Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kawhi
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Kawhi » 16 jul 2016, 17:31

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jul 2016, 17:33

High je napisao/la: Postoji tzv. fonetsko pisanje, što znači da je u tom slučaju Edvard Kardelj. Fonološki je Eduard Kardeli.
Ja, ja, zna co'ek. Aferim.

Btw, @Rooney88 je objasnio sve oko cega se mi ovdje raspravljamo. U vecini stvari se slazem, s tim sto ne bih komentarisao ko je i kako pokrenuo, jer nista nije utvrdjeno, a nikada i nece vjerovatno. Ja sam odmah pomislio na Gullena, marionetu SAD-a, ciju podrsku uziva, a kako i ne bi.

Rooney88
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Rooney88 » 16 jul 2016, 17:35

Tribalian je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Odnosi Rusije i Turske su dosta bolji a to nimalo ne odgovara politici koju trenutno provodi jedno krilo CIAe u svijetu a ono obaranje Ruskog aviona, sada sam siguran u tu tvrdnju, je bio dobro izreziran dogadjaj gdje su okidac bili Turci u vojsci i vladi koje CIA drzi na platnom spisku a cilj je bila destabilizacija odnosa koji su direktna prijatnja za EU jer bi to bio zaista jak savez.
Ako su validne ove informacije koje se mogu pronaci po medijima, jeste isti scenario kao za ruski avion, opet je stiglo naredjenje telefonskim putem i opet se ne zna od koga.
Ocigledno da jesu. Pa evo i vojnik koji je pilotirao avionom i pucao na Ruski avion te ga oborio je uhapsen sinoc i borio se na strani pobunjenika. Mislim brate ovdje je metod i ocit te su Rusi to i sami vidjeli i spustili loptu na zemlju. Dovoljno je Putin star i iskusan da vidi kako je to strano djelo a ne Tursko i zato je i ukinuo one sankcije na proizvode iz Turske i turisticke aranzmane u Turskoj, naravno i Erdogan je rekao da je bila greska kada je vidio da je javnost u Turskoj obmanuta i tada je vjerovatno u onom telefonskom razgovoru i rekao Putinu kako stoje stvari. A ista struja koja je oborila Ruski avion je odgovorna i za ustanak sinoc, nema tu mnogo filozofije. I sam si rekao sinoc, glas na telefonu je naredio obje radnje.

@federer
Gulen je saradnik CIAe, bliske vezze gaji sa mnogim ljudima iz vrha te agencije ali su se svi kolektivno zajebali jer je CIA u proteklim godinama mnooooogo izgubila, ostao joj je napucan rejting kroz filmove ali ta agencija jednostavno vise nije broj jedan u USA pa i ne mogu bas da rade sto im je volja a ovo sinoc je samo dokaz. Gulen kao persona vise nije bitan, njegov uticaj je ono sto je interesantno CIAi i to zabrinjava i mnoge u Americi prema posljednjim navodima.
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 16 jul 2016, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jul 2016, 17:35

Rooney88 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Upravu je clutch sa ovim za vojsku, puno brže i lakše je bilo ovako sa narodom ispred tenkova, negoli tenkovima protiv tenkova i vojskom protiv vojske, jer se ovi pučisti ne bi predali tako lako, a žrtava bi bilo puno više, tek bi tad došlo do haosa.
a tu je igrao na rizik. vojska na vojsku rat mrtvi, razaranje. bolje probati nešto drugi. odigrao je na kartu da vojska tj pučisti neće ipak pucati na narod.
Odigrao je kartu koja mu je ostala a narod nije bio obavezan priteci u pomoc ali svejedno su svi izasli. Lijepo je to sto njega ocito mnogi zele prikazati kao diktatora ili sultana ali je covjek legitimno izabran lider i ja tu ne vidim stvarno problem. Nekako je mucno vise gledati kako diktator i los vladar postajes tek onda kada kazes zapadu NE. Pocevsi od Gadafia, Fidela, Huge Caveza pa preko Ahmedinedzada i Putina do Erdogana svi su redom imali svoje konflikte sa zapadom i svi su redom trpili pokusaje destablilizacije a jedino su prezivjeli Putin i Erdogan i uspjeli da se izdignu iznad.

Sinoc u Turskoj se desio pokusaj atentata na samu Tursku. Gulen je Americki igrac, treba covjek biti dobro glup i naivan pa da to ne vidi, i kao takav se ocajnicki pokusava vratiti na vlast u Turskoj ali kao strani placenik i Americka marioneta. Vec vidjen "rad" u Iraku i Afganistanu tako da mi ne treba nikakav analiticar da vidim sto je ocito.

Odnosi Rusije i Turske su dosta bolji a to nimalo ne odgovara politici koju trenutno provodi jedno krilo CIAe u svijetu a ono obaranje Ruskog aviona, sada sam siguran u tu tvrdnju, je bio dobro izreziran dogadjaj gdje su okidac bili Turci u vojsci i vladi koje CIA drzi na platnom spisku a cilj je bila destabilizacija odnosa koji su direktna prijatnja za EU jer bi to bio zaista jak savez.

Hajp koji je stvoren mi je neodoljivo simpatican, stvarno jeste. Naslovnice i komentari na portalima u regionu pokazuju toliku frustraciju ljudi Erdoganom a ustvari ih njegova vlada ne dotice. Pa je prvo isla prica kako je dosao kraj diktatoru (covjek najnormalnije pobijedio na izborima) da se Turska vraca sekularizmu (Turska nikada nije ni odstupila od istog) te da ovo znaci i podjela Turske (vecina Kurda ma koliko to cudno zvucalo podrzava Erdogana) a danas kada je sve zavrseno dobro po sam Turski narod ide prica kako je on to sam organizovao iz nekog razloga, zemljo otvori se. xD

Ja prema tom covjeku nemam nikakve specijalne emocije ali mi je drago sto je uspio ugusiti ovu pobunu i sto je pokazao koliko podrsku svog naroda ima, dosta je vise ispiranja mozga ljudima kako je rijec o sultanu ili diktatoru jer se nakon sinoc najbolje vidjela podrska koju ociglendo uziva u svojoj zemlji.

Bitno je da se sve brzo zavrsilo te da nije otislo predaleko. Prednost je bila definitivno na strani vlade iako to nije izgledalo kao tako u pocetku. Pobunio se samo jedan dio vojske i niko vise. Policija, veci dio vojske, rezerve i narod nisu bili ni za kakav udar tako da je plan CIAe propao u Turskoj.

INteresantno je bilo i pratiti izjave EU i USA politicara, pa ono je vec bila komedija. Tokom samog udara nista, osim sto su Ameri rekli da ne znaju jos "ko pobjedjuje", ali kada se sve zavrsilo idu rijeci podrske demokratrski izabranoj vladi Turske i Erdoganu sa svih strana, od Amerike i Njemacke preko Francuske i Japana. :rol:
E svaka ti cast. :clap:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

High

Post Postao/la High » 16 jul 2016, 17:36

Kawhi je napisao/la:http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /160714124
Hajmo reise oglasi se i ti. :kafa:
Kuduzović će ga preduhitriti. :urnebes:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 17:39

Rooney88 je napisao/la: Ocigledno da jesu. Pa evo i vojnik koji je pilotirao avionom i pucao na Ruski avion te ga oborio je uhapsen sinoc i borio se na strani pobunjenika. Mislim brate ovdje je metod i ocit te su Rusi to i sami vidjeli i spustili loptu na zemlju. Dovoljno je Putin star i iskusan da vidi kako je to strano djelo a ne Tursko i zato je i ukinuo one sankcije na proizvode iz Turske i turisticke aranzmane u Turskoj, naravno i Erdogan je rekao da je bila greska kada je vidio da je javnost u Turskoj obmanuta i tada je vjerovatno u onom telefonskom razgovoru i rekao Putinu kako stoje stvari. A ista struja koja je oborila Ruski avion je odgovorna i za ustanak sinoc, nema tu mnogo filozofije. I sam si rekao sinoc, glas na telefonu je naredio obje radnje.
Ispisao sam ceo referat u vezi @Saurmanovog posta, kad sam hteo da postiram, post vise ne postoji. :lol: Covek koji ima brzu ruku i od slavnog Vajata Erpa -@Rio. :mrgreen: Ali..."Dragon izvori su saopćili da u bliskoj budućnosti Turska može biti okidač za kratke, ali intenzivne vojne eskalacije neposredno prije planetarnog proboja."-- Cobra, 25.3.2016.
samo_lijevo je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:...
:ljepota: pa djesi? :mrgreen:
Gde si @Samo lijevo, gde si silo gradjevinska? :ljepota:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 17:39

Nisam ti ja brisao post Tribe, časna moderatorska :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jul 2016, 17:42

Ne znam koji qurac brišeš post al' fakat.??

Nemoj te protiv CIA-e ljudi,.. čitaju vas. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 jul 2016, 17:43

AntonChigurh je napisao/la:Erdogan je u jednoj noci zauvijek rijesio problem vojske, osigurao mijenjanje ustava i rjesavanje svih neistomisljenika po kratkom postupku, a ujedno je pokazao svu svoju moc.

Isto kao da je sam sve izrezirao, izvuce danas iz rukava 2800 sudaca, juce sleti ko iz pi.cke na aerodrom i odrza govor, a pucisti, onako pacifisticki cuvaju dva mosta, i ne pada im na pamet da naskode osobi zbog koje je sve pocelo... Jest, aha.

Hitler,1933, vrlo slicna stvar, demokratski izabran, sam sebe napao da ispostavi diktaturu sve uz pomoc naroda koji je uz njega.
:thumbup:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 jul 2016, 17:44

Sve moze proci do paralele sa nacistom.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 16 jul 2016, 17:50, ukupno mijenjano 3 puta.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 17:45

Ne čita CIA, al' čita SIPA :mrgreen:

Tvoje ime i adresa je već u bazi podataka koje šaljemo njima, pa se ti nastavi zahebavati :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 jul 2016, 17:55

Rio no hard feelings :lol:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 17:57

Rooney88 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Upravu je clutch sa ovim za vojsku, puno brže i lakše je bilo ovako sa narodom ispred tenkova, negoli tenkovima protiv tenkova i vojskom protiv vojske, jer se ovi pučisti ne bi predali tako lako, a žrtava bi bilo puno više, tek bi tad došlo do haosa.
a tu je igrao na rizik. vojska na vojsku rat mrtvi, razaranje. bolje probati nešto drugi. odigrao je na kartu da vojska tj pučisti neće ipak pucati na narod.
Odigrao je kartu koja mu je ostala a narod nije bio obavezan priteci u pomoc ali svejedno su svi izasli. Lijepo je to sto njega ocito mnogi zele prikazati kao diktatora ili sultana ali je covjek legitimno izabran lider i ja tu ne vidim stvarno problem. Nekako je mucno vise gledati kako diktator i los vladar postajes tek onda kada kazes zapadu NE. Pocevsi od Gadafia, Fidela, Huge Caveza pa preko Ahmedinedzada i Putina do Erdogana svi su redom imali svoje konflikte sa zapadom i svi su redom trpili pokusaje destablilizacije a jedino su prezivjeli Putin i Erdogan i uspjeli da se izdignu iznad.

Sinoc u Turskoj se desio pokusaj atentata na samu Tursku. Gulen je Americki igrac, treba covjek biti dobro glup i naivan pa da to ne vidi, i kao takav se ocajnicki pokusava vratiti na vlast u Turskoj ali kao strani placenik i Americka marioneta. Vec vidjen "rad" u Iraku i Afganistanu tako da mi ne treba nikakav analiticar da vidim sto je ocito.

Hajp koji je stvoren mi je neodoljivo simpatican, stvarno jeste. Naslovnice i komentari na portalima u regionu pokazuju toliku frustraciju ljudi Erdoganom a ustvari ih njegova vlada ne dotice. Pa je prvo isla prica kako je dosao kraj diktatoru (covjek najnormalnije pobijedio na izborima) da se Turska vraca sekularizmu (Turska nikada nije ni odstupila od istog) te da ovo znaci i podjela Turske (vecina Kurda ma koliko to cudno zvucalo podrzava Erdogana) a danas kada je sve zavrseno dobro po sam Turski narod ide prica kako je on to sam organizovao iz nekog razloga, zemljo otvori se. xD

Ja prema tom covjeku nemam nikakve specijalne emocije ali mi je drago sto je uspio ugusiti ovu pobunu i sto je pokazao koliko podrsku svog naroda ima, dosta je vise ispiranja mozga ljudima kako je rijec o sultanu ili diktatoru jer se nakon sinoc najbolje vidjela podrska koju ociglendo uziva u svojoj zemlji.

Bitno je da se sve brzo zavrsilo te da nije otislo predaleko. Prednost je bila definitivno na strani vlade iako to nije izgledalo kao tako u pocetku. Pobunio se samo jedan dio vojske i niko vise. Policija, veci dio vojske, rezerve i narod nisu bili ni za kakav udar tako da je plan CIAe propao u Turskoj.

INteresantno je bilo i pratiti izjave EU i USA politicara, pa ono je vec bila komedija. Tokom samog udara nista, osim sto su Ameri rekli da ne znaju jos "ko pobjedjuje", ali kada se sve zavrsilo idu rijeci podrske demokratrski izabranoj vladi Turske i Erdoganu sa svih strana, od Amerike i Njemacke preko Francuske i Japana. :rol:
ma daj, nije vala ni oličenje demokratskog liberala, ali opet stoji i ta priča. on možda jeste islamista ali gulen mu kao opozicija i neki pozivaju na sekularizam, pa znaju li oni uopšte ko je gulen?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 jul 2016, 17:58

Federer17 je napisao/la:Alan, Dantes, sto je 95% komentara na srpskim portalima protiv Turske, Erdogana, sto u ovolikoj mjeri vrijedjaju i ponizavaju na sve moguce nacine, sto je tolika mrznja prisutna kod tih ljudi (dakle, vecine)? Je li Turska Srbiji nesto kriva, ili je to ipak mrznja prema islamu? Krivo nekome sto Turska nije Egipat, Libija, Sirija pa da se nasladjuju u nistenju i ubijanju svega islamskog, pa i stanovnistva?

Isto to bih ja tebe mogao da pitam. Zašto se po bošnjačkim forumima u velikoj većini vrijeđaju Rusija ili Putin? Šta je tu u pitanju? Mislim, ne moraš odgovoriti, nego samo prvo pogledaj u svoje dvorište.

Federer17 je napisao/la:A, ne mozes @rio porediti saff s tim nikako, kod njih se uglavnom svi neprimjereni komentari brisu, rijetko kada ostave vise od par komentara.

Naravno, saff je portal za primjer, jer pišu da su noćas Tursku spasili ezani sa džamija i tekbiranje. Za primjer je jer Gulenove ljude dovode u vezu sa Dodikom...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jul 2016, 17:58

Sta ti znaci to "islamista"?

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 18:02

Federer17 je napisao/la:Sta ti znaci to "islamista"?
"Islamist je danas neprecizan pojam za građanina ili političara koji se zauzima da islam bude osnovni kriterij u politici."

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 16 jul 2016, 18:03

Mozda zato sto u vojnom udaru nije cilj ubiti celo drzave nego zbaciti da s trona i dalje upravljati sudskim procesom te napraviti farsu kroz demagogiju i slicne metode. Zasto bi pucisti sinoc krenuli na Erdogana licno? Ma koliko se ti trudio prikazati ovo kao izreziran ustanak to ne djeluje ni 1% kao slican slucaj. 2800 sudija mu treba a nije ih nasao, samo je smijenio stare sto je i logicno, nesto moras mijenjati jer si prezivio upravo udar na drzavu.

I da, paralelu s Hitlerom si sam povukao, nemoj se sada vaditi kao nisam htio ovo ili ono. KUlt licnosti i slicno je prica za malu djecu, baz uvrede. Tom logikom i Angela Merkel ima karakteristike slicne Adolfovim, ima i Putin, Trump... samo zato sto lider odstupa od standardnih fraza ne znaci odmah da mozes povuci paralelu izmednju Hitlera i bilo koga od navedenih.

Opet ponavljam, interesantno je kako su mnogi promijenili misljenje i poceli pricati gluposti o reziranom udaru a sinoc su pricali kako je dosao kraj Turske. To je ona fora kada ti se ne svidja ishod necega trudis se minimizirati neciju borbu i pobjedu.

@DANTES

Ako cemo otvoreno i iskreno onda moram reci da za mene ne postoji demokratija u praksi, to je skup pravila koji iskrecu stvarnost i na papiru je predstavljaju kao nesto sto nije. Demokratija dok se uvodila silom stradali su milioni od Afganistana do Sirije i ja stvarno vise ne vjerujem u taj politicki sistem. Savrseno je napisan ali u praksi se ne moze ostvariti i , gle cuda, upravo zato je i satkan takav kakav jeste.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 18:05

Clutch je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Pa onda ti analitika bas i nije jaca strana.
ti daj druge bolje argumente. stani, nisi dao nijedan argument, samo si prosipao te neke nacionalističe fore.
Krivis ga jer je pozvao narod na ulice, da ustane protiv pucista koji na vojni i nedemokratski nacin zele preuzeti kontrolu na drzavom, u 21. vijeku. Najbolje da je svima porucio da se predaju vojsci :lol:

Spominjes da je Erdogan poslao narod u gradjanski rat. Gradjanski rat bi se dogodio da se Erdogan vojnim silama obracunao sa pobunjenicima, sto on nije uradio. Nemas ti pojma moj dantes, samo bezze spinujes tu i neki nacionalizam spominjes.
ne krivim ga samo konstatujem. kao što vidiš da sam napisao riskirao je tim potezom i profitirao.

pominjem nacionalizam jer si rekao da bih ja volio rat u turskoj aludirajući na moju nacionalnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 18:07

Rooney88 je napisao/la:Mozda zato sto u vojnom udaru nije cilj ubiti celo drzave nego zbaciti da s trona i dalje upravljati sudskim procesom te napraviti farsu kroz demagogiju i slicne metode. Zasto bi pucisti sinoc krenuli na Erdogana licno? Ma koliko se ti trudio prikazati ovo kao izreziran ustanak to ne djeluje ni 1% kao slican slucaj. 2800 sudija mu treba a nije ih nasao, samo je smijenio stare sto je i logicno, nesto moras mijenjati jer si prezivio upravo udar na drzavu.

I da, paralelu s Hitlerom si sam povukao, nemoj se sada vaditi kao nisam htio ovo ili ono. KUlt licnosti i slicno je prica za malu djecu, baz uvrede. Tom logikom i Angela Merkel ima karakteristike slicne Adolfovim, ima i Putin, Trump... samo zato sto lider odstupa od standardnih fraza ne znaci odmah da mozes povuci paralelu izmednju Hitlera i bilo koga od navedenih.

Opet ponavljam, interesantno je kako su mnogi promijenili misljenje i poceli pricati gluposti o reziranom udaru a sinoc su pricali kako je dosao kraj Turske. To je ona fora kada ti se ne svidja ishod necega trudis se minimizirati neciju borbu i pobjedu.

@DANTES

Ako cemo otvoreno i iskreno onda moram reci da za mene ne postoji demokratija u praksi, to je skup pravila koji iskrecu stvarnost i na papiru je predstavljaju kao nesto sto nije. Demokratija dok se uvodila silom stradali su milioni od Afganistana do Sirije i ja stvarno vise ne vjerujem u taj politicki sistem. Savrseno je napisan ali u praksi se ne moze ostvariti i , gle cuda, upravo zato je i satkan takav kakav jeste.
demokratija kao takva ne postoji jer demos ustvari nikad ne kratos
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 18:11

Čovjek, kojega u medijima oslovljavaju Alfonso, ove je godine regularno proglašen žrtvom u čak tri teroristička napada. Alfonso je navodno prijavljen kao mrtav u padu zrakoplova EgyptAira, potom je poginuo na aerodromu u Istanbulu, a navodno je ubijen i u pucnjavi u LGBT klubu u Orlandu.
http://hr.****/a135312/Svijet/Svi ... apada.html

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 86 gostiju.