Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 27 jun 2010, 19:41

mogli bi igrati pokretno sa 2 krilna centra, naravno ako bi to sabit znao ukomponovati, ali sa pravim centrom tipa varda to bi itekako bilo lakse i puno raznovrsnije i ubojito[/quote]

za ovo sam ti govorio nermine, ako se desi da nam to bude plan A, da se igra npr. sa kenom i mirzom( ako se odazove nema od toga nista)...ovo moze biti varijanta kada igraju antic i todor na drugoj strani u svakoj drugoj situaciji je pogubno...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jun 2010, 22:51

neno#4 je napisao/la:mogli bi igrati pokretno sa 2 krilna centra, naravno ako bi to sabit znao ukomponovati, ali sa pravim centrom tipa varda to bi itekako bilo lakse i puno raznovrsnije i ubojito
za ovo sam ti govorio nermine, ako se desi da nam to bude plan A, da se igra npr. sa kenom i mirzom( ako se odazove nema od toga nista)...ovo moze biti varijanta kada igraju antic i todor na drugoj strani u svakoj drugoj situaciji je pogubno...[/quote]
pa upravo to i govorim

ali izgleda da ipak nije tako crno, dino pozvao vardu i objasnio mu ko je njemu misko:
Centar Ratko Varda doputovat će na pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine koje će početi 1. jula u Sarajevu, potvrdio nam je tim-menadžer bh. selekcije Elmedin Konaković.

Prema njegovim riječima, 32-godišnji igrač poljskog Prokoma (213 centimetara) potvrdio je želju da nastavi reprezentativnu karijeru nakon prilično dobrih nastupa u baražu za EP 2009., u kojem je bilježio prosječno 12,5 poena. Sasvim solidan učinak imao je i u prošlosezonskom izdanju Eurolige sa prosjekom od 21,3 minute, 9,8 poena i 4,9 skokova.

- Kontaktirao sam sa Vardom, raspoložen je da se priključi ekipi i očekujemo ga u Sarajevu - rekao je Konaković, koji će razgovarati i sa Mirzom Teletovićem.

Najbolji bh. košarkaš doputovao je u BiH nakon što je sa Kaha Laboralom osvojio titulu prvaka Španije, ali je njegov nastup u kvalifikacijama pod upitnikom zbog povrede.

Kako se još nekoliko reprezentativaca žali na zdravstvene probleme, selektor Sabit Hadžić pozvat će dvadesetak igrača na okupljanje. Odluku o tome koga će ostaviti na pripremama donijet će nakon što reprezentativni ljekari kažu svoje mišljenje.

Naš tim će u prvom kolu 5. avgusta u Sarajevu ugostiti Ukrajinu. U grupi B su još Velika Britanija, Makedonija i Mađarska. Na EP putuju pobjednici tri kvalifikacione grupe i dva najbolja drugoplasirana.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 jun 2010, 23:06

neno#4 je napisao/la:
Strauss je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ne znam od nekog euforicnog stanja i nekog da ce svi da dodju da igraju (barem 80 posto) na kraju ce da se ispostavi da opet nece ih doci jedno 7 -8....

Gospodo, prije je bio izgovor Menso Bajramovic koji je izgovor sada?!!!!
Ako se odazove Teletović(a vjerovatno hoće), ako ponovo Sabit dovede Domeracnta, Mršića(a vjerovatno hoće), je sasvim dovoljno od njeg. Sa ova tri igrača, bez obzira ko se od ostalih odazavao Bosan će se ponovo plasirati na prvenstvo, budi siguran. ;) Spreman sam i na opkladu :mrgreen: ;)
Ocigledno precjenjujes...Mrsa je dobrano starij, ne moze vise da igra na ovom nivou mozda jedno 10 minuta, onda Hukic je i dalje povrijedjen, i pitanje je da li ce uopce da se odazove...Makedonija i VB su itekako jake...

@nerminh74, sve sa nekim krpljenjem na centru ne valja, jer kod Makedonije imas jednog Samardziskog, pa i raspalog Stacka, ako ga uvrsti u 12, a VB ima Betsa i Archibalda...
a pero antic ?
You are someone else I am still right here

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 27 jun 2010, 23:22

Neno sta sam ti rekao za Vardu :) znao sam mislim :) prica i to je to :)))
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 jun 2010, 00:12

TaRgEt_ je napisao/la:Neno sta sam ti rekao za Vardu :) znao sam mislim :) prica i to je to :)))
a neno sve fol raja sa ratkom...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 jun 2010, 00:20

Nemojte da potcjenjujete Vardu, on je najcudniji lik koji postoji, covjek koji je sikterisao Sasu Danilovica i Duleta tada nije totalno bezveze lik. Njemu ako se ne bude igralo, on ce to sve da sabotira. On je covjek koji sigurno drzi do svoje rijeci.

P.S. Covjek ima unisten prst skroz, barem ja tako znam....

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 jun 2010, 00:30

neno#4 je napisao/la:Nemojte da potcjenjujete Vardu, on je najcudniji lik koji postoji, covjek koji je sikterisao Sasu Danilovica i Duleta tada nije totalno bezveze lik. Njemu ako se ne bude igralo, on ce to sve da sabotira. On je covjek koji sigurno drzi do svoje rijeci.

al mu je 9 ostalih ok :D znas ti sta je kobe radio bez jednog prsta ljudima :D
ja mislim da nema razloga nikakvog da se necemu nadamo. mozda da je grupa malo losija.... a ovako ako ne ispadnemo u nizi rang dobro je

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 jun 2010, 00:35

fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nemojte da potcjenjujete Vardu, on je najcudniji lik koji postoji, covjek koji je sikterisao Sasu Danilovica i Duleta tada nije totalno bezveze lik. Njemu ako se ne bude igralo, on ce to sve da sabotira. On je covjek koji sigurno drzi do svoje rijeci.

al mu je 9 ostalih ok :D znas ti sta je kobe radio bez jednog prsta ljudima :D
ja mislim da nema razloga nikakvog da se necemu nadamo. mozda da je grupa malo losija.... a ovako ako ne ispadnemo u nizi rang dobro je

Kobe je Kobe, nemoj da mi diras njega fera :D :D :D :D :D

Ja cu da se uvijek nadam da cemo da se plasiramo, sta cu jace je to od mene....

Ostalo je samo ime.....

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 28 jun 2010, 00:39

Hm, da li će NBA-ovci igrati za Veliku Britaniju? Doduše, ne znam ni zašto ovo pitam, kada je glavno pitanje ko će igrati za nas. Iskreno se nadam da će se ovi "pobunjenici" smiriti, te da će igrati za dres državnog tima na najvišem mogućem nivou(da, to mislim i za Domercanta). Ukoliko budemo kompletni, ne vidim razlog zašto ne bismo mogli proći ovu grupu.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 28 jun 2010, 09:21

neno#4 je napisao/la:Ne znam od nekog euforicnog stanja i nekog da ce svi da dodju da igraju (barem 80 posto) na kraju ce da se ispostavi da opet nece ih doci jedno 7 -8....

neno daj da sacekamo pocetak priprema pa cemo onda paljbu da ospemo ;)
Cuva Bog Zelju svog!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 jun 2010, 17:43

mirzza je napisao/la:

neno daj da sacekamo pocetak priprema pa cemo onda paljbu da ospemo ;)
a ne znam mirza sta da ti kazem, taman sam se ponadao, niko nece biti sretniji od mene ako se svi okupe i napokon pocnu da igraju kako treba, ali opet bojim se..

Ostalo je samo ime.....

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 29 jun 2010, 09:44

Evo čitam i kažu Slovenci, Preldziću će dozvolitit da igra za Tursku, a za BiH se već zna odgovor.
I onda mi neko kaže da navijam za susjedne u bilo kojem sportu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Naivni i glupi Bosanci :twisted: :twisted:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la nerminh74 » 29 jun 2010, 09:59

Turci ce platiti koju stotinu eura za emira dok je nas savez uradio sve da ga otjera u sloveniju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la nerminh74 » 29 jun 2010, 10:01

Naravno mislio sam koju stotinu hiljada

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 29 jun 2010, 10:02

Strauss je napisao/la:Evo čitam i kažu Slovenci, Preldziću će dozvolitit da igra za Tursku, a za BiH se već zna odgovor.
I onda mi neko kaže da navijam za susjedne u bilo kojem sportu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Naivni i glupi Bosanci :twisted: :twisted:
gamad slovenacka kratko i jasno

i kako je moguce da preldzic igra za tursku, zar nisu u opticaju "trenutna dzava" i drzava rodjenja, otkud sada treca drzava u igri?!

Kako god treba janezima poruciti da ubuduce nisu dobrodosli u BiH zbog ovog slucaja
Zadnja izmjena: mirzza, dana/u 29 jun 2010, 10:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Cuva Bog Zelju svog!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 jun 2010, 10:02

Preldzic da je zelio igrati za Bosnu,igrao bi. Ni jedan igrac nije iznad drugih da ga se mora moliti i slicno.

Ja vjerujem u uspjeh ove reprezentacije. Jer za razliku od prethodnih godina desavaju se neke stvari,trude se ljudi, razmislja se unaprijed. Prije je bilo "pozovi uvjek iste i to je to".

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 29 jun 2010, 15:50

Slazem se, niko Preldjica nije natjerao da igra za janeze,sam je izabrao.To sto nemamo mladu ekipu nije izgovor. Po meni je najvise sporan neodgovoran rad u bosanskim klubovima,zna se na koje mislim,jer ne daju sansu mladim igracima,a i pare da ih zadrze,ali zato ne stede na polovnjacima iz narocito Srbije.
Npr. jedan Teletovic,Kikanovic ili Djedovic su dobili na kratko priliku pa znamo gdje su sad i koliko se na njima zaradilo.
Mudri janezi obilaze nase mlade igrace i uzimaju ih sebi(za pare naravno) pa onda od 20 bosanskih igraca izaberu 1 koji im moze igrati ,zavisi sta im treba u tom trenutku. A nas patriotizam je roba sumnjivog kvaliteta,tako da svako kroji svoju sudbinu i glupo je prebacivati krivnju na ovog ili onog,sam je izabrao,ko ga hebe ne treba nam i do sad smo igrali bez njega..........

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 jun 2010, 19:35

Tudjim kur-cem je lako gloginje marisati.
Da li bi se tako ishrakali da je kojim slucajem Pjanic zaglavio u luxemburgu.
I desilo mu se ovo,sto se desilo Preldjicu. :evil:
Neki su pojedinci gori i od ovih Slovenaca.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 29 jun 2010, 22:44

Niko ne pljuje po njemu druze,momku zelim sve najbolje,ali sam je birao,nismo ga ni ja ni ti zahebali.Znao je kad jednom zaigra za Slovence to je to. Nije samo on u pitanju,sve je to povezano,od nebrige saveza,klubova pa do samih igraca koji na kraju sami odlucuju,ali pasos sa oznakom EU je veoma primamljiv.
I na kraju ispasta reprezentacija i navijaci,a on ce uzeti pare i bez nas. Tako da takve ljude i ne zalim previse,isto bi bilo i sa Pjanicem ali momak je na vrijeme odlucio.
A posto vidim da volis poslovice i sl. evo jedna i od mene - ko drugom jamu kopa fizicki je radnik.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jun 2010, 23:28

Kako cujem Laki Nesovic ce da bude drugi play...Prvi ce da bude Gorda, opet naravno nema Saleta kao sto sam i pricao..Gorda se naknadno prikljucuje, barem prema onome sto sam cuo..

Jedva cekam prvi juli ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91 i 9 gostiju.