Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jul 2016, 20:33

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Moj buraz jucer pao fiziku, treci put, a svaki put uradi kaze poloziti ce. I svaki put im nema uvida, otisli dole u kancelariju kod te profesorice ona ih istjerala, asistent rekao nece da se nervira na uvidu. Oni otisli kod dekana onda na faxu zalili mu se on ne moze da vjeruje.

A valjda im svaki rok isti broj bodova, taj asistent i ne pregleda radove samo pusti koga zna i ko ima stelu, pa ne smije dati uvid kada nije niti pregledao :rol:
Izgleda da je buraz dobar pritisak izvršio. :mrgreen:
Et kud ces dalje kad je on objavio :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 jul 2016, 21:40

Nedzad Repčić, Osnovi konstruisanja, jel ima neko knjigu u pdf-u? Na netu nisam uspio naci...

Tacnije naziv: Repčić, N., Zuko, A., Čolić, M., Pita, Z.: Osnovi konstruisanja, Svjetlost, Sarajevo, 2001
Mia San Mia

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 jul 2016, 22:53

Taj bi nasao ko je skenirao i postavio i natjerao ga da mu plati. :lol:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 jul 2016, 22:56

Nije zar takva lujka :mrgreen:
Mia San Mia

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 jul 2016, 23:01

Ma show. Prodavao knjige u kopirnici s pecatom i datumom kako ne bi naredne generacije mogle kupiti od studenata. Naravno, kad dodjes na upis moras ponijeti knjigu da je pogleda.

#MaxOUT

Federer17

Re: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la Federer17 » 12 jul 2016, 23:20

Pogba je napisao/la:Ma show. Prodavao knjige u kopirnici s pecatom i datumom kako ne bi naredne generacije mogle kupiti od studenata. Naravno, kad dodjes na upis moras ponijeti knjigu da je pogleda.
Pa mores li se dogovoriti s nekih 5 kolega da kupite jednu knjigu i svi istu rotirate kada je nosite na upis? :mrgreen:
Koliko kosta knjiga?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 jul 2016, 23:23

Ma ja svugdje Dzaferii...

Ma mozes đavola, kaze ti potpisi se na knjigu, hemijskom na prvu stranicu, ako ime ne odgovara vlasniku dzaba ti knjiga :D
Mia San Mia

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 jul 2016, 23:41

Ma nasao bih ja onu hemijsku pisi-brisi, i samo mijenjao imena. Joj, glupo mi je to od strane takvih profesora, da Bog sacuva.

Kod nas je bio neki praktikumcic za vjezbe, nema vise od 50 a5 stranica, nijedne slike u boji i kosta 25 KM. Kontam ja, sto biti budala i bukvalno bacati pare. Inace volim kupiti novu knjigu, trebace uvijek, a i nekako lakse uciti, ovaj put se odlucim kopirat i to 2 na 1 :mrgreen:
Dolazim na vjezbe, kaze asistent, moras svaku vjezbu cijelu prepisati iz praktikuma u svesku, plus izvjestaj... E nisam budala, dam ja ipak tih 25 KM. Od nekih 30ak vjezbi, mozda sam 10 odnio na ovjeru, znaci da ni tih 10 nisam morao. Komotno mogao proci i kopirani, al' eto.. :D

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 13 jul 2016, 15:57

Primljen hvala Bogu.. Hvala ovin što su prije par dana pomogli. :D

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 jul 2016, 18:19

tuzlak1987 je napisao/la:PMF-ovci su najveca qovna, svi razocarani u svoje zivote istresaju se na studentima koji izbjegavaju njihove nauke na PMF-u :D

Kod nas ce ih navodno uskoro sutnuti sa fakulteta :thumbup:
Peško dekan :mrgreen: :mrgreen: kod nas je dekan Kemo rekoj nekoj kravi sto je drkala studente na fizici pred amfiteatrom da pazi kako se ponaša da nije na livadi :wave: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Federer17 je napisao/la:
Sto se tice toga da odredjeni asistenti/profesori ne dozvoljavaju uvid, zasto brat ne ode kod dekana Kunosica, mislim da je on po tom pitanju korektan, pogotovo jos sto je fizika u pitanju.
Kunu ne mogu organski, al je gospodin sto se toga tice, ja izaso na popravni on mene pita, jel 6 dovoljno kad sam ulazio, ja kazem jes, pa sto nisi upiso, ja govorim imam 52 boda, lik govori nije beg cicija i padne šestica :mrgreen:

Što se tiče knjiga profesori sa RGGF su bogovi, ljudi ti svoje knjige na stiku daju da printaš i koristiš pogotovo Salihović, Vrabac i Babajić :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Studiranje

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 jul 2016, 18:44

Kod nas isto profesori daju svoju knjigu na flešu

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 jul 2016, 18:50

Bosniacum Lilium je napisao/la:Kod nas isto profesori daju svoju knjigu na flešu

Koji faks, mi sve dobijemo, karte, radove, presjeke, zbirke, atlase petrografske :cool:
Nullius in verba

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jul 2016, 19:44

Nemogu da vjerujem da Repcic jos ucjenjuje studente sa knjigama :o :o tj. da mu nisu stali u kraj.

Mada vecina profesora na MEF-u su pic.kice i jedini koji je imao hrabrosti da mu se suprostavi je Avdo Voloder. Nikad necu zaboraviti situaciju kada je jedan momak dobio 8-micu i ovaj mu nije htio da upise ocjenu dok nije kupio njegovu knjigu od 50KM.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pogba
Kontakt:

Studiranje

Post Postao/la Pogba » 14 jul 2016, 20:01

amerosm je napisao/la:Nemogu da vjerujem da Repcic jos ucjenjuje studente sa knjigama :o :o tj. da mu nisu stali u kraj.

Mada vecina profesora na MEF-u su pic.kice i jedini koji je imao hrabrosti da mu se suprostavi je Avdo Voloder. Nikad necu zaboraviti situaciju kada je jedan momak dobio 8-micu i ovaj mu nije htio da upise ocjenu dok nije kupio njegovu knjigu od 50KM.
Ja sam govorio u proslom vremenu. Mislim da vise i ne predaje.

#MaxOUT

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 jul 2016, 23:05

Heller je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Kod nas isto profesori daju svoju knjigu na flešu

Koji faks, mi sve dobijemo, karte, radove, presjeke, zbirke, atlase petrografske :cool:
filozofski :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 jul 2016, 23:09

Bosniacum Lilium je napisao/la: filozofski :mrgreen:
Neka ih na flešu žali bože struje :kafa:

Kod nas Sparrow aka Vrabac, pokloni svakoj grupi dvije knjige za dva najaktivnija studenta na uvodnom predavanju, ostali mogu kopirat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

S tim da sam steko utisak da ljudi koji su napisali a ne pokrali knjige tako uglavnom i rade, i bolji profesori dok knjige prodaju čobani.
Nullius in verba

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 jul 2016, 00:04

Pogba je napisao/la:Ma show. Prodavao knjige u kopirnici s pecatom i datumom kako ne bi naredne generacije mogle kupiti od studenata. Naravno, kad dodjes na upis moras ponijeti knjigu da je pogleda.
Znaci i ti si je kupio :mrgreen:
Haj nek nisam jedini :shhh: :D

Sta je ovo pola foruma sa Masinskog fakulteta :rol:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 15 jul 2016, 05:06

Heller je napisao/la:

I na Masinstvu dobijes knjige, kad das 40 KM. Ustvari, zavisi koji predmet :mrgreen: Nekad 40, nekad 50.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 15 jul 2016, 19:16

Manuel je napisao/la:
Znaci i ti si je kupio :mrgreen:
Haj nek nisam jedini :shhh: :D

Sta je ovo pola foruma sa Masinskog fakulteta :rol:
Ima nas fakat, znaju ljudi šta valja. :mrgreen:

Javi se kada ga završiš/ preživiš. :kafa: :opaopa: :mrgreen:

#MaxOUT

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 15 jul 2016, 20:03

Kad ce se vise stati prepisivanju u kraj? Na kraju zaplate studenti koji posteno nesto pokusavaju shvatiti i nauciti.

Sljedeca je situacija, radim jutros ispit iz matematike 2, i prof. ufati kolegu kako prepisuje s mobitela, uzme mu mobitel vidi u grupi da ih ima vise i da im neko radi zadatke i salje. Kolegi oduzme rad, a nama ostalima kaze nema smisla da ni mi vise radimo, jer ne zna ko jos prepisuje, ali eto nece nam ponistiti ispit, nego ce pregledati sta smo do tad uradili, pa ce nas pozvati usmeno da odgovaramo. Znaci ispit koji smo trebalo raditi minimalno 2 sata, radili smo cirka 45 minuta, i sad ni sam ne znam sta ce biti, sta ce i koliko ce mi htjeti priznati od onoga sto sam uradio.

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.