Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
Jel bio u Gladbahu ybni napadac ikakav? Ovo vamo je sve ispraznjeno.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Bayernova propaganda wanna-be WC igraca i prosjecni bek ekipe koja se bori za opstanak presudili Elf-u...
Svako ko krivi Schweinsteigera za prvi gol, onda nek prvo pogleda situaciju kako je doslo do kornera prije penala...Onaj zvaljo ima vremena da je nabije na tribine ili da je primi i izbije i on od moguca dva rijesenja bira ono trece i najgore i poklanja korner Francuzima.
Hvala Löwu za titulu prije dvije godine, ali mislim da su se igraci njega zasitili i da je potreban novi trener gdje ce puhati novi vjetrovi, jer ova generacija ima jos priliku da osvoji EP i tako uspjesno krunise ciklus zapocet 2009-te.
Svako ko krivi Schweinsteigera za prvi gol, onda nek prvo pogleda situaciju kako je doslo do kornera prije penala...Onaj zvaljo ima vremena da je nabije na tribine ili da je primi i izbije i on od moguca dva rijesenja bira ono trece i najgore i poklanja korner Francuzima.
Hvala Löwu za titulu prije dvije godine, ali mislim da su se igraci njega zasitili i da je potreban novi trener gdje ce puhati novi vjetrovi, jer ova generacija ima jos priliku da osvoji EP i tako uspjesno krunise ciklus zapocet 2009-te.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
hm možda.. Auf Wiedersehen?samo_lijevo je napisao/la:Znam da ne krivis, nisam ni mislio tako. Onako govorim da je mali radio koliko je mogao.
Zoves Podolskog da drzi atmosferu.Nemas napadaca kad najvise treba. Pa sta reci
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- samo_lijevo
- Kontakt:
Upravo tako. Vec sam napisao primis tri gola i svi iz nepotrebnih gresaka.amerosm je napisao/la:Bayernova propaganda wanna-be WC igraca i prosjecni bek ekipe koja se bori za opstanak presudili Elf-u...
.
Znaci niko te nije izigrao, bukvalno poklonis sve golove protivnicima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Muller je morao flopati, odigrao je 240 utakmica u 4 godine, 200 za Bayern i 40 za Njemacku.
gledljiva njemačka jest jednako manjak trofeja.
ovaj put je falilo svega, tako da krajnji domet i nije tako loš.
ovaj put je falilo svega, tako da krajnji domet i nije tako loš.
Vom Jäger zum Gejagten
- samo_lijevo
- Kontakt:
Pusti tu pricu. To prolazi u reprezentacijama tipa Gruzije, Moldavije ...
-
schickeria
- Kontakt:
Meni njemacka vrlo dobra veceras.Potpuno izdominirana francuska ali samo sa dvije kardinalne individualne greske se ne moze igrati na ovako visokom nivou.Definitvno je da trenutno nedostaje igrac koji moze proci jedan na jedan te centralni napadac .Tek sad se osjeti koliko je godinama donosio miroslav klose ovoj momcadi.....
Draxler pod hitno nabiti 5 kg misica jer onako kako se on odbija od obrambenih igraca je smijesno za gledati.
Kimmich je u ovom trenutku najbolje sto njemacka ima na desnoj strani i momak je odradio vrlo dobar euro s obzirom da prvi put u zivotu igra ovu poziciju.Vjerujem da ce s vremenom ako ga se bude forsiralo na toj poziciji biti sve bolji i bolji,ovakve greske kao kod drugog gola su normalne kad igrac ima 20 godina.
Nista,za euro svi u dfb-u imaju zadatak da naprave makar vrlo dobrog napadaca od lasogge,wagnera,selkea.....
Po meni je dobitak eura jonas hector koji ce sigurno zavrsiti u boljem klubu od kolna i ne trebamo se brinuti za lijevu stranu obrane
Draxler pod hitno nabiti 5 kg misica jer onako kako se on odbija od obrambenih igraca je smijesno za gledati.
Kimmich je u ovom trenutku najbolje sto njemacka ima na desnoj strani i momak je odradio vrlo dobar euro s obzirom da prvi put u zivotu igra ovu poziciju.Vjerujem da ce s vremenom ako ga se bude forsiralo na toj poziciji biti sve bolji i bolji,ovakve greske kao kod drugog gola su normalne kad igrac ima 20 godina.
Nista,za euro svi u dfb-u imaju zadatak da naprave makar vrlo dobrog napadaca od lasogge,wagnera,selkea.....
Po meni je dobitak eura jonas hector koji ce sigurno zavrsiti u boljem klubu od kolna i ne trebamo se brinuti za lijevu stranu obrane
Ko od ove prve dvojice napravi ikakvog napadača, dati mu nagradu za najboljeg sportskog radnika ikad.schickeria je napisao/la: Nista,za euro svi u dfb-u imaju zadatak da naprave makar vrlo dobrog napadaca od lasogge,wagnera,selkea.....
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- samo_lijevo
- Kontakt:
Prvom samo kakvu dobru penziju da ne kazem invalidninu.S-Y-L-A-R je napisao/la:Ko od ove prve dvojice napravi ikakvog napadača, dati mu nagradu za najboljeg sportskog radnika ikad.schickeria je napisao/la: Nista,za euro svi u dfb-u imaju zadatak da naprave makar vrlo dobrog napadaca od lasogge,wagnera,selkea.....
- Omerbavarac
- Kontakt:
Steta sto su Ginczeka povrede unistile a fakat sam mislio da ce izrasti u igraca reprezentativnog kalibra.
Po meni je Werner veliki potencijal, ima mnogo prostora za napredovanje no vrlo je vazna sredina a Stuttgart to nije.
Tu su jos Meier, Brandt, Dahoud kao i Sule i od njih ocekujem velike stvari kada ne u pitanju Elf.
Po meni je Werner veliki potencijal, ima mnogo prostora za napredovanje no vrlo je vazna sredina a Stuttgart to nije.
Tu su jos Meier, Brandt, Dahoud kao i Sule i od njih ocekujem velike stvari kada ne u pitanju Elf.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
KayserSose
- Kontakt:
Ovo je realan rezultat kada se sagledaju sve okolnosti, iako treba reči da je Njemačka i sinoć bila dominantnija momčad. Kad ti Reus i Gundo otpanu prije prvenstva, a pred samo polufinale ostaneš i bez Dummelsa, Khedire i Gomeza, onda je teško kao gost nadvladati jednu od najjačih reprezentacija na svijetu. Pogotovo kad ti Muller kao jedan od ključnih igrača (ne) odigra ovakav turnir, a najiskusniji poput Boatenga i Svinje prave najnaivnije moguće greške.
Loew nije u 2 godine uspio pronaći ni približne zamjene za Lahma i Klosea, već se oslanjao na neku inerciju i improvizaciju, a Njemci i improvizacija si baš ne pašu. Čak mu je i Gomez kao jedini "pravi" napadač na startu turnira bio nužno zlo u kadru, a tek je silom prilika i očite Judine nemoći dospio u prvih 11. Desni bek je pak posebna priča. Nije mi jasno zašto se tu toliko eksperimentiralo sa milijun igrača od kojih nijedan nije desni bek, a nekolicina dobrih desnih bekova nije uopće dobila šansu. Nejasno mi je i zašto je Hector dobio prednost na lijevom beku ispred Schmelzera kada je ovaj potonji odigrao sezonu života u troduplo jačem klubu i ima iskustvo igranja velikih utakmica o kakvom Hector može samo sanjati.
Juda zaslužuje posebno poglavlje. On je toliko propao i onemoćao da ga fakat više ne mogu ni hejtati, već samo sažaljevati. Bojim se da on više nikada neće doseći razinu s početka karijere i da je Njemačka protratila najvećeg talenta kojeg je imala još od Bernda Schustera. Čestitke Bayernu.
Većina ovih igrača će igrati i u Rusiji tako da budućnost Elfa nije uopće loša. Draxlic, Weigl, Dahoud, Sane, Kimmich, Tah, Brandt, Goretzka... će sigurno napredovati, neki i u svjetsku klasu, a Neuer, Boa, Dummy, Kroos, Reus, Mulla i Oezil bi i dalje trebali biti barem na približnoj razini kao i sada. Ključno je pronači prave bekove i napadača, a za to imaju 2 godine. Ako ih sami ne mogu stvoriti neka naturaliziraju nekoga tipa Wendell ili Raffael.
Loew nije u 2 godine uspio pronaći ni približne zamjene za Lahma i Klosea, već se oslanjao na neku inerciju i improvizaciju, a Njemci i improvizacija si baš ne pašu. Čak mu je i Gomez kao jedini "pravi" napadač na startu turnira bio nužno zlo u kadru, a tek je silom prilika i očite Judine nemoći dospio u prvih 11. Desni bek je pak posebna priča. Nije mi jasno zašto se tu toliko eksperimentiralo sa milijun igrača od kojih nijedan nije desni bek, a nekolicina dobrih desnih bekova nije uopće dobila šansu. Nejasno mi je i zašto je Hector dobio prednost na lijevom beku ispred Schmelzera kada je ovaj potonji odigrao sezonu života u troduplo jačem klubu i ima iskustvo igranja velikih utakmica o kakvom Hector može samo sanjati.
Juda zaslužuje posebno poglavlje. On je toliko propao i onemoćao da ga fakat više ne mogu ni hejtati, već samo sažaljevati. Bojim se da on više nikada neće doseći razinu s početka karijere i da je Njemačka protratila najvećeg talenta kojeg je imala još od Bernda Schustera. Čestitke Bayernu.
Većina ovih igrača će igrati i u Rusiji tako da budućnost Elfa nije uopće loša. Draxlic, Weigl, Dahoud, Sane, Kimmich, Tah, Brandt, Goretzka... će sigurno napredovati, neki i u svjetsku klasu, a Neuer, Boa, Dummy, Kroos, Reus, Mulla i Oezil bi i dalje trebali biti barem na približnoj razini kao i sada. Ključno je pronači prave bekove i napadača, a za to imaju 2 godine. Ako ih sami ne mogu stvoriti neka naturaliziraju nekoga tipa Wendell ili Raffael.
Zadnja izmjena: KayserSose, dana/u 08 jul 2016, 08:45, ukupno mijenjano 1 put.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
-
KayserSose
- Kontakt:
Kimmich nije najbolje što Njemačka danas ima na toj poziciji, osim u glavama navijača Buyerna koji bi dr.ali i da Sven Scheuerer ili Bernd Dreher zaigraju desnog beka za Elf. Niti će Elf u Kimmichu dobiti trajno rješenje za beka, niti će Kimmich od rotiranja po neprirodnim pozicijama izrasti u top klasu.schickeria je napisao/la: Kimmich je u ovom trenutku najbolje sto njemacka ima na desnoj strani i momak je odradio vrlo dobar euro s obzirom da prvi put u zivotu igra ovu poziciju.Vjerujem da ce s vremenom ako ga se bude forsiralo na toj poziciji biti sve bolji i bolji,ovakve greske kao kod drugog gola su normalne kad igrac ima 20 godina.
P.S. Siguran sam da bi bekovski par Schmelle-Weiser bio bolja varijanta od Hector-slučajni prolaznik.
P.P.S. Poldi želi i dalje biti maskota Elfa, Svinja navodno dvoji. Nemam ništa protiv nijednog od njih, ali mislim da bi trebali pokazati puno više nego zadnjih sezonu-dvije za mjesto u kadru.
Opet, nadam se da ce Low ostati. Ali, da poradi na odabiru igraca i da proba u dvije godine pronaci napadaca, bekove i prava krila. Pratiti formu i igre Podolskog i Svajnija, i ukoliko bas budu dobitak za repku onda ih pozivati. Davati vece prilike za igru Saneu i Weiglu. Nema zime za ovu repku, samo naci ove gore igrace na pozicijama koje su kriticne.
-
schickeria
- Kontakt:
Weiser trenutno nije prvi bek ni u herthi,na njegovom mjestu igra pekarik
Durm je zamjena pisceku
Interesantan je julian korb,on bi mogao biti nekakvo pritajeno rjesenje
Sto se tice wagnera mislim da bi on u ofenzivnoj momcadi kao hoffenheim trebao proigrati i pokazati svoj potencijal,ali slazem se da je to daleko od klase lewandowskog ili benzeme
Durm je zamjena pisceku
Interesantan je julian korb,on bi mogao biti nekakvo pritajeno rjesenje
Sto se tice wagnera mislim da bi on u ofenzivnoj momcadi kao hoffenheim trebao proigrati i pokazati svoj potencijal,ali slazem se da je to daleko od klase lewandowskog ili benzeme
-
schickeria
- Kontakt:
Krila definitivno imaju ,pokrpat ce se i bekovi,dapace,meni je hector vrlo dobar igracmuamerc je napisao/la:Opet, nadam se da ce Low ostati. Ali, da poradi na odabiru igraca i da proba u dvije godine pronaci napadaca, bekove i prava krila. Pratiti formu i igre Podolskog i Svajnija, i ukoliko bas budu dobitak za repku onda ih pozivati. Davati vece prilike za igru Saneu i Weiglu. Nema zime za ovu repku, samo naci ove gore igrace na pozicijama koje su kriticne.
Napadac je problem
Ne znam ko je desno krilo, i na koga se r acuna ali to Muller i Ozil nisu i ne mogu biti. Mozda pokusati sa Saneom... lijevak je a ima dribling i prodoran je.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Reus, Draxler, Sane, Schuerrle - sve krila. Vjerovatno ih ima jos...
Bekovi fale def. i napadac. Volland mi je favorit za spica trenutno, Werner nekad kasnije (otisao je u RB Leipzig iz VfB-a).
Potencijala imaju, samo da dobro odrade 'smjenu' generacije na nekim pozicijama...
Bekovi fale def. i napadac. Volland mi je favorit za spica trenutno, Werner nekad kasnije (otisao je u RB Leipzig iz VfB-a).
Potencijala imaju, samo da dobro odrade 'smjenu' generacije na nekim pozicijama...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Mnogo stvari je uticalo na ovaj poraz od povreda, suspenzija pa do toga da je nekoliko igrača totalno van forme.Ovom timu fali rasni strijelac kao što je bio Klose tu su problemi i sa bekovima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
KayserSose
- Kontakt:
Weiser je prošle sezone u BL odigrao 29/34 utakmice za Herthu, od toga 27 kao starter. Ovih 5 je propustio zbog ozljede (4) i kartona (1). U kupu je igrao u (kompletne) 4/5 utakmica (jednu propustio zbog ozljede) U te 33 utakmice 21 je odigrao na bekovskoj poziciji (1 gol, 6 asista), a 12 naprijed (1 gol, 2 asista). Evo i evidence - http://www.transfermarkt.de/mitchell-we ... aison=2015schickeria je napisao/la:Weiser trenutno nije prvi bek ni u herthi,na njegovom mjestu igra pekarik
Btw, moja poanta nije da je Weiser ili Durm ili netko treći trebao biti na toj poziciji, već u tome da su nakon Lahma na toj poziciji testirani Rudiger, Ginter, Can, pa čak i mrtvi Rudy, ali nijedan pravi RV. I onda dođe EP, a Loew izmišlja i na kraju izmisli Kimmicha koji onda u polufinalu pokloni gol Francuzima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.