pasica je napisao/la:Dolazak Benke najavio je neko novo Sarajevo, mocnije, Sarajevo koje ce se dici iznad ove lige. Niko drugi ni u snu u tom trenutku nije mogao dovesti i placati takvog igraca, a za nas je to trebao biti tek pocetak.
Puni para i ambicija, krenulo se po jos zvucnih imena, Stepanov, Alispahic, Ikande, ogromna cifra ponudjena jednom Misimovicu da dodje igrati. Nakon toga, sve niz brdo, ljudi u upravi pokazuju svoje pravo lice i nakon dobrog pocetka nisu mogli da ne omaste brk, a ko jednom gudru proba hoce jos. Alispahic, Stepanov i Ikande pokazali svo njihovo neznanje, predobri igraci kakvi nikad nisu igrali ovdje, al beskorisni zbog njihovog zdravstvenog biltena, nekako su ipak prosli ljekarske i potpisali. Miske odbio da igra na livadama, nista cudno, al sam pokusaj da se dovede bio je za respekt.
Na kraju, sve se zavrsava sa istim covjekom, Benko koji je nagovjestavao novo i mocno Sarajevo, sada svojim odlaskom potvrdjuje srozavanje kluba na iste (sportski gledano) grane na kojima smo bili i prije njegovog dolaska. Borba za evropu, titula ako se sta poklopi.
Vozdra majstore, vjerujem da si ocekivao vise od nas, mi smo od tebe dobili sve sto se ocekivalo.
Nikoli Komazecu je nudjeno da ne bude picka. Nisu imali para u tom trenutku i bili su spremni posuditi kako bi mu povecali platu. Nije htio da cuje...eno ga sada luta ko slijepac. Nigdje gdje je otiso nije izborio prvih 11. Benko je druga prica. Predobar igrac za nase uslove. Imo je platu ko niko u citavoj ligi. Tu platu nije davala Uprava pa se nije ni mogla ugraditi. Njemu je ponudjeno da nastavi kod nas...pod istim uslovima. Sta treba jos. I ja ovu Upravu ne mogu ocima vidjeti ali neke stvari se ne mogu adresirati na njih. U konkretnom slucaju , ovo oko Benke....nisu ama bas ni malo krivi. On hoce da ima godisnje 200-250 milja eura. On hoce da jos u ovoj sezoni uzme cifru jer vjerovatno ide u penziju iduce god oko NoveGod.Zato da odvadimo malo tovarenjem Uprave. Oni ce otici ovako ili onako. Ali za Benku nemaju ni 0.1% krivice
Za Dulju (sioux) nema ponude. ne daju ga za 600 000 eura...i tu su u pravu 100%. Da su imali ponudu za Dulju i da se prodao bila bi drugacija prica oko Benke.