BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la MortemHz » 08 jul 2016, 01:00

pinoglavi je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Scenario sta bi bilo kad bi bilo, ovo je najgora sezona za BiH klubove poslije rata.
Pa to je cinjenica i rezultati su katastrofa samo pisem da ovo nije odraz nekvaliteta nase lige ili dokaz da nam je fudbal u silaznoj putanji kao sto vecina predstavlja.

Najveci problem je nesposobnost uprava klubova i manjak ambicije kod nekih. Nije problem ispasti od Kukesija ili Zete, problem je kad se potuces sa Borusijom, onda igras LP i naredne godine ne izboris Europu. Nije ni problem sto se Zeljo obrukao protiv Izraelaca ali je problem sto su prosle godine parirali Standardu i onda nisu izborili Europu. Nije problem ni Sirokom sto je ispao od Maltezana, problrm je sto su 10godina uvijek u Europi bili i nisu napravili nikakav iskorak, nisu ni pokusali. Onda dodje sezona bez Europe, onda rasprodaja igraca pred Europu.
Mogu nam 2-3 kluba naredne godine igrati playoff ali sta ti znaci kad je vecina uprava nesposobna da to iskoristi kao zalet da naprave nesto vise. Ne bi me cudilo da nam 2 kluba igraju playoff onda naredne godine jedan od ta 2 ni ne izbori Europu.
Ovako rezultati ovise iskljucivo od srece pri zdrijebu, srece u dvomecu i tako sto se jednom u 5 godina potrefi odlicna generacija pa napravi ozbiljniji rezultat sto se ne iskoristi za vise stepenice.
Odlicno napisano. :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 jul 2016, 01:19

Samo onaj izblajhani i 11-ka iz Beitara ubise. Jos jednom da kazem da je Karic morao bolje reagovati. Sloboda i Radnik korektno ispali, Siroki Brijeg zayebao i to posteno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2016, 01:21

Iskreno volio bi da je neki nas klub prosa pogotovo sam navijao za Radnik, ali jbg...Zeljo i Sarajevo bolje prolaze u Evropi jer kad su ovakve tekme gdje kvalitet nije neki ni na jednoj strani onda je najbitnije iskustvo i euforija koja se stvara kod navijaca. Evo ja cu uzet za primjer sebe tacno da ne igram kladionicu ne bi ni skonto da igraju ovi nasi Evropu...onda posjeta Fukara u Zenici dovoljno govori sama za sebe. Busaju se u prsa svime i svacime i onda na realno gledano historijsku utakmicu kluba ih dodje koa manijaka protiv celika...A nije da nemaju stanovnika. Odmah da kazem ne zelim rasprave samo iznosim misljenje.

Sloboda realno nije se ni ocekivlo da prodju mada su me zaista iznenadili kako su stajli, ali jbg realno je da su **** jaci i u ZE im je ponisten cist go. Radnik kao sto sam vec rekao na neiskustvo ispali...

Široki bruka i sramota...jeste da je Malta pocela malo vise ulagati u fudbal, ali dva puta da nisi u stanju da ih makar jednom dobijes...ma daj

Zrinjski nece tako lako ispast bar tako mislim poucen iskustvom Lecha i Sarajeva, ali vidjecemo. Mada ipak je Legija drugi svijet za n asu ligu.

EDIT: Vidim spominju se ambicije...i to ima itekako uticaja. Realno izuzeve nas, pitara i donekle Zrinje nisam zaista vidio da je neki klubiz BiH ikada uradio nesto kaok bi prosao u Evropi. Sve se svodi na zrijeb i srecu. Sto je najgore i ova tri nabrojana su daleko od ozbiljnog onda samo mozes zamislit kakvi su ostali
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 08 jul 2016, 01:31, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 jul 2016, 01:25

Dakle, 26 saveza je imalo sve predstavnike u prvom pretkolu EL.

Azerbajdzan, Slovacka, Madjarska, Kazahstan, Moldavija, Finska, Island, Lihtenstajn, Makedonija, Irska, Crna Gora, Albanija, Sjeverna Irska, Latvija, Malta, Estonija, Wales, Armenija i Gibraltar imaju po barem jednog predstavnika u drugom pretkolu EL.

Gruzija, BiH, Luxemburg, Litva, Farski Otoci, Andora i San Marino nemaju ni jednog predstavnika u drugom pretkolu EL. Sedam daleko najgorih u Europi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 jul 2016, 01:48

Bio sam veceras u jednom kaficu. Poceo momak pjevac pjevati o Hasetu, zaboravim na lokal patriotizam . Bilo ni fino, snimio sam video. Bas vrh bilo. Ne zanima me nista vise, Sloboda je korektna bila. Svaki navijac Sarajeva i Zelje Normalan dobrodosao ..

Sine Hase je tuko i Engleze i Svabe.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 08 jul 2016, 02:42

Onako mislio sam ovu proteklu sezonu da nam se liga popravila, ali vidim da nije. Varao sam se zbog Sarajeva. Valjda ih medijski pumpaju a i igracki se pojacavaju pa kontam bice vrh, pa onda vidis Sloboda ih dobije, Zrinjski u vrh, Siroki.. tad skontam.. pa ovi su prosisali Sarajeva itd itd..
Al ono da ne kazem sad za Sarajevo (da me pitari pogresko ne shvate) vec inace komplet liga.. sraanjje zesce.
Moj (simpatizer sam) Celik koji samo sto se nije ugasio je zavrsio 6.-7 u ovoj ligi... imo isto bodovo kao i europski Radnik, koji je dobio Slobodu u finalu kupa. Ma Slobodu je dobio (fukare izvinite, nemam nista protiv Slobode) i Radnik ili Drina, neki je otpisani klub dobio.. mislim moze se to desit ali ne smije.
Valjda ce se nesto promjenit sa ligom 12!

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 08 jul 2016, 03:35

Previse se vjeruje Zelji i Sarajevu

Realno jedini kiks je Siroki a ovo ostalo je bio samo bonus play. Mene inace ne zanimaju nasi klubovi u Evropi cak sta vise navijam protiv nasih. Ove godine sam ko eto simpatiso Slobodu...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 08 jul 2016, 06:13

Sloboda, hajd eto moze se reci da se nisu obrukali, pruzili su fin otpor, kao i Radnik. Samo sramota stvarno vec tri kluba, to jest sva tri kluba iz EL ispadaju u prvom kolu, i to nakon obecavajucih nerjesenih rezultata u prvim tekmama. Kad bi tako covjek gledo, Radnik je onda napravio ponajbolji rezlutat, jer je na strani uspio izvuci bod. Beroe, Beitar, Birkirkara, brate mili. Stvarno nas fudbal mora da proradi na kvaliteti, sto sam vec pisao da vjerujem i da hoce nakon promjene sistema takmicenja. Sretno Zrinjskom, da li oni mogu napravit senzaciju...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 jul 2016, 06:59

Sloboda je odigrala dvije jako dobre utakmice protiv dosta jace ekipe iz lige koja je 5 puta minimalno jaca od nase htjeli mi to priznati ili ne.
Ljudi imaju budzet skoro 30 mil.
I takva ekipa nam jucer osim penala koji im je poklonjen nije napravila skoro nista.
Bukvalno desetkovani (Fatic,Lazevski,Zec, Mehmedagic)pruzili smo jak otpor,ponekada treba i malo srece.
Ostaje zal jer smo ispali bas u prvom pretkolu ali realno i imali smo najjaceg moguceg protivnika iz bubnja.
Kada se pomenuta cetvorka prikljuci ekipi za BiH PL ova ekipa je odlicna i Sloboda ce sigurno biti u samom vrhu.
Jedino bi volio da se rijesimo Merzica i Mehidica,
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 08 jul 2016, 07:24

Zabraniti izlazak u Evropu, dzaba se trose pare i popisavaju nadanja nas jadnika koji mislimo da ce neki od nasih predstavnika uspjeti izbaciti velesile sa Malte, Luksemburga,Zidove ili Albanske majstore.
Jedino Zeljo i Sarajevo ne krenunu dvomec skinutih gaca i misljenjem "Sta fali ako ispadnemo, makar smo izborili Evropu"
Kako narod kaze Tesko duznome, Tesko vala i nama navijacima. :bljak
Slobodi nisam ddavao neke sanse pred uzvrat iako sam se nadao da mogu zabiti 1 gol pa da to bude neki iks jer znaju tvrdo odigrati. Za ove Sanaderovce se znalo da ce ispasti, Zepce bi ih uzelo u Evropskim utakmicama.
Mislio sam da ce makar Radnik uspjeti nesto napraviti ali eto i oni me demantovase.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 jul 2016, 07:41

Bobadilla je napisao/la:Zabraniti izlazak u Evropu, dzaba se trose pare i popisavaju nadanja nas jadnika koji mislimo da ce neki od nasih predstavnika uspjeti izbaciti velesile sa Malte, Luksemburga,Zidove ili Albanske majstore.
Jedino Zeljo i Sarajevo ne krenunu dvomec skinutih gaca i misljenjem "Sta fali ako ispadnemo, makar smo izborili Evropu"
Slobodi nisam ddavao neke sanse pred uzvrat iako sam se nadao da mogu zabiti 1 gol pa da to bude neki iks jer znaju tvrdo odigrati. Za ove Sanaderovce se znalo da ce ispasti, Zepce bi ih uzelo u Evropskim utakmicama.
Mislio sam da ce makar Radnik uspjeti nesto napraviti ali eto i oni me demantovase.
Kukesi,Zeta,ovi makedonci,Metalurg cini mi se,sramotni rezultati sa izraelskim timovima,i katastrofalna gol razlika....
Nije sve tako bajno ni kod Zelje i Sarajeva...
Treba malo pogledati njihove protivnike u prvim kolima,a pogledati koga su dobili Radnik i Sloboda.
Iako je Sloboda trebala proci ovo,barem po prikazanoj igri,jedino je Siroki obrukao i sebe i drzavu,Radnik i Sloboda spram protivnika koje su dobili odigrali su jako dobre utakmice.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

LeTallec
Kontakt:

Post Postao/la LeTallec » 08 jul 2016, 08:08

tuzlaci brukate nam drzavu

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 08 jul 2016, 08:14

solinas je napisao/la:
Bobadilla je napisao/la:Zabraniti izlazak u Evropu, dzaba se trose pare i popisavaju nadanja nas jadnika koji mislimo da ce neki od nasih predstavnika uspjeti izbaciti velesile sa Malte, Luksemburga,Zidove ili Albanske majstore.
Slobodi nisam ddavao neke sanse pred uzvrat iako sam se nadao da mogu zabiti 1 gol pa da to bude neki iks jer znaju tvrdo odigrati. Za ove Sanaderovce se znalo da ce ispasti, Zepce bi ih uzelo u Evropskim utakmicama.and

Kukesi,Zeta,ovi makedonci,Metalurg cini mi se,sramotni rezultati sa izraelskim timovima,i katastrofalna gol razlika....
Nije sve tako bajno ni kod Zelje i Sarajeva...
Treba malo pogledati njihove protivnike u prvim kolima,a pogledati koga su dobili Radnik i Sloboda.
Iako je Sloboda trebala proci ovo,barem po prikazanoj igri,jedino je Siroki obrukao i sebe i drzavu,Radnik i Sloboda spram protivnika koje su dobili odigrali su jako dobre utakmice.[/quote

Cisto za usporedbu Slobodin protivnik ima puno veci godisnji budzet(30M) nego svi timovi u nasoj ligi ukljucujuci i prvu federalnu, a sto se tice infrastrukture, uslova pa i stadiona mi takvo nesto necemo imati ni za 20 godina, pa ni za repku.

SirAmar
Kontakt:

Post Postao/la SirAmar » 08 jul 2016, 08:24

Jedino Zeljo i Sarajevo ne krenunu dvomec skinutih gaca i misljenjem
BomBadilla košarke se drži, bacaš bombe (ispravi taj potpis). Sloboda se borila lavovski, isto kao i Radnik, a Široki pustio tri najbolja igrača da odu, al bude svugdje bolje aBd. I mani se tog prozivanja Jevreji i slično, u pitanju je Izrael, i ne ide ti pogotovo sa tim ispod za nas i pitare, jer smo mi popili 5 komada u prvom poluvremenu od Izraelaca, a da budem precizniji u 4 utakmice smo popušili 14 golova a nismo dali ni jedan jedini. A to je kad smo bili na vrhuncu slave, veze nemam gdje si ti tad bio.

Ko ne voli našu ligu i naše klubove, nek ide gledat koji god sport i ligu hoće, zaobiđite nas sa pljuvanjem i negativnim komentarima. Ima nas koji volimo svoje i pustite nas da uživamo u mraku ako je baš tako, ne palite svjetlo.

LeTallec
Kontakt:

Post Postao/la LeTallec » 08 jul 2016, 08:43

treba pogledati protiv kojih ekipa iz izraela zeljo je primao dosta golova

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 08 jul 2016, 08:46

LeTallec je napisao/la:treba pogledati protiv kojih ekipa iz izraela zeljo je primao dosta golova
Pa pogledaj ko ti brani. Primjetit ces kako su ti timovi proslu sezonu uredno gubili od Beitara.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 08 jul 2016, 09:09

SirAmar je napisao/la:
Jedino Zeljo i Sarajevo ne krenunu dvomec skinutih gaca i misljenjem
BomBadilla košarke se drži, bacaš bombe (ispravi taj potpis). Sloboda se borila lavovski, isto kao i Radnik, a Široki pustio tri najbolja igrača da odu, al bude svugdje bolje aBd. I mani se tog prozivanja Jevreji i slično, u pitanju je Izrael, i ne ide ti pogotovo sa tim ispod za nas i pitare, jer smo mi popili 5 komada u prvom poluvremenu od Izraelaca, a da budem precizniji u 4 utakmice smo popušili 14 golova a nismo dali ni jedan jedini. A to je kad smo bili na vrhuncu slave, veze nemam gdje si ti tad bio.

Ko ne voli našu ligu i naše klubove, nek ide gledat koji god sport i ligu hoće, zaobiđite nas sa pljuvanjem i negativnim komentarima. Ima nas koji volimo svoje i pustite nas da uživamo u mraku ako je baš tako, ne palite svjetlo.
Ma buraz, i ja volim sve nase klubove, ukljucujuci i ove hercegovacke kao i srpske i od sveg srca bi htio da se napravi neki iskorak ali nepojmljivo mi je da su nase ekipe najpozeljniji protivnik ostalim timovima. Pa zar je kvalitet nase lige toliko ispod ostalih ? Po onom sto sam ja vidio i nije toliko ali eto mi nekako uspijemo ispasti od slasticara, automehanicara jer ovi ljudi sa malte i ostalih ne zive iskljucivo od fudbala kao nasi i oni su poluprofesionalci ali dzaba.
Ma i Zeljo i Sarajevo su imali tamburanja u euro nastupima i dobijali po usima ali govorim da jedino oni od svih nasih timova uspiju nesto napraviti i budu blizu nekog iskoraka. Ja sam najvise volio da je Sloboda prosla makar prvo kolo jer sam iz TK pa tako da su mi oni najdrazi u PL, a posle njih zbog organizacije i prikazanih rezultata trenutno mi je Radnik najdraza ekipa.
Kako ocekovati da Zrinjski napravi nesto protiv Legije kad su nedavno porazeni na svom stadionu sa 0-4 od super jakih Luksemburzana.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

SirAmar
Kontakt:

Post Postao/la SirAmar » 08 jul 2016, 09:45

A znam sve to care, ne pada ni meni lako, skoro svi nas gule, barem tako ispada. I dobro si rekao da smo svipostali poželjan protivnik drugima. Opet kažem bude bolje. Čak mislim da će ova liga 12 puno pomoći na tom planu.

A to za Zrinjski, imaš na jednom od njihovih portala, mislim hercegovina da nisu izgubili u Mostaru tri ipo godine u ligi, a Evropi osam kola. Naveli su da su zadnje dvije utakmice za ligu šampiona jednu pobjedili a drugu remizirali i da nisu primili gol. Koliko to pije vode, vidit ćemo. I to za 0:4 sad išao gledat, ne sjećam se, al vidim ima 11 godina od toga, cijel taj tim im u penziji. Tri su gola primili u produžetcima. Da bar oni nešto urade, jbt Gibraltar će nas preć za dvije godine. Opet kažem ova liga 12 je možda to što nam fali.

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 08 jul 2016, 10:23

Ako Legija izvede najjaci sastav i da se igra u Prijedoru na ocajnom terenu ubice puru u Zrinji :D
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 08 jul 2016, 10:36

Teško se itko naigra protiv Zrinje

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.