1. HNL
Re: 1. HNL
Gabrijel Boban novi igrac Osijeka. Strasno pojacanje, Osijek se ne sali
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Vrlo moguce da ce im doci i Radonjic iz Dinama, a vec su potpisali Baraca i Barisica s kojima su ucvrstili zadnji liniju. Po meni opet nekako najvece pojacanje ostanak Vojnovica. Valjda ce ga konacno zadrzati na par sezona, a ako su ulagaci ozbiljni znat ce da ga vrijedi platiti. Meni osobno jedan od najdrazih igraca koji je igrao HNL.
Jucer su najavili sta bi moglo biti od stadiona i trening kampa. Za mjesec dana ce se znati sve konkretno. Sve mi mirise na novu Rijeku, samo da Grad stane uz njih i izadju im u susret s birokracijom jer ulagaci odustaju najvise zbog us*ane birokracije. Mozda ne odmah, ali Osijek bi mogao biti nova konkurentna ekipa u HNL-u i zelim im srecu na tom polju jer kao klub i grad imaju potencijala. Vrlo brzo mi mogli zapaliti publiku i imati dobru posjetu.
Jucer su najavili sta bi moglo biti od stadiona i trening kampa. Za mjesec dana ce se znati sve konkretno. Sve mi mirise na novu Rijeku, samo da Grad stane uz njih i izadju im u susret s birokracijom jer ulagaci odustaju najvise zbog us*ane birokracije. Mozda ne odmah, ali Osijek bi mogao biti nova konkurentna ekipa u HNL-u i zelim im srecu na tom polju jer kao klub i grad imaju potencijala. Vrlo brzo mi mogli zapaliti publiku i imati dobru posjetu.
@Signore
Aj' baci koju informaciju za mene kao nekog ko je jako zainteresovan za sve ozbiljne pomake u nogometu u regionu, a nije upućen u dešavanja u Osijeku... O kakvim ulagačima je riječ? Planovi za novi stadion i kamp, link, render?
Generalno kad je u pitanju Hrvatska i nogomet, Slavonija je jedan popriličan neiskorišten potencijal kad govorimo o lokaciji za još koji ozbiljan klub...
Aj' baci koju informaciju za mene kao nekog ko je jako zainteresovan za sve ozbiljne pomake u nogometu u regionu, a nije upućen u dešavanja u Osijeku... O kakvim ulagačima je riječ? Planovi za novi stadion i kamp, link, render?
Generalno kad je u pitanju Hrvatska i nogomet, Slavonija je jedan popriličan neiskorišten potencijal kad govorimo o lokaciji za još koji ozbiljan klub...
Osijek je prodan madjaru Lorincu Mesarosu, a njegov partner, suvlasnik i predsjednik kluba je Ivan Mestrovic, inace osjecanin. Posao je zavrsen prije nekih pola godine i jedini cilj je bio ostati u ligi. Osijek je to i uspio i sad zele u vrh hrvatskog nogometa, ali i dobre rezultate u Europi. Znaju da to nije moguce odmah, jer je klub u koji su dosli u rasulu, dugovima, bez kvalitetne struke, infrastrukture, igrackog kadra itd., ali vrijedno rade i jedan po jedan problem otpada.Edol je napisao/la:@Signore
Sto se stadiona tice, evo ti link s presice na kojem se govori o stadionu [youtube][/youtube]
Ako ti se ne da gledati jer traje 7-8 minuta, evo ukratko. Oni zele reprezentativni stadion, stadion od 20tak tisuca mjesta. Uvjereni su da klubu treba toliki stadion i stadion od 10-12 tisuca mjesta ne smatraju ozbiljnim stadionom. To je Mestrovic govorio jos prije neka dva mjeseca kada je prvi put najavio da NK Osijek ide u izgradnju novog stadiona.
Imali su u planu 3 lokacije. Na prvoj nemaju infrastrukturu, nemaju puteve, vodovod, struju i slicno. Na drugoj ima privatnih zemljista pa samim tim cijena raste jer bi Grad Osijek klubu zemljiste dao u koncesiju sto je puno prihvatljivije nego kupnja novog. Treca opcija je ostanak na Gradskom vrtu. To im je i najrealnija opcija, jer oni misle da ne mogu izgraditi toliki stadion odjednom i da bi na novoj lokaciji izgradili stadion od 10-12 tisuca i ne bi bili konkurentni za reprezentativne utakmice. Na Gradskom vrtu bi ostavili kompletnu zapadnu tribinu, ali moraju prvo vidjeti kakva je statika i koliko je to realno, da se ta tribina ne rusi nego da se samo renovira. Pomjerili bi teren zapadu, uklonili atletsku stazu, napravili novi istok, jug i sjever i sve to zajedno pokrili.
Brine ih jedino to sto ne bi imali gdje igrati dok se pravi novi stadion, ali imaju u planu napraviti stadion do Gradskog vrta kapaciteta 1.000 do 1.500 sjdecih mjesta i tome dodati montazne tribine i na tom stadionu igrati dok se glavni stadion gradi.
Sto se tice kampa. Rekli su da zele minimalno 6 terena i da kamp mora biti uz stadion jer ce sve puno lakse funkcionirati kada hotel i sve potrebno smjeste na glavni stadion. Nece biti potrebe za hodanjem od jednog do drugog kada su utakmice, treninzi, karantene i slicno.
Konkretno rjesenje, tj. renderi i sve ostalo ce objaviti za nekih mjesec dana kada se nadaju da ce sve prokontati i znati konacni plan. Ne znam, meni djeluju ozbiljno, rekao bih da je Mestrovic cak ozbiljniji nego Miskovic, samo sto je Misko odmah dobio dobru svotu love dok ce Osijek sve polagano i planski sto je po meni puno pametnije.
Lokomotiva - UE Santa Coloma 4-1 (7-2 ukupno)
Lokosi rutinski odradili slabasne andorce i donijeli dva boda hrvatskom koeficijenut. Rumunji na tri pobjede.
Lokosi rutinski odradili slabasne andorce i donijeli dva boda hrvatskom koeficijenut. Rumunji na tri pobjede.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Kada govorite o Osijeku evo malo i o Cibaliji.
Tamo je pravo rasulo kako stvari stoje izvrstan klub za kladionicare. Realno je da Cibalia do 15 kola ispadne.
Tamo je pravo rasulo kako stvari stoje izvrstan klub za kladionicare. Realno je da Cibalia do 15 kola ispadne.
Cibalia u posljednjih deset dana priprema uoči prvoligaške sezone ulazi u ne baš dobrom ozračju. Cibalia nema još riješeno pitanje igračkog kadra. Trener Stanko Mršić ima pod nadzorom 30-ak igrača, ali njih desetak nema još riješene “papirnate” odnose s klubom. Štoviše, svoj ugovor nije potpisao ni trener Stanko Mršić.
- Što se mene tiče, sve je dogovoreno, ali meni je puno važnije da se riješe pitanja igrača. Igrački kadar je najvažniji za Cibaliju. Oni će biti ti koji će ostvariti uspjeh ili neuspjeh u prvenstvu. Nadam se da će se to što prije riješiti - rekao je Mršić.
Od najava koje su prezentirane javnosti nakon uspješnog završetka drugoligaške sezone u smislu dovođenja kvalitetnih pojačanja izgleda da neće biti ništa ili gotovo ništa. Istina je da je situacija, što se financija tiče, jako loša, ali to se znalo i prije ulaska u prvoligaško društvo, pa se ipak odlučilo ići u zahtjevne prvoligaške vode. Osim igračkih i financijskih problema u Cibaliji bi trebali do početka sezone odraditi i neke tehničke preinake na svom stadionu, ponajprije tu mislimo instaliranje brojača gledatelja, što nije nimalo jednostavan postupak. Hoće li uspjeti to uraditi do 17. srpnja i utakmice s Hajdukom veliko je pitanje. Vjerojatnije je kako će iz Vinkovaca prema HNS-u zatražiti odgodu postavljanja brojača za neko određeno ili neodređeno vrijeme.
Velike želje za povratkom Cibalije u prvoligaško društvo su se ostvarile, ali su došli i novi problemi s kojima se do tada uprava kluba nije susretala. I ono malo operativaca koji u klubu rade opterećeni su do krajnjih granica. Puno je još problema koje predsjednik Miroslav Gagro i sportski direktor Dražen Pernar moraju riješiti u najskorije vrijeme.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Poznajem dosta ljudi u Vinkovcima jer tamo imam rodbine, cak mi rodjak igra u juniorima Cibalije i u tom klubu nikad nista nije stimalo. Cak i kad su bili na vrhu imali su problema. U Europi su ispadali od Cliftonvillea. Njih najvise muce financije, nezainteresiranost grada za klub i nezainteresiranost lokalnih mocnika, tj. sponzora za klub. Kao glavnog krivca za to vide uprave ili uprave u kojim uvijek sjede neki lijevi likovi koji ne znaju voditi klub.
Ljudi vole Cibaliju, ali ljudi zele rezultate i tada ce doci na stadion. Meni je zalosna njihova situacija jer kao sredina imaju potencijala, ali kao klub uvijek neko s*anje. Mozda bolje da su zavrsili drugi i ispali u kvalifikacijama, ali bi tad svakako ostala Istra koju bi cekala ista sudbina koja ceka Cibaliju.
HNL je ocito prezahtjevna liga i tu svatko nema mjesta. Ganjala se liga 10 da bi se rijesili sela u eliti i kad vidimo da veci klubovi muku muce onda mozemo reci da se konacno uganjalo. Nije mi drago da netko ima financijskih problema, ali ako vec mislis igrati prvu ligu onda moras raditi svoj posao, a u Istri, Cibaliji i Zagrebu se posljednjih sezona jako, jako malo radilo. Zagreb i Cibalia su osvajali cvajtu, ali to je nikakav posao kad ostatak lige nema ambicije i da kazem, nisu glupi kao oni da se guraju tamo gdje za njih realno nema mjesta.
Nisam pratio Sibenik bas ni malo od kad je sezona zavrsila, ali se nadam da ce oni biti OK i da ce izdrzati sezonu, a kasnije ce biti puno lakse.
Ljudi vole Cibaliju, ali ljudi zele rezultate i tada ce doci na stadion. Meni je zalosna njihova situacija jer kao sredina imaju potencijala, ali kao klub uvijek neko s*anje. Mozda bolje da su zavrsili drugi i ispali u kvalifikacijama, ali bi tad svakako ostala Istra koju bi cekala ista sudbina koja ceka Cibaliju.
HNL je ocito prezahtjevna liga i tu svatko nema mjesta. Ganjala se liga 10 da bi se rijesili sela u eliti i kad vidimo da veci klubovi muku muce onda mozemo reci da se konacno uganjalo. Nije mi drago da netko ima financijskih problema, ali ako vec mislis igrati prvu ligu onda moras raditi svoj posao, a u Istri, Cibaliji i Zagrebu se posljednjih sezona jako, jako malo radilo. Zagreb i Cibalia su osvajali cvajtu, ali to je nikakav posao kad ostatak lige nema ambicije i da kazem, nisu glupi kao oni da se guraju tamo gdje za njih realno nema mjesta.
Nisam pratio Sibenik bas ni malo od kad je sezona zavrsila, ali se nadam da ce oni biti OK i da ce izdrzati sezonu, a kasnije ce biti puno lakse.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Bas naprotiv, Cibaliju spasava grad, predsjednik kluba ja orofesionalan kadar grada, Cibalija nema sponzora, zanimljivo je da je grad stvorio vrhunske uvjete. Nemam pojma da li si bio, al'ono sto Vinkovci imaju od poliklinike do mnostva terena, bazen, vrhunski fitness, odlican restoran, stanove za djecu na stadionu, izvrsni uvjeti, jaci od Veslacke. Njima je privreda u kur.cu, iseljavanje.Signore je napisao/la:Poznajem dosta ljudi u Vinkovcima jer tamo imam rodbine, cak mi rodjak igra u juniorima Cibalije i u tom klubu nikad nista nije stimalo. Cak i kad su bili na vrhu imali su problema. U Europi su ispadali od Cliftonvillea. Njih najvise muce financije, nezainteresiranost grada za klub i nezainteresiranost lokalnih mocnika, tj. sponzora za klub. Kao glavnog krivca za to vide uprave ili uprave u kojim uvijek sjede neki lijevi likovi koji ne znaju voditi klub.
Vita est militia
A ne znam. Ovi moji mi uvijek pricaju da Grad i nije uz klub. Za privredu znam da je u k*, sva ova rodbina ili ima neki svoj manji privatni posao tipa poljoprivrede ili rade u drzavnim firmama (policija, zeljeznica, skolstvo). Bas nitko ne radi u nekoj firmi, a imam ih sigurno 15 koji rade. U gradu i nisam toliko hodao, nisam upratio infrastrukturu, moji su u Janjkovcima pa uglavnom tamo produzim.UltrasNotRed je napisao/la:
Bas naprotiv, Cibaliju spasava grad, predsjednik kluba ja orofesionalan kadar grada, Cibalija nema sponzora, zanimljivo je da je grad stvorio vrhunske uvjete. Nemam pojma da li si bio, al'ono sto Vinkovci imaju od poliklinike do mnostva terena, bazen, vrhunski fitness, odlican restoran, stanove za djecu na stadionu, izvrsni uvjeti, jaci od Veslacke. Njima je privreda u kur.cu, iseljavanje.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Poznam tamo situaciju, cesto sam dolje, a i sa Ultrasima idem na repku vrlo cesto. Grad stoji iza njih, al'ne dozvoljava da neko uzme 50+1 dionicu, zele kontrolu, nesto slicno kao Zeljo. Oni bi vec imali strasne investitore da to nije tako. Odbili su Firenzu, Bayern, neke Ruse. Na onakvu infrastrukutru, gdje imas sve, moze se prodati. Sada im je Mamic platio prvu ratu predstecajne nagodbe.Signore je napisao/la:A ne znam. Ovi moji mi uvijek pricaju da Grad i nije uz klub. Za privredu znam da je u k*, sva ova rodbina ili ima neki svoj manji privatni posao tipa poljoprivrede ili rade u drzavnim firmama (policija, zeljeznica, skolstvo). Bas nitko ne radi u nekoj firmi, a imam ih sigurno 15 koji rade. U gradu i nisam toliko hodao, nisam upratio infrastrukturu, moji su u Janjkovcima pa uglavnom tamo produzim.UltrasNotRed je napisao/la:
Bas naprotiv, Cibaliju spasava grad, predsjednik kluba ja orofesionalan kadar grada, Cibalija nema sponzora, zanimljivo je da je grad stvorio vrhunske uvjete. Nemam pojma da li si bio, al'ono sto Vinkovci imaju od poliklinike do mnostva terena, bazen, vrhunski fitness, odlican restoran, stanove za djecu na stadionu, izvrsni uvjeti, jaci od Veslacke. Njima je privreda u kur.cu, iseljavanje.
Vita est militia
- gerdmuller
- Kontakt:
Grad daje oko milijun kuna godisnje a navodno ce se i to smanjiti.Sponzora nema na vidiku.
Sto se tice same ekipe od bitnijih igraca samo je Filipovic otisao u Inter Zapresic.Kao zamjena stigao je Jerbic iz Zadra za kojeg mnogi imaju rijeci hvale.Svakako treba se dovest jos 2,3 provjerena imena.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- gerdmuller
- Kontakt:
UltrasNotRed je napisao/la:Kada govorite o Osijeku evo malo i o Cibaliji.

Izjava Mijokovića poslje utakmice:Klub koji ima godisnji proračun 100 milijuna eura, 10 masera, 5 ekonoma, žene koje im peru rublje i nisam uspio prebrojati koliko trenera, izgubi od jedne "male" Cibalije. Što da vam kažem, osim da smo presretni, pokazali smo svima, i što je najbitnije sami sebi, da možemo. Iako smo svjesni da ne treba letjeti zbog prijateljske utakmice protiv jakog protivnika, mislim da imamo razlog za optimizam.
A da vam ne pričam jos o tome da su iznajmili cijeli hotel, ljudi im prate preko laptopa koliko trče, koliko pasova imaju i slicne stvari, ma čuda, drugi svijet.
U zadnje vrijeme dosta crnih priča se uvuklo u klub. Pozivam navijače da nam budu 12. igrač, kao i prošle godine, i da popravimo atmosferu koja u zadnje vrijeme nije bajna.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Ma jel to Kuban Krasnodar skinut? 

- gerdmuller
- Kontakt:
1/2
U svim pripremnim utakmicama Cibalia je igrala dobro ali je realizacija bila losa.Sada se otvorilo i nije mogla bolja najava pred Hajduk.

- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Prica se o povratku Lulica u Osijek takoder.
Bit ce ih lijepo gledati ove sezone, a bilo bi odlicno gledati koju Europsku tekmu u Osijeku, pa makar i koje pretkolo kvalifikacija
Bit ce ih lijepo gledati ove sezone, a bilo bi odlicno gledati koju Europsku tekmu u Osijeku, pa makar i koje pretkolo kvalifikacija

Ima prijenos Lokomotive u 18.00 na onoj televiziji gdje je sad Blazicko. Ne znam kako se zove ali na maxTVu je na kanalu 407.
Lulic vec par dana u Osijeku, trenira s ekipom. Stigao je na jednogodisnju posudbujopaa7 je napisao/la:Prica se o povratku Lulica u Osijek takoder.
HNTV se zove. U BiH se moze gledati tko ima HOME TV.Lex je napisao/la:Ima prijenos Lokomotive u 18.00 na onoj televiziji gdje je sad Blazicko. Ne znam kako se zove ali na maxTVu je na kanalu 407.
Hajduk na HRT2
Dok sam ja ovo pisao bilo je samo nekih prica, u meduvremenu je dosaoSignore je napisao/la:Lulic vec par dana u Osijeku, trenira s ekipom. Stigao je na jednogodisnju posudbujopaa7 je napisao/la:Prica se o povratku Lulica u Osijek takoder.

Rovaniemi - Lokomotiva 1-1
Nisam gledao utakmicu, neke obaveze me sprijecile da potrazim kakav stream, ali dobar rezultat s gostovanja. Vidim da je Lokomotiva vodila i da je po statistici bila dominantna i steta sto su domaci izjednacili tri minute prije kraja. Mogla je to biti i pobjeda, ali ovo bi svi potpisali prije pocetka utakmice i ne sumnjam da ce u uzvratu potvrditi prolaz dalje.
CSMS - Hajduk 2-2
Domaci su na poluvremenu vodili 2-0, a ja u svom zivotu nikad nisam gledao goreg Hajduka. Igra je bila ocajna, kako naprijed tako i nazad. Mali Cosic je kriminalan i napravio je pogresku koju djeca u pionirima ne rade. Za onu igru ne znam sto reci, katastrofa je cak i blaga rijec. Sreca pa se Pusnik odvazio uvesti nespremnog Ohandzu koji je onako nespreman izdominirao u drugom dijelu. Odmah na pocetku je zabio za smanjenje, a ostatak je odigrao kao da je on jedini spreman, a ostatak ekipe na pocetku priprema. Izjednacenje je stiglo u posljednjim sekundama, rekao bih cak i zasluzeno, ali uz samu srecu i nista vise. Hvala Grahovcu na katastrofalnoj reakciji i hvala Saidu sto je pokusao.
Na kraju mislim da se moze biti zadovoljno. Dvije utakmice, dva remija na gostujucim terenima, jos su postignuti golovi i mislim da i jedni i drugi moraju ici dalje.
Hrvatska je na kraju ostala 16., a zahvaljujuci golu Saida Rumunjska se nije odmakela nego se Hrvatska cak i priblizila zbog remija Lokmotive. Odnos je sad 22.150 - 21.125 u korist Rumunjske. To je dakle jedan remi, a Hrvatska bi pobjedama Dinama, Lokosa i Hajduka vec fino odmakela, mada tek tad krece bitka, jer se u borbu ukljucuju Steaua i Astra kroz LP, te Pandurii i Viitorul u EL. Za Hrvatsku krece Rijeka kroz EL. Svi ce svoje protivnike saznati sutra. U LP ce nositelj biti Dinamo dok Steaua i Astra nece. U EL mjesto nositelja imat ce Rijeka i Hajduk dok ce Lokomotiva, Pandurii i Viitorul biti nenositelji.
Nisam gledao utakmicu, neke obaveze me sprijecile da potrazim kakav stream, ali dobar rezultat s gostovanja. Vidim da je Lokomotiva vodila i da je po statistici bila dominantna i steta sto su domaci izjednacili tri minute prije kraja. Mogla je to biti i pobjeda, ali ovo bi svi potpisali prije pocetka utakmice i ne sumnjam da ce u uzvratu potvrditi prolaz dalje.
CSMS - Hajduk 2-2
Domaci su na poluvremenu vodili 2-0, a ja u svom zivotu nikad nisam gledao goreg Hajduka. Igra je bila ocajna, kako naprijed tako i nazad. Mali Cosic je kriminalan i napravio je pogresku koju djeca u pionirima ne rade. Za onu igru ne znam sto reci, katastrofa je cak i blaga rijec. Sreca pa se Pusnik odvazio uvesti nespremnog Ohandzu koji je onako nespreman izdominirao u drugom dijelu. Odmah na pocetku je zabio za smanjenje, a ostatak je odigrao kao da je on jedini spreman, a ostatak ekipe na pocetku priprema. Izjednacenje je stiglo u posljednjim sekundama, rekao bih cak i zasluzeno, ali uz samu srecu i nista vise. Hvala Grahovcu na katastrofalnoj reakciji i hvala Saidu sto je pokusao.
Na kraju mislim da se moze biti zadovoljno. Dvije utakmice, dva remija na gostujucim terenima, jos su postignuti golovi i mislim da i jedni i drugi moraju ici dalje.
Hrvatska je na kraju ostala 16., a zahvaljujuci golu Saida Rumunjska se nije odmakela nego se Hrvatska cak i priblizila zbog remija Lokmotive. Odnos je sad 22.150 - 21.125 u korist Rumunjske. To je dakle jedan remi, a Hrvatska bi pobjedama Dinama, Lokosa i Hajduka vec fino odmakela, mada tek tad krece bitka, jer se u borbu ukljucuju Steaua i Astra kroz LP, te Pandurii i Viitorul u EL. Za Hrvatsku krece Rijeka kroz EL. Svi ce svoje protivnike saznati sutra. U LP ce nositelj biti Dinamo dok Steaua i Astra nece. U EL mjesto nositelja imat ce Rijeka i Hajduk dok ce Lokomotiva, Pandurii i Viitorul biti nenositelji.
Koliko jadan moraš bit za ovakva dva potezaNakon Dinama koji je na službenim stranicama objavio ljestvicu nadolazećeg prvenstva u kojoj je najvećeg rivala Hajduka suprotno abedcednom redu smjestio na posljednje mjesto ljestvice Rijeka je otišla korak dalje.
Na službenim stranicama kluba s Rujevice objavljena je tablica MAXtv Prve lige za sezonu 2016/17 na kojoj se nalazi devet klubova, a slučajno ili ne s popisa je izostavljen njihov jadranski rival Hajduk.
Je li u pitanju pogreška ili provokacija zaključite sami...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.