Mato Jajalo
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Principatus
- Kontakt:
Re: Mato Jajalo
Veoma dobar poziv, svaka cast Mesa, a Mati sto vise uspjeha u dresu repke, trebat ce nam.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Nikako ne može biti višak. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Kakav poziv, za sta je pozvan?Principatus je napisao/la:Veoma dobar poziv, svaka cast Mesa, a Mati sto vise uspjeha u dresu repke, trebat ce nam.
Dobar igrac, ima mjesta u 18 sigurno, ali jos nije nigdje pozvan...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- LegendKiller
- Kontakt:
idi beri baje dzemo, pusti se interneta nije ovo za tebe! Momak igrao u Kelnu sasvim solidno, u Sarajevu pokazao da je daleko iznad ove naše lige, prošle sezone odigrao gotovo sve utakmice za Palermo u Seriji A. Odličan centrani vezni igrač, trkač sa solidnom tehnikom, "box to box midelfeld" ako uopće znaš šta je to. Uz Cimirota i Pjanića će činiti sigurno snažan vezni red koji će se moći nositi sa svima. Po meni je u prednosti u odnosu na Bešića koji nije u formi, malo igra u klubu, a ima i problema sa disciplinom na terenu. Osim ova 4 nabrojana igrača mi nemamo više kvalitetnih centralnih veznih igrača. Medunjanin odavno nije više onaj igrač od prije 2-3 godine, Hadžića i Sušića je suvušno i komentarisati, Rade Krunić se treba prvo nametnuti kao starter u klubu, a svi ostali su još uvijek daleko od nivoa reprezentacije.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Prevara od igraca, koji je otjeran kod susjeda pa se Bosne sjetio. Nista u karijeri nije napravio osim sto je pola godine odigrao dobro u nasoj sugavoj ligi za Sarajevo, sto ne znaci puno jer su ovi nasi klubovi kao amaterski klubovi kad se gleda u okviru repke ili normalnih evropskih klubova i liga.
Medo je sad cak mozda i u boljoj formi neg prije. Lik je smrsao, vise trci a tehika bolja nego ikad. Ove zadnje tekme je odigrao na nivou.LegendKiller je napisao/la:idi beri baje dzemo, pusti se interneta nije ovo za tebe! Momak igrao u Kelnu sasvim solidno, u Sarajevu pokazao da je daleko iznad ove naše lige, prošle sezone odigrao gotovo sve utakmice za Palermo u Seriji A. Odličan centrani vezni igrač, trkač sa solidnom tehnikom, "box to box midelfeld" ako uopće znaš šta je to. Uz Cimirota i Pjanića će činiti sigurno snažan vezni red koji će se moći nositi sa svima. Po meni je u prednosti u odnosu na Bešića koji nije u formi, malo igra u klubu, a ima i problema sa disciplinom na terenu. Osim ova 4 nabrojana igrača mi nemamo više kvalitetnih centralnih veznih igrača. Medunjanin odavno nije više onaj igrač od prije 2-3 godine, Hadžića i Sušića je suvušno i komentarisati, Rade Krunić se treba prvo nametnuti kao starter u klubu, a svi ostali su još uvijek daleko od nivoa reprezentacije.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Prevara od igraca, koji je otjeran kod susjeda pa se Bosne sjetio. Nista u karijeri nije napravio osim sto je pola godine odigrao dobro u nasoj sugavoj ligi za Sarajevo, sto ne znaci puno jer su ovi nasi klubovi kao amaterski klubovi kad se gleda u okviru repke ili normalnih evropskih klubova i liga.
Svakako Jajalo je dobro dosao. Zavisi od forme Besica i Cirmirota, Jajalo bi mogao u prvih 11.
Jajalo ispred Besica 

- LegendKiller
- Kontakt:
ja sam objasnio svoj stav, da čujem tvoje objašnjenje, bez lupetanja molim. Mislim drag je i meni Bešić, za repku je odigrao dosta sjajnih utakmica, čuvao Mesija,Bale, ali ako mislimo biti ozbiljna repka, trebaju igrati oni koji su u formi, a ne oni koji u sezonu samo za repku odigraju. Bešić za dvije godine u Evertonu 20-tak utakmica. Jajalo samo u prošloj sezonu za Palermo preko 30, Bešić je mlađi i brži fudbaler, Jajalo bolji tehničar i ima puno precizni šut, defanzivno su tu negdje, Jajalo je sigurno korisni u ofanzivi, Jajalo je disciplinovan na terenu što se za Bešića ne može reći, uvijek spreman za glupost dobiti crveni karton.jasmin10 je napisao/la:Jajalo ispred Besica
Da rezimiram na osnovu trenutne forme Jajalo i Cimirot su ispred Bešića, Pjanić svakako. Bešić ako se ove sezone malo ne trgne, morat će tražiti sreću u nekoj slabijoj ligi (ruku na srce dosta su povrede uticale na njega). Možda jača konkurecija Bešića malo trgne i u repki, do sada su mu konkurenti bili samo Hadžić i Medunjanin od kojih je sigurno bolji. Zdrava konkurencija je uvijek dobro došla.
reprezentacija na svakoj poziciji treba da ima igraca zamjenu. niko nije nezamjenljiv i veci krug / baza igraca otvara mgucnosti za povecanje taktickog repertoara. ne smijemo se vise dovesti u situaciju da ako se neki igrac iz prvih 11 povrijedi, odradjuje zute ili cveni, il je u losoj formi ili nije dugo igrao - da nemamo adekvatne zamjene. sve smo nekako skrpili i svaku poziciju adekvatno popunili osim desnog beka, gdje nemamo ni prvog ni alternative kako treba.
Na stranu to što je Besic još od mlade reprezentacije tu.LegendKiller je napisao/la:ja sam objasnio svoj stav, da čujem tvoje objašnjenje, bez lupetanja molim. Mislim drag je i meni Bešić, za repku je odigrao dosta sjajnih utakmica, čuvao Mesija,Bale, ali ako mislimo biti ozbiljna repka, trebaju igrati oni koji su u formi, a ne oni koji u sezonu samo za repku odigraju. Bešić za dvije godine u Evertonu 20-tak utakmica. Jajalo samo u prošloj sezonu za Palermo preko 30, Bešić je mlađi i brži fudbaler, Jajalo bolji tehničar i ima puno precizni šut, defanzivno su tu negdje, Jajalo je sigurno korisni u ofanzivi, Jajalo je disciplinovan na terenu što se za Bešića ne može reći, uvijek spreman za glupost dobiti crveni karton.jasmin10 je napisao/la:Jajalo ispred Besica
Da rezimiram na osnovu trenutne forme Jajalo i Cimirot su ispred Bešića, Pjanić svakako. Bešić ako se ove sezone malo ne trgne, morat će tražiti sreću u nekoj slabijoj ligi (ruku na srce dosta su povrede uticale na njega). Možda jača konkurecija Bešića malo trgne i u repki, do sada su mu konkurenti bili samo Hadžić i Medunjanin od kojih je sigurno bolji. Zdrava konkurencija je uvijek dobro došla.
Jajalo igra u očajnoj ligi za ocajni klub. Defanzivno nikako ne mogu biti tu negdje. Očito nisi gledao Besica i njegove defanzivne sposobnosti. Do povrede je bio najbolji igrač Evertona i onda ga je povreda omela.
Još ti je i Cimirot ispred Besica. Jesi li navijač Sarajeva pa da završavamo diskusiju ?
A sta je onda Engleska liga ako je Italija ocajna?jasmin10 je napisao/la:Na stranu to što je Besic još od mlade reprezentacije tu.LegendKiller je napisao/la:ja sam objasnio svoj stav, da čujem tvoje objašnjenje, bez lupetanja molim. Mislim drag je i meni Bešić, za repku je odigrao dosta sjajnih utakmica, čuvao Mesija,Bale, ali ako mislimo biti ozbiljna repka, trebaju igrati oni koji su u formi, a ne oni koji u sezonu samo za repku odigraju. Bešić za dvije godine u Evertonu 20-tak utakmica. Jajalo samo u prošloj sezonu za Palermo preko 30, Bešić je mlađi i brži fudbaler, Jajalo bolji tehničar i ima puno precizni šut, defanzivno su tu negdje, Jajalo je sigurno korisni u ofanzivi, Jajalo je disciplinovan na terenu što se za Bešića ne može reći, uvijek spreman za glupost dobiti crveni karton.jasmin10 je napisao/la:Jajalo ispred Besica
Jajalo igra u očajnoj ligi za ocajni klub. Defanzivno nikako ne mogu biti tu negdje. Očito nisi gledao Besica i njegove defanzivne sposobnosti. Do povrede je bio najbolji igrač Evertona i onda ga je povreda omela.
Još ti je i Cimirot ispred Besica. Jesi li navijač Sarajeva pa da završavamo diskusiju ?

Malo sam pretjerao. Mislio sam na ligu koja je u odnosu na Englesku očajna.
Bešić je stalno nešto bio povrijeđen. Ybg kvalitet Mumeta je bar očigledan.
Igraće Bešić i Jajalo rame uz rame, mislim da je Jajalo najveća pobjeda u smislu da ćemo manje gledati Anela Hadžića
- LegendKiller
- Kontakt:
izgleda da si ti Bešića i gledao zadnji puta kad je igrao u mladoj repki. Ja nisam sporio Bešićeve defanzivne kvalitete, međutim taj momak ne igra uopće u jednom osrednjem engleskom klubu. Kako pišeš osrednji klub osrednja liga konto bi čovjek da igra u Slaven Belupu, Palermo i Everton su tu negdje osrednji klubovi liga 5. Očito je da ti dečko nisi gledao ni jednu utkmicu protekle sezone Jajala i Cimirota, uzmi prvo pogledaj pa komentariši, nemoj lupati bezveze. Vidim ja da si ti pomalo zaljubljen u Bešića očito te kupio onim psovkama protivničkim igračima. Bešić svoje defanzivne sposobnosti protekle sezone nije pokazao, dok su Jajalo i Cimi odigrali odlične sezone u Seriji A i drugoplasiranoj ekipi Grčke lige, solidna preporuka za repke. Po trenutno prikazanom njih dvojica su ispred Bešića. Ponavljam drag je Bešić i meni, ali ako ova repka želi biti ozbiljna onda za nju moraju igrati oni trenutno najbolji, a ne da se igra po nekim zaslugama od prije 2-3 godine. Ti bi Bešiča zbog onog starta nad Baleom još 5 godina gurao da igra iako je on trenutno dakle od one forme.jasmin10 je napisao/la:Na stranu to što je Besic još od mlade reprezentacije tu.LegendKiller je napisao/la:ja sam objasnio svoj stav, da čujem tvoje objašnjenje, bez lupetanja molim. Mislim drag je i meni Bešić, za repku je odigrao dosta sjajnih utakmica, čuvao Mesija,Bale, ali ako mislimo biti ozbiljna repka, trebaju igrati oni koji su u formi, a ne oni koji u sezonu samo za repku odigraju. Bešić za dvije godine u Evertonu 20-tak utakmica. Jajalo samo u prošloj sezonu za Palermo preko 30, Bešić je mlađi i brži fudbaler, Jajalo bolji tehničar i ima puno precizni šut, defanzivno su tu negdje, Jajalo je sigurno korisni u ofanzivi, Jajalo je disciplinovan na terenu što se za Bešića ne može reći, uvijek spreman za glupost dobiti crveni karton.jasmin10 je napisao/la:Jajalo ispred Besica
- Suljo20002
- Kontakt:
jasmin10 je napisao/la:Malo sam pretjerao. Mislio sam na ligu koja je u odnosu na Englesku očajna.

Garantujem da bi Everton Palermu nabio tricu. Everton je tim u vrhu EPL koji je imao losu sezonu, ucesnik kupa uefa.LegendKiller je napisao/la: izgleda da si ti Bešića i gledao zadnji puta kad je igrao u mladoj repki. Ja nisam sporio Bešićeve defanzivne kvalitete, međutim taj momak ne igra uopće u jednom osrednjem engleskom klubu. Kako pišeš osrednji klub osrednja liga konto bi čovjek da igra u Slaven Belupu, Palermo i Everton su tu negdje osrednji klubovi liga 5. Očito je da ti dečko nisi gledao ni jednu utkmicu protekle sezone Jajala i Cimirota, uzmi prvo pogledaj pa komentariši, nemoj lupati bezveze. Vidim ja da si ti pomalo zaljubljen u Bešića očito te kupio onim psovkama protivničkim igračima. Bešić svoje defanzivne sposobnosti protekle sezone nije pokazao, dok su Jajalo i Cimi odigrali odlične sezone u Seriji A i drugoplasiranoj ekipi Grčke lige, solidna preporuka za repke. Po trenutno prikazanom njih dvojica su ispred Bešića. Ponavljam drag je Bešić i meni, ali ako ova repka želi biti ozbiljna onda za nju moraju igrati oni trenutno najbolji, a ne da se igra po nekim zaslugama od prije 2-3 godine. Ti bi Bešiča zbog onog starta nad Baleom još 5 godina gurao da igra iako je on trenutno dakle od one forme.
Palermo je level ispod sigurno. A Besic je kada je bio zdrav bio standardan i jedan od boljih. Kada su u formi, Besic moze Jajala stavit na ledja i trcati.
Mate je dobar igrac koji ima mjesta kod nas, ali ne u prvih 11.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Everton i Palermo se ne mogu porediti. Pa pogledaj samo roster tih ekipa. Ti si očito navijač Sarajeva čim guras tu dvojicu ispred Bešića. Muhamed je 90% utakmica za repku odigrao na visokom nivou i ti bi sada gurao otpadak Hrvatske reprezentacije ispred njega. Ili Cimrota koji ima jednu polusezonu u prosječnoj ligi.
- LegendKiller
- Kontakt:
jel tebi šta Bešić u rodu? Kakve koristi ima naša repka od rostera Evertona, pa neće Lukaku, Stones i Barklay igrati za nas, ako misliš na konkurenciju konkurencija mu Barry koji ima 35 godina. Ne guram ja nikog ispred, niti to ima veze za koga ja navijam, jednostavno Jajalo i Cimi su sami sebe ugurali ispred Bešića, kada počne nova sezona eto Bešiću šanse da ih pretekne, trenutno po igrama je iza njih. Odigrao je i npr. Sanel Jahić dosta dobrih utakmica za repku, treba ga ponovo pozvati potpisao je za Želju.jasmin10 je napisao/la:Everton i Palermo se ne mogu porediti. Pa pogledaj samo roster tih ekipa. Ti si očito navijač Sarajeva čim guras tu dvojicu ispred Bešića. Muhamed je 90% utakmica za repku odigrao na visokom nivou i ti bi sada gurao otpadak Hrvatske reprezentacije ispred njega. Ili Cimrota koji ima jednu polusezonu u prosječnoj ligi.
Da sjedi na klupi Chelsea, Arsenala, Citya, Uniteda ili Liverpola ja bi razumio ipak su to veliki klubovi, ali on sjedi na klupi u Evertonu. Kažeš Cimirot ima jedu dobru polusezonu u prosječnoj ligi, pa bolji je i takav igrač nego igrač koji nema nikakvu sezonu u prosječnom klubu jake lige.
Uzmi dečko prvo pogledaj neke utakmice od prošle sezone Jajala, ali i Cimirota, pa tek onda pričaj nešto, ovako pucaš u prazno i još uvijke si pod utiskom onog starta Bešića nad Baleom, opusti se malo ubit će te euforija.
Samo bolesnici mogu gurati Cimirota i Jajala ispred zdravog Bešića. Takvi bolesnici većinom navijaju za Sarajevo. Ovako su Cimirota i ispred Pjanića gurali, bar ove navijače što lično poznajem. Najzanimljivije kako većinom samo komentarišu na pdfu kad treba ovako neke gluposti napisati za igrače njihovog kluba ili koji su prije igrali za njihov klub.
Inače nadam se da ste svjesni da se radujemo što nam dolazi igrač za kojeg je Hrv reprezentacija i zaboravila da postoji. Pošto vas većina ima mišljenje da smo u pet deka sa susjedima. O Jajalu sve najbolje, dobrodošao i konkurencije nikada dosta, nije daleko ni od prvih 11.
Inače nadam se da ste svjesni da se radujemo što nam dolazi igrač za kojeg je Hrv reprezentacija i zaboravila da postoji. Pošto vas većina ima mišljenje da smo u pet deka sa susjedima. O Jajalu sve najbolje, dobrodošao i konkurencije nikada dosta, nije daleko ni od prvih 11.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 11 jul 2016, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja
Trenutno korisnika/ca: Beduin, L-Train, MostarskiSin, Zglavkar, ZmajOdBosne33 i 35 gostiju.