Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

pletto
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la pletto » 14 jul 2016, 13:25

Fdbal90 je napisao/la: Odmah da de zna mislim da je Murinho u svom poslu medju 3-5 najboljih na svijetu, ali ovim postom si ti pokazao povrsno pracenje fudbala. Murinho chelseu jeste donio trofeje ali osnovicu tima i prelaz iz prosjecnosti u top timove je napravio ranijeri htjeli vi to priznari ili ne. A sto se tice real madrida u tom klubu nikad nije bilo niti ce ikad biti da u 3 sezone se osvoji 1 titula prvaka dobar posao, i murinho je pokazao koliko god da je velki poznavaoc i strucnjak fudbala da nije dorasto pritisku koji nosi rad u realu i sav se bio pogubio - od odnosa sa medijima, sa igracima sa upravom totalbo i da je ostao naredne sezone dozivio bi veci fijasko nego sto mu se desio fijasko u zadnjoj godini u chelseu. I treba biti oprezan ne treba ocekivati odmah med i mlijeko, ovo ce bit jako teska sezona. I bit ce tanka linija izmedju uspjeha i fijaska zbof tog se ne treba previse uzdizati i treba ostati cvrsto na zemlji.
U veci tvog posta se slazem sa napisanim.

Povrsno poznavanje fudbala je malo grub epitet o kojem bi se dalo raspravljati, medjutim nije to teme ovog foruma.

Sto se tice Ranierija on je uradio dobar posao u Chelsea-u i ekipa je izgledala stabilno s njim, postavio je temelje.Ali ti temelji nisu nicim garantovali da ce Chelsea izrasti u ekipu kakva je danas. I Everton je bio dobar dok ga je vodio Moyes bili su uvijek oko 5 mjesta u EPL sa mnogo manjim budjetom. Na zalost nikada necemo saznati sta bi bilo da je Ranijeri ostao u Chelsea a JM otisao negdje drugo. Istini za volju JM je dosao u Chelsea i odmah poceo praviti probleme Unitedu, Arsenalu, Liverpoolu. Umjesao se u sami vrh Engleskog fudbala. Napravio od chelsea samiona Engleske .

Real Madrid je klub nezahvalan za sve trenere. Ubjedjen sam da bi uprava tog kluba i Fergija smjenila nakon ispadanja iz grupne faze like prvaka i ne osvojenog trofeja u Premeri ili sezone bez trofeja.
Real Madrid je od 2005-2016 godine 3 puta osvojio ligu. JM je osvojio Ligu sa Realom nakon posta dugog 5 godina(2007,2008-2012). Svo to vrijeme Real je bio u sjeni Barcelone. Ocajno su zeleli LIgu i doveli JM koji je taj zadatak obavio. Real je klub koji ne tolerise ni najmanju gresu treneru i trenere mjenje kao toalet papir.
Ove sezone EPL je do sada po pitanju trenerskog posla najjaca i jako ce tesko biti osvojiti istu. Sada tu imamo najbolje trenere svijeta, ekipe su ujednacenje i svi se pojacavaju. Definitivno cu uzivati u utakmicama koje dolaze u naradnom periodu.

Nadam se da ce nas JM sve obradovati na kraju i da ce nam Arsenal ponovo pljeskati na Emireitsu.

Fdbal90
Kontakt:

Post Postao/la Fdbal90 » 14 jul 2016, 15:20

To stoji. Samo opet podcjenjijes ranijerija jer je covjek te godine zavrsio na drugom mjestu i on je vec tad od chelsea napravio ekipu koja je ravnopravna arsenalu i unitedu. Ove godine ce na pres konferemcijama biti podjednako zanimljivo kao i na samim utakmicama. Unitedu ce biti tesko doci do titule jer je njihova ekipa jos uvijek u tranziciji - i iskreno i city i chelsea su u boljoj pocetnoj poziciji nego murinho u unitedu tj njihovi treneri imaju nesto kvalitetniji roster nego united ali to nista nije sto se sa 3-4 prava transfera ne moze nadoknaditi. I ja jedva cekam pocetak EPL. A sto je najzanimljivije u EPL nema niti jedan igrac koji veca zvijezda od mourinha i pepa i jedva cekam gradske derbije.

vidic
Kontakt:

Post Postao/la vidic » 14 jul 2016, 16:56

pletto je napisao/la:Pozdrav aktivnom drustvi foruma ,a i onim manje aktivnim kao sto sam i ja :)

Redovno citam postove koje pisete, pa evo odlucih i ja da podjelim svoje misljenje i vidjenje ovog prelaznog roka i rada uprave MU, smjenu trenera .

Prvo cu se osvrnuti na protekle sezone gdje smo izgledali kao prosjecan Premier ligas (Everton, West Ham, Liverpool itd). Doveli smo trenere ( David Moyes i LVG) koji nisu dorasli velicini kluba kakav je United i koji definitivno nisu imali karakter dovoljno jak da izadju na kraj sa novinariskim pritiskom i koji nisu mogli uspostaviti odgovarajuci autoritet u svlacionici.

David Moyes
Kada ga je SAF imenovao za svog nasljednika mislio sam da ce napraviti nesto sa Unitedom i bio sam uz njega sve do Novogodisnjih praznika. Posao kakav je radio sa Evertonom (10 godina uspjesnog rada sa minimalnim budjetom) mi je bio inpresivan. Nije se uspio snaci u gigantu kakav je UNITED. Veliki klub ga je pojeo izgubio je autoriter u svlacionici, dodatni pritisak novinara i uzarena stolica na Teatru snova je ucinila svoje i doveo je klub tamo gdje nije trebalo da se nadje.
LVG
Trener koji iza sebe ima impresivan CV, trener koji je tvrdoglav i koji se nije snasao na klupi. Pristup u samom pocetku je bio pogresan. Pricalo se o sistemu filozofiji i prevelikim ocekivanjemi. A zaboravio je da je United to sve imao prije nego je on dosao na klupu Uniteda.
Dodatno je United unistio i ugled kluba doveo u pitanje i u situaciju da igraci vise nisu htjeli preci u United.
U oba slucaja pojacanja su dovodjena nasumicno, nije bilo plana i programa za dovodjenje igrackog kadra.
Ono sto se ne moze osprotiri je da su se pojavila neka nova imena iz nase akademije (silom prilika ).

Dosta povreda u proteklom periodu me zabrinjava i pitam se da li su treninzi toliko zestoki ili je medicinski tim dno dna.
José Mourinho.
Trener koji ima specifican stav i karakter. Stav i karakter kakav je United imao uvijek. Rodjeni pobjednik. U posljednje vrijeme osporava se njegova Bus taktika u sesnestercu.
Sada da se vratimo u period dok je trenirao Porto.
Prvu sezonu JM je sa Portom napravio pravi posao sa prosjecnim igrackim kadrom. Uzeo prvenstvo, Ligu Evrope. Sljedece godine ponovo je prvak Drzave i osvaja Ligu Prvaka s tim da je United izbacio iz takmicenja. Zaista dvije lude sezone sa prosjecnom ekipom.

Nakon toga ekipa porta puca po savovima. Najbolji igraci odlaze u velike klubove , a JM prelazi u Chelsea kojeg je kupio Rus Abramovic.
Abramovic sa Chelsea je htio uspjeh sad i odmah i to je dobio. Za to se nije imalo vremena graditi ekipu nego se moralo dovoditi i placati igraci sa ogromnim ciframa. Kod Abramovica pojam neuspjeh i ne osvajanje trofea nije postojao. Tako da nije trpila greske trenera. Nakon toga odlazi u Inter i sa Interom osvaja sve. Sa puno manjim finasiskim ulaganjima. Par pojacanja. Poslje Intera Real i Chelsea ( svi znate sta je i kako je bilo u tim klubovima)
Inter je jedini od svih koji je stajao iza JM i koji mu je tolerisao sve. Ostali klubovi nisu moglu podnjeti da se desi neuspjeh i da sezona bude bez trofeja.
Sad da se vradim na dobra stara vremena sa najboljim od najboljih Sir Alex Alexanda Ferguson.
Trener koji je doveden dok je United bio nizerazredni klub. Od kluba je napravio brend, napravio je tim vrijedan svakog postovanja, klub koji je bio strah i trepet na Otoku, napravio je najveci Engleski klub ikad. Osvojio je sve sto se moglo osvojiti.
Takav uspjeh nije bio svake sezone bilo je mnogo uspona i padova, bilo je trenutaka kada smo ispadali iz lige sampiona u grupnim fazama, kada nismo osvajali ni jedan trofej. Ali Vlasnici kluba i stari i ovi novi su postovali trenera i stali su uvijek iza njega. Njegov autoritet nikada nije poljuljan i doveden u pitanje. Iz kluba je tjerao sve zvijezde koji su mislili da su bitniji od kluba i trenera. Derao se na trenere, novinare, igrace, sudije, kaznjavan od FA bio je tvrdoglav i arogantan. Njegova arogancija tvrdoglavost i sve mahane koje je imao pokrivao je trofejima i dobrom igrom na terenu. Tako da se za njegove mahane niko nije mogao hvatati kako bi ga mogao kritikovati (bilo je pokusaja).
Igru i tim je gradio na odbrani.
Jedne prilike sam procitao da je poslje penzionisanja rekao da mu je bilo vazno da ne primi go, a da ce napad odraditi svoj posao.

Imao je ubitacne kontra napade, igrao je konkretno bez suvisnog dodavanja, napadao je po krilima, krzo sredinu, gdje god bi protivnik napravio bilo kakvu pukotinu u svom sistemu igre SAF je to koristio. Protiv velikih se branio, a i napadao zavisno od toga kako bi se protivnik postavio.
JM je dosao kao trenutno najbolje rijesenje. Mnogi ce reci da je on arogantan, da igra sistem Bus vako i onako. Ali u odredjenim periodim i sam Alex je bio takav. Sa novinarima je imao odnos specifican i kompletan pritisak sa ekipe je prebaciovao na sebe, upravo to radi i JM.

Drago mi je da je bas on dosao. Ubjedjen sam da ce prve sezone napraviti razliku i ispuniti ocekivanja nas Vjernih navijaca. U prethodnim klubovima nije imao bezuslovnu podrsku vlasnika, ali sada se stvari mjenjaju dosao je u jedan od najvecih svjetskih klubova. Dosao je u klub sa Tradicijom i bogatom historijom u klub gdje ne mora mnogo toga graditi i gdje ce mu se neuspjeh istolerisati ( sezona bez trofeja). Da ce tako biti dokaz je i LVG koji je imao samo zadatak da ne zavrsi na poziciji koja ne vodi u ligu prvaka. PO meni je to opravdan i sasvim normalan zadatak i ako nisi u stanju sa timom na koji si potrosio 300 miliki obezbjediti plasman u LP a uz to si najmanje golova dao. Ocekivati je da dobijes otkaz nakon tako katastrofalnog ucinaka.

JM na samom startu prica o titulama i velicini kluba sto do sada nije bio slucaj. Na njemu se vidi da zeli da uspije u Unitedu. Na samom startu je doveo odredjena pojacanja, i sa postojiecim roesterom mislim da ce napraviti jedan jako konkurentan i dobar tim. U njegovim izjavama se vidjelo da nece koristiti igrace na pozicijama koje nisu prirodne njima. To me raduje jer vise necu morati gledati zadjnjeg veznog na stoperu ili napadaca u veznom redu ili beka na krili ili beka na stoperu ili krilo na beku i jos more tih rotacija neprirodnih za igraca.

Dolaskom Eric Bailly dobili smo dobar tandem sa Smalling u odbrani (nadams e da ce opravdati ocekivanja i da ga nece pritisak slomiti).
Sa Ibrahimovicem imamo ponovo karakter u ekipi kakav je bio potreban (kakav su rio, kin, vidic, cantona, )
Mikhitarijan dovoljan je podatak da je prosle godine bio najbolji igrac bundes lige.

Do kraja prelaznog roka JM ce sloziti finu ekipu uz moguca jos neka pojacanja.

Trenutni igracki kadar Volio bih da izgleda ovako: (4-4-2) moja omijenja

_________________DDG__________________________

--Darmian------------Smalling-----------Bailly--------Show--

------------------Herrera--------Schneiderlin-----------------

--Mikhitarijan-------------------------------------------Depay--

--------------------Ibrahimovic-------Martial----------------

Ronney, Rashford, Schweinsteiger, Fosu-Mensah, Lingard, Pereira, Romero

A tu jos ima igraca koji se mogu koristiti.
nemam sta dodati,sve u tenane opisano svaka cast

vidic
Kontakt:

Post Postao/la vidic » 14 jul 2016, 17:01

cujem da dugi fanovi npr Bayerna,organizuju kad je bitna utakmica nadju se u nekom gradu u nekom klubu i zajdno prate utakmice.i pitam se zasto to mi ne uradimo.kome je stalo i ko moze doci ce.i mislim da je tako gledanje utakmica zanimljivije.zapravo ja neznam da li vi to organizujete posto ja nisam bio na forumu jedno 2 god i sad sam opet tu

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 14 jul 2016, 18:10

To za gledanje bi bilo dobro pravo ja sam npr u Sarajevu pa ako nas ima mozemo gledati
Glory Glory Man United !!! :D

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 14 jul 2016, 18:44

Budu u Sarajevu barem jedno-dva okupljanja godišnje. Prije je bilo i više dok je radio onaj Bahin kafić u BBI, a sad budu samo veliki derbiji.
Ima na fb stranica koja organizira ta okupljanja.
U Tuzli je bilo veliko ove godine, ali da se to podići na veći nivo.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 14 jul 2016, 19:09

I ja sam za druzenje uz pracenje tekme i obratno.

Pod uslovom samo da tajger bude prisutan. No tajger, no party :mrgreen:.

Nisam nikad bio gore kod Bahe, nisam imao sukim otic.

Hoce neko shareati fb event prije neke velike tekme pa da svi koji mozemo dodjemo na taj event? Bilo bi dobro da neko, ko vec tako prati tekme u Sa, preuzme tu obavezu na sebe.

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 14 jul 2016, 19:17

Septerra je napisao/la:I ja sam za druzenje uz pracenje tekme i obratno.

Hoce neko shareati fb event prije neke velike tekme pa da svi koji mozemo dodjemo na taj event? Bilo bi dobro da neko, ko vec tako prati tekme u Sa, preuzme tu obavezu na sebe.
Haha da me lincujete kad pocnem psovat igrace kurko :mrgreen:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 14 jul 2016, 19:19

Zadnji put je bilo ove godine u Zenici u Henesiju protiv Sitija. Je li bio ko s foruma ?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 jul 2016, 19:24

Belmin6 je napisao/la:Zadnji put je bilo ove godine u Zenici u Henesiju protiv Sitija. Je li bio ko s foruma ?
Bio ja prosle kad je bilo u Tuzli :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

vidic
Kontakt:

Post Postao/la vidic » 14 jul 2016, 19:27

Ja sam iz zenice ali nebi mi bio problem doci gdje god

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 14 jul 2016, 19:39

Septerra je napisao/la:I ja sam za druzenje uz pracenje tekme i obratno.

Hajde ja ću kad god vidim da se priprema okupljanje javiti ovdje :mrgreen:

20le
Kontakt:

Post Postao/la 20le » 14 jul 2016, 21:46

Evo kod mene u subotu na kosevskom pracenje utakmice sa Wiganom, s tim da niko ne moze uci dok Tajger legenda ove teme prvi ne zakoraci u moj skromni dom.
https://www.youtube.com/watch?v=Jllklavpk6A - The Baby-faced Assassin

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 15 jul 2016, 14:13

Sutra Wigan, kakav se sastav može očekvati?
Fonsu Mensah(Valencia), Bailey, Jones, Blind(Shaw)?
---------------------Carrick,------Herrera
Miki------------------Mata-------------Young(Memphis)
-----------------Memphis(Wilson)
Zadnja izmjena: EPL, dana/u 15 jul 2016, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 15 jul 2016, 14:18

Kad' je sutra tekma?

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 15 jul 2016, 14:22

Poligon10 je napisao/la:Kad' je sutra tekma?
mislim 14:30 h
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 15 jul 2016, 22:10

Prenosi li neka "domaca tv" sutra tekmu ????

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 16 jul 2016, 11:21

eldo je napisao/la:Prenosi li neka "domaca tv" sutra tekmu ????
Izgleda da nema,morace stream radit :D
Glory Glory Man United !!! :D

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 jul 2016, 12:52

Gdje igrate danas?

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 16 jul 2016, 13:07

slika

Shaw, Jones, Wilson i prinove. To mi je danas u fokusu. :)

Možda nešto ovako za prvih 11:

------------------Johnstone-----------
Fosu-Mensah - Bailly - Jones - Shaw
-------------Carrick - Herrera--------
Mkhitaryan ----- Mata ----- Memphis
------------------Wilson​-----------------
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.