Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 10:19

tresla se republika rodio se sultanat
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 jul 2016, 10:33

Ružno je ovo sve gledati u Turskoj, ali mi na živce idu ovi domaći "Turci" po FB.
To sve nekakvi statusi podrške, turske zastave, okupljaju se na Barščaršiji, a zaboravljaju jednu bitnu stvar ili je ne znaju.
Turci su Bosnu i Hercegovinu prodali Austro-Ugarskoj monarhiji za bijedne pare, samo da nešto zarade kad već ne mogu opstati tu.
Također, u ovom prošlom ratu ovdje samo su gledali pokolj, ali ajde ti to objasni glupom Bošnji.
Počeli smo kao Srbi sa Rusima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 10:41

Bundesliga je napisao/la:Ružno je ovo sve gledati u Turskoj, ali mi na živce idu ovi domaći "Turci" po FB.
To sve nekakvi statusi podrške, turske zastave, okupljaju se na Barščaršiji, a zaboravljaju jednu bitnu stvar ili je ne znaju.
Turci su Bosnu i Hercegovinu prodali Austro-Ugarskoj monarhiji za bijedne pare, samo da nešto zarade kad već ne mogu opstati tu.
Također, u ovom prošlom ratu ovdje samo su gledali pokolj, ali ajde ti to objasni glupom Bošnji.
Mi smo cobanski narod i ne treba nista cuditi
Uglavnom slazem se sve s tobom, zao mi je samo ubijenih civila kao sto mi je isto zao svih ubijenih civila na svijetu, dolazili oni iz "bratske" drzave ili ne
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 16 jul 2016, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 jul 2016, 10:43

Bundesliga je napisao/la:Ružno je ovo sve gledati u Turskoj, ali mi na živce idu ovi domaći "Turci" po FB.
:thumbup:

High

Post Postao/la High » 16 jul 2016, 10:45

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jul 2016, 10:51

Ovaj Bakirov frend je cak gori i od njega, zrtvobao je 100-200 svojih ljudi civila ..

A da su vojnici imali zelju da ih ubijaju mogli su pobiti 10000 hiljada lagano. Govore ljudima ostanite u kucama, pojavi se antikrst na twiteru i zove ih da ginu za nesto sto je namjestio :D

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 10:52

Sultane i Bosnjaci su na raspolaganju :urnebes: :urnebes:
Ajmo gonite se svi u Tursku kad ste na raspolaganju, makar nas samo 100 000 u BiH ostalo

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 jul 2016, 10:54

High je napisao/la:slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 jul 2016, 11:03

tuzlak1987 je napisao/la:Ovaj Bakirov frend je cak gori i od njega, zrtvobao je 100-200 svojih ljudi civila ..

A da su vojnici imali zelju da ih ubijaju mogli su pobiti 10000 hiljada lagano. Govore ljudima ostanite u kucama, pojavi se antikrst na twiteru i zove ih da ginu za nesto sto je namjestio :D
A sta da je pozvao od preostalih 198.000 hiljada iz Istanbula i Ankare, one koji su njemu odani da se bore protiv ovih 2.000 pobunjenih? Na ulicama bi svakako izaslo nesto naroda samo od sebe. Bilo bi X puta vise zrtava i nastao bi gradjanski rat.

Boli mene q za sve domace i strane vodje i politicaree, ali i kao apoliticna osoba mogu reci da je poziv narodu da izadje na ulice bio najbolji i najmudriji moguci potez jednog vodje u datim okolnostima, jer u svim drugim opcijama bi bilo jos vise nevinih zrtava. A to je meni licno prvi faktor vaznosti u ovom udaru.

Mozemo mi sa distance, u sadasnjosti ili u duhu proslosti, pricati i pisati sta hocemo, gotiviti Turke i Erdogana ili ne, ali desetine miliona su ga izabrale na demokratski nacin od cega su desetine hiljada izasle i krenule golim rukama na tenkove. Svi neistomisljenici su sinoc imali sansu, ali ne i muda, i nema se tu sta vise komentarisati. Bio vam/nam lik drag ili ne, on je sinoc postao besmrtan.
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 16 jul 2016, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 16 jul 2016, 11:04

Ti što su se okupili na Baščaršiji su 90% Turci ili ako i nisu Turci povezani su sa Turskom na neki način (studiraju, rade, imaju nekoga dole itd).

Za OC i prodaju se slažem ali od te prodaje desila se mnogo gora stvar 27-28 godina prije dolaska A-U. To je bilo slanje vlaha Mihajla Latas u Bosanski ejalet i ubijanje većine bosanskih uglednih ljudi, begova i kapetana što je osakatilo ne samo spremnost Bosne na odbranu nego i kulturni i politički razvoj.

Politička scena Turske prije dolaska AKP 2001/02 je bila slična ovoj u Bosni, korupcija i nesposobnost političara što je i razlog radi čega Erdogan i AKP imaju ovakvu podršku jer im je obezbjedio zaposlenost i napredak. Ne branim ih pa čak i ja to smatram da su samo gledali pokolj ali eto i druga strana priče jer u to vrijeme, početkom 90tih, Turska nije bila ni politički stabilna a kamoli vojno jaka država. Koliko su bili politički stabilni tada najbolje pokazuje da tadašnje vladajuće stranke, DP i SDP - turski komunisti, kada je počeo rat u Bosni prvo su podržali Miloševića i JNA a potom povukli kada se uočilo ko je ko.

https://www.facebook.com/14968693772806 ... main_video :( :(
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 16 jul 2016, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 16 jul 2016, 11:12

slika

slika

Ingram
Kontakt:

Post Postao/la Ingram » 16 jul 2016, 11:15

Tuzla na aparatima. :kafa:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 jul 2016, 11:21

Komunjare, ateisti, i ostali levati na aparatima.Čovjek je izabran na demokratski način, Turska je postala ekonomska sila pod njegovim vodstvom, i napredak ne prestaje.To je trn u oku mnogima. Ali im također smeta to što se čovjek ne stidi svoje vjere za razliku od mnogih.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jul 2016, 11:21

Gefufna je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovaj Bakirov frend je cak gori i od njega, zrtvobao je 100-200 svojih ljudi civila ..

A sta da je pozvao od preostalih 198.000 hiljada iz Istanbula i Ankare, one koji su njemu odani da se bore protiv ovih 2.000 pobunjenih? Na ulicama bi svakako izaslo nesto naroda samo od sebe. Bilo bi X puta vise zrtava i nastao bi gradjanski rat.

Boli mene q za sve domace i strane vodje i politicaree, ali i kao apoliticna osoba mogu reci da je poziv narodu da izadje na ulice bio najbolji i najmudriji moguci potez jednog vodje u datim okolnostima, jer u svim drugim opcijama bi bilo jos vise nevinih zrtava. A to je meni licno prvi faktor vaznosti u ovom udaru.

Mozemo mi sa distance, u sadasnjosti ili u duhu proslosti, pricati i pisati sta hocemo, gotiviti Turke i Erdogana ili ne, ali desetine miliona su ga izabrale na demokratski nacin od cega su desetine hiljada izasle i krenule golim rukama na tenkove. Svi neistomisljenici su sinoc imali sansu, ali ne i muda, i nema se tu sta vise komentarisati. Bio vam/nam lik drag ili ne, on je sinoc postao besmrtan.
Ma ti sto su izasli su 100 puta gori od vojnika, retardi koji sada muce ove vojnike ..sve je to bolesno, a on njima vrti kako hoce.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jul 2016, 11:22

Sultan Erdogan :bih: :bih:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 16 jul 2016, 11:23

tuzlak1987 je napisao/la:
Ma ti sto su izasli su 100 puta gori od vojnika, retardi koji sada muce ove vojnike ..sve je to bolesno, a on njima vrti kako hoce.
https://www.facebook.com/14968693772806 ... main_video

Ti ih ne bi linčovo ? De ne lupaj gluposti i mućni malo glavom prije nego nešto napišeš... Logiku koristi...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 11:23

Ingram je napisao/la:Tuzla na aparatima. :kafa:
Hahahhaha ne mozete vi bez Tuzle, onaj jedan pacenik Tuzlu i u finalu Eurosonga spominje
Hvala Bogu da sam iz Tuzle :bih:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jul 2016, 11:24

Romagnoli13 je napisao/la:Komunjare, ateisti, i ostali levati na aparatima.Čovjek je izabran na demokratski način, Turska je postala ekonomska sila pod njegovim vodstvom, i napredak ne prestaje.To je trn u oku mnogima. Ali im također smeta to što se čovjek ne stidi svoje vjere za razliku od mnogih.
:clap:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jul 2016, 11:26

thulkazal je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
https://www.facebook.com/14968693772806 ... main_video

Ti ih ne bi linčovo ? De ne lupaj gluposti i mućni malo glavom prije nego nešto napišeš... Logiku koristi...

Normalno da ne bi. Prvo svako normalan bi ostao u kuci i zastitio sebe i porodicu.
A ove vojnike koji nisu imali namjeru da tu rulju ubijaju jer je rulja njihov narod vec su pucali u zrak ovi sada na ulicama muce kao u srednjem vijeku, lincuju. Nigdje pritvora , ljudi spustili oruzje da ih pritvore, a oni ih pustili ovim fanaticima da isprobavaju metode mucenja..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 jul 2016, 11:27

@Thulkazal

Problem kod nas je što ljudi ne znaju historijske činjenice i vode se time samo da treba nekoga podržavati jer imaju poveznice sa našom državom i jer i drugi tako rade, pa ono vode se onom "Kud svi Turci tu i mali Mujo."

Treba se obrazovati, ne zaboravimo i Gradaščevića koji se borio za nezavisnu Bosnu, a Turci i domaći izdajnici su ga spriječili u tome, pored dobra Turska je donijela i dosta zla ovoj našoj napaćenoj državi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.