FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Sadasnji postkomunisticki mentalitet,a bogami i vecina zakona i uredjenja,najvise i odgovaraju kako gradovima,tako i drzavi i pojedincima.
Ljudi pokradu sve zivo i uz moto sve je nase svi smo krivi izvuku se bez posljedica.
Sadasnje stanje licno gledam ovako ukoliko je nesto dobro i pozitivno vlast je prva da se slika i daje izjave tipa uspjeli smo,a kada brod tone sa svih adresa bruje izjave tipa nismo mi nadlezni za to.
Pod hitno nam treba zakon o sportu.
I Azmira se napada za dosta toga ali je cinjenica da klub (trenutno)nije njegov i da i on mora nekoga da pita i treba mu saglasnost za mnoge stvari.
Da se samo on pita i da je njegovo i taj omladinski bi se sredio do sada.
Prednost privatizacije je taj sto Tacno znas kome se obratiti bilo dobro ili lose.
Ovako za svaki uspjeh Slobode istupa vecinom Jasmin i prsi se,a za sve negativno tribina krivi Azmira.
Gluposti.
Ljudi pokradu sve zivo i uz moto sve je nase svi smo krivi izvuku se bez posljedica.
Sadasnje stanje licno gledam ovako ukoliko je nesto dobro i pozitivno vlast je prva da se slika i daje izjave tipa uspjeli smo,a kada brod tone sa svih adresa bruje izjave tipa nismo mi nadlezni za to.
Pod hitno nam treba zakon o sportu.
I Azmira se napada za dosta toga ali je cinjenica da klub (trenutno)nije njegov i da i on mora nekoga da pita i treba mu saglasnost za mnoge stvari.
Da se samo on pita i da je njegovo i taj omladinski bi se sredio do sada.
Prednost privatizacije je taj sto Tacno znas kome se obratiti bilo dobro ili lose.
Ovako za svaki uspjeh Slobode istupa vecinom Jasmin i prsi se,a za sve negativno tribina krivi Azmira.
Gluposti.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Hoćel biti kakva generalka i kada?dajte nam malo fudbala i vijesti.Sta je oficijelne stranice kluba??
DRŽAVA TUZLA!!
Ajd ti meni odgovori sta su ostali uradili za Slobodu. Uzmi primjer kantona. Nije da branim pisca al me strah poslije ostvarenih rezultata bilo kakvih promjena. Nas mentalitet je takav da ce neko htjet dodatni dio kolaca za sebe.NjonjoVam je napisao/la:@Nighthavk
Po čenu ti zaključuješ da če neka druga stranka biti grobarska za Slobodu?
Pa zar ova sadašnja vladujuća stranka nije pokopala Slobodu??Da nije dosao "seljak" iz Glogove ta stranka(SDP) već bi i sahranila Slobodu!Par godina bi bili u igri federalna liga,druga liga i onda kraj,onda bi Bevbić napravio sa svojim mentorom OFK i sve Jovo nanovo.
Na Tusnju je grob do groba
Majka trazi sina svoga
Nasla ga je na istoku
Gdje Fukare kolju stoku
Majka trazi sina svoga
Nasla ga je na istoku
Gdje Fukare kolju stoku
Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla
Druze, pesimizam i kukanje je zapravo nas mentalitet. To sto ti opisujes je mentalitet vladajuce elite koja je upravo zbog toga kakvi smo mi i postala vladajuca. Najlakse je kukat okolo, treba zapet svako od nas da se Sloboda privatizuje, jer se jedino na taj nacin moze ograditi od bivsih i potencijalnih grobara. Opet, problem je sto se mora pokrenuti inicijativa od strane sportskih struktura da se ubaci u proceduru prijedlog o zakonu, sto njima ocigledno ne odgovara. Jedini nacin trenutno je da se sprovede gradjanska peticija i da se oformi jedan task team sa advokatima i strucnim sportskim radnicima koji bi mogao napravit prijedlog zakona. Ali, opet, kao sto rekoh, nas mentalitet je pasimizam i kukanje, a pogotovo indolentnost koja proizilazi od istih.Nighthawk je napisao/la:Ajd ti meni odgovori sta su ostali uradili za Slobodu. Uzmi primjer kantona. Nije da branim pisca al me strah poslije ostvarenih rezultata bilo kakvih promjena. Nas mentalitet je takav da ce neko htjet dodatni dio kolaca za sebe.NjonjoVam je napisao/la:@Nighthavk
Po čenu ti zaključuješ da če neka druga stranka biti grobarska za Slobodu?
Pa zar ova sadašnja vladujuća stranka nije pokopala Slobodu??Da nije dosao "seljak" iz Glogove ta stranka(SDP) već bi i sahranila Slobodu!Par godina bi bili u igri federalna liga,druga liga i onda kraj,onda bi Bevbić napravio sa svojim mentorom OFK i sve Jovo nanovo.
Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
Papac Papac,
Dobro uočeno.klma1 je napisao/la:Ovdje se ocigledno pocinje zestoka politicka bitka voditi. Nakon @sloboda72 ocigledno je da ima jos onih koji su politicki nastrojeni.
U dubljim kuloarima je u stvari počelo prije mjesec.
I ponovo sam se iznenadio kolko lako i obični ljudi upadaju u klopku politike.

Odgovorit ću na ono što znam:Ako je tema politka i Sloboda evo malo kontra pitanja
1. Zasto Kantonalni Ministar iz SDA sjedi u lozi do Azmira i sa koliko para iz svog ministarstva je pogurao FK Slobodu?
2. Sa koliko para bivsi predsjednik skupstine FK Sloboda danas Federalni Ministar je pogurao Slobodu?
3. Iz koje stranke je dolazio Sica kada je zasjeo na poziciju u FK Sloboda a onda i mjesto u Vijecu opcine Tuzla?
4. Iz koje je stranke Camil i kakva je njegova uloga u dugu FK Slobode?
5. Da li je jedino FK Sloboda napravila dug ili su i vecina drugih na isti nacin to radili?
6. Da li je Secerbegovic prvi direktor JU Stadion ili je neko prije imao tu funkciju ako jeste ko je taj covjek?
7. Ciji su stadioni BilinoPolje, Kosevo, stadion u banja luci, itd?
1. i 2. Ne znam
3. Sića je došao iz stranke SDA nakon čega je u toku mandata postao nezavisni zajedno sa Šabovićem
4. Ćamil je SDA (hard core), a njegova uloga u dugu je proporcionalna roli i periodu koji je istu obavljao
5. AKo misliš na ostale sportske kolektive u okviru SD onda možemo pričati još o KK koja je pogrešno vođena i eutanizirana. Ako misliš na ostale fudbalske klubove u državi onda možemo pričati o sličnom modusu operandi koji je odrađen u Čeliku, Borcu, Želji, Sarajevu.
6. Šečer je prvi direktor JU od 2008. kada je JU proglašena dobrom u općoj upotrebi
7. Bilino Polje je Čelikov stadion; Koševo je u vlasništvu mjesno nadležne sarajevske općine, stadion u Banja Luci je gradsko vlasništvo.
tuzlanska Sloboda
Malo sam preletio par desetina zadnjih stranica.
Drago mi je što je vecina zadovoljna prikazanim. To da li smo mogli biti hrabriji ili je relativna stvar. Team menager Beitara je rekao kao oni uopće nemaju problema sa parama, a roster zavisi od cilja koji zacrta uprava. I sad ti igraš protiv ekipe gdje ljudi koji rade se ne sikiraju o nekoliko stotina hiljada eura, a naša metologija je uštedi na marki ako možeš. I ne samo naša već svih ekipa sa ovih prostora uz par iznimki koje su se izdvojile. Toliko nas iscrpi pokrivanje financijske konstrukcije da se nema vremena i energije strateški planirati organizacijski pomaci.
Naravno imamo formuskih kur.čevača koji ubiše po tastaturi ko tinejdžeri po pločicama kada su u pitanju rosteri, marketinzi, kampanje, pripreme, prijateljske, prvenstve, kup itd itd. A kad pozoveš nekog da se uključi i pomogne imaš samo UG na raspolaganju i to je to. Na moj post od prije 15 dana da će nam trebati par volontera:
Uglavnom, iskoristio bih priliku i pozdravio momke i prijatelje iz UG koji su uvijek tu te Mramora i NYK koji u svojim kompetencijama daju veliki doprinos.
Treba radit, a manje pametovat.
Sloboda do groba
Drago mi je što je vecina zadovoljna prikazanim. To da li smo mogli biti hrabriji ili je relativna stvar. Team menager Beitara je rekao kao oni uopće nemaju problema sa parama, a roster zavisi od cilja koji zacrta uprava. I sad ti igraš protiv ekipe gdje ljudi koji rade se ne sikiraju o nekoliko stotina hiljada eura, a naša metologija je uštedi na marki ako možeš. I ne samo naša već svih ekipa sa ovih prostora uz par iznimki koje su se izdvojile. Toliko nas iscrpi pokrivanje financijske konstrukcije da se nema vremena i energije strateški planirati organizacijski pomaci.
Naravno imamo formuskih kur.čevača koji ubiše po tastaturi ko tinejdžeri po pločicama kada su u pitanju rosteri, marketinzi, kampanje, pripreme, prijateljske, prvenstve, kup itd itd. A kad pozoveš nekog da se uključi i pomogne imaš samo UG na raspolaganju i to je to. Na moj post od prije 15 dana da će nam trebati par volontera:
Javilo se brojem 0, a slovima nula voljnih da pomognu. Onda se zapitam da li je Sloboda radnički klub ili klub mahača praznim kur.cem jer koliko ih ima na ovom forumu mogli bi izmisliti novu sportsku disciplinu.zlajci je napisao/la:pinoglavi je napisao/la:
Sloboda je radnicki klub.
Tako je samo sto je malo onih koji hoce da rade.
Kad smo vec kod toga trebat ce nam volontera za neke aktivnosti u narednom mjesecu. Tko zeli da participira neka se javi na pm.
Uglavnom, iskoristio bih priliku i pozdravio momke i prijatelje iz UG koji su uvijek tu te Mramora i NYK koji u svojim kompetencijama daju veliki doprinos.
Treba radit, a manje pametovat.
Sloboda do groba
tuzlanska Sloboda
Samo da pohvalim jos jednom rad web portala 

Zanima me vaše mišljenje, ali i savjet. Imam jednog malca, sad ce u treci razred srednje skole. Momak je slijep od rodjenja, a u posljednje 2-3 godine je skoro pa redovan na utakmicama Slobode na Tusnju, i to na sjeveru. Danas mi se javio da mu kupim sezonsku ulaznicu, pa mi je kroz glavu prošlo da možda prvo pokušam otići do Kluba, i vidjeti postoji li šansa da on sezonsku dobije džaba/gratis, kako god... Obzirom da ovdje ima upućenijih, i ljudi koji su bliski Klubu, postoji li ta mogućnost?
Otidji do Azmira reci mu u cemu je stvar i dobices sezonsku.Idi sa njim zajedno ako hoces svejedno.Scorpio10 je napisao/la:Zanima me vaše mišljenje, ali i savjet. Imam jednog malca, sad ce u treci razred srednje skole. Momak je slijep od rodjenja, a u posljednje 2-3 godine je skoro pa redovan na utakmicama Slobode na Tusnju, i to na sjeveru. Danas mi se javio da mu kupim sezonsku ulaznicu, pa mi je kroz glavu prošlo da možda prvo pokušam otići do Kluba, i vidjeti postoji li šansa da on sezonsku dobije džaba/gratis, kako god... Obzirom da ovdje ima upućenijih, i ljudi koji su bliski Klubu, postoji li ta mogućnost?
Pokušat ću uganjati Azmira i otići s njim. Istog sam mišljenja da će imati razumijevanja za njeg, ali sam htio i misljenje nekih ljudi ovdje, mozda blizih Azmiru i Klubu.solinas je napisao/la:Otidji do Azmira reci mu u cemu je stvar i dobices sezonsku.Idi sa njim zajedno ako hoces svejedno.Scorpio10 je napisao/la:Zanima me vaše mišljenje, ali i savjet. Imam jednog malca, sad ce u treci razred srednje skole. Momak je slijep od rodjenja, a u posljednje 2-3 godine je skoro pa redovan na utakmicama Slobode na Tusnju, i to na sjeveru. Danas mi se javio da mu kupim sezonsku ulaznicu, pa mi je kroz glavu prošlo da možda prvo pokušam otići do Kluba, i vidjeti postoji li šansa da on sezonsku dobije džaba/gratis, kako god... Obzirom da ovdje ima upućenijih, i ljudi koji su bliski Klubu, postoji li ta mogućnost?
-
- Kontakt:
Ja lijepo postavio, ni odgovora nisam dobio ...NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sta bi za volonterski rad ? Info zlajci?
Neces ovdje ni na sta bitno ni dobit odgovor, vjeruj.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ja lijepo postavio, ni odgovora nisam dobio ...NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sta bi za volonterski rad ? Info zlajci?
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
-
- Kontakt:
Pa sam govori niko se ne javlja, a ja pisaoDoeTz je napisao/la:Neces ovdje ni na sta bitno ni dobit odgovor, vjeruj.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ja lijepo postavio, ni odgovora nisam dobio ...NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sta bi za volonterski rad ? Info zlajci?

Izgleda da je Lazevski dobio papire, danas mu poslije treninga Vugda govori da je nešto došlo i da treba potpisat, ovaj se smije.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
U petak 15.7. sa pocetkom u 17 i 30, generalka protiv Zvijezde Gradacacke,na Tusnju.
Ne znam gdje si pisao, al na pm sigurno nisi.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Pa sam govori niko se ne javlja, a ja pisaoNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ja lijepo postavio, ni odgovora nisam dobio ..NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sta bi za volonterski rad ? Info zlajci?
Neces ovdje ni na sta bitno ni dobit odgovor, vjeruj.
Da nisi možda seki kakvoj pisao da se stavljaš na raspolaganje pa pomiješao

tuzlanska Sloboda
Lazevski i Fatic u stroju.
Eto bekova sada smo beton nazad,najjaca odbrana lige.
Musemic ziheras
Eto bekova sada smo beton nazad,najjaca odbrana lige.
Musemic ziheras

Gdje su oni što su pisali da od Lazevskog nema ništa?
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Ma nema veze sad će počet pisat kako nije spreman i tako to. Čisto radi balansa...Rimes87 je napisao/la:Gdje su oni što su pisali da od Lazevskog nema ništa?
Slobodo ti si moja ljubav, moja radost, sreća, moja bol...
TzXHc je napisao/la:Ma nema veze sad će počet pisat kako nije spreman i tako to. Čisto radi balansa...Rimes87 je napisao/la:Gdje su oni što su pisali da od Lazevskog nema ništa?

Dobar je Lazovic dobili smo pravo pojacanje na lijevom beku.
Volio bi da smo doveli jos jednog napadaca umjesto Krpica ali sta je tu je.
U ove dvije utakmice upropasteno je 2-3 stopostotne prilike ali nadam se da cemo popraviti nisanske sprave.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.