Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Nerminovic
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Nerminovic » 16 jul 2016, 16:58

@hodza raspada se Curtmo od snusa hahahaahahahhaah fejk Skandinavac :kafa: hoćeš izaći danas sa nama?

Sendt fra min HTC One med Tapatalk
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 17:04

Bosniacum Lilium je napisao/la:Formirati istocni blok bez obzira na religije. Samo sto dalje od Zapada.
Pa to se i radi, u stvari radilo se,ne znam je li jos uvek aktuelno.
High je napisao/la:Ima li komunista? Trebam spaliti Kardeljove i Đilasove knjige, pa bujrum ko može.
Kardeli, sinjor kolektor.

Veliki pozdrav za sve forumase i uvek neugodnog Bagrcavog. :mrgreen:

p.s. @DANTES , sta bi ti djedovi rekli da te vide tak'og.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 17:07

@Trib uvijek su insistirali na prosvjećivanju neukih masa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 17:09

Ooo, evo nam i ceribaše svih forumskih cigana, druga Triba, odma udario po Danti, iskoristio zicer :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Rooney88 » 16 jul 2016, 17:09

DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Upravu je clutch sa ovim za vojsku, puno brže i lakše je bilo ovako sa narodom ispred tenkova, negoli tenkovima protiv tenkova i vojskom protiv vojske, jer se ovi pučisti ne bi predali tako lako, a žrtava bi bilo puno više, tek bi tad došlo do haosa.
a tu je igrao na rizik. vojska na vojsku rat mrtvi, razaranje. bolje probati nešto drugi. odigrao je na kartu da vojska tj pučisti neće ipak pucati na narod.
Odigrao je kartu koja mu je ostala a narod nije bio obavezan priteci u pomoc ali svejedno su svi izasli. Lijepo je to sto njega ocito mnogi zele prikazati kao diktatora ili sultana ali je covjek legitimno izabran lider i ja tu ne vidim stvarno problem. Nekako je mucno vise gledati kako diktator i los vladar postajes tek onda kada kazes zapadu NE. Pocevsi od Gadafia, Fidela, Huge Caveza pa preko Ahmedinedzada i Putina do Erdogana svi su redom imali svoje konflikte sa zapadom i svi su redom trpili pokusaje destablilizacije a jedino su prezivjeli Putin i Erdogan i uspjeli da se izdignu iznad.

Sinoc u Turskoj se desio pokusaj atentata na samu Tursku. Gulen je Americki igrac, treba covjek biti dobro glup i naivan pa da to ne vidi, i kao takav se ocajnicki pokusava vratiti na vlast u Turskoj ali kao strani placenik i Americka marioneta. Vec vidjen "rad" u Iraku i Afganistanu tako da mi ne treba nikakav analiticar da vidim sto je ocito.

Odnosi Rusije i Turske su dosta bolji a to nimalo ne odgovara politici koju trenutno provodi jedno krilo CIAe u svijetu a ono obaranje Ruskog aviona, sada sam siguran u tu tvrdnju, je bio dobro izreziran dogadjaj gdje su okidac bili Turci u vojsci i vladi koje CIA drzi na platnom spisku a cilj je bila destabilizacija odnosa koji su direktna prijatnja za EU jer bi to bio zaista jak savez.

Hajp koji je stvoren mi je neodoljivo simpatican, stvarno jeste. Naslovnice i komentari na portalima u regionu pokazuju toliku frustraciju ljudi Erdoganom a ustvari ih njegova vlada ne dotice. Pa je prvo isla prica kako je dosao kraj diktatoru (covjek najnormalnije pobijedio na izborima) da se Turska vraca sekularizmu (Turska nikada nije ni odstupila od istog) te da ovo znaci i podjela Turske (vecina Kurda ma koliko to cudno zvucalo podrzava Erdogana) a danas kada je sve zavrseno dobro po sam Turski narod ide prica kako je on to sam organizovao iz nekog razloga, zemljo otvori se. xD

Ja prema tom covjeku nemam nikakve specijalne emocije ali mi je drago sto je uspio ugusiti ovu pobunu i sto je pokazao koliko podrsku svog naroda ima, dosta je vise ispiranja mozga ljudima kako je rijec o sultanu ili diktatoru jer se nakon sinoc najbolje vidjela podrska koju ociglendo uziva u svojoj zemlji.

Bitno je da se sve brzo zavrsilo te da nije otislo predaleko. Prednost je bila definitivno na strani vlade iako to nije izgledalo kao tako u pocetku. Pobunio se samo jedan dio vojske i niko vise. Policija, veci dio vojske, rezerve i narod nisu bili ni za kakav udar tako da je plan CIAe propao u Turskoj.

INteresantno je bilo i pratiti izjave EU i USA politicara, pa ono je vec bila komedija. Tokom samog udara nista, osim sto su Ameri rekli da ne znaju jos "ko pobjedjuje", ali kada se sve zavrsilo idu rijeci podrske demokratrski izabranoj vladi Turske i Erdoganu sa svih strana, od Amerike i Njemacke preko Francuske i Japana. :rol:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

High

Post Postao/la High » 16 jul 2016, 17:11

Tribalian je napisao/la:
Kardeli, sinjor kolektor.
Kardeljove - A mn.
Zadnja izmjena: High, dana/u 16 jul 2016, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

sekerbay
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la sekerbay » 16 jul 2016, 17:12

Upravo je ’paralelna država‘ pokvarila naše odnose sa Rusijom. To je bio incident u kojem je učestvovao jedan od pilota iz te organizacije. On je bio i jedan od učesnika puča. Dosad to nismo objavljivali, zadržali smo informaciju za sebe. Ali ja, Melih Gokcek, kažem da su naše odnose sa Rusijom pokvarili upravo ovi nitkovi - izjavio je gradonačelnik na televiziji CNN Turk.
lizu se turski sultan i ruski car, lizu :mrgreen:

pinoglavi je napisao/la:vecina ne razumije kakva je Tuzla, pa nas caste svakakvim imenima
a mogo si nam objasniti kakva je to tuzla, pa da i mi znamo. ono, cisto informativno.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jul 2016, 17:13

Bosnjaci se trebaju poistovjetiti i podrzati Armeniju i Izrael jer su i jedni i drugi prosli genocid kao i Bosnjaci, a ne podrzavati politike Turske npr koja je u proslosti bila saveznik nacista i drzava koja je napravila genocid nad Armencima.

Jer samim time i mi ispadamo genocidasi i oni koji su nerealni. Koji vide samo kada neko ubije muslimana, a opravdavamo kada neko ubije 7 mil Jevreja i 2 mil Armenaca.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 17:14

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ooo, evo nam i ceribaše svih forumskih cigana, druga Triba, odma udario po Danti, iskoristio zicer :mrgreen:
Veliki pozdrav moderator efendijo, kako da ne udarim vidi ga na sta lici.
High je napisao/la:
Kardeljeve - A mn.
To mu je kodno ime k'o tebi @".Eduardo Kardeli se zvao covek.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 jul 2016, 17:14

Ja sam jos zacudjen stepenom amaterizma koji su pokazali 'ustanici'...
Prvo, pobuna pocinje u petak,10 navecer kada je najveca spica, pred ocima cijelog svijeta, uzivo... umjesto u 3-4 ujutro, kada obicno i pocinju ovakvi dogadjaji. Hoces da napravis sto vece iznenadjenje, a ovi su izgleda htjeli da svako prati uzivo sta hoce i sta rade.
Drugo, niko da barem proba nauditi Erdoganu. Ajde sto ga vec nisu uspjeli oteti ili ubiti odmah na pocetku, vec kasnije pustaju da se voza avionima po Turskoj dok oni gadjaju neke zgrade po Istanbulu :think: U svim poznatim svjetskim prevratima, prvo stradaju najvaznije glavesine, ovdje najvise nayebale zgrade i obican narod.
Trece, ko je najvise profitirao iz svega ovoga, sa minimalnim 'ulaganjem'? Pogadjajte jednom.

Samo glasno razmisljam...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jul 2016, 17:15

Gefufna je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ybte nešto i ovdje puca, nadilijeće, uglavnom dosta čudno :shock:
Gdje ba?
Bili su neki čudn zvukovi, izgleda bilo neko vjenčanje :rol: :rol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

High

Post Postao/la High » 16 jul 2016, 17:17

Tribalian je napisao/la:
To mu je kodno ime k'o tebi @".Eduardo Kardeli se zvao covek.
Postoji tzv. fonetsko pisanje, što znači da je u tom slučaju Edvard Kardelj. Fonološki je Eduard Kardeli.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 17:19

Da je CIA bila iza toga teško da bi ovi pučisti doživjeli ovakav fijasko (a i nije prvi put da vojska radi ovakvo nešto, nego 3-4, ništa novo za Tursku, pa tako ne čudi ni sad da su to pokušali), to je jasno, po meni je ovdje jedino dovoljno logično objašnjenje da je taj dio vojske odan tim sekularističkim Ataturkovim principima pokušao izvesti državni udar misleći da će narod stati iza njih i podržati ih, a očito su živjeli u zabludi jer ovo nije ona ista Turska od prije 30 ili 40 god, nego jedna nova Turska gdje uticaj vojske nije više više ni približno toliki kakav je bio.

Isto tako Turska je najvažniji saveznik SAD-a u regionu, baze NATO-a su tu, koja upravo Ameri koriste, ne bi im baš bilo u interesu da stvore još jedno žarište i izvor nestabilnosti i time izgube značajnog saveznika.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 jul 2016, 17:20

tuzlak1987 je napisao/la:Bosnjaci se trebaju poistovjetiti i podrzati Armeniju i Izrael jer su i jedni i drugi prosli genocid kao i Bosnjaci, a ne podrzavati politike Turske npr koja je u proslosti bila saveznik nacista i drzava koja je napravila genocid nad Armencima.

Jer samim time i mi ispadamo genocidasi i oni koji su nerealni. Koji vide samo kada neko ubije muslimana, a opravdavamo kada neko ubije 7 mil Jevreja i 2 mil Armenaca.
Podrzavam Armeniju, Izrael, Palestinu i Tursku.

Zlocin je zlocin. Ja uvijek isto smrdim, nisam neki lazni liberal.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 jul 2016, 17:22

Kakva Cia i Amerika, cuj oni stoje iza ovoga... Kakav bi bio cilj, da se destabilizira podrucje, da ojacaju uticak Rusa, Kineza, Iranaca na pragu Evrope, da se narusi koliko toliko demokratsko uredjenje 70mil i jake drzave...Ne shvatam...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 17:24

Rooney88 je napisao/la:
Odnosi Rusije i Turske su dosta bolji a to nimalo ne odgovara politici koju trenutno provodi jedno krilo CIAe u svijetu a ono obaranje Ruskog aviona, sada sam siguran u tu tvrdnju, je bio dobro izreziran dogadjaj gdje su okidac bili Turci u vojsci i vladi koje CIA drzi na platnom spisku a cilj je bila destabilizacija odnosa koji su direktna prijatnja za EU jer bi to bio zaista jak savez.
Ako su validne ove informacije koje se mogu pronaci po medijima, jeste isti scenario kao za ruski avion, opet je stiglo naredjenje telefonskim putem i opet se ne zna od koga.
High je napisao/la: Postoji tzv. fonetsko pisanje, što znači da je u tom slučaju Edvard Kardelj. Fonološki je Eduard Kardeli.
Drug Bevc.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jul 2016, 17:25

Unofficialpage je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ybte nešto i ovdje puca, nadilijeće, uglavnom dosta čudno :shock:
Gdje ba?
Bili su neki čudn zvukovi, izgleda bilo neko vjenčanje :rol: :rol:
ako si u SA onda jest bilo neko vjenčanje i ja sam čuo :urnebes:

Sendt fra min HTC One med Tapatalk
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2016, 17:28

Tribalian je napisao/la:...
:ljepota: pa djesi? :mrgreen:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

High

Post Postao/la High » 16 jul 2016, 17:28

Tribalian je napisao/la:
Drug Bevc.
:thumbup:

Večeras kad bude utakmica, reci društvu da igra C-H-E-L-S-E-A, a ja ću reći da Čelzi igra.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jul 2016, 17:28

DANTES je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Pa onda ti analitika bas i nije jaca strana.
ti daj druge bolje argumente. stani, nisi dao nijedan argument, samo si prosipao te neke nacionalističe fore.
Krivis ga jer je pozvao narod na ulice, da ustane protiv pucista koji na vojni i nedemokratski nacin zele preuzeti kontrolu na drzavom, u 21. vijeku. Najbolje da je svima porucio da se predaju vojsci :lol:

Spominjes da je Erdogan poslao narod u gradjanski rat. Gradjanski rat bi se dogodio da se Erdogan vojnim silama obracunao sa pobunjenicima, sto on nije uradio. Nemas ti pojma moj dantes, samo bezze spinujes tu i neki nacionalizam spominjes.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: chelsea358, JackW, nerkolfc, OldTownDistrict i 81 gost.