FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 20 jul 2016, 21:36

Dobice City jedino ako ce uvest do kraja Nasrija, Kompanya, Yaya Tourea, a već su uveli Clichya i Bonya, a mi da nastavimo uvedit nase youngstere.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 jul 2016, 21:42

Rezultat je porpuno nebitan, moze biti 20-0 vidjeli smo sto smo trebali vidjeti.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 jul 2016, 21:42

Bundesliga je napisao/la:Meni je ovo ljepota kako Bayo igra u prvom poluvremenu. Jednostavno, brzo samo nam fali neko da sve to završi.
Green imao dva zicera i Alaba jedan, golman ih spašavao lako je moglo biti 3:0.
Bravo Carlo, bez pola tima već ovako dobro igramo, šta će biti kada se vrati druga polovica.
S druge strane City već počeo sa besmislenim dodavanjima u zadnjoj liniji :lol:
Nemaju nikakve igre.
Eno sad, jesi uopce gledao City prethodnih godina? Ljudi tako igraju ima 4 godine :rol:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 jul 2016, 22:04

Smiješnog gola Bože :lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 20 jul 2016, 22:07

harden je napisao/la:Smiješnog gola Bože :lol:
Pepijeva plava naftasko gradska prcija na haparatima :rol: :kralj: :kralj: :rol: :rol: :rol: :urnebes:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jul 2016, 22:19

Djeca ih dobiše :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 jul 2016, 22:35

Broj 3 mi se svidja, je li Hagler ili nešto tako, zna neko malo više o njemu?
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jul 2016, 23:07

Igraju ova djecica, nema sta. Borili su se sjajno i pokazali su puno, bice tu materijala za buducnost Nurnberga, Bochuma, Dortmudna i ostalih nizerangiranih ekipa.

Carlov rad se vec primijeti, barem na pojedinim igracima. Vidjecemo kako ce to izgledati za dva mjeseca.

S druge strane se vidi i Pepov rad, pogotovo kada je presing u pitanju. Mislim da je tu najjaci i da mu ekipe igraju najbolji presing kada im to nalozi.

Sad Amerika i turneja te mecevi sa Italijanima i Realom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 jul 2016, 00:11

Na Squawki su postavili clanak o pet taktickih ustimavanja koje ocekujemo od strane Carla ili koje ce ispraviti, evo ukratko:

1. Svi kljucni igraci ce biti na "svojim" pozicijama (Alaba lijevi bek, Lahm desno, Javi sredina terena i Muller pozicija desetke, Lewa oslobodjen taktickih zadataka)
2. Cetvorica u odbrani (ovdje se sve zna, Bernat i Rafinha bekapi na bokovima, samo fali taj bekap stoper)
3. Vise slobode u igri (manje taktickih zadataka i obaveza)
4. Jasno definisana sredina terena sa vjerovatno tri igraca u formaciji - holder (Javi, Kimmich i Alosno), box-to-box (Vidal i Sanches) i kreativac (Thiago)
5. Kontra napadi i igra iz tranzicije, branjenje iza lopte nasuprot kontra presinga i sto brzeg vracanja posjeda.

Ovo nisu ustimavanja, ovo je napustanje Pepove filozofije :)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 21 jul 2016, 00:47

luca toni 9 je napisao/la: Pa dobro sad...nazire se 433 formacija, bez desetke. Naravno da se individualno nema sta komentarisati, pripreme tek pocele.
To znaci da bi Müller preselio na klupu a to je prosto nemoguce.Ja sam gotovo siguran u formaciju 4-2-3-1 kao pod Juppom.Sto se tice tekme Carlu pobjeda Pepu posjed lopte i svi zadovoljni :D
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 21 jul 2016, 01:16

Svakako će tu biti hrpa rotacija tokom sezone i bit će više formacija da bi se odmorili igrači. Ja se nadam da Carlo vidi prednosti Tomice i da nije toliko lud da ga stavi na klupu, a vjerujem da nije. Zna on šta radi sigurno.

Radujem se što smo napokon mi ekipa koja će ponekad igrati preko kontri a ne ekipa koja će ga primiti iz kontre :lol:

Pišem po ko zna koji put, dajte neka neko makne ovu anketu i postavi novu :pray:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 21 jul 2016, 01:51

Stern des Südens

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 jul 2016, 03:04

Pep, najgore što se desilo u historiji Bayern Munchen-a. Jurgen je mehlem za Pep-a.

Pošto je duži tekst kojeg neće većina pročitati osim par pojedinaca, ide u spojler.
Dok pišem ovo u kasnim noćnim satima, navio sam Dante-ov Inferno soundtrack, jer ono kroz šta smo prošli u ove tri sezone graniči sa sedmim krugom Pakla koji je Dante Alighieri napisao u svojoj komediji pod istim nazivom. Tri sezone koje su ostavile duboke rane na svakog navijača Bayern-a koji voli iskreno ovaj klub bez uticaja medija tj. subjektivnosti zbog tih istih medija koji su napravili hype-a "stvorivši" tzv. najboljeg trenera, ustvari THE FAKE ONE-a, tako ću ga oslovaljvati u nastavku teksta. Prije dvije godine sam napisao da ga neću ocjenjivati nakon prve sezone, no i tada je sve bilo tako nakaradno da bi Ivo Ištuk uradio više sa Bayern-om, a ne trener koji je plaćen preko 10 miliona eura godišnje. The Fake One je uspio u nečemu što ranije nije niko u Bayern-u, uspio je izgubiti ne samo od prve ekipe iz La Lige, ne samo od druge ekipe iz La Lige nego i od treće ekipe iz La Lige. Nije dovoljno bilo sramoćenje od Reala na domaćem terenu, istog Reala koji je samo jednom ranije izvukao neriješeno u Minhenu, i to nakon gola Carlos-a sa 30+ metara, kada je Kahn-u prošla lopta ispod ruka. Na tom meču je Roy Makaay postigao gol za naše vodstvo. Inače scena koje se posebno sjećam jeste ona na kraju utakmice, kada je Titan ostavio rukavice na liniji svoga gola. Ne, nije to bilo dovoljno. Nova sramota slijedi od Barcelone koja je mogla postići kada je htijeli gol na Allianz Areni, svaki napad, kontra-napad, ma svaki dodir Messi-a je značila 100% prilika. Neki će reći, osakaćeni povredama, da, ali ko je krivac za te povrede, o tome malo kasnije. Šlag na tortu je ispadanja od treće ekipe iz La Lige, Atletico Madrid, ekipa koju je PSV trebao izbaciti, ekipa koja je igrala anti-fudbal u stilu Chelsea kada su uzeli Ligu prvaka i neizmjerno sam sretan što je Real uzeo Ligu prvaka, iako su nam veliki rivali, ipak je fudbal pobijedio, a ne nešto zbog čega imamo zaljubljenika u šah kao sport.

The Fake One grijesi u Bayern-u:

- Previše reskepta prema svima. Svaku press-konferencija ista priča, kao da igramo protiv Reala ili Barcelone svaki meč. Napravio je čovjek od Koln-a (svaka čast njima) Crvenu Zvedzu iz 90-tih. Jačanje morala protivniku, svaka čast.
- Lahm u veznom redu. Povrede u veznom redu jesu bili, zato je i igrao na početku, kasnije je najboljeg desnog beka konstatno stavljao u vezni red u inat svima jer eto, The Fake One je inovator, pa se urinirao po svim navijačima Bayern-a koji su morali gledati Rafinhu na beku.
- Ignoriranje Javi Martineza, najboljeg zadnjeg veznog na svijetu u sezoni kada smo zgazili sve, osvojivši Ligu prvaka u eri Yupp-a.
- Bekovi u sredini kada imamo loptu. Bekovi, uz krila su bili naše najjače oružje. Ribery i Robben uz Alabu i Lahm-a iz drugog reda je bila ubitačna kombinacija sa kojoj smo sve pobjeđivali. Koliko smo puta vidjeli samo iz drugog reda ulazak Lahm-a, pa nabačaj i gol Bayern-a, ali The Fake One je htio ubaciti nešto svoje.
- Ignoriranje Gotze-a koji je imao odlične brojke u prve dvije sezone. Ignoriranje u smislu traženja pozicije. Ne zna i sam Fake One šta je htio sa Gotze-om. On je glavni razlog što je momak stagnirao tri sezone kod nas.
- Ignoriranja Roberta u prvoj sezoni, da čovjek nije takva klasa zbog koje je ginuo na terenu, ispao bi potpuno iz prvog plana. I ne čudi što je htio u Real, zgadio mu je Pep fudbal.
- Konstanto furanje Rafinhe, igrača koji je dobra zamjena da se odmori neki provtimac i ništa više. Inače ćete prepoznati The Fake One simpatizeri po tome što će reći da je Rafinha dobar igrač.
- Neprepoznavanje basic koraka u fudbalu protiv Real-a. Ljudi nas kontriraju usred Minhena i gaze, ali Pep nijemo gleda.
- Barcelona nas satrala, Pep opet nijemo gleda.
- Kap koja je čašu prelila, gostovanje u Madridu, na klupi Ribery i Muller. The Fake One nas doslovno izbacio iz Evrope nakon prve utakmice. Od Boris Beckera do legendarnog Ottmar Hitzfelda stizale su kritike zbog te odluke. Neka mu je igrao španski ljubimac na beku, to je bitno, zar ne.
- Muller, čovjek koji se nikada u životu nije naljutio ili reagirao nakon izlaska, nebitno o kojoj je minuti riječi, naljutio se kod Pep, ali nije ni to bitno.
- Vidal odbačen u prvom dijelu sezonu, valjda mu nije odgovarao stilu, a Arturo je najbolje pojačanje Bayern-a u posljednjih nekoliko sezona.
- Kimmich igrao cijelo vrijeme na stoperskoj poziciji. Protiv Atletico Madrida Kimmich na klupi, Alaba na stoperu, The Fake One očigledno u nekoj misiji.
- Coman igra protiv tog istog Atletico Madrida, prije toga nije igrao par mečeva od prve minute, a Ribery na klupi, Gotze na klupi, MULLER na klupi.

Mogu još pedeset stvari napisao, ali nema smisla.

Najgore od svega, barem meni je činjenica da su mnogi pali na Fake One-a, srećom Ultrasi su prepoznali istinu davno o Fake One-u. Joshua odigrao fenomenalnu utakmicu, on ga našao na sredini travnjaka ribati da pokaže, tj. ukaže na trenerske sposobnosti, da je trenerski mag. Gestikulacije kraj terena, svađe sa sudijama, pametovanje neko, pokazivanje nekakvih emocija koji nemaju smisla u datim trenucima. Sve je to bio razlog da portali, mediji, novine pišu o Pep-u, a kada su se trebale kritike pisati, onda svako spominje odličnu atmosferu u timu. Bayern je tim koji ima ambicije za sve titule, gradio se godinama dio po dio, ne instant kao vještački klubovi kojim upravljaju Arapi, Šeici, Rusi kao na football manageru. Dovođenje Pep-a i uzaludno davanje ogromne količine para rezultiralo je sa šest trofeja, ovaj prvi trofej ne bi nikad osvojili (jedva smo pobijedili, Javi nas spasio, te Neuer) jer Fake One nije imao još vremena uništiti ostavštinu Yupp-a.

Druga stvar je utivaj The Fake One-a na njemačkog selektora Low-a. I on je počeo furati neke lude taktike, Lahm u veznom redu, pa nekakve čudnovate taktike, nepozivanje napadača itd. Nevjerovatno je koliko je Low kopirao The Fake One-a, da ti se zgadi. Čovjek koji je davno pokazao da je najsretniji trener na svijetu uspio je ispasti od Francuske bez napadača. Njemački drugi tim bio bi prvi favorit za osvajanje EP ili SP-a, to su činjenice, a čovjek je uzeo Svjetsko radi igračkog kadra, svi su zdravi i spremni bili osim Reus-a, a sada na prvenstvu, nema Gomez-a, nema prilika. Da je pozvao Sandru Wagner-a, čisto po vokaciji napadača, pa i Nils-a ili random napadača iz Druge lige, izbacio bi Francusku, ali šta zna Low, bitno je kopirati The Fake One-a, jer ko ne voli Fake One-a nije in.

Treća stvar, kada bi čitao forum jednom - dvaput mjesečno, nailazio bi na postove katalonskih navijača koji su tu uvijek spremni da brane Fake One-a. Nije vam rođeni otac, koji vam je đavo. U Barceloni, Xavi, Iniesta, MESSI, a vi pričate o treneru. Briga me šta je radio u drugom klubu, u Bayernu je neuspješan bio, uzeo tri prvenstva što bi isto uradio Ješić, te dva kupa, uspio je ispasti iz jednoga. Imao je najbolji igrački kadar na svijetu, gledajući prvih jedanaest i klupu, a uradio je jedno veliko ništa, ustvari, nije jedno veliko ništa, nego jedno veliko sramoćenje koje će pratiti Bayern-a kroz historiju, ispasti u tri godine od tri različita kluba iz jedne te iste lige, koji fail.

Ancelotti opet sa djecom održao čas fudbala Fake One-u, koji je furao Kolarova u vezni red sa bekovske pozicije, uživajte "građani".

Carlu će trebati vremena da sredi svo sranje koje je israo Fake One, tako da očekujem solidnu prvu sezonu i eksploziju u drugoj, s tim da ne bude povreda. Čovjek je takav dominator da i pored povreda kaže nama ne trebaju pojačanja. Njegov mentor je rekao da bi Carlo izgradio respektabilan tim i da ima jedanaest golmana u ekipi.

Problem Bayern-a u ovoj sezoni:

- Povrede
- Lahm nije više brz kao prije, gledaćemo ga možda i u veznom redu par puta, ako će se furati Kimmich kao novi desni bek, jer je Elf-u potreban bek.
- Nezadovoljstvo pojedinih igrača zbog minutaže.
- Robert bez zalaganja jer je jedini napadač u ekipi (Muller bi mogao biti druga opcija za napad).
- Ribery, Robben, Douglas Costa, Coman, ko će igrati kada su svi na 100%
- Slučaj Gotze, jučer Carlo govori da će Gotze više igrati kod njega.
- Dvije povrede Jerome-a u kratkom vremenskom periodu.
- Česte povrede Mats-a.
- Alaba se okanio profesionalnog fudbala.
- Fali lider u timu koji će se derati na saigrače. To je Holger Badstuber, ali čovjek je imao sto teških povreda u posljednjih tri-četiri godine. Zbog Holgera je odbačen Mats, ako se neki ne sjećaju.
- Gubitak identiteta, razlog je Fake One.
- Fali njemačke krvi koja zna šta to znači igrati za Bayern i kakva je to odgovornost, a neki igrači kojih boli briga što neki tamo Real trpa četiri komada usred Minhena.

Onanisanje na Pep-a od strane pojedinaca na ovoj temi je bilo šokantno za čitanje. Kakva je to ljubav prema čovjeku koji je došao sa misijom da vrati Bayern unazad par godina, fuj.

PS: Nikad nećete naići na balkanskom forumu da je neko rekao, u pravu si ti, tvoji argumenti su tačni, ja sam bio u krivu. Tako to ide kod nas, ali na kraju who cares, ko da je bitno. Nemam namjeru replicirati i pisati do druge faze Lige prvaka. Treba vremena da se sredi mnogo toga u igri jer je rana koju je Fake One napravio velika.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 jul 2016, 04:00

Dobro došao nazad Neutral, a za Katalonca će se tek sada vidjeti kakva je neznalica ;)
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 21 jul 2016, 11:05, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 jul 2016, 10:54

Jel ovo Svercer izjavio da ne ocekuje da ce biti vise transfera...Pa on nije normalan. Pa sto je prodavao stopera ako ce Javi igrati na DM. Izgleda da je u ekstazi sto smo za rok skoro na nuli. Ako se Lewa ili neki stoper povrijede na duze moci cemo se slikati i ovu sezonu.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 jul 2016, 12:07

Eto Gotze zvanicno u Dortmundu. 28mil. Nije lose.

I jedan igrac s kojim smo se povezivali ide u M.City, Gabriel Jesus, za 32 mil.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 jul 2016, 12:32

@Neutral, dobro doš'o nazad. :thumbup:

muamerc je napisao/la:Eto Gotze zvanicno u Dortmundu. 28mil. Nije lose.

I jedan igrac s kojim smo se povezivali ide u M.City, Gabriel Jesus, za 32 mil.
Ne da nije loše neg' je odlično, još je ost'o u Njemačkoj. Nije moglo bolje.
Ako je ovaj malac izabr'o City ispred svih ostalih onda mi je i drago što nije doš'o kod nas. Ne trebaju nam igrači bez mozga.

Eto kakva su vremena došla vidi se iz ovog Muamerovog posta. Gece 28, a Isus 32 miliona. Istina je da je Gece fino sklahir'o al' šta je ovaj uradio da vrijedi te pare. Mario se bar dokaz'o na najvišem nivou, a ovaj je šut'o loptu po selvasima i tek sad treba da se dokaže.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 jul 2016, 12:41

Centre forward je napisao/la: Eto kakva su vremena došla vidi se iz ovog Muamerovog posta. Gece 28, a Isus 32 miliona. Istina je da je Gece fino sklahir'o al' šta je ovaj uradio da vrijedi te pare. Mario se bar dokaz'o na najvišem nivou, a ovaj je šut'o loptu po selvasima i tek sad treba da se dokaže.
Neko kaze i 24mil za Gotzea al nebitno, arapske pare i epl tv prava su uzrok svemu ovome, i, generalno, trziste. Nesto ce se morati raditi, salary cap ili neka ogranicenja.

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 21 jul 2016, 12:54

TM kaze 26 :D Puna saka brade
Ovaj Gabriel je potencijal, kao i Götze nekad, ustvari Mario je bio veci potencijal, i prvi transfer mu je bio 37 mil, sto je vise za 5 mil od ovog sad transfera Garbiela u City (ako ode tamo). Tako da nije puno 32 mil...
Za momka iznad, oko formacije: Müller moze igrati i na strani (desno), kao 'lazno' krilo koje nece samo visiti kod aut-linije. Zamisli desno Lahm-Sanches-Müller.
Mislim da je Carlo veci takticar od Pepa, a Müller je dovoljno inteligentan da odigra i to krilo...
Vidjecemo opet. Samo pretpostavljam :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 21 jul 2016, 13:04

25 mil. Je odsteta,kako sam razumio,u slucaju kasnije prodaje jedan dio ide i Bayernu.
Steta za Gotzea i Bayern...
Da li je iko ikada mogao zamisliti da ce se vratiti u domuz :wtf:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.