Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

kumkalesic
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la kumkalesic » 16 jul 2016, 18:22

Amsterdam1312 je napisao/la:Kad sad pogledaš sve na kraj puno je bolje što su doveli Manea nego onog seronju Gecea, 2-3 dobre sezone i poslije toga nigdje ga nema ni na mapi a i izdajica je i *ička i na kraju krajeva Men je puno luđi igrač od njega trenutno. A Rađu nemate šta spominjati lik je rekao davno da ostaje u Romi. Fali kreativac jedan mali brzonogi u sredini i možda bek da se upotpuni sve kako treba..
Meni lično nije bolje, al' svako ima svoje mišljenje o tome :)
Mario je individualno dosta kvalitetniji igrač od Sadia. Jedini problem koji je prisutan kod Gotzea jeste koliko on zapravo ima više ambicija u sportskom smislu, jer kada kao mlad postigneš toliko toga u karijeri teško je povratiti onu sportsku želju koju si imao u prvim godinama. Tu je samo prednost Senegalca u odnosu na njega, ali opet da li je to dovoljno ostaje da vidimo.
Mislim, možemo mi njega nazivati svakakvim pogrdnim nadimcima kao što je plaćenik ili taj što si ti upotrijebio, ali sa njegovim dovođenjem bi puno dobili ne samo sa (moguće) igračke strane. Ovako smo još jednom pokazali svu svoju nemoć u dovođenju ciljanih pojačanja i ponovno tražimo "spas" u rezervnim rješenjima. Mislim, razumio bih da je riječ o nekom klubu koji nema ovoliku tržišnu vrijednost koju danas ima Liverpool, ali ovako...no, nebitno...dosadi mi pisati :)
Valjda se nekada i kod nas situacija popravi što se tiče toga.........valjda :shifty:
Joint_fc

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 16 jul 2016, 18:48

Pomalo me brine sto nigdje nema spekulacija oko kvalitetnog veznjaka a pripreme teku punom parom.Nadam se da to ne znaci da cemo dovesti jos nekog talneta il u potpunosti se osloniti na Grujica,Hendersona,Allena i Cana.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 jul 2016, 20:54

kumkalesic je napisao/la:
Amsterdam1312 je napisao/la:Kad sad pogledaš sve na kraj puno je bolje što su doveli Manea nego onog seronju Gecea, 2-3 dobre sezone i poslije toga nigdje ga nema ni na mapi a i izdajica je i *ička i na kraju krajeva Men je puno luđi igrač od njega trenutno. A Rađu nemate šta spominjati lik je rekao davno da ostaje u Romi. Fali kreativac jedan mali brzonogi u sredini i možda bek da se upotpuni sve kako treba..
Meni lično nije bolje, al' svako ima svoje mišljenje o tome :)
Mario je individualno dosta kvalitetniji igrač od Sadia. Jedini problem koji je prisutan kod Gotzea jeste koliko on zapravo ima više ambicija u sportskom smislu, jer kada kao mlad postigneš toliko toga u karijeri teško je povratiti onu sportsku želju koju si imao u prvim godinama. Tu je samo prednost Senegalca u odnosu na njega, ali opet da li je to dovoljno ostaje da vidimo.
Mislim, možemo mi njega nazivati svakakvim pogrdnim nadimcima kao što je plaćenik ili taj što si ti upotrijebio, ali sa njegovim dovođenjem bi puno dobili ne samo sa (moguće) igračke strane. Ovako smo još jednom pokazali svu svoju nemoć u dovođenju ciljanih pojačanja i ponovno tražimo "spas" u rezervnim rješenjima. Mislim, razumio bih da je riječ o nekom klubu koji nema ovoliku tržišnu vrijednost koju danas ima Liverpool, ali ovako...no, nebitno...dosadi mi pisati :)
Valjda se nekada i kod nas situacija popravi što se tiče toga.........valjda :shifty:
Po meni goetze nuje ciljano pojacanje jer nam nije trebao pored svih rupa na drugim pozicijama.. ciljano bi bilo da se zadnji vezni doveo il jos vise lijevi bek.
Nisam ja lud ni za maneom al mislim da dosta ljudi precjenjuje goetzea kojem karijera ide silaznom putanjom za razliku od maneove koji u zadnjih 4 godine pravi prave korake i pomake naorijed u karijeri. Mrzim ovakve ljude kao sto je on ali na stranu to meni ni kao igrac nije dovoljno dobar i bio bi veci rizik od manea. Radovali smo se kad je sahin došao pa znamo kako je bilo i gdje je sad, radovsli su se u manchesteru kad je kagawa došao pa znamo i gdje je sad.... sigurno su se i u bayernu radovali kad su goetzea kupili.... nekim igracima jednostavno odgovara samo određeni sistem igre i u nekom drugom okruzenju nisu ni sjena onog sto su bili, a pored toga kad neko izgubi samopouzdanje treba tu dugo vremena da se vrati u normalu.
Edit: kasnije sam malo skontao sta si mislio, vjerovatno si mislio umjesto ciljanih pojacanja da se ne uspijevaju dovesti primarne mete al da ne brisem sad sve ovo sto sam pisao. Vidim da ti se sviđa goetze :D
You are someone else I am still right here

jajce123

Post Postao/la jajce123 » 16 jul 2016, 22:17

EdoMajka je napisao/la:Pomalo me brine sto nigdje nema spekulacija oko kvalitetnog veznjaka a pripreme teku punom parom.Nadam se da to ne znaci da cemo dovesti jos nekog talneta il u potpunosti se osloniti na Grujica,Hendersona,Allena i Cana.
danas su objavili da smo u igri za Brozovica(25 mil eura) jer je onaj Poljak pred potpisom ugovora s Milanom.
Brozovic nam po mom misljenju ne treba jer to je igrac slicnih karakteristika kao Hendo
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

Escobar
Kontakt:

Post Postao/la Escobar » 16 jul 2016, 22:24

jajce123 je napisao/la:
EdoMajka je napisao/la:Pomalo me brine sto nigdje nema spekulacija oko kvalitetnog veznjaka a pripreme teku punom parom.Nadam se da to ne znaci da cemo dovesti jos nekog talneta il u potpunosti se osloniti na Grujica,Hendersona,Allena i Cana.
danas su objavili da smo u igri za Brozovica(25 mil eura) jer je onaj Poljak pred potpisom ugovora s Milanom.
Brozovic nam po mom misljenju ne treba jer to je igrac slicnih karakteristika kao Hendo
Potpisujem. Teški polovnjak. I ja bih ostao razocaran kada ne bi sredinu pojacali makar sa jednim igracem. Lijevi bek je pod moranje ali i stoper.
5 times champions of Europe. #YNWA

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 16 jul 2016, 22:48

Liverpool are prepared to walk away from a deal for Ben Chilwell this summer. #lfc (@MelissaReddy_)
Jurgen Klopp feels that Brad Smith could serve as adequate backup to Alberto Moreno for the season ahead. #lfc (@MelissaReddy_)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 16 jul 2016, 22:53

Ma daj i taj Chilwell i Moreno, dovedi Hectora pa nek igra tri sezone tri **** ga. I Klopp je lud ako misli da ce iako ima ugovor 6 godina dobit vise od tri godine da nesto uradi. Poznavajuci nemilosrdne medije u Engleskoj kao i navijace koji brzo okrenu ledja bolje mu je nek dovede jos makar jedno ozbiljno pojacanje. Hajd vezni red i nekako snaci cemo se, Can,Milner,Hendo,Lucas, Grujic a moze i Brannagan uskocit kao i Stewart al lijevi bek se mora pojacat jer je Moreno u defanzivi tanak. Pogotovo sto lijevo igra Cou, obojica niski, mrsavi slabi u duelu pa svaki bolji napad ce prolazit kroz njih sto smo vidjeli i protiv Seville. Cak i u ovoj zadnjoj prijateljskoj Moreno je par puta bio van pozicije kad su ovi probijali po njegovoj strani.

Ukratko dovedi Hectora pa ako vec neces ili ne mozes da trosis snaci cemo se.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

jajce123

Post Postao/la jajce123 » 16 jul 2016, 23:00

Kloop je izjavio da nece dovesti nijedno veliko ime tako da stvarno ne znam sta ocekivati jer sljedeci tjedan odlaze na turneju i ne vjerujem da ce kad odu na turneju biti ulaznih transfera
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 16 jul 2016, 23:35

jajce123 je napisao/la:Kloop je izjavio da nece dovesti nijedno veliko ime tako da stvarno ne znam sta ocekivati jer sljedeci tjedan odlaze na turneju i ne vjerujem da ce kad odu na turneju biti ulaznih transfera
Ma nema se šta očekivati, jer je potrošeno koliko se imalo na raspolaganju (bar se meni tako čini). Da bi se još nešto potrošilo prvo se mora nešto zaraditi, a to izgleda slabije ide, jer ne možemo još ništa od nepotrebnog igračkog kadra unovčiti.
To ti je ta posljedica neigranja lige prvaka i zato sam i napisao nakon onog baksuznog poraza u maju da ćemo finansijski plaćati godinama to drugo poluvrijeme protiv Seville i izgubljenu ligu prvaka.
Tako ti je kada imaš vlasnike sa Zapada, a ne Istoka :shifty:

PS. @fera;razumijemo se :)
Joint_fc

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 16 jul 2016, 23:41

E ne znam onda Everton najavljuje trošenje od 100 miliona, West Ham hoce da iskešira 60 miliona samo za Jamesa, Arsenal preko 80 za Higuaina, Juventus preko 100 miliona za Pogbu itd itd. Mi eto neka smo dosad potrosili oko 45 miliona kad se sve zbroji a prodali smo za oko 25 sto znaci potrosili smo 20 miliona otprilike.
I sta sad ako ne mozemo potrosit vise od 20 miliona a forbes procjenjuje vrijednost kluba na 1,2 biliona dolada to je smijesno. Ne vjerujem da je problem u novcu, ima ga al nema volje da se trosi na skupe igrace a ovi jeftiniji ili nece da dodju ili se natezemo oko cijene jer se bojimo da cemo preplatit a opet govorimo o mizernim cijenama kada ih uporedimo sa onim sto rade ostali klubovi.

Moramo pokazat malo ambicije i dovest ono sto nam treba, dosta klubova je u tranziciji a mi imamo manje takmicenja pa valja to i iskoristit.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 16 jul 2016, 23:55

kumkalesic je napisao/la:
jajce123 je napisao/la:Kloop je izjavio da nece dovesti nijedno veliko ime tako da stvarno ne znam sta ocekivati jer sljedeci tjedan odlaze na turneju i ne vjerujem da ce kad odu na turneju biti ulaznih transfera
Ma nema se šta očekivati, jer je potrošeno koliko se imalo na raspolaganju (bar se meni tako čini). Da bi se još nešto potrošilo prvo se mora nešto zaraditi, a to izgleda slabije ide, jer ne možemo još ništa od nepotrebnog igračkog kadra unovčiti.
To ti je ta posljedica neigranja lige prvaka i zato sam i napisao nakon onog baksuznog poraza u maju da ćemo finansijski plaćati godinama to drugo poluvrijeme protiv Seville i izgubljenu ligu prvaka.
Tako ti je kada imaš vlasnike sa Zapada, a ne Istoka :shifty:

PS. @fera;razumijemo se :)
Ibe, Canos i Skrtel =30-ak miliona Eura :)

Ne kažem da je dovoljno al' može se biti zadovoljno cifrom koja se uzela za trojicu igrača koji bi se mučili da nadju mjesto na klupi sljedeće sezone.
Situacija oko Bentekea je izgledala čisto ali se ipak 2 tima nisu našli u tih par miliona razlike tako da je transfer u Palaču najvjerovatnije propao.
Za Balotelija nema zainteresovanih strana još uvijek te je vrlo moguća terminacija ugovora ukoliko se kupac ne nađe.
Za Markeca budućnosti u Liverpoolu nema (na moju žalost jer sam navijao za njegov dolazak u Lisabonskim danima). Povratak u Portugal je najizvjesnija opcija jer je Sporting trenutno najviše zagrijan za njegov potpis.
Pirlo 90% ostaje ukoliko se ne kupi Dahoud a tu su šanse onih mizernih 10% :mrgreen:
Bogdan će da potpiše za sutrašnje protivnike vrlo brzo.
Ima tu još nekog škarta u vidu Wisdoma i Luisa Alberta za kojeg je Sevilla bila zainteresova al' nema od toga ništa jer su kupili dva odlična ofanzivna vezna (Ganso, Vasquez).
Mislim da bi nas mogao iznenaditi ostanak Illoria nakon povrede Gomesa, bez obzira na moguću kupovinu stopera.

@Stevie Odjavljujem se sa dunjaluka ako se desi neki od nabrojanih transfera po tim cijenama.
Everton neće potrošiti 100m ni da proda Stonesa i Lukakua u ovom prelaznom roku.
Arsenal :crazy:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 17 jul 2016, 00:09

StevieG8 je napisao/la:E ne znam onda Everton najavljuje trošenje od 100 miliona, West Ham hoce da iskešira 60 miliona samo za Jamesa, Arsenal preko 80 za Higuaina, Juventus preko 100 miliona za Pogbu itd itd. Mi eto neka smo dosad potrosili oko 45 miliona kad se sve zbroji a prodali smo za oko 25 sto znaci potrosili smo 20 miliona otprilike.
I sta sad ako ne mozemo potrosit vise od 20 miliona a forbes procjenjuje vrijednost kluba na 1,2 biliona dolada to je smijesno. Ne vjerujem da je problem u novcu, ima ga al nema volje da se trosi na skupe igrace a ovi jeftiniji ili nece da dodju ili se natezemo oko cijene jer se bojimo da cemo preplatit a opet govorimo o mizernim cijenama kada ih uporedimo sa onim sto rade ostali klubovi.

Moramo pokazat malo ambicije i dovest ono sto nam treba, dosta klubova je u tranziciji a mi imamo manje takmicenja pa valja to i iskoristit.
Jeste, ali zaboravljaš na to da klub mora plaćati i obnovu stadiona, te da trenutno ima i previše igrača na platnom spisku koji praktički blokiraju dovođenje novih igrača. Dalje, mi smo potršili više od toga iznosa što si ga spomenuo, jer smo ovoga ljeta platili i onu odluku od suda vezano iz Ingsa, te iznos za Grujića. Isto tako je plaćeno nekoliko miliona, što bi se reklo, na ruke i Matipu, jer nema ništa džaba, iako se to tako možda pokušava predstaviti :)
Zatim, zaboravljaš na činjenicu da Everton može trošiti, jer su prošlih godina baš dobro zarađivali, a nisu se rasipali s parama kao što je to radio prodavač magle kod nas prethodnih godina. Isto to važi i za West Ham, iako sumnjam da oni mogu dovesti neko jače ime, al' da imaju novca-imaju. Uz to dobili su i stadion, a da ga nisu morali ni graditi :)
Mi možda i imamo još nekih 15 miliona za potrošiti, ali se to čuva za neki kasniji posao, odnosno da budem precizniji baraž za ligu prvaka. Moglo bi se pametno pazariti od gubitnika u tim mečevima kojima će trebati finansijska injekcija, a nama ionako ne igra ulogu je li igrao europsko natjecanje ili nije, jer ga mi ne igramo u narednoj godini :shifty:
Samo da ponovim i tebi ono što već godinama ponovo i ponovo pišem, a to je da želje vlasnika i želje navijača teško da će biti iste u ovom klubu...njima su trofeji manje bitna stvar i valjda je to svima jasno...kada već spominješ du listu Forbes magazina najbolji primjer toga ti je ta američka nfl momčad koja čeka naslov skoro koliko i mi, ali je bez obzira sve vrednija i vrednija...eee to je ono što je cilj i ovih vlasnika u klubu :)
Joint_fc

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jul 2016, 00:51

A ne znam onda stvarno, toliki se novac spominje za svasta nesto a na kraju ispadosmo bijeda. Ajde dobro ako se vec mora ovako onda nadat se da se mozemo ugurat u top 4 da zadrzimo najbolje igrace pa da i isplatimo taj stadion onda mada su vlasnici govorili da kao nece gradnja stadiona utjecat na Kloppov budzet.. ko ce ga znat vise.

@gaston ako se neki i desi javljam ti se :'D.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 jul 2016, 12:11

Je li moguce da je ovaj KJKPR dres gostujuci za iducu sezonu?

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 17 jul 2016, 13:31

OTNYS_YNWA je napisao/la:Je li moguce da je ovaj KJKPR dres gostujuci za iducu sezonu?
Kad se mogao preziviti onaj djemper sto da ne i ovaj :D
Bas je fin svijetlice igraci po mraku kad igrali :rol:

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 17 jul 2016, 17:48

Lose ovo izgleda. Ali kad Karius pogrijesi rekoh evo ga novi Reina.
Kocka je bačena

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jul 2016, 18:03

Hendo je napisao/la:Lose ovo izgleda. Ali kad Karius pogrijesi rekoh evo ga novi Reina.
Fali pola tima a i vidi se da se svi samo uigravaju. Zabunio se lik od stojanja i gledanja, ne bih ja nista jos sudio dok ne vidimo neku utakmicu u kojoj ce nesto morat i da odbrani.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 17 jul 2016, 18:34

Nema ooravdanja. Ljudi igraju drugu utakmicu sa isrim timom u 24 sata. Ali sada ide bolje. U svakoj utakmkci se mora pobjediti. Evidentno je da Klop pokusava pronaci lijevog beka u timu. U prvom Flagan a u drugom Randal. Evo 2-0. Ovo Spaljenodrvo je oglicno.
Kocka je bačena

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jul 2016, 18:36

Ne znam bas te utakmice u predsezoni i nije mi to neko mjerilo.
Tek na ovoj turneji po Americi ocekujem neke prave provjere buduci da ce i ekipa biti kompletna.
Ima talenta Woodburn bice nesto od njega pod Kloppom.
Dobra utakmica Iloria i Markovica takodjer.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 17 jul 2016, 18:49

Woodburn i Kent odlični talenti i trebate biti sretni što ova dva momka igraju za Liverpul, velika pojačanja. ;)

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 4 gosta.