RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 26 jun 2010, 16:32

Da se hocemo ugasiti. Meni je sve ovo postalo besmisleno oko Veleza!

Negdje na putu smo izgubili svoj karakter. Cilj i smisao ovog kluba nam ne bi trebao biti opstanak u ovakvoj ligi,jer to nije nikakvo mjerilo fudbalskograda i kvaliteta. Tu se sve pretvorilo u kupoprodaju od igraca,utakmica,trenera ,sudija,novinara. Kratkorocno razmisljanje ,rezultati ....

Meni je smisao postojanja Veleza iskoristiti ove bogom date talente pod Hercegovackim nebom. Skloniti djecu sa asfalta , raditi snjima godinama i na kraju formirati pametne ljude i dobre igrace. I napokon ih gledate kao pronose slavu ovoga grada diljem svijeta.

J.ebe me se vise za prvi tim i rezultate sledece sezone. Ne marim vise za price tipa dugorocni plan ovo ono , kada vidim da se pocne raditi sistematski sa djecom i kada se njima da sve sto se moze pruziti onda ce mi srce biti na mjestu. Kada se za trnere mladih dovedu pravi ljudi idealisti ,u moje vrijeme je bio onaj Zeko, Salem i sjecam se kako je to tada ferceralo. Kakvi Vrapcici vise i k.urac de da skupimo pare da se u North Camp napravi plasticna podloga za mladu raju.

Jeli problem da jedna osoba zadje Mostarskim osnovnim skolama pokupi 20-ak brzih i talentovanih deckica i radi snjima par godina u miru.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 jun 2010, 18:03

Ja sve isto mislim kao ti osim da me se hebe za prvi tim.Svaki predsjednik koji je bio u Velezu na toj funkciji,bio je predsjednik samo prvog tima u biti a ne cijelog Veleza.Cijeli Velez je i omladinski pogon zajedno sa prvim timom.Ta djeca su zanemarena,njima se nista lijepo ja mislim nije desilo u Velezu a potrebno je hebenih 100 hiljada maraka da se djeci napravi plasticna trava i da imaju normalne uslove i postavit pored Avde jos jednog trenera koje je ime i koji zna pokazat a ne da nam djecu trenira Babino i slicni njemu.Tako malo treba da ovaj nas Velez pocne normalno funkcionista i da sam pocne proizvodit pare ali imam osjecaj da ljudi u klubu to ne zele nego zele neke talove i sl.Zelim da VELEZ opet bude nalik onom Velezu prije rata makar u omaldinskom pogonu i zato navijaci trebaju da se probude u svakom smislu,da se nikog ne ustrucavaju a ne da dodje jedan clan uprave i zaprijeti i svi da usute.Mostar je pun talenata i treba po skolama organizovat nesto da se djeca namame da dodju u Velez ali prvi i jedini uslov je da se djecu napravi bar jedan teren sa umjetnom travom i normalan trener.Mislim da klub sa svim svojim poznanstvima moze nabavit tih 100 hiljada i toj djeci obezbjedit teren.
Ali prvi tim se isto mora pratit i nadam se najboljem ali pesimista sam pravi

helmet
Kontakt:

Post Postao/la helmet » 27 jun 2010, 01:40

Okasnio,ali eto bolje ikad nego nikad !

Sretan rođendan Rođeni !
... mi ne biramo, mi smo izabrani...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 jun 2010, 09:57

Eee moji Rođeni :oops:
Support Velez, It's logical! ★

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 27 jun 2010, 11:24

Slazem se Kimbo...Sve iz pocetka..Sto prije, to bolje...Zato se i nadam da ce se klub prepustiti starim igracima, ne ovim sto su otisli i samo kad popiju casicu ljutog, sjete se njihove prve ljubavi i onoga bez cega oni ne bi nista imali, da nije postojao...Ima ljudi koji vole Velez i koji bi se primili toga posla..Od Zaima, Ace, Dzafe pa na dalje...
Sto se tice bojkota i navijaca ne bi puno trosio rijeci...
Cunami, mislim da grijesis kad okrivljujes ljude, pogotovo, ovako javno...Taj momak kojeg napadas, zivio je za tu navijacku grupu, i daleko vise je dao, nego za sto ga se optuzuje....Nas problem je inace taj mostarski ciganluk....
Kad bi neko dosao u Velez i donio milion, ako negdje nestane 5hiljada, pojeli bi ga...Zato smo ovdje gdje smo sad...
Upitaj Cunami te ljude koje se optuzuju, je li iko ikad razgovarao sa njima na tu temu?...
Do tada neka prate svjetsko prvenstvo i uzivaju...
Kako god to neko uzimao k srcu, ne valja nam situacija ni u klubu, a ni u "pratecem sadrzaju"..Meni se cini, da slijedi vec mnogo puta vidjena situacija i sezona, kad "ono malo duse" ostaje sa njim, gdje god i kako god bude bilo...
Ja sam jedan od tih, i ni na kraj pameti mi nije da napadam ljude koji mu daju "infuziju"....

Zdravo Rodjeni, ma gdje bili !!
Zadnja izmjena: carina, dana/u 05 jul 2010, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 27 jun 2010, 15:41

Ja ne napadam ljude koji mom klubu daju neku "infuziju"za opstanak ili ga drze u zivotu i meni niko iz kluba ne smeta niti ja bojkotujem jer treba se zapitat sta bi bilo i gdje bi Velez bio i ko bi ga vodio da nema ovih ljudi???
Mozda bi situacija od trenutne bila jos gora ali kako sam ja nacuo radi se u klubu samo nece da se obracaju medijima jer sve sto su do sad rekli nije se ostvarilo.
Ja sam rekao da ako RA bojkotuje,nek javno kaze kao i Horde zla koga bojkotuju i koga ne zele da vide u klubu i rjesen problem.Ponavljam,meni niko iz uprave ne smeta jer da nije ovih ljudi u upravi ne znam sta bi bilo sa Velezom a kome smeta neko iz kluba nek mu kazu ime i daj da ga vadimo iz kluba ako cini zlo.
Ja sam malo stariji i znam koliko ljudi u klubu vole Velez,od Tane,Dzubura pa do Pike i taj isti Pika,koliko mu god neko pametovao da je vaki ili onaki,taj isti Pika voli Velez i haj reci,drzi Velez da ga dusmani ne bi ugasili i zato ja govorim da RA kaze koga bojkotuju a ja nikog ne bojkotujem jer ja volim Velez i zivim za Velez a ovo su moderni neki sto ga bojkotuju a pola ih ne zna sta znaci BOJKOT nego su negdje culi...
Pozdrav...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 jun 2010, 16:03

RA ... hmm .

Tipicni Mostarski mentalitet nitko nema pametniji i moderniji sve naj naj brate ali ali kada treba artikulisati frustraciju i nezadovoljstvo onda samo mmmmm mmmm mmm ono kao htjeli bi nesto ali ...
Mnogo tih ljudi bi sve dali i daju za klub ali nikada nece priznati nekome da nisu u pravu i da se prosipaju. I kako sada da recimo jedan Avdo kojeg se toliko blati izadje i kaze imam strategiju dajte mi dvije ili par godina . Nema sanse ,al kada dodje Ibrakovic i proda im pricu onda moze raditi sta hoce i poslije sebe ostaviti rasulo. Znaci nama u Mostaru fali karaktera (DRCNIH LJUDI)koji su spremni uloziti sve i oduprijeti se "MOSTARSKOM ,STA CE ON J.EBO M.ATER SVOJU,BRATO MENTALITETU". To je izgleda spreman uraditi jedino Tana. Pa pola RA misli da je ok ako Cola pije "jer dobro igra" a to sto je mogao da se proda u BL umjesto tamo negdje u Poljsku njih ne zanima. To sto onako protaci talenat i sto Velez za sve ove godine od njega ne zaradi ni helera to njih ne zanima. Hoce Velez moderan klub al im i godi kada popiju pivu zajedno sa nekim od igraca uvece u gradu. Ima mi puno problema raja , nije slucajno ovo gdje se nalazio i najmanji su nam problem druga strama, savez ili tamo neka zavjera ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Ekipa
Kontakt:

Post Postao/la Ekipa » 27 jun 2010, 16:59

helmet je napisao/la:Okasnio,ali eto bolje ikad nego nikad !

Sretan rođendan Rođeni !
Volim Velež makar vaki !!!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 27 jun 2010, 18:17

Kad sam ja govorio da se domaci trener postavi za sefa strucnog staba svi su me skoro napali a malo po malo svi govore sto sam ja govorio prije mjesec dana.Niko u nas ne moze cekat npr.Avdu kao trenera jedno 2-3 godine i dat covijeku sve uslove koje su imali i Seslija i Ibrakovic jer ce biti ona stara mostarska TA CE ON BOLA a napravio bi isti ili mozda i bolji rezultat ali jedino ko se odupire svemu negativnom oko Veleza a i u Velezu je Tana.Covijek koji zna radit i kao direktor i kao trener i koji sve kaze.
Ne kazem ja da nema krivice i u klubu a i na igracima ali ima krivice i u RA.
Vazno je nekim i od navijaca popit sa Colom pivu a ne samo nekim iz kluba i sutra isti ti navijaci koji su pili sa Colom psuju Coli majku i svake godine to ide u krug.Znaci,ima krivice i u navijacima ali bi stvarno volio da ovaj bojkot zavrsi i da se to javno objavi i da se krene naprijed i da svi zajedno izdrzimo i budemo jedni uz druge jer sta je Velez bez RA ili RA bez Veleza???

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 28 jun 2010, 16:35

Ljudi smirite se sve je uredu radi se jako ozbiljno u klubu iznasle su se financije najveci problem kod trenera nisu pare nego dugorocni planovi. Pokusace se u ovj sezoni napraviti baza igraca od domacih talenata i nekoliko pojacanja sa strane za narednu sezonu kad cemo napasti titulu. Jako provjerana informacija sve se u tajnosti drzi i bice press konferencija ubrzo gdje ce se sve objelodaniti i trener i igraci. Nece biti negativnih iznenedjenanja sve je uredu bez sekiracije. Bice ovo mirna sezona u sredini table.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 28 jun 2010, 18:01

Ako ti je istinita ova informacija onda si,bar mene,oraspolozio pravo.I ja sam cuo da se radi u klubu i da uopste nije problem trener nego dugorocni plan jer kako sam ja shvatio,ove godine je uigravanje i pravljenje baze igraca za narednu sezonu uz potrebna pojacanja i ove starije igrace.Nece niko da bude trener i da potpise ugovor na 2 ili vise godina nego svi zele na godinu dana i da maglu uhvate.E toga vise nema ni kod igraca a ni kod trenera.
Ako je sve ovo istina,onda velik plus za upravu ali nek se pozure sa trenerom a i predsjednikom jer svi su poceli pripreme samo Velez jos nije

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 28 jun 2010, 21:30

Citam Taninu izjavu kako je sutra dan D za Velez jer imaju sutra sjednicu upravnog odbora na kojem cekaju da ce se odazvat svi koji do sad nisu dolazili na sjednice uprave i nadaju se da ce sutra izabrat trenera i da ce se napokon pocet sa pripremama

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 28 jun 2010, 21:45

Sta je sa pojacanjima ??? Do sada skoro svi klubovi rade na tome ,pomalo dovode ,pocinju pripreme ,za nas to jos nista nije pocelo ,a znamo dobro da su nam najbolji igraci napustili klub.
Ako neko ima neku info vezano za pojacanja ,bilo bi lijepo da podijeli sa nama.

BRIGATA_ROSSA
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATA_ROSSA » 28 jun 2010, 22:57

Plan koji ce se sutra predloziti je sljedeci;

Sef strucnog staba Asmir Dzafic, pomocnici; Aca, Jazo, Ethem Bratic i Dasa.

Cilj ove sezone je nastaviti sa stabilizacijiu, jacati omladinsku skolu, napraviti kostur za sljedecu sezonu u kojoj ce se dovesti kvalitetno pojacanje i jurisati na titulu u Veležovoj 90tij godini.

Forza VELEŽ!!!
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 28 jun 2010, 23:08

Ova vijest mi se jako svidja i nadam se da ce ovako biti i da ce domace snage uzet Velez u svoje ruke i izvest ga na pravi put.Ja sam od pocetka zelio domaceg trenera i ako ovo bude kako je napisano post vise mene onda je uprava ja mislim odradila dobar posao.
Pojacanja ne mozes dovodit bez trenera a nadam se da ce se i trener na toj sjednici sutra izabrat i da ce Velez krenut lagano ali sigurno uzlaznom putanjom

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 jun 2010, 00:46

Prvo pitanje: Zar je Asmir Dzafic registrovani trener?

Isto pitanje za Acu, jeli on radi na svojoj trenerskoj licensi?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Ekipa
Kontakt:

Post Postao/la Ekipa » 29 jun 2010, 01:24

Blago nama. :oops:
Volim Velež makar vaki !!!

Robovlasnik
Kontakt:

Post Postao/la Robovlasnik » 29 jun 2010, 01:28

Ekipa je napisao/la:Blago nama. :oops:
Na par stranica Dzafic se spominje kao novo pojacanje Celika .... kao sve je dogovoreno ceka se potpis bla bla ....
Zanima me o kakvom se igracu radi .... jel lijen na terenu , trudil se ? na kojoj poziciji igra ? Vase misljenje o prosloj mu sezoni ?
Onaj ko je rekao da nije važna pobjeda ili poraz, važno je učestvovati, vjerovatno je sam izgubio.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 29 jun 2010, 01:50

Djafic je trener Opuzena ja mislim ima on potencijala nije to losa vijest. Sto se Ace tice on nemora imati licencu da bi bio pomocnik.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 29 jun 2010, 09:14

BRIGATA_ROSSA je napisao/la:Plan koji ce se sutra predloziti je sljedeci;

Sef strucnog staba Asmir Dzafic, pomocnici; Aca, Jazo, Ethem Bratic i Dasa.

Cilj ove sezone je nastaviti sa stabilizacijiu, jacati omladinsku skolu, napraviti kostur za sljedecu sezonu u kojoj ce se dovesti kvalitetno pojacanje i jurisati na titulu u Veležovoj 90tij godini.

Forza VELEŽ!!!
Samo neka se krene sa radom.Podržavam ovu opciju i nadam se da Džafa neće pustiti nekim ljudima da mu nameću mišljenje i sastavljaju ekipu, naravno mislim na ljude koji su van stručnog štaba.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.