samo_lijevo je napisao/la:
Pa realno ne gledam toliko Bayern da bih mogao reci da sve kopira. Vise to zakljucim, povezem preko oca koji je teski bayernovac. Osoba kojoj se ne svidja Pep ni sekunde i koja cim pogleda Njemacku pocne naglasavati paralele sa igrom Bayerna.
Meni je dovoljno kad se sjetim Lahma i Brazila. Kopiranje 1/1 i promasaj 1/1.
Onda Rafinha i njegov nastup za Elf. Igra bez napadaca, i to je neki nacin kopiranje.
Pep ima taj luksuz da bira igrace, dok Loew radi s onim sto ima.
Znam da mi se igra ne svidja, ovo sto gledamo nije njemacka igra i skola. Protiv sam, ali totalno protiv. No, dok je rezultata ima pravo da radi sto zeli.
Ja sam jednom detaljno, a više puta možda ukratko govorio o tim razlikama. Kod Loewa se igra nerijetko i sa visokim loptama, kod prekida Elf zna biti ubojitiji nego npr Bayernov Pep. U Brazilu su ti prekidi bili često značajni.
Kod Pepa u prvom sastavu nikad ne bi igrali Gomez, Khedira i Howedes. Loew cijeni i borbene igrače, a naravno i one tehnički dotjerane.
Tako da zbog takvih igrača zapravo njemačka reprezentacija nikad nije izgubila svoj šmek. Glavni elementi njemačke igre su i dalje prisutni: trka, borbenost, disciplina.
Isto tako kod Loewa je puno više okomitosti u igri u odnosu na Pepa. Malo je manje te okomitosti sada na EURO-u u odnosu na SP.
Postoji problem, što je određene igrače poput Klosea i Lahma , Jogi morao zamijeniti. Npr Klose je u igri glavom bio fantastičan, a znao je sjajno učestvovati i u toj igri po zemlji, bio je i tehnički dotjeran igrač, uklapao se u tu Loewovu filozofiju.
A npr pobjeda u polufinalu SP protiv Brazila je klasično njemačko razbijanje protivnika. Fizikom, trkom, snagom, ali uz sjajne tehničke elemente. Danas Nijemci imaju igrače da igraju na visok posjed, tehnički sjajno, u odnosu na neke ranije periode, kada je tu bilo nešto manje tih tehničkih elemenata.
Pojedine stvari se i meni nekad ne sviđaju. Npr na ovom EURO-u mi se uglavnom nisu dopadale utakmice bez Gomeza, dok one s njim su već bile po ukusu. A da bi funkcionisale određene stvari bez Gomeza, one koji većina ovdje želimo, koji duže pratimo njemački fudbal, onda mora proradit Muller. A nadat se da će proraditi i Goetze, samo od njega se ne može očekivati obrađivanje visokih lopti. A Elf-u je potrebna dobra kombinacija igre s visokim loptama i prizemne igre. S klasičnim kruženjem lopte s visokim posjedom, nekom vrstom tika-take se ne može do uspjeha. Zato se nadam da će ovo prvo funkcionisati protiv Francuza.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland