Rekonstrukcija stadiona u BiH

JavierBosnia
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la JavierBosnia » 01 jul 2016, 23:09

AnelZ je napisao/la:Farbanje/sminkanje cetiri reflektora bi kostalo oko 85.000-100.000 KM i klub je rekao da za sada ima mnogo vaznijih stvari tako da oni nisu na listi prioriteta.
Svakako da usminkavanje treba ostaviti za kraj, ali ako se to jednom fino uradi moze i potrajati
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 02 jul 2016, 12:12

Ja mislim da klub jos nije siguran u vezi reflektora jer je prema idejnom planu predvidjeno uklanjanje reflektora i postavljanje rasvjete na krov. Ako ce doci do toga, tj. ako klub jos uvijek razmislja u tom smjeru (iskreno se nadam jer bi stadion izgledao mnogo bolje), mozda nema ni potrebe da se farbaju reflektori ako su funkcionalni do onog trenutka kada nema drugih stvari koje su mnogo bitnije i zahtjevaju investicije (a kada znamo da se planiraju radovi na istoku i jugu, ocigledno da ima vaznijih stvari barem do sredine/kraja 2018. godine). Ja zaista mislim da uprava ima neki interni plan/zelju da citav stadion bude gotov do 100. godisnjice kluba koja je u septembru 2021. i to sve zavisi od gradnje zapadne tribine i postavljanja krova za koje je potrebno ili naci investitora ili ostvariti neke lude rezultate u Evropi kako bi se mogao podici kredit koji bi bili u mogucnosti vracati (sto je po meni, za sada, manje realna opcija).

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 03 jul 2016, 01:18

Po meni je bitno da barem jedna "uzdužna", tj. istočna ili zapadna tribina bude pokrivena. S obzirom na naše posjete, izuzev derbija i Euro utakmica, pokrivena sjeverna i recimo istočna tribina su zajedno sasvim dovoljnog kapaciteta da svi koji hoće mogu naći mjesto pod krovom.
Poslije toga bi mi puno prioritetnije bilo sređivanje terena kako bog zapovijeda, a zaokruživanje krova kad se bude u mogućnosti.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 jul 2016, 04:26

Ja mislim da se krov ne planira uopste dok ne budu sve tribine gotove i da ce on biti jedan od uslova za investitora uz zapadnu tribinu (vjerovatno i jos nesto) ukoliko zeli da dobije mogucnost izgradnje na zemljistu FK Zeljeznicara. Krov nije planiran da bude kao na sjeveru (plan je bio i uklanjanje trenutnog sa sjeverne tribine) koji je za mene veoma los vec nesto modernije jer ce on biti zaista od presudne vaznosti za konacni izgled stadiona + planirano je postavljanje rasvjete na isti. No vidjecemo, klub nije dao niti jednu informaciju kada je rijec o krovu za sada, a vidimo na primjeru istoka koliko je doslo do promjene u idejnom projektu :)

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 jul 2016, 09:28

AnelZ je napisao/la:Ja mislim da se krov ne planira uopste dok ne budu sve tribine gotove i da ce on biti jedan od uslova za investitora uz zapadnu tribinu (vjerovatno i jos nesto) ukoliko zeli da dobije mogucnost izgradnje na zemljistu FK Zeljeznicara. Krov nije planiran da bude kao na sjeveru (plan je bio i uklanjanje trenutnog sa sjeverne tribine) koji je za mene veoma los vec nesto modernije jer ce on biti zaista od presudne vaznosti za konacni izgled stadiona + planirano je postavljanje rasvjete na isti. No vidjecemo, klub nije dao niti jednu informaciju kada je rijec o krovu za sada, a vidimo na primjeru istoka koliko je doslo do promjene u idejnom projektu :)
Krov ide u zavrsnoj fazi nakon izgradnje svih tribina, stim da ce se vidjeti da se pokrije mislim zapad sto zbog loža, što zbog zahtjeva UEFE u pogledu natkrivenih mjesta

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 jul 2016, 23:39

Znal neko dokle je stigla izgradnja stadiona u novom travniku. Googlam al nikako da nadjem. Pronasao sam da su pokrenuli akciju, kao i zeljeznicar, a isto tako cisto sumnjam da ce ga moc osposobiti do pocetka prvenstva u prvoj ligi.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 jul 2016, 10:51

je li se zna gdje će staviti lokomotivu?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jul 2016, 14:20

Lokomotiva izgradnjom stadiona ce se nalaziti najvjerovatnije ispred istocne tribine, eventualno juzne.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 jul 2016, 10:32

da, u principu je mogu staviti gdje god hoće, dok se ne napravi krov na istoku i jugu vidjeće se ona gdje god da je stave

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 jul 2016, 17:33

Ma lokomotiva ce biti glavna atrakcija kada se izgradi stadion tj. mjesto za slikanje nakon obilaska muzeja i fan shopa :)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 10 jul 2016, 19:28

Zrinjski postavlja novi LED semafor

slika

slika

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 jul 2016, 09:29

valjda se dozovu pameti i odgovorni za stadion Kosevo, pa napokon promjene najruzniji semafor na Balkanu a i sire mozda... ono je tuga, 21 godinu od rata nisu u stanju postaviti odgovarajuci LED displey. Svako selo u BiH i sire ima bolji semafor nego Kosevo..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 jul 2016, 09:54

bosnas_ je napisao/la:valjda se dozovu pameti i odgovorni za stadion Kosevo, pa napokon promjene najruzniji semafor na Balkanu a i sire mozda... ono je tuga, 21 godinu od rata nisu u stanju postaviti odgovarajuci LED displey. Svako selo u BiH i sire ima bolji semafor nego Kosevo..
Hajd moglo se tolerisati prije Tan-a, ali ovo vise nema smisla........
Jedna Slavija koja je sad u prvoj ligi rs-a ima moderniji semafor.....

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 11 jul 2016, 10:37

FoSte95 je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:valjda se dozovu pameti i odgovorni za stadion Kosevo, pa napokon promjene najruzniji semafor na Balkanu a i sire mozda... ono je tuga, 21 godinu od rata nisu u stanju postaviti odgovarajuci LED displey. Svako selo u BiH i sire ima bolji semafor nego Kosevo..
Tan nema nikakve veze sa semaforom i stadionom Kosevo.. On jedino moze donirati..
Sabrine mi moje!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 jul 2016, 11:26

BosnianKingdom je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Tan nema nikakve veze sa semaforom i stadionom Kosevo.. On jedino moze donirati..
Sa aspekta novca i govorim, ima se para a ne stavljaju novi semafor

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 11 jul 2016, 12:20

Stadioni nam polako ali sigurno napreduju, s obziom da se sve svodi na novac koji izvuces od sponzora, donatora i sl. stvarno se dosta i radi na nasim stadionima, evo imamo sad poprilican broj stadiona sa LED semaforima, Bijeljina i Mladost DK rekonstruisali u potpunosti terene a radilo se lijepo i na tribinama, Široki, Zrinjski i Srajevo imaju ionako fine terene koje redovno odrzavaju dosadjivaju, na Grbavici se stekli uvjeti za euro utakmice i ide uskoro nova tribina, Krupa ima prelijep stadioncic sve novo, o Zenici ne treba pricat uskoro ce kvale i ionako najbolji stadion ce se usminkati, jedino me brinu Metaleghe i Vitez sto se tice uslova za ovu sezonu, ali cinjenica je da su uslovi u PL iz godine u godinu bolji, i nadam se da ce savez poceti sa dodatnim pritiskom na klubove da taj proces jos ubrzamo, opcnito je glupa politika saveza, bitniji im kapacitet nego reflektori, tereni i ostale stvari koje direktno uticu na igru, da se ja pitam nek je obaveza za sezonu 2017/18 kapacitet od 1.500, reflektori, i da svi urade neku manju rekonstrukciju terena, pa da ako nista na proljece i jesen budu odlicni za igru.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 jul 2016, 13:08

Reflektori su najmanji problem. Jest lijepo gledati i igrati utakmicu nocu, ali reflektori mogu biti zadnji na listi prioriteta, kao i semafori. Isto mi pokazuje onaj LED u Bijeljini i onaj obicni digitalni. Rezultat i vrijeme, to je sve, kod nas svakako nitko ne pusta usporene snimke i slicno na svojim LED semaforima. Druga stvar sto je ljepse vidjeti LED semafor, ali je isto tako ljepse vidjeti stadion od 3.000 nego stadion od 1.500 mjesta.

Kvalitetan teren, uredne svlacionice, sredjene tribine, ciste stolice, krov, cisti toaleti i mogucnost kupnje nekog osvjezenja ako ne i hrane/grickalica je puno bitnije od LED semafora i reflektora. Utakmica se moze gledati i po danjem svjetlu, kao sto se i rezultat i vrijeme mogu vidjeti na digitalnom semaforu, ali ugodjaj je los na zapustenim tribinama, sjest se ne moze na prljavu stolicu, na kisi se nikome ne sjedi, nitko ne ide na toalet gdje postoji mogucnost zaraze, a i ljudima je jako bitno da popiju nesto hladno po ovim vrucinama kada se igra nasa liga.

Ovo govorim najvise iz aspekta gledatelja, da ne nabrajamo sto je potrebno za kvalitetan rad novinara i slicno.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 11 jul 2016, 13:18

Signore je napisao/la:Reflektori su najmanji problem. Jest lijepo gledati i igrati utakmicu nocu, ali reflektori mogu biti zadnji na listi prioriteta, kao i semafori. Isto mi pokazuje onaj LED u Bijeljini i onaj obicni digitalni. Rezultat i vrijeme, to je sve, kod nas svakako nitko ne pusta usporene snimke i slicno na svojim LED semaforima. Druga stvar sto je ljepse vidjeti LED semafor, ali je isto tako ljepse vidjeti stadion od 3.000 nego stadion od 1.500 mjesta.

Kvalitetan teren, uredne svlacionice, sredjene tribine, ciste stolice, krov, cisti toaleti i mogucnost kupnje nekog osvjezenja ako ne i hrane/grickalica je puno bitnije od LED semafora i reflektora. Utakmica se moze gledati i po danjem svjetlu, kao sto se i rezultat i vrijeme mogu vidjeti na digitalnom semaforu, ali ugodjaj je los na zapustenim tribinama, sjest se ne moze na prljavu stolicu, na kisi se nikome ne sjedi, nitko ne ide na toalet gdje postoji mogucnost zaraze, a i ljudima je jako bitno da popiju nesto hladno po ovim vrucinama kada se igra nasa liga.

Ovo govorim najvise iz aspekta gledatelja, da ne nabrajamo sto je potrebno za kvalitetan rad novinara i slicno.
Ljeti po suncu na 30 stepeni nije nimalo lako gledati utakmicu a kamoli igrati zato su neophodni reflektori kako bi igrao iza 20h po ovim vrucinama, kapacitet tribine je meni najmanji problem, sta ce recimo Krupi 3000 kapacitet kad nemaju ni toliko stanovnika, po meni su prioritet teren, reflektori, sredjene svlacionice i uslovne tribine u smislu da je sve pokriveno stolicama i da imas normalan wc, krov manje vise ko ima novca neka gradi al eto lijepo je da bar 500 mjesta bude pod krovom u slucaju kise i slicno.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 jul 2016, 14:00

Signore je napisao/la:Reflektori su najmanji problem. Jest lijepo gledati i igrati utakmicu nocu, ali reflektori mogu biti zadnji na listi prioriteta, kao i semafori. Isto mi pokazuje onaj LED u Bijeljini i onaj obicni digitalni. Rezultat i vrijeme, to je sve, kod nas svakako nitko ne pusta usporene snimke i slicno na svojim LED semaforima. Druga stvar sto je ljepse vidjeti LED semafor, ali je isto tako ljepse vidjeti stadion od 3.000 nego stadion od 1.500 mjesta.

Ma neka se krene od bilo cega vise.. na kosevu se nije ekser zakucao godinama

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 jul 2016, 15:31

Ne znam kako vise ne shvatite da FK Sarajevo nema nikakve ovlasti sa stadionom Kosevo noti sa bilo cim vezano za istim osim st domace utakmice igra tu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic i 8 gostiju.