernu bi to bilo malo bolje i efikasnije al' opet nedovoljno za, recimo, završnicu LP. Postoji realna mogućnost da i on i Robert uđu u neku lošu seriju i eto problema, a sad nemamo Gecea da igra lažnu devetku.
Ne sviđa mi se ni ideja da Javi igra štopera, ne može on zbog brzine sa najboljim napadačima, te da se Alonsu daje neka ozbiljna uloga na terenu. Nadam se da će ga Carlo koristit' u manje bitnim tekmama.
Vidjeli smo x puta da naši transfere rade u miru i tišini. Koliko nas je krajem prošle sezone mislilo da će Mats i najtalentovaniji igrač Evrope završit' kod nas, pored svih petro i Jenki dolara. Nema takvog, tako da vjerujem da će uprava zakrpit' te rupe, koje istina vidimo mi forumaši. Možda u Minhenu ne misle tako.
Da dodam da mi je godra što se Žuti sistemski pojačavaju. To će itekako koristit' i nama jer nema prilike za opuštanje, a znamo da Carlo nije ljubitelj nacionalnih prvenstava već onih drugih, zbog kojih je na kraju krajeva i doveden.
PS: Povratak Gomeza bi bio san snova. Boljeg za ulogu kakva nama treba ne možemo nać'.

Ne sviđa mi se ni ideja da Javi igra štopera, ne može on zbog brzine sa najboljim napadačima, te da se Alonsu daje neka ozbiljna uloga na terenu. Nadam se da će ga Carlo koristit' u manje bitnim tekmama.
Vidjeli smo x puta da naši transfere rade u miru i tišini. Koliko nas je krajem prošle sezone mislilo da će Mats i najtalentovaniji igrač Evrope završit' kod nas, pored svih petro i Jenki dolara. Nema takvog, tako da vjerujem da će uprava zakrpit' te rupe, koje istina vidimo mi forumaši. Možda u Minhenu ne misle tako.

Da dodam da mi je godra što se Žuti sistemski pojačavaju. To će itekako koristit' i nama jer nema prilike za opuštanje, a znamo da Carlo nije ljubitelj nacionalnih prvenstava već onih drugih, zbog kojih je na kraju krajeva i doveden.
PS: Povratak Gomeza bi bio san snova. Boljeg za ulogu kakva nama treba ne možemo nać'.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- Feldmarschall
- Kontakt:
Javi je u Bilbau igrao štopera u višoj i zahtjevnijoj zadnjoj liniji od Pepove u Bayernu. I to nije Guardiolina izmišljotina, nego ga je Bielsa gurnuo tu puno prije nego što će Guardiola i početi učiti njemački. Njemu su povrede uzele brzinu, ali nikad se nije ni dičio pretjerano brzim nogama. Pomjeren je na štopera radi svoje sposobnosti čitanja igre koja je najvažniji segment kada igraš odbranu na 40 metara od gola i evolucije pozicije zadnjeg veznog radi limitirane tehnike. Svejedno, kada igraš u visokoj zadnjoj liniji ti si pozicioniran i s loptom i bez nje oko centra igrališta, nije li to upravo ''mjesto'' zadnjeg veznog? Da će mu biti lakše igrati 10-15 metara dublje, sigurno da hoće, ali na njega treba gledati prvenstveno kao zamjenu za Boatenga i Hummelsa, a trenutno na tržištu je teško naći boljeg igrača koji bi pristao na takve uslove.
Sve si super napisao o, kako ga ti nazivas, 'The Fake One'-u i nema se tu sta vise komentarisat njegovo, on je svoje isprdio u Njemačkoj, sad jedino mozemo ga uporedjivat sa Karlom.Neutral je napisao/la:Pep, najgore što se desilo u historiji Bayern Munchen-a. Jurgen je mehlem za Pep-a.
Pošto je duži tekst kojeg neće većina pročitati osim par pojedinaca, ide u spojler.
A onaj jedan isječak sa kojim se ne slažem jeste to da bi Lahm mogao biti potencijalni Bayernov problem.
To je ipak malo pred rudu. Jer za Riberya su(a i ja sam u jednom trenutku poslije jedne ozljede) govorili da nema više od njega berićeta.
Jeste Lahm u godinama i sigurno sada nije brži nego sa 25. Ali kad pogledaš fudbal nije krkanska igra i fudbal se može igrati mozgom, slično kao što Federer u svijetu tenisa sa 34. godine igra sa uživanjem i razmišljajući, slično kao što je Pirlo, u najboljoj sezoni Juventusa posljednjih godina, igrao fenomenalno, onako kako i Iniesta u Španiji i Barceloni igra sa 32 godine tako i Lahm može pružiti Bayernu još minimum 2 godine world class fudbala.
coelho41@
za post,sa svim se slazem ,ali najace ti je ovo brzinom svjetlosti
,jbg,svi su nekako to uvidjeli samo pepi od katalunje coach mag
,njegov genijalni trenerski um nije mogao da to uvidi
Neutral@ welcom back,svaka cast zza onaj post.
[quote="coelho41"].

Neutral@ welcom back,svaka cast zza onaj post.

Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
- gerdmuller
- Kontakt:
Slazem se.Kao sto sam nedavno napisao molit Boga da nam Boa i Hummels budu spremni inace tesko cemo uzet Ligu prvaka.muamerc je napisao/la: Necemo daleko dogurati sa takvim prustupom. Javi je prespor, svaki brzi da ne kazem tehnicki potkovan napadac ili krilo ce ga preskakati.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge

nastranu momci nego kaj cemo mi sa ovom problemom ,jel nas ovo adidas poceo furati i fus nam uvaljivati iz kine

Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
Sporost igrača više dolazi do izražaja u sredini terena, nego u odbrani. Zbog toga se Javija gura na stopera, jer ima intelekt i tehničku potkovanost da vodi igru iz zadnje linije.
Poredi njegovu reakciju na lopti sa nekim Vidalom, čak i dosta starijim Alonsom...
Poredi njegovu reakciju na lopti sa nekim Vidalom, čak i dosta starijim Alonsom...
Kad je to Lam bio vrsni sprinter?
Čak mislim da on i nema opciju sprint.
Igrati 4-3-3 modernu formaciju i ovaj rok možemo zaključiti, niko nam više ne treba, jaki smo k'o beton armirani.
Ustvari daj stopera, jer se uzdam da će Javi u srce terena, ma Karlo daj nam ispuni želju, daj da gledamo tu dominaciju.

Čak mislim da on i nema opciju sprint.

Igrati 4-3-3 modernu formaciju i ovaj rok možemo zaključiti, niko nam više ne treba, jaki smo k'o beton armirani.
Ustvari daj stopera, jer se uzdam da će Javi u srce terena, ma Karlo daj nam ispuni želju, daj da gledamo tu dominaciju.
Martinez nikada nije bio brz ali veći problem je što on često ispada iz pozicije kada igra štopera... Njemu treba sloboda da ganja loptu/igrača, da trkom i borbom oduzima/presjeca protivničke pasove. To su njegove kvalitete a sve ostalo je ograničavanje igrača.
Možda taj eksperiment (Martinez na štoperu) bude drugačiji i uspješniji kod Carla jer će taktika biti drugačija ali opet to nije potpuno rješenje.
Možda taj eksperiment (Martinez na štoperu) bude drugačiji i uspješniji kod Carla jer će taktika biti drugačija ali opet to nije potpuno rješenje.
Lahm najbrže odigrava i najbrže misli od svih Bayernovih igrača, zbog toga se snalazi u veznom redu. npr. sinoć ste posebno u drugom dijelu mogli vidjeti da ima sve karakteristike veznog, kad ode i na drugu stranu, kad igra leđima daleko i sl.
Javi je još mlad, ima staturu za stopera, a zna igrati, tako da on na stoperu neće biti problem, kod njega je samo zdravlje upitno.
Ako ti je zadatak da kao stoper liniju držiš na centru, onda nema tog stopera koji neće ispadati, to je rizik te taktike.
Javi je još mlad, ima staturu za stopera, a zna igrati, tako da on na stoperu neće biti problem, kod njega je samo zdravlje upitno.
Ako ti je zadatak da kao stoper liniju držiš na centru, onda nema tog stopera koji neće ispadati, to je rizik te taktike.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Pored Vidala koji je u tom segmentu ponajbolji u svijetu i Renata koji ima sve preduslove da se razvije u modernog kompletnog veznjaka tipa Pogbe ili Kokea, Martinez ima veću konkurenciju nego u zadnjoj liniji.thulkazal je napisao/la:Njemu treba sloboda da ganja loptu/igrača, da trkom i borbom oduzima/presjeca protivničke pasove. To su njegove kvalitete a sve ostalo je ograničavanje igrača.
A slobodu da stišće igrača i uzima loptu prije nego što je stavljena pod kontrolu ima svaki agresivan štoper dovoljno hrabar da igra na leđima napadača. Kad ovako igraš moraš ispadati, ispadao je i Puyol.
napadača još jednog dovesti podhitno jer ne možemo se osloniti samo na lewandovskog za čitavu sezonu puno je takmičenja puno utakmica ne smije se to zanemariti
joj hamo vidi mu glave
Ja sam pričao o Martinezu kao individualcu i njegovim kvalitetima a sve ostalo je krpljenje kao što je bilo pod Guardiolom. Zna se gdje je on pružio svoje najbolje partije u Bayernu i na kojoj poziciji je davao sigurnost i pouzdanost. Logično da ne može biti bolji od Vidala kada Martinez nije sastavio zadnje 2 godina ni 3 mjeseca ozbiljnog fudbala.Feldmarschall je napisao/la: Pored Vidala koji je u tom segmentu ponajbolji u svijetu i Renata koji ima sve preduslove da se razvije u modernog kompletnog veznjaka tipa Pogbe ili Kokea, Martinez ima veću konkurenciju nego u zadnjoj liniji.
A slobodu da stišće igrača i uzima loptu prije nego što je stavljena pod kontrolu ima svaki agresivan štoper dovoljno hrabar da igra na leđima napadača. Kad ovako igraš moraš ispadati, ispadao je i Puyol.
Možda drugačije bude pod Ancellotijem jer braniti napadača na 40 m i na 30m nije isto ali nije ni neka nauka reći da je, ko god ga je gledao na poziciji zadnjeg veznog, njegova primarna pozicija zadnji vezni a ne štoper...
Konkurenciju na poziciji štopera nije imao jer su štoperi uglavnom bili povređeni (Benatia, Badstubber ili Boateng). I u narednoj sezoni Martinez nikada ne bi mogao da bude ispred zdravih Boatenga i Hummelsa pa čak i Badstubbera ako ovaj vrati neki raniji nivo.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Slažem se sa svime što si napisao glede njegovih karakteristika. No fudbal stalno evoluira i danas to više nije igra pozicija, nego uloga. A uloge variraju od sistema do sistema, a time i karakteristike i profil igrača koji ih popunjavaju. Kod Mourinha bi Martinez bio savršen vezni, kod Guardiole ne. Ancelotti je već najavio da generalno neće previše odstupati od rada prethodnika i da će u većini utakmica Bayern dominirati. Za takvu igru u veznom redu treba Alonsa, Thiaga, možda i Lahma. Otići će se na Bernabeu ili Camp Nou pa će se javiti potreba za pojačanom sredinom terena, ali to nije više od 5-10 utakmica u sezoni.
Mišljenja sam da Martinez trenutno nema mjesta u prvih 11 Bayerna i da će služiti kao 12., 13., 14. igrač u rotaciji. Tridesetak do četrdeset utakmica u sezoni, prvenstveno kao alternativa štoperima, a tek onda u veznom redu.
Mišljenja sam da Martinez trenutno nema mjesta u prvih 11 Bayerna i da će služiti kao 12., 13., 14. igrač u rotaciji. Tridesetak do četrdeset utakmica u sezoni, prvenstveno kao alternativa štoperima, a tek onda u veznom redu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.