BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

FoSte95
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la FoSte95 » 08 jul 2016, 19:07

Znači generalno ovo ljeto razočarenje (iako koliko god da smo optimistični bili, očekivano), e sad biće interesantno aBd sledećeg ljeta vidjeti kakve je rezultate dala liga 12, a pogotovo liga za prvaka.
Ja se iskreno nadam da će u top 4 na kraju prvenstva biti Sarajevo, Željo, Zrinjski i Sloboda (naravno da Sarajevo osvoji :mrgreen: :mrgreen: ). I generalno mislim da jedino ako ta 4 tima budu predstavljala našu zemlju u Evropi da se imamo čemu nadati (uz dužno poštovanje drugima).
Slobodi je ovo bila velika škola i sledeće sezone očekujem da bude bolja u Evropi.
To je neko moje mišljenje, živi bili pa vidjeli šta će se desiti :D :D :D

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 jul 2016, 19:11

Sarajlijica1946 je napisao/la:Tuzlaci se zale na pojacanja,kako moze neko biti pojacanje a tekme nije odigrao?Koja je to svemirska logika,pa niste doveli kurzavu wtf!
Pa normalno da nije odigrao kada papiri nisu zavrseni. Dragom bogu hvala drustvo i institucije su nam strasno efikasni.
S obzirom da su obojica (Fatic i Lazevski)imali jako dobre karijere koje cak i takve kakve jesu vecina igraca u ovoj ligi moze samo sanjati sa igra za Partizan,Inter,pa makar za C postavu na klupi.
Za BiH ligu su pojacanja obojica,sta ti nije jasno :?:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

JovanGeca
Kontakt:

Post Postao/la JovanGeca » 08 jul 2016, 19:12

FoSte95 je napisao/la:Znači generalno ovo ljeto razočarenje (iako koliko god da smo optimistični bili, očekivano), e sad biće interesantno aBd sledećeg ljeta vidjeti kakve je rezultate dala liga 12, a pogotovo liga za prvaka.
Ja se iskreno nadam da će u top 4 na kraju prvenstva biti Sarajevo, Željo, Zrinjski i Sloboda (naravno da Sarajevo osvoji :mrgreen: :mrgreen: ). I generalno mislim da jedino ako ta 4 tima budu predstavljala našu zemlju u Evropi da se imamo čemu nadati (uz dužno poštovanje drugima).
Slobodi je ovo bila velika škola i sledeće sezone očekujem da bude bolja u Evropi.
Bez ovog dijela :mrgreen:

+1

:thumbup:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 jul 2016, 19:14

JovanGeca je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:Znači generalno ovo ljeto razočarenje (iako koliko god da smo optimistični bili, očekivano), e sad biće interesantno aBd sledećeg ljeta vidjeti kakve je rezultate dala liga 12, a pogotovo liga za prvaka.
Bez ovog dijela :mrgreen:

+1

:thumbup:
haha jbg, cijeli svijet u bordo obojen :kafa: :kafa: :opaopa: :opaopa:

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 08 jul 2016, 19:14

solinas je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Tuzlaci se zale na pojacanja,kako moze neko biti pojacanje a tekme nije odigrao?Koja je to svemirska logika,pa niste doveli kurzavu wtf!
Pa normalno da nije odigrao kada papiri nisu zavrseni. Dragom bogu hvala drustvo i institucije su nam strasno efikasni.
S obzirom da su obojica (Fatic i Lazevski)imali jako dobre karijere koje cak i takve kakve jesu vecina igraca u ovoj ligi moze samo sanjati sa igra za Partizan,Inter,pa makar za C postavu na klupi.
Meni nasao pricati o karijerama,**** stepanov je imao karijeru pa corak!Nije mi jasno kako neko moze biti pojacanje a tekme u dresu slobode nije odigrao!Sad mi doveli saida i game over za sve klubove!?Tako ispade po tvojoj prici :kafa:

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 08 jul 2016, 19:17

JovanGeca je napisao/la:
Sarajlija88 je napisao/la:Prepirite se vi koliko hocete, samo da kazem ako je ko zaboravio slucajno u sest utakmica tri BH predstavnika su postigla jedan pogodak. Hvala lijepo, sad nastavite koliko je daleko Zenica, bi li bilo vise navijaca ovdje, ondje, koji se kup prizna koji ne itd...
Slazem se, ali nemojmo previse o tome da ne bi poceli izvlaciti podatke koliko su zavrsavale utakmice nasih predstavnika u proslim sezonama. Povuci se dok nisu kola krenula nizbrdo ;)
eh tu te cekam, znaci i dalje ste u tom fazonu, vi ste primili sedam golova, mi nismo itd, slabo ko od vas ce spomenuti puno Kosevo protiv Newcastlea, krcato, Ferencvorsa, Sheriffa, itd.Isfura jeste bilo, doduse vise u takmicenju kvalifikacije za ligu pravaka, gdje dodju bas kvalitetni timovi. Ti izgleda izgradio si podobar kompleks, bilo sta da se napise ovdje objektivno ti to proformulises kao da neko pise protiv Slobode. Jel tebi nije isfur u sest utakmica dati jedan gol, tri predstavnika ispast odma/namah. ako vec hoces da pricas o proslosti bh klubova u ovom takmicenju, onda spomeni i najveci uspjeh klupskog fudbala u BiH, a to je polufinale kupa uefa, danasnje evropa lige, gdje nasa tri predstavnika odma/namah ispadose.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 jul 2016, 19:17

solinas je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Ni dosad nisu bili dobri rezultati al ove godine su najlosiji
Sta ocekivati brate kad nas Sloboda u evropi predstavlja?
I opet ce.
Ne daj Boze! I onda ocekujemo nesto u evropi, hocemo iskorake, a treba nas Sloboda predstavljati?? Ako hocemo napredak lige i da nas fudbal nastavi da se razvija, onda evropu trebaju igrati timovi koji imaju mentalitet za to. Ne mogu na klubovi bez rezultata i navijaca to donijeti, uz duzno postovanje prema Radniku i Slobodi koji su bljesnuli jednu sezonu samo i to je to.
Bahati, bahati Željkan!
1946

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 jul 2016, 19:26

Sarajlijica1946 je napisao/la:
solinas je napisao/la:
Meni nasao pricati o karijerama,**** stepanov je imao karijeru pa corak!Nije mi jasno kako neko moze biti pojacanje a tekme u dresu slobode nije odigrao!Sad mi doveli saida i game over za sve klubove!?Tako ispade po tvojoj prici :kafa:
Gdje sam ja napisao da je game over za druge klubove :?:
Nama su pojacanja,i po imenima bili bi svakom klubu u ovoj ligi.
Hoce li taj epitet opravdati to je druga stvar,mogu ti naci desetke postova gdje vi nazivate Saida pojacanje na vasoj temi a nije utakmice odigrao,koliko je uopste odigrao zadnjih godina. :?:
Znaci potpuno ista situacija i ti nasao da pises jel neko pojacanje ili nije...... :roll:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

JovanGeca
Kontakt:

Post Postao/la JovanGeca » 08 jul 2016, 19:40

Sarajlija88 je napisao/la:
JovanGeca je napisao/la:
Sarajlija88 je napisao/la:Prepirite se vi koliko hocete, samo da kazem ako je ko zaboravio slucajno u sest utakmica tri BH predstavnika su postigla jedan pogodak. Hvala lijepo, sad nastavite koliko je daleko Zenica, bi li bilo vise navijaca ovdje, ondje, koji se kup prizna koji ne itd...
Slazem se, ali nemojmo previse o tome da ne bi poceli izvlaciti podatke koliko su zavrsavale utakmice nasih predstavnika u proslim sezonama. Povuci se dok nisu kola krenula nizbrdo ;)
eh tu te cekam, znaci i dalje ste u tom fazonu, vi ste primili sedam golova, mi nismo itd, slabo ko od vas ce spomenuti puno Kosevo protiv Newcastlea, krcato, Ferencvorsa, Sheriffa, itd.Isfura jeste bilo, doduse vise u takmicenju kvalifikacije za ligu pravaka, gdje dodju bas kvalitetni timovi. Ti izgleda izgradio si podobar kompleks, bilo sta da se napise ovdje objektivno ti to proformulises kao da neko pise protiv Slobode. Jel tebi nije isfur u sest utakmica dati jedan gol, tri predstavnika ispast odma/namah. ako vec hoces da pricas o proslosti bh klubova u ovom takmicenju, onda spomeni i najveci uspjeh klupskog fudbala u BiH, a to je polufinale kupa uefa, danasnje evropa lige, gdje nasa tri predstavnika odma/namah ispadose.
Jest mi isfur i zao mi je sto je tako. Nemam druze nikakav kompleks, nego mi je smijesno kako se ova prica pretvorila "sta bi bilo kad bi bilo", kao satro da su sarajevski klubovi bili onda.... :puke:
Mozda ti nisi mislio na to, ali nakon par medijskih natpisa, vidim da su ljudi usmjereni u tom smjeru razmisljanja. Sloboda je bila bolja ekipa od oba ta kluba u direktnim susretima prosle sezone i zasluzeno je predstavljala BiH u evropskim takmicenjima. A to sad "SBB-KBB" macku o rep se ta prica moze objesiti.
Kao da ja pricam, da smo dobili ove-one u zdrijebu, Sloboda bi sto posto prosla. To niko ne moze znati :nene:

Budi mi pozdravljen :thumbup:

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 08 jul 2016, 19:48

Sloboda je igrala dobro protiv ekipe iz jače lige od naše i koja ima budzet oko 12-14 miliona godišnje.Nije se osramotila igrom i uz malo sreće mogla je proći dalje.Sad idemo zagorčavat zivot redom u Pl BiH.
DRŽAVA TUZLA!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 jul 2016, 19:53

Bruka i sramota. Bolje da niko nije niti nasupao u Europi ove godine.

Jad i bijeda. Najgora liga u Europi.
I onda se zalimo malo navijaca na tribinama.
Sta da gledaju?

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 08 jul 2016, 20:01

Evander je napisao/la:Bruka i sramota. Bolje da niko nije niti nasupao u Europi ove godine.

Sta da gledaju?
Ma samo nek nam FIFA zabrani igrati 3 sezone u europi dok se ne opametimo.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 08 jul 2016, 20:25

Iceplayer je napisao/la:
Evander je napisao/la:Bruka i sramota. Bolje da niko nije niti nasupao u Europi ove godine.

Sta da gledaju?
Ma samo nek nam FIFA zabrani igrati 3 sezone u europi dok se ne opametimo.
Čuj dok se ne opametimo... E jaka je to pamet....problem su pare jarane...kakva crna pamet.... Sta očekuješ ti u ovoj sirotinjskoj državi... Neke transfere,neke igrače a na 5,6 stadiona reflektore imaš...u 21. vijeku
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 jul 2016, 20:33

Infrastruktura je ogroman problem, postoji ogromna razlika u igranju na losem terenu i na dobrom terenu, to se cak i nas u ligi moze vidjeti kako drugacije tekma izgleda kada se igra na bilinom i npr. u Lukavici.
Pa sad zamislite kako je nekom klincu koji citav zivot po barama igra fudbal od pionira do seniora pa kad dodje na neki teren u Evropu, kombiniranje u ofanzivi, pas i utrcavanja u prostor, dupli pas i slicne stvari su nam nepostojece, a odbraniti se protiv takvih stvari kada dodje ozbiljna ekipa je duplo teze.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 jul 2016, 21:28

joker90 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Ni dosad nisu bili dobri rezultati al ove godine su najlosiji
Sta ocekivati brate kad nas Sloboda u evropi predstavlja?
Molim te, suzdrzi se daljeg pisanja na temi, ne vidim nikakav razlog da ovdje vodis glavnu rijec. Pusti ljude da diskutuju bez konstantnih provokacija.

Ne zaboravite cinjenicu da je ovo forum koji favorizira navijace Bh reprezentacija i Bh klubova pa bi svi izraelci, maltezani i bugari mogli krenuti istim putem kojim su razni provokatori iz srbije i hrvatske prosli u ranijim godinama.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 jul 2016, 21:42

@Joker90 bas argumentovano pise, ne vidim nikakve provokacije. Svaka mu je na mjestu :kafa:

Ocekivao sam lose nastupe, ali ovoliko lose nisam. Ostaje jedino da Zrinjski napravi cudo protiv Poljaka :bih:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

JovanGeca
Kontakt:

Post Postao/la JovanGeca » 08 jul 2016, 21:55

Mokes je napisao/la:@Joker90 bas argumentovano pise, ne vidim nikakve provokacije. Svaka mu je na mjestu :kafa:

Ocekivao sam lose nastupe, ali ovoliko lose nisam. Ostaje jedino da Zrinjski napravi cudo protiv Poljaka :bih:
Sta ti pricas bolan, joker svrsava vec dva dana zbog neuspjeha Slobode. Navijao, dizao atmosferu i ljubio grb Beitara.

Bilo je i gorih, tako da opusteno ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 jul 2016, 22:29

FK Sarajevo - Evropa (od PLBIH):
Izbacili:
2002/03 Kup Uefa; Sigma Olomuc (sezonu prije zavrsili na diobi drugog mjesta zajedno sa Slaviom Prag)
2006/07 Kup Uefa: Rangers (Andora)
2007/08 LP: Marsaxlokk (prvak Malte), Genk (sezonu prije nas drugi u Belgiji).
2009/10 Europska Liga: Spartak Trnava (treci iz slovacke lige), Helsingborg (sezonu prije nas drugi, u sezoni kad su igrali sa nama sampioni Svedske).
2011/12 Europska Liga: Orebro
2012/13 Europska Liga: Hibernians (Malta), Levski Sofija (sezonu prije nas treci, sezona kad su igrali sa nama drugi - kiksali u zadnjem kolu i izgubili titulu).
2014/15: Haugesund, Atromitos (treci iz grcke lige, do meca sa nama cijelu sezonu nisu izgubili kuci).
Ispali:
2002/03 Kup Uefa: Besiktas (sezonu prije nas treci, u sezoni kad su nas izbacili sampioni. Izborili remi 2:2 u prvom mecu u Istanbulu).
2003/04 Kup Uefa: Sartid Smederevo
2006/07 Kup Uefa: Rapid Bukurest (sezonu prije nas drugi u ligi, u Kupu Eufa zavrsili prvi u grupi ispred Shakhtara, PAOKA, Rennesa, Stuttgarta, nakon toga izbacili Hertu i Hamburg pa ispali u cetvrtfinalu od Steaue Uknjizena pobjeda od 1-0 na Kosevu.)
2007/08: Basel Kup Uefa (sezonu prije nas drugi, u 07/08 sampioni), LP od Dynamo K. Izboren play-off LP i Kup Uefa.***
2009/10 Europska Liga: Cluj (sezona prije nas sampioni Rumunije, igrali LP). Play-off Europske lige***.
2011/12 Europska Liga: Sparta Prag (Drugi i u sezoni prije nas i u sezoni kad su igral sa nama uz osvojen kup).
2012/13 EL: Zeta
2013/14 EL: Kukesi
2014/15 EL: Borussia Mönchengladbach. Play-off EL***.
2015/16 LP: Lech Poznan.

Ovo je nas bilans. I sad dodje neki frajko iz Tuzle i kaze kako smo mi ljubomorni na njih. :bow: Dajte vas godinu po godinu da uporedimo???
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 jul 2016, 22:31

Sabinho je napisao/la:FK Sarajevo - Evropa (od PLBIH):
Izbacili:
2002/03 Kup Uefa; Sigma Olomuc (sezonu prije zavrsili na diobi drugog mjesta zajedno sa Slaviom Prag)
2006/07 Kup Uefa: Rangers (Andora)
2007/08 LP: Marsaxlokk (prvak Malte), Genk (sezonu prije nas drugi u Belgiji).
2009/10 Europska Liga: Spartak Trnava (treci iz slovacke lige), Helsingborg (sezonu prije nas drugi, u sezoni kad su igrali sa nama sampioni Svedske).
2011/12 Europska Liga: Orebro
2012/13 Europska Liga: Hibernians (Malta), Levski Sofija (sezonu prije nas treci, sezona kad su igrali sa nama drugi - kiksali u zadnjem kolu i izgubili titulu).
2014/15: Haugesund, Atromitos (treci iz grcke lige, do meca sa nama cijelu sezonu nisu izgubili kuci).
Ispali:
2002/03 Kup Uefa: Besiktas (sezonu prije nas treci, u sezoni kad su nas izbacili sampioni. Izborili remi 2:2 u prvom mecu u Istanbulu).
2003/04 Kup Uefa: Sartid Smederevo
2006/07 Kup Uefa: Rapid Bukurest (sezonu prije nas drugi u ligi, u Kupu Eufa zavrsili prvi u grupi ispred Shakhtara, PAOKA, Rennesa, Stuttgarta, nakon toga izbacili Hertu i Hamburg pa ispali u cetvrtfinalu od Steaue Uknjizena pobjeda od 1-0 na Kosevu.)
2007/08: Basel Kup Uefa (sezonu prije nas drugi, u 07/08 sampioni), LP od Dynamo K. Izboren play-off LP i Kup Uefa.***
2009/10 Europska Liga: Cluj (sezona prije nas sampioni Rumunije, igrali LP). Play-off Europske lige***.
2011/12 Europska Liga: Sparta Prag (Drugi i u sezoni prije nas i u sezoni kad su igral sa nama uz osvojen kup).
2012/13 EL: Zeta
2013/14 EL: Kukesi
2014/15 EL: Borussia Mönchengladbach. Play-off EL***.
2015/16 LP: Lech Poznan.

Ovo je nas bilans. I sad dodje neki frajko iz Tuzle i kaze kako smo mi ljubomorni na njih. :bow: Dajte vas godinu po godinu da uporedimo???
Sad ce ti reci da se to nista nije desilo, da je ovo sarajevski lobi izmislio.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 08 jul 2016, 22:31

Atromitos, Helsinborg, Sigma su daleko od evro prosjeka. Kod nas se vjecito precjenjuju takve ekipe...

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.