Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Goalgetter
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2016, 21:35

BelminM23 je napisao/la:Poserem se svim Srbima i Hrvatima iz BiH na zastavu Srbije i Hrvatske, jeste fina je to namjera bila, ali šta će ti zastava susjedne zemlje...

Svaka čast pravim komšijama :salut:
Aferim momcino. :bih:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jul 2016, 21:47

Ne smeta nam zastava BiH na ulicama Berlina, ne smeta nam to što se neko rodjen u Njemačkoj izjašnjava kao Bošnjak i smatra BiH svojom državom, na kraju krajeva ne smeta nam ni što se ljudi iz Sandžaka u Srbiji izjašnjavaju kao Bošnjaci i smatraju BiH svojom državom, ali smetaju ove zastave u Jajcu. :roll:
Shvatite da ne možete vi govoriti nekome ko je i šta je, koju državu najviše da voli i čiju zastavu da najviše poštuje. Baš me zanima da li Njemci objašnjavaju komšiji Bošnjaku kako treba da voli Njemačku i da li ga mrzi jer on voli BiH i smatra je svojom državom, a rodjen je u Njemačkoj.

Stvarno ne razumijem šta je problem što neko voli Srbiju, Hrvatsku ili bilo koju drugu državu ispred BiH, sve dok poštuju BiH i sve što ide uz to.
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jul 2016, 22:07

U suštini neka voli koju hoće državu ali u BiH se nosa samo zastava BiH. Kao neće podjele a ovo što su uradili je podjela. Da neće svi bi nosili jednu zastavu. U BiH je jedina legitimna zastava BiH i nijednoj drugoj nije mjesto, u privatnoj svrsi neka radi šta hoće ali bilo kakvo isticanje zastave druge države javno nije uredu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 jul 2016, 22:08

BelminM23 je napisao/la:Poserem se svim Srbima i Hrvatima iz BiH na zastavu Srbije i Hrvatske, jeste fina je to namjera bila, ali šta će ti zastava susjedne zemlje...

poserem se na tvoje poseravanje. ti sebi daješ za pravo na omalovažavaš nečiji identitet.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jul 2016, 22:10

Unofficialpage je napisao/la:U suštini neka voli koju hoće državu ali u BiH se nosa samo zastava BiH. Kao neće podjele a ovo što su uradili je podjela. Da neće svi bi nosili jednu zastavu. U BiH je jedina legitimna zastava BiH i nijednoj drugoj nije mjesto, u privatnoj svrsi neka radi šta hoće ali bilo kakvo isticanje zastave druge države javno nije uredu.
Da li to treba da znači kako niko iz dijaspore ne smije nositi zastavu BiH? Zašto bi nam smetala zastava bilo koje medjunarodno priznate države na svijetu?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2016, 22:10

Niko ne brani niti Srbinu niti Hrvatima da se izjasnjavaju tako kako se izjasnavaju i osjecaju, svako ima svoje pravo na to i nikome ga ne treba osporiti. Medjutim, zar je previse zahtjevno postovati drzavnu zastavu? Mozemo odmah i vratiti onda zastavu sa ljiljanima, jer je svakako Hrvati i Srbi ovu sadasnju ne postuju.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jul 2016, 22:13

Goalgetter je napisao/la:Niko ne brani niti Srbinu niti Hrvatima da se izjasnjavaju tako kako se izjasnavaju i osjecaju, svako ima svoje pravo na to i nikome ga ne treba osporiti. Medjutim, zar je previse zahtjevno postovati drzavnu zastavu? Mozemo odmah i vratiti onda zastavu sa ljiljanima, jer je svakako Hrvati i Srbi ovu sadasnju ne postuju.
Stvarno ne razumijem kako ne poštuju zastavu BiH u ovom slučaju. Ne poštuje je jedino onaj što je naopako okrenuo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jul 2016, 22:14

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:U suštini neka voli koju hoće državu ali u BiH se nosa samo zastava BiH. Kao neće podjele a ovo što su uradili je podjela. Da neće svi bi nosili jednu zastavu. U BiH je jedina legitimna zastava BiH i nijednoj drugoj nije mjesto, u privatnoj svrsi neka radi šta hoće ali bilo kakvo isticanje zastave druge države javno nije uredu.
Da li to treba da znači kako niko iz dijaspore ne smije nositi zastavu BiH? Zašto bi nam smetala zastava bilo koje medjunarodno priznate države na svijetu?
Konstantno fulaš o ćemu se priča, niko ne spori te zastave. U Srbiji i Hrvatskoj legitimne ali u BiH nije mjesto tim zastava u javnom eksponiranju. Jedinu zastavu koju treba da poštujemo je zastava BiH, mi smo ovdje svi Bosanci i Hercegovci, niti smo Srbi, niti Hrvati niti Bošnjaci kad ovo prihvatimo bit' će nam bolje i tek tad ova država može napredovat.

Damir Dzumhur!!!!

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 08 jul 2016, 22:15

Maloprije sam za dlaku izbjegao svoj prvi sudar u životu, izdali me kvačilo i uzbrdica, a ovaj mi se neki pojavi sa lijeve strane ni odakle. :rol:

Je li neko u posljednje vrijeme vadio pasoš? Koliko je dugo čekao da mu bude gotov? Meni su baš odužili sa izradom.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 jul 2016, 22:17

Ali, Bosnjaci nisu konstitutivan narod u Njemackoj vec manjina, isto kao u Srbiji. Hrvati i Srbi su konstitutivni narodi upravo zato da bi se vise identifikovali sa BiH, pa nekima cak i ne smeta ono bosanci. Imaju svoje simbole, svoj jezik, svoju kulturu... Svako identifikovanje prostora BiH sa susjednim drzavama, je narusavanje njene nezavisnosti i drzavnosti. Meni je zaista zao, jer sam ranije cuo za ovu djecu i svaka im cast, ali danas su se provalili iskreno. Identifikovali su Bosnjake sa postdejtonskom BiH, a bosanske hrvate i srbe sa Hrvatskom i Srbijom. Jedino sto sam ja zakljucio iz one slike jeste da se bosnjaci identifikuju sa BiH, i to ovom 'novom', a ostali sa susjednim zemljama. Yebo to ba, ajmo se odmah dijeliti onda ako nam je ovo bolji dio omladine.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jul 2016, 22:19

SlevinKelevra je napisao/la:Ali, Bosnjaci nisu konstitutivan narod u Njemackoj vec manjina, isto kao u Srbiji. Hrvati i Srbi su konstitutivni narodi upravo zato da bi se vise identifikovali sa BiH, pa nekima cak i ne smeta ono bosanci. Imaju svoje simbole, svoj jezik, svoju kulturu... Svako identifikovanje prostora BiH sa susjednim drzavama, je narusavanje njene nezavisnosti i drzavnosti. Meni je zaista zao, jer sam ranije cuo za ovu djecu i svaka im cast, ali danas su se provalili iskreno. Identifikovali su Bosnjake sa postdejtonskom BiH, a bosanske hrvate i srbe sa Hrvatskom i Srbijom. Jedino sto sam ja zakljucio iz one slike jeste da se bosnjaci identifikuju sa BiH, i to ovom 'novom', a ostali sa susjednim zemljama. Yebo to ba, ajmo se odmah dijeliti onda ako nam je ovo bolji dio omladine.
Auuu neće na dobro ali se slažem s ovim. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jul 2016, 22:21

Ti u BiH trebaš voliti zastavu BiH a poštovati sve zastave na svijetu. Ne znam kako je zastava druge države problem u BiH pogotovo jer zastavu BiH van granica BiH stavljamo i ističemo gdje god stignemo. Kako god većina ovih priča proizilazi jer se ljudi ne pomjere iz svojih vukojebina(bilo koji grad, selo, mjesto u BiH) u kojima su rodjeni. Upoznao sam recimo dosta Hrvata iz Hecegovine i stvarno mi je srce bilo puno kada sam kroz neke neprimjetne stvari vidio da istinski vole i poštuju BiH. To što vole Hrvatsku prije BiH stvarno mi puca qurac zbog tog. I naravno takva je većina Hrvata iz BiH koji izadju iz svojih vukojebina.
Kako god malo je teška tema, samo sam onako radoznao u čemu je problem, ništa loše ljudi :salut:

@selvin u suštini si upravu samo to što ti tražiš je utopija. Još nešto što nikako ne razumijem je kako to da tražimo od Hrvata i Srba u BiH da najviše vole BiH a kad se neki Bošnjak izjasni kao bosanac onda ga 80% Bošnjaka popljuje iz nekih svojih razloga, kao ne znaju svoj identitet, ne znaju ko su, šta su, nazivaju ih pogrdnim imenima i slično. Mislim da je čak toga bilo na ovom pdfu skoro.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 08 jul 2016, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jul 2016, 22:25

pinoglavi je napisao/la:Ti u BiH trebaš voliti zastavu BiH a poštovati sve zastave na svijetu. Ne znam kako je zastava druge države problem u BiH pogotovo jer zastavu BiH van granica BiH stavljamo i ističemo gdje god stignemo. Kako god većina ovih priča proizilazi jer se ljudi ne pomjere iz svojih vukojebina(bilo koji grad, selo, mjesto u BiH) u kojima su rodjeni. Upoznao sam recimo dosta Hrvata iz Hecegovine i stvarno mi je srce bilo puno kada sam kroz neke neprimjetne stvari vidio da istinski vole i poštuju BiH. To što vole Hrvatsku prije BiH stvarno mi puca qurac zbog tog. I naravno takva je većina Hrvata iz BiH koji izadju iz svojih vukojebina.
Vidiš, meni nije. Zašto? Pa zato što im je država BiH jedina država, tu su rođeni, tu odrasli, tu rade, nose pasoš ove države, kvalitet života im zavisi od života od ove države. Ali ne možeš ti se boriti svim srcem ako ovu državu stavljaš na drugo mjesto. Uz dužno poštovanje prema svima, ne uplićem se u njihov izbor ali moramo se svi učiti da nam je ovo prva država, ispred svake druge. Jer mislim da je ovo jedini preduvjet da napredujemo.

Damir Dzumhur!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 jul 2016, 22:30

Unofficialpage je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Ti u BiH trebaš voliti zastavu BiH a poštovati sve zastave na svijetu. Ne znam kako je zastava druge države problem u BiH pogotovo jer zastavu BiH van granica BiH stavljamo i ističemo gdje god stignemo. Kako god većina ovih priča proizilazi jer se ljudi ne pomjere iz svojih vukojebina(bilo koji grad, selo, mjesto u BiH) u kojima su rodjeni. Upoznao sam recimo dosta Hrvata iz Hecegovine i stvarno mi je srce bilo puno kada sam kroz neke neprimjetne stvari vidio da istinski vole i poštuju BiH. To što vole Hrvatsku prije BiH stvarno mi puca qurac zbog tog. I naravno takva je većina Hrvata iz BiH koji izadju iz svojih vukojebina.
Vidiš, meni nije. Zašto? Pa zato što im je država BiH jedina država, tu su rođeni, tu odrasli, tu rade, nose pasoš ove države, kvalitet života im zavisi od života od ove države. Ali ne možeš ti se boriti svim srcem ako ovu državu stavljaš na drugo mjesto. Uz dužno poštovanje prema svima, ne uplićem se u njihov izbor ali moramo se svi učiti da nam je ovo prva država, ispred svake druge. Jer mislim da je ovo jedini preduvjet da napredujemo.
Ti moras sto prije da se probudis. Momku x iz y mjesta Bosna nije prva drzava. Momak uci sve hrvarsko, ima putovnicu :mrgreen: , novac/ pomoc stize iz Hrvatske, ide u skolu s djecom koju isto boli neka stvar za BiH, gleda tv programe koji nemaju veze sa BIH, ne ide sa "onim" tamo drugim jer su druge vjere i drugacije se zovu itd.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jul 2016, 22:32

Samo shvati da je to utopija i da ti ne možeš nekome govoriti ko je i šta je i kojem narodu pripada i koju državu treba da najviše voli. Ni mi ne volimo da nam neko govori kojim jezikom pričamo, ne volimo da nas se poistovjećuje s Turcima (bar ja ne volim) i isto tako je retardirano da ti nekome objašnjavaš ko je i šta je. Te prijatelje koje sam naveo nisu puni mržnje kao 80% ljudi u BiH, vole svoje i ne samo da poštuju BiH nego je i vole, ali ipak ni to nam izgleda ne godi baš. Dosta je dvostrukih aršina kod vas.
Da je makar 50% stanovnika BiH kao ovih 10ak prijatelja koje sam naveo, živjeli bi u jednoj predivnoj državi.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 jul 2016, 22:34

Unofficialpage je napisao/la:
Ovo je skroz netacno.
Neka svako voli koga hoce, nije to bitno. Ova djeca pokazuju da su glavama u drugoj drzavi i da se kao i vecina njihovih sunarodnjaka dobrovoljno odricu ove drzave.
A dok postuju, ok je. Ali vecina ne postuje i to nije ok. Sto vidimo svake dvije godine u oktobru. Jer niko ne bira stranku zbog socio-ekonomskog programa. Dje ce to biti bitno, gluho bilo.
Kako god, djeca imaju najbolju namjeru i ja ih podrzavam unatoc ovom kiksu sa zastavama.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jul 2016, 22:40

Ne naređujem ja nikome, neka voli koga hoće, apsolutno njegovo pravo. Ali dok god je BiH usputna stanica, ovdje nema napretka. Zašto gubimo veliki broj igrača? Prosto iz razloga jer im je ovo druga država, ako ne uspiju u prvoj, mogu ovdje. Ako ima ikakav kvalitet ode tamo.

Damir Dzumhur!!!!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 jul 2016, 22:41

pinoglavi je napisao/la:
@selvin u suštini si upravu samo to što ti tražiš je utopija. Još nešto što nikako ne razumijem je kako to da tražimo od Hrvata i Srba u BiH da najviše vole BiH a kad se neki Bošnjak izjasni kao bosanac onda ga 80% Bošnjaka popljuje iz nekih svojih razloga, kao ne znaju svoj identitet, ne znaju ko su, šta su, nazivaju ih pogrdnim imenima i slično. Mislim da je čak toga bilo na ovom pdfu skoro.
Nije utopija. Meni ne smeta da nasi hrvati i srbi vole Hrvatsku i Srbiju, ali dok barem, BAREM postuju i ne mrzi BiH. Ova djeca imaju dobru namjeru, ali je nisu izrazili na pravi nacin, sto pokazuje koji haos vlada u glavama cak i onih koji zele dobro ovoj drzavi. Dakle, kako ja to vidim, i ono sto sam ocekivao nakon sto sam cuo da neka djeca nece podjele, jeste ili da se okupe pod ovom nasom 'plavo-zutom geometrijom' koja je takva upravo da bi izrazila svu neutralnost koja je valjda potrebna da neko ne mrzi ovu zemlju, ili da bosnjaci prosetaju ljiljane koji jesu nas nacionalni simbol, a da hrvati uzmu bilo sta sa sahovnicom,a srbi sa trobojkom. To bi imalo nekog smisla. Ovo sto su oni danas uradili jednostavno nema, sa koje god strane gledas. Ispade Jajce dvotrecinski teritorija Srbije i Hrvatske... :eh:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 jul 2016, 22:47

DANTES je napisao/la:

poserem se na tvoje poseravanje. ti sebi daješ za pravo na omalovažavaš nečiji identitet.
Drag si mi forumaš i sve, tako da ti halalim :D

Ovako izaći u grad i dići zastave i da to svi portali objave kao nešto čudno, pogledajte kako se fino živi bla bla bla

Lično svakodnevno sam u takvom društvu gdje ima tih "drugih" ne volim to reći, a čak ni da posebno nešto sugeriram, ono kao "eee ja sam ti danas bio sa NEMANJOM" uglavnom to kod nas narod voli da naglasi, kao jarane ne dijelim ti ja tako ljude, a odmah nesvjesno si napravio tu podjelu čim to izgovoriš, jer ti da si normalan nebi uopšte ni pomišljao o tome.

Mogu ti navesti primjer, evo ovdje kod nas u Doboju djeca krenu u srednju školu, nisu ni došla prvi dan kući kako treba odmah se pita koliko ima Srba, ili koliko je naših u razredu, i 80% tih će ti ko iz topa reći "ima nas 8"

Naravno, nisam to ovako trebao napisati u prvom postu, ali se može skontati, šta sam htio reći :salut:

Nemam potrebe više da išta govorim, svoje znam i meni je ovako super :D

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 jul 2016, 22:49

Nema potrebe da se ide dalje u diskusiju jer je @Slevin sve rekao. :thumbup:
Uglavnom, bravo za djecu unatoc ovom kiksu. Protiv zla zvanog 'dvije skole pod jednim krovom' se mora boriti. Jer Hrvatima je 2+2 =4 dok je Bosnjacima 2+2 =5.
Po Hrvatima glavni grad Spanije Madrid a po Bosnjacima Valencia.
I tako to...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.